Evet bu ülkede genel olarak ilişkiler bu şekilde oluyor. Evlenme, iki kişinin karşılıklı olarak aldıkları bir karardır ve evlilik, yalnızca bu iki kişinin yasal olarak bağlı olduğu bir sözleşmedir. Ancak, evlilik, her iki tarafın ailesinin de bir araya gelerek bir arada olmalarını ve birbirlerini tanımalarını sağlayabilir. İki kişinin evlenmesi, her ne kadar aileler arasında bir birlikteliği ifade etse de, asıl iki kişi önemlidir
Yabanciyim yabanci oldugum halde bizim bir sözümüz var
Evlendigin kisinin Ailesiyle de evleniyorsun diye hic inanmamistim ne kadar cok sacma demistim ama Aileme saygisiz edene anlayiş göstermeyene bende istemem o kisi her ne kadar Ailesine düskün olsa bile banada ayak uydurmasi lazim bende o kisiye farkli kültür olabiliriz o siyasetci olabilir ben tutmuyorum kimseye farkli olabiliriz ama Ailemi sevmeyen benide sevmez net ben Babamlan evlensin Annemlen evlensin demiyorum
Açıklamana katılıyorum bencede öyle, ama türkiyedeki aile kafası senin ona müsade edip etmemene bakmıyor, sen hak vermeden onlar kendinde otomatik o hakkı görüp müdahil oluyorlar. Ben aile olaylarını sevmiyorum o zaman kafama göre birini bulmam lazım, henüz birey olamamış biriyle evlenmeyi düşünürsen aileler karışır ve istemeden de olsa sürtüşmeler çıkar.
Evlilik kişileri ilgilendiren bir hayat.. yani bu ilişkinin içinde onları çok müdahil olmayı gerektirecek bir durum söz konusu değildir aileler evliliğin dışındadır ve öyle olmalı, çok içinde oldukları zaman ne tür problemler olduğunu biliyoruz... o yüzden çok fazla misyon yüklemeden kendilerine sadece destek olsunlar
2 kişi evlendiğinde 2 ailenin evlenmesi olayı kişinin yorumuna görə değişir. Bana görə evət, akrabalıl bağı oluşuyor sonuçta ama bu tabiki aileler birbirine karışabilir ve müdahale edebilir anlamında değil. Sadece aradaki bağı temsil ediyor bana görə...
Aile ile sıkı bağların varsa normal şekilde. Ailelerde evlenir. Bir taraf daha sıkı bağlı diğer taraf değilse, ilişkide tarafları yorar bu durum. Seninkiler gelmedi bizimkiler geldi benimki yardım etti seninki yardım etmedi, ama iki tarafta uzaksa sorun olmaz
Böyle ilişkilerde zaten çocuklar değil anne ve babalar evleniyor. Hatta babaları da bırakalım anneler diyelim. Her şeyin içindeler. Yapacakları çocuk sayısına kadar karar vermek istiyorlar.
İnsanlar aileleri kirmmamak ugruna ve mesela senin aile saygisizlik yaotiginda senin o kisiyi savunman dogru olmaz sizin iliskinizide etkiler dogal olarak Türkiye de oyle olmuyo
Bence hayır, ben öyle düşünmüyorum. Eğer aileler anlaşamıyor ise düğünden sonra çok bir araya gelmelerine gerek yok, burada önemli olan ben ve eşimin mutluluğu..
Eşler ailelere abartı düşkün olursa bir sınır çizmesse bu dediğiniz oluyor muhakkak. Ama özgür evlilik yaşayan, bilinçli eşlerde bu çok olmuyor bence..
Sırf bu yüzden evlenmedim.. İnsan ne zaman özgürlüğüne kavuşuyor. Biliyormusun Etrafında yaptığın eyleme artık burnunu sokmayan insanlar kalmadığı zaman bunu çok iyi öğrendim...