Ben kendim Kürt kökenliyim ve HDP'ye oy vermedim vermem de. Oy veren Kürtlerde ya chil, ya da bile bile bölücülük isteyenler.
Ama bazı Türkleri cidden anlayamıyorum.
Amacım karışıklık çıkarmak değil, düzgün biçimde görüş yazalım lütfen.
Ben kendim Kürt kökenliyim ve HDP'ye oy vermedim vermem de. Oy veren Kürtlerde ya chil, ya da bile bile bölücülük isteyenler.
Ama bazı Türkleri cidden anlayamıyorum.
Amacım karışıklık çıkarmak değil, düzgün biçimde görüş yazalım lütfen.
Düzgün şekilde görüş beklemek için o partiye oy verenlere cahil demezsin. Sen cahil diyorsan sana gelecek ağır tepkilere de açık olmalısın. Ayrıca ben HDP li olmamakla birlikte şunu sana net söyleyebilirim en bilinçli kesimlerden biri de o partinin secmenleridir. Ne bilgi, ne kültür ne de siyasi anlamda onların karşısında yarım saat duramazsin. Aynı şekilde CHP ve ip de oyle. Bu seçmenler basit seçmenler değil.
hdp ile pkk arasındaki bağ inkar edilemez. yine de ucuz söylemlerle seçmenleri etkileyemezsiniz. hdp ye oy vermenin yanlış olduğunu düşünüyorsan insanlara cahil yaftası yapıştırıp aşağılamak yerine o insana ulaşmaya çalışabilirsin.
Cevap
3Cevap
İşin en saçma yanı ise HDP'de Kürtçülük yapan siyasetçilerin çoğunluğunun Türk olması. Sırrı Süreyya Önder, Figen Yüksekdağ, Hüda Kaya, Ertuğrul Kürkçü, Ziya Pir, Ayhan Bilgen gibi isimler Türk. Aynı zamanda PKK'nın fikir babası sosyolog İsmail Beşikçi de Çorumlu bir Türk. PKK'nın kurucularından Kemal Pir Gümüşhaneli bir Türk, Apo'nun arkadaşlarından ve PKK'ya yakın isimlerden tarihçi Taner Akçam da Ahiska Türk'ü mesela. PKK'lı Duran Kalkan da Erzurumlu bir Türk. Mesele Türk Kürt meselesi değil aslında pek.
Hdp, hüda-par, fetö, menzil, zart, zurt… bunların hepsi normal de oy verenler mi garip? Ülkenin büyük çoğunluğu çıkar peşindeyken artık hiçbir şey garip gelmiyor.
senin gibi kürtü kendini Türk sanan mallara tercih ederim. bir Türk olarak.
onlar gerçek Türk değil bence
hüdapar'a veren daha garip
Onlar Türk olmuyor zaten bölücü zihniyet.
Bende kürt kokenliyim ama asla vermedim vermem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?