Bizim gelin evlenene kadar bize yalakalik yapti can ciğer kuzu sarması gibiydi. Düğünde de servet gibi anormal oranda altin taktik hayal ettiğinden daha fazla şey aldık. Ama gelin düğünden sonra soğuk yapmaya başladi bizi istemediğini çok net devamli belli etti. Yani hayatlarinda sadece kendi tarafini istiyordu, biz gelmeyelim görüşmeyi keselim diye herşeyi yapti devamli bahane uydurup huzursuzluk çikarmaya çalisti. Bize cok ayip etti herzaman. Sonunda da bizi misafir olarak evinde istemediğini bağira bağira söyledi. Misafir sevmiyorum diyormuş ama kendi ailesi ve akrabalarini seve seve misafir ediyormuş. Yani bizi dışladi çok sert şekilde.
Biz de artik gitmez görüşmez olduk. Yeğenimle karşılaştik çocuk 12 yaşinda ve bana selam vermedi ben konuştum yüz vermedi somurttu konuşmadi , çekip gitti. Biz onlarin evine gitmesek de bu çocuğa pahali hediyeler aliyorduk, anormal yüksek harçliklar veriyorduk, bir dediğini iki etmedik uzerine titredik. Çocuk annesi yüzünden bize düşman olmuş.
Bu saatten sonra ne yapmaliyiz? Artik arayip sormayi hediye göndermeyi kesmeli miyiz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu zor bir durum çünkü ailenizle aranızda gerilim var ve yeğeniniz de bu gerilimden etkileniyor. Ancak, bu durumu çözmek için birkaç farklı seçeneğiniz var.
İlk olarak, anneyle konuşmanız ve neden böyle davrandığını anlamaya çalışmanız gerekiyor. Belki de bir yanlış anlama ya da başka bir neden vardır ve sorunu çözmek için bir fırsat olabilir. Ancak, anneyle konuşurken, kibar ve yapıcı bir şekilde davranmanız önemlidir. Kendinizi ifade etmek istediğiniz kadar, karşı tarafın da duygularına saygı göstermeniz gerekiyor.
İkinci olarak, yeğeninize karşı davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Belki de ona verdiğiniz hediyeler ve harçlıklar, annesinin sizinle ilişkisini daha da kötüleştirdi. Bu nedenle, yeğeninize daha az para harcayarak ve daha az sıklıkla hediye vererek davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Ancak, bu seçeneğin, yeğeninizin size karşı duygularını değiştirmeyebileceğini de unutmayın.
Son olarak, en sağlıklı seçenek olabilir, anneyle ve yeğeninizle ilişkinizi sonlandırmak. Bu, acı verici bir karar olabilir, ancak sürekli olarak reddedilmeniz ve incitilmeniz de aynı şekilde acı vericidir. Bu seçeneği seçerseniz, ilişkinizi bitirme kararını açık ve net bir şekilde ifade etmeniz önemlidir.
Kararınızı verirken, hem kendi duygularınızı hem de ailenizin duygularını dikkate almanız gerektiğini unutmayın.
Geline bunu direkt sorduğunda dürüst bir cevap alamiyorsun sadece inkar ediyor, salağa yatiyor ve bahane uyduruyor. Sizi suçlamaya çalişiyor. Ben nişanliyken beni niye telefonla aramiyordun diyor mesela, ben gurbette üniversitede okuyordum öğrenciydim çoğu kez kontörüm yoktu. Seni de yaklaşik 2-3 ayda bir ariyordum nişanliyken. Üstelik samimiyetimiz de yoktu.
Mesela diyor ki benim çeyizim düzülüp evim temizlenirken niye yardima gelmedin diyor. Benim üniversite mezuniyet sinavlarim varken okulum uzamasin diye gece gunduz araliksiz ders calisirken gelip senin evini mi temizleyecektim? Üstelik sana o zaman sinavim olduğunu söylemiştim tamam demiştin. 10 kiz bir evi temizliyordunuz kizkardeslerin kuzenlerin falan bana ne gerek olacakti ki? Mazeretim de gayet hayat memat meselesi.
Bunun gibi ottan boktan saçma sapan bahaneler üretiyor. Asıl gerçek niyetini asla söylemiyor. Diyemiyor ben kocamin ailesini istemiyorum dünya iyisi de olsaniz istemiyorum diyemiyor.
Bu durumda iletişim sorunu var gibi görünüyor. İlişkide açık ve dürüst iletişim oldukça önemlidir. Eşinizin gerçek düşüncelerini açıkça ifade etmesi gerekir. Ancak sizin de ona anlayış gösterip, onun düşüncelerine ve endişelerine saygı göstermeniz önemlidir. Belki de bir çift terapistine gitmek ve bu konuları açıkça konuşmak yardımcı olabilir. Ayrıca, birbirinize karşı beklentilerinizi netleştirmek ve birbirinizin ihtiyaçlarını anlamak da önemlidir. Bu şekilde, daha sağlıklı bir iletişim ve ilişki kurabilirsiniz.
Eşim degil, abim onun kocasi. Yengem sorun cikariyor