İnsan evliliğini rahat yaşama odaklı yaparsa elbet bir gün eşini satıp gider diye düşünüyorum. Halbuki bu evlilikler para pul lüks hayat ekseninde değil de Allah rızasi gözetilerek yapılsaydı bu bilinçle hareket edilseydi zor zamanlarda da insanlar eşinun yanına olurdu ve de Allah rızası uğrunda eşini de memnun etmeye çalışırdı.
Rum Suresi Ayet 21: Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.
Demek ki eş denilen kişinin huzur kaynağı olması gerekiyor. Hani nerede böyle evlilikler? Karşımdaki insana huzur verebiliyor muyum diye düşünen kaç kişi var? Kadınlar da erkekler de zaten eşi için bir şey yapmayı ezilmek olarak görür oldu. Bu kirli zihniyetlerle devam ettiğiniz sürece biz gençleri de evlilikten uzaklaştırdığınızın farkındasınızdır umarım...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Erkekler yuva kurup mutlu olmak için kadınlar ise refaha erip herkese hava atmak için evleniyor artık sorun burada...
Tüketim odaklı bir toplum olduk. Tükettkce mutlu olacağımıza dair inançlar var. Erkekler çok kızla yattıkça, kadınlar da çok şey aldıkça mutlu olacağına inanıyor. Sonuç hep hüsran.
Hani Allah rızası için evlilikler yapılıyor mu? Çok az.
Evet oran düştü. O kızlarla beraber olmaya çalışacaksın artık.
Benim aklımdan geçen bir fikir de şu. Genelde koruyucu olma vasfı bizdedir yaratılışımızdan dolayı. Ama kadınların duygusal yönünün de bizden daha güçlü olduğu söylenir. Bu durumda kadınların biz erkekler üzerindr manevi olarak koruyup kollayıcı olması gerekmiyor mu?
Duygusal yönden de erkekler güclü olmak zorunda.
Ne yani korunacak tarafımız yok mu bizim?
Her zaman güçlü olmak mümkün değil.
Hayır, her yönden erkek koruyucu ve gözetmen olmak zorunda.
Youtube Dr. RedPill yaz, izle videoları.
Mümkünatı yok.
Oğlan çocugu oldugun icindir.
O ne demek be
O zaman sana kalsa eşi sakatlansa yatağa mahkum olsa kadın terk etse burada kadın haklı.
Ben insanların uydurduğu ideolojilere değil ayetlere bakarım.
Kadının insafına kalmış olursun. Doğa acımasız.
Ben ayetlere bakarım ve redpill öğretileri acaba Kuranla ne kadar bağdaşıyor?
Cok bagdasıyor. Nisa 34ü de oku.
Bakara suresi 187. Ayet şöyledir:
“Kadınlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz.”
Elbise, örtünme ve korunma aracıdır. Karı-koca arasındaki ilişki de tıpkı böyledir. Her biri, karşı tarafın üzerine örtü çeker, onu korur. İslâm, insan denen şu varlığı bütünü ile ve olduğu gibi ele alır, onun yapısını ve fıtri karakterini aslına uygun biçimde kabul eder ve bu realist yaklaşım içinde elinden tutarak onu bütünü ile yüceliklerin zirvesine tırmandırmaya çalışır.
Hani erkeğin korunmaya ihtiyaci yoktu?
Nisa 75i de oku.
Okudum ve bu konumuzla alakalı bir ayet olduğunu göremedim. Bakara 187. ayetini napacaksın?
Sen her daim güçlü olmak ve güçlü kalmakla kafayı bozmuşsun. Bir kere peygamberimiz bile gençken ilk evliliğini HzHatice ile yaptiğı vakit HzHatice tüccar bir kadındı mal varligi olarak peygamberimizden ustun bir konumdaydi.
Peygamberimizin ahlakını beğenerek onunla rvlwnmeyi kendisi istemişti ve evlenmiştir.
Kendi ideolojinin doğrularını dine dayatma ya lütfen...
Size kalsa erkeğin sevgiye de ihtiyacı yok. Bizim cinsimizi canavar bellediniz esas.
Tamam sen gücsüz ol.
O anlami nereden cikardin? Ben diyorum ki insanız en nihayetinde.
Evet insansın ama güdüler ahlakla işlemiyor, herkes törpüleyemiyor. Otomatik olarak soguyor kadın sen gücten düstügünde. Hala devam ediyorsa minnet duydugu icin oluyor. O kadınların sayısı da az. Sen oglan çocugu olmak icin inat ediyorsun, annen değil evlenecegin kadın senin. Kahrını, zor gününü, başarısızlığını, ağlaklığını çekmez.
Oğlan çocuğu ne demek?
Senin gibi kadınlardan anne ilgisi bekleyen büyümemiş erkekler.
Sen evli misin ya da yaşanmışlık var mı?
Evet var. Cok seven, evlenmek icin yalvaran, kuru ekmek yerim diyen zehir etti hayatı.
Ne oldu?
Ayrıldık. Şimdi çekişmeli dava actı 300 bin tazminat istiyor. Aldatmadım, dövmedim. Hasta oldu başında bekledim, geceleri uyumadım. Sonuç? 5 vakit de namaz kılan birisi ayrıca. Yani kadınlar erkeklere acımaz, hipergaminin umrunda olmaz. Çok nadir kadın seninle kalır.
Niye böyle oldu seninle niye evlenmiş?
Niyeti neymiş?
Uzun ve karışık hikaye benim ki. Salla gitsin.
Merak ettim ya özetleyebilirsin.
https://youtu.be/PKngV58S2MI
Buradan dinleyebilirsin.
Bu ne?
Burada konustuk, ben tekrar anlatıp canlandırmak istemiyorum kafamda. Hâla bunalıma giriyorum zaten.
Senin videon mu seninkiyle örtüşen bir olay mı videodaki?
Benim videom.
Sen zaten kişilik bozukluğu olan biriyle evlenmişsin ki. Ruh sağlığı yerinde olan birini bulsan daha iyi olurdu.
Tamam.
Kişisel yaşanmışlıklar evrensel değildir bana göre.
Tamam..
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!