Birileri atatürkün adını anmaktan cidd rahatsızlık duyuyor çünki atatürk babalarının belli olmasına yardımcı oldu. Neden hala rahatsızlar malum kesim. Atatürk ve askerler yerinde rahatsız olmaz mı bunlar için mi vatanı kurtardık üstünde bunlar cırıt atsın diyemi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eskiye takılı kalanlara ayar oluyorum bu nedir putlaştırmaya çalışmalar, vatan için faydası olmuşsa hakkında dua edersin Bi faydası olsun, eskiden atatürk, günümüzde Tayyip Erdoğan, lütfen bırakın bu şakşakcılığı ülkende her şey yolunda mı değilmi ona bakalım, çok rahat kusursuz yaşayabiliyormuyuz ona bakalım, insanların çoğunun beli bükük evin ihtiyaçlarını karşılayamazken Atatürke söver veya Tayyibi göklere çıkarır veya tam tersi, be angutlar bana sorarsanız önümüze bakalım rahat Bi yaşantı nasıl yaşanılır onun peşinde olalım, seçelim 5 sene deneyelim yapamıyorsa şutu vuralım ölümsüzleştirmeyim...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 775 cevap paylaştı. Turkiye de Ataturkculuk 1946 da inönüyle bitmistir Atatürk sadece popülist siyasetin aktörü olmustur mesela kenan evren rejimi cumhuriyet olduğu halde gazi meclisi basmış demokrasiye darbe vurmuş ve onun yazdigi anayasayı hala kullanıyorsunuz... ama bunu aklamak için yıllardır yeşilköy havalimanı olan yerina adına Atatürk havalimanı ismini vermiştir kendini aklamıştır.. bu iş böyle yapılır Türkiye de Atatürkçülük popülist siyasetin söylemidir sadece öyle olmasaydı bilim akademik çalışmaları, patentli icat ve buluşları ve sivil anayasası olurdu Türkiye nin.. ama Atatürkçü diye kendini pazarlayan sadece popülist siyasetleri için kullanıyor.. o yüzden bu tür konuşmalar boş konuşmalar... Turkiye 1944 de inönünün Bretton Woods finansal anlaşması ve Missouri zırhlısıyla 5 Nisan 1946’da İstanbul bogazina gelisiyle resmen Atatürkçülüğü bırakmış nort atlantiğin ileri karakolu olmuştur...
133 Yorumla- +1 yıl
Kenan paşa kemalizmi kurtarmıştır.
- +1 yıl
@CptSimonRiley kenan paşam natonun genarali ve ileri karakolunun adamıydı zaten bizim çocuklar işi başardı demiştir.. ayriyetten kemalizm denilen şey avrupa da ve dünya da seküler dinler çıktığı için yani nazizim, gardizm, faşizm, flanjalizm, bolşevizm vs gibi bizimde kemalizm olsun diye uydurulmuş bir zırvalıktır... ne tümevarımı ne tümdengelimi ne deneysel test etme süreci ne de bir akademik çalışması vardır... kemalizm 1924 deki mübadele de kendini Türk gibi gösteren rum dönmelerinin uydurmasıdır ve hepsi Atatürk düşmanıdır aslında...
- +1 yıl
Kemalizmin tek dediği aklı ve bilimi esas almamızdır. Ayrıca NATO üyesi olmamız Türkiye için avantajdır. Türkiye avrupai bir ulustur.
- +1 yıl
@CptSimonRiley o zaman nerde senin akıl ve bilimin? 1930 da içten yanmalı motorlar ve gaz türbünlü motorlar icat edildi nerde? 1950 de mekatronik devrim le endustri 3.0 a giden açıldı ve 1971 de mikro çipler icat edildi nerde? 1980 de işletim sistemleri icat edildi nerde? 1996 da web 1.0 icat edildi nerde? 199o de ilk uzay teleskopu icat edildi nerde? bugünün endustri 4.0indan zaten bahsetmiyorum.. akademik olarak dünya da kabul görmüş teorin nerde?
nato üyesisi olduğun için zaten demokrasine 3 kez darbe yapıldı... dünya da hangi cumhuriyette askeri darbe yapılmış bana göstersene mesela ben fransiz vatandasiyim zaten herseyi benim ülkemden kopya yapmissiniz ilk anayasaniz bile déclaration constitutionnelle des libertés et droits fondamentaux olan fransiz anayasasinin Turkceye cevrilmesi.. daha secilmis meclisinle sivil anayasani bile yapamamissin gelmis bilimden akildan bahsediyor.. kemalist dedigin adam Turkiye de en fazla nufusu 2000 veya 3000 kisidir.. sizler kimsiniz biliyormusunuz kemalistler icin..
Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizm ile ne işiniz var? Milliyetçilik lâzımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek. nevzat tadogan kemalistinin senin buyuk dedeni ve seni tarif edisi.. - +1 yıl
Kemalistler az olduğu için bu haldeyiz. Ayrıca Türkiye darbelerinin amacı irticayı engellemektir. Demorkasi tökezleyebiliyor. Senin Fransaki gibi değil bu işler.
- +1 yıl
@CptSimonRiley bence sen Turkiyenin yakin tarihini okuman gerekiyor cunku klasik olarak cogu TC vatandasi gibi bilmedigin konular hakkinda konusuyorsun... bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz.. kemalistler azmis hahaha senin o kemalistler gercekten aydin bilim ve akil yolunda adamlar olsaydi dedigim icat ve buluslari yapar akademik teorileri olurdu fransada herkes renes decartes degil almanyada herkes kepler degil italyada herkes galileo degil zaten fikir ve bilim insanlari aydin insanlar toplumda cok az sayidadir tek farki avrupadaki aydinlar gercekten aydinken Turkiyedekiler çakma aydindir tek farki bu..
- +1 yıl
Kemalistlerin ömrü dincilerle mücadele etmekle geçti. Ayrıca sen Türkiye'deki irtica tehlikesinin farkında bile değilsin.
- +1 yıl
neyse dedigim gibi Ataturkculuk 1944 de woods kararariyla bitmis ve popülist siyasetin aktörü olmustur evet gercekten Ataturkcu olsaydi Turkiye bugun belki muassir medeniyetler seviyesinde olabilir ama Atatürkcü diye kendini pazarlayanlar Atatürkle alakalari olmadiklari gibi Atatürkten de nefret ederler cunku atalarini 1922 de denize dökmüştür..
Soran+1 yıl@deneme112 haha bilime en çok siz karşısınız şimdi atatürkçülerin buluş yapmasından bahsediyorsunuz. şu an baskı altında olan bir çok bilim okulu çalışmaları engellenmeye çalışılıyor ya da bazı kesimler kendilerine adletmeye çalışıyor bilimi savunan zaten vatanını milletini seven atatürke saygı duyan zihniyettir. Siz baştan bilime buluşa karşı bir zihniyetsiniz.
- +1 yıl
dinci ne? bahsettigin sey musluman olanlarsa cok geriden geliyorsun anadoluda Turkler zaten islam sancagi ile anadluyu fetih etm, s yani gayrimuslumlerden almis ve medeniyetini kurmustur.. muslumanlar 1923 den sonr ortaya cikmadi ve hep vardi o kemalist dedigin adamlari da yonetiyorlardi.. ve herturlu ozgurluklerini vermisti papa 2inci urbanusla baslayan hacli ordularina karsi koruyan rumlari gene musluman Turklerdir... yoksa yuzyillar once yok olmustular...
- +1 yıl
Müslüman Türkler şeriatçı rejimlerine bu ülkeye dayatıyorlar bunu engelleyen kemalizmdir.
Soran+1 yılAnadoluda var olan birkaç rum zaten atatürkten sonra ülkeyi tehditlerden dolayı terketmiştir. Yani birinin ülkesini fethedip elinden alıyorsun ve sonra onu koruyorsun bunda anormal olan bir şey yok. Anadolu da bizden önce onlar vardı çünki. Bu şey gibi birinin evine zorla gir al sonra ben seni korurum de.
- +1 yıl
@CptSimonRiley seriati kim getirecek Turkiyeye? bugun seriat isteyenleri osmanlıya götürsek hersey yasakmis deyip bugune donmek ister... Ataturkculeri de 1920li yillara gotursek savastan kacar neden sokağa çıktığımda şapka takmak zorunda kalıyorum her şey neden yasak diye isyan eder siz bu yüzyılın insanınısınız bu yüzyılın tüketim toplumunda yasşıyorsunuz yani boşuna bu zırvalıklarla hayatınızı boşuna harcamayın meslek öğrenin iş bulun çalışın bunlar sizin gibi az bilgi sahibi konuştuğu şeyin ne olduğunu bilmeyenler için derin konular
- +1 yıl
Karşınızdakini bilgisiz ilan etmeniz gülünç. Ayrıca iyi bir üniversitede eğitim görüyorum merak etmeyin. Bir günde İran'a nasıl şeriat geldiyse Türkiye'ye de gelir. Kemalizmin yaptığı kılık kıyafet devrimi ise bu gericilik izlerini söküp atmaktır. Kemalizm bu ülkede hiçbir zaman ölmeyecek.
- +1 yıl
soran hangi bilim çalışması engellenmis bana örnek ver ve bana bir tane akademik çalışma göster ve patentli mal göster?
kafaya bak ona bakarsa fransada franklardan once galyalilar yasiyordu ne simdi fransa germenlerin mi? ahaha almanlar bugun ki ukraynadan almanyaya gelmistir ne onlar da mi isgalci? amerikalilarin cogu avrupa kolonisi... bugun ruslar dogu asya da 16 ıncı yuzyıldan sonra gelmis? angolo ve saksonlar yani ingilizlerin atasida keltlerin ulkesi olan iskoc ve irlandalilarin adasini isgal etmistir.. senin bu tezsiz zirvaliginla ilerlersek dunya haritasini yeniden cizmemis lazim... ayriyetten anadolu Turklerindir isterse 10 milyar yil once yasamis neyse sende o rum donmelerindensin galiba. - +1 yıl
Bu topraklarda bilimsel çalışma 1000 yıldır yok buna engel olan gericiliği atmaya çalışıyor üzerimizden. Ayrıca o Rum dönmelerini Atam denize döktü merak etme 😉
- +1 yıl
bak gene bire cehalet gostergesi.. iranla sen bir misin birader? ne antropolojik ne filolojik ne politşk bir bagin var iranla... caldirandan bu yana niye savas yapti saniyorsun sen? irandakiler ayriyetten Turkleri kafir ilan eder.. sialigi oku ogren once.. kilik kiyafetmis.. esege altin semer vursanda esektir sozunu biliyormusun sen? kemalizm biteli yillar oldu global sermaye coktan tasviye etti..
- +1 yıl
Türk halkı şeriata müsait bir halk. İran halkıyla cehalette yarışır. Kemalizm hiçbir zaman bitmez bunu unutma.
- +1 yıl
@CptSimonRiley evet senin yazdiklarindan sonra cehalatin cok derin oldugunu gosteriyorsun... kemalizm biteli tasviye edileli yillar oldu 20inci yuzyilin uydurulmus ideojilerndendir 21inci yuzyil kolektif muesses nizamlarin degil... endustri 4.0 ın mekatronik, subjektif ve negatif ozgurluklu cagidir... o devirler eskide kaldi.. icinde bulundugun jeopolitige ve yeni dunyadaki makro ekonomiye bak diyecegim ama ezberlediklerinin disinda birsey soylemiyorsun cunku zihniyet olarak bu yuzyilin insani degilsin... ittihat ve teraki de senin gibiydi endustri 2.0 ı anlamadi ve tarih sahnesinden cekildiler...
- +1 yıl
Kemalizmin klasik unsurlarını savunmuyorum devletçilik vs. Ancak pozitivist akım ve dogmatizme karşı çıkış insanlığın ana unsurlarıdır. Endüstri devrimlerinin olmasını sağlayan zaten din esaslı yönetimlerin terk edilmesidir.
- +1 yıl
@CptSimonRiley din esasli yonetim zaten hic olmamistir anadolu orfi kanunlarla yonetilmistir ve modern dunyanin temeli 1900lu yillarda yani 20inci yuzyilda kurulmustur.. endustri 2.0 in seri imalatin ve mekanik bilimlerin gelismesiyle olmustur... sen 1300lü yıllarda 1600 lü yıllarda 1900lü yıllardan maymundan farksiz bir yasam da sürsen farketmez bugun kullandığın mal ve hizmetlerin temeli bütün akademik calismalari 1900lü yıllarda yapilmistir.. bindigin arabadan, üstünden uçan uçağa, telefona, bilgisayarlara işletim sistemlerine yazılımlarina vs vs... ama sen 1900 lü yıllarda sadece and marş okuyarak sahte bir modernlikle kilıkla kıyafetle geçirdin... bilim teknolojisi sizin neyinize yani.. gerçekten kemalizm bilimi ve aklı savunsaydı ve bu konuda akademik çalışmaları olsaydı bugün Türk patentli mal ve hizmetleri olur akademik teorileri olurdu ama ortada hiçbir şey yok.. çünkü ezberlediğiniz çakma sloganlar dışında hiçbir şey yok... zaten bugünün endustri 4.0 ında ne kemalizm var ne bolşevizm var ne flanjalizm var bitti bunlar.. bugünün dünyası mekatronik.. AI, OiT ve enerji jeopolitiğinin devridir ve sizin bunu anlayacak ne sosyal ne pozitif bilimler açısından bilginiz yok... siz 20inci yuzyılda kalmış eski ve dünyada tasviye edilmiş bir zihniyetsiniz.. sizin devriniz kapananı çok oldu...
- +1 yıl
Din esaslı yönetim hiç olmamıştır lafına güldüm. Osmanlı'da uygulanan şeriat kanunlarından haberin yok sanırım. Bu ülkede hala evrim teorisi kabul görmüyor bunun farkında olmalısın. Kemalizmin değiştirmeye çalıştığı şey buydu. Halkın zihniyetini değiştirmeden akademik çalışma yapsan ne fayda eder.
- +1 yıl
@CptSimonRiley sen şerri hükümlerle örfi hükümlerin ne olduğunu öğren dedigim gibi bilmediğin konular hakkinda konusuyorsun... ezberlediklerinin disinda hicbirseyin yok.. daha yazdigim hicbir seye cevabın yok..1900 lü yıllarda dünya icat ve buluslarla bugününün modern bilim ve teknolojisini kurarken sen ne yaptin? hiçbir şey...
mecburmu insanlar bir teoriye inanmakta? bak bu kafa iste 20inci yuzyil zihniyeti... dünya da evrim teorisini kabul etmeyen 5 milyar insan var üstelik zaten bu bir teoridir tümdengelimi açıklanmalıdır ya vardır ya yoktur.. newtona da 300 yıl inandık ama biri çıktı ve newton yercekimi yasasinda yaniliyor dedi ve hakli cikti... izafiyet teorisiyle.. - +1 yıl
Evrim teorisi evrimin nasıl olduğunu açıklar ancak bizim halkımız evrim gerçeğini reddediyor. Gerçeklere inanmayıp da dogmalara inanan bir halkla hiçbir yere varamazsın. Ayrıca örfi hükümler şerri hükümlerin kapsamadığı kısımlarda uygulanırdı. Din Osmanlı'da esas unsurdu.
- +1 yıl
@CptSimonRiley sana gore dogma onlara gore inanc bu yuzyilda herkes ozgurdur diledigine inanir... mecburmu senin 20inci yuzyildan kalma ideolojine veya teorilerie inanmaya? 21inci yuzyilda zorla yaptiramazsiniz kemalist rejimdeki gibi devirler bitti subjektif yuzyildayız artik... boyle kolektif zirvaliklarin yeri yok artik... dunya kemalizm gibi dogmalarla yonetilmiyor artik... bugün ki dunya algoritmalarla yonetiliyor ve en iyi algoritmayi yazan ulke kazaniyor... cok modernseniz bilim ve akil yolundaysaniz algoritmada gostereceksiniz kendinizi..20inci yuzyildaki gibi icat ve buluşlara anca bakarsiniz.. cunku zihniyetiniz gerici... bu yüzyılın insanı değilsiniz..
ayriyeten baslatma bana osmanlidan dininden kemalizmden gorende cern de akademik teorileri tartışılan adam sanir.. daha elinde b.. ok yok modencilik oynuyor klasik seküler yobaz..
gerçekten aydın olsaydınız dediğim gibi Türk patentli ürünleri olurdu Türkiyenin hala tek patentli ürününüz yoğurt... - +1 yıl
Bu bana göre dogma değil. Ayrıca bilmediğiniz saçma sapan kavramları zırvalayıp entelektüel gibi görünmeyin. Bir şeye körü körüne inanmak dogmatizmdir. Kemalizmden kastım ise tamamen akıl ve bilimdir. Sorgusuz sualsiz tek biat edilecek şey akıl ve bilimdir. Bu yüzyılın insanının görevi ise dinlerin tasfiyesidir buna yakın zamanda şahit olacağız zaten.
- +1 yıl
@CptSimonRiley evet aynen bilmedigin sacma sapan kavramlari ezbelemis seküler yobazın dogmatik adamin tekisin...100 yıldır bir numarası yok gelmiş hala bana bilim ve akıl diyor... göster bana bir icat buluşunu.. patentli malını.. akademik teorini diyorum cevabı yok! çünkü dogmatik önde gideni sen ve senin zihniyetindir... NASA nın yeri belli CERN nün yeri belli DAAD ın yeri belli.. dünyadaki bilim enstitülerinin yeri belli madem çok modern bilim akıl yolunda insanlarmışsınız.. gidin gösterin kendinizi böyle boş beleş sözlerle olmuyor bu işler... ya da uyduruk çakma modern sandığınız çağdışı ideolojisinle yaşayın bu sizin sahte dünyanız buna ancak sizin gibi yobazlar inanır...
- +1 yıl
Atatürk'ten sonra kemalizmin iktidarını göremedik zaten. Ayrıca sanırım dininin dogmatik olduğunu kabul edemiyorsun. Evet sonuna kadar seküleriz lafın var mı? Dinler bu yüzyılda tasfiye edilecek.
- +1 yıl
Kemalizm derken 6 oku savunmuyorum şunu anlasan.
- +1 yıl
bak birader dediğim gibi sen ezberlediklerinle konuluyorsun çoğu TC vatandaşı gibi yobazsın... çünkü beni bir yere etiketyeceksin ki ona göre bana ezberinle yazasın...
ben dindar bir insan değilim s.. kmişim dinleri de kemalizmide ideolojileride... sen seküler falan değilsin sen bir ideolojiye dogmatik olarak inanmış yobazın tekisin cahilsin ve zihniyetin 20inci yüzyıldan kalma bu dünyada yeriniz yok... sizin devriniz bitti artık... - +1 yıl
Rüyalarda yaşıyorsun. Şeriat gelsin de aklın başına gelsin. Mustafa Kemal'in okuduğu kitapların binde birini okuduğunu sanmıyorum.
- +1 yıl
@CptSimonRiley neyse senin gibi ezbekledikleriyle konuşan yobaza fazla zaman harcadım...6 okmuş hahaha 20inci yüzyıl aklıyla bugünün endustri 4.0 mantığını işte anlayamadığın o 6 ok dediğin 20inci yüzyıl ezberin zaten bu düyanın insanın değilsin işe bu dogmatik kafanla... tekrar yazıyorum 6 oktaki gibi kolektif bir dünya yok artık negatif özgürlükçü ve subjektif bir dünya var ohooo ben nerdeyim sen nerdesin... mumlamışlar galiba sizi.. yeni kalmışsın tabutundan küflü pasli zihniyetin biteli ama yıllar oldu...
hala bana şeriat diyor yobaz... şeriatçıların kemalistlerden benim için bir farkı yok aynı yobaz ve gericisiniz... neyse kaybol ya...20inci yüzyılında yaşa sen..
Bunu ispatla mükellefsin. İspatlamayan adinserefsizdir. Doğruları duymak hoşuna gitmeyecek ama bizim ecdadımız at üstünde şehit oldu ülkeye toprak katmak için. Sizin dizilerden izlediğiniz şey bizim tarihimiz değil. Atatürk'e gelince evet güzellikleri oldu ama asıl sorun o zamanda başladı. Eyyamcilik yapma
32 Yorumla
Soran+1 yılYine kuruluş osmanın dozunu fazla kaçıran bir eyyamcılık falan 😁. Yaa işinize gelmiyor değil mi ayrıca benim sözüm atatürk düşmanlarına. O dediğin padişahlar fransaya ingilteye topukladı gidip oralarda isimlerini gavur ismiyle değiştirdiler torunları torbaları türk değil dinleri islam değil. İslam dinini saltanat için kullandılar. Padişahların çoğu annelerinin dinini destekliyordu ama alenen değil tabi. Gizliden osmanlının toprak genişletme politikalarında kanunlarında hep etkili oldular bu yüzden. Yani benim osmanlı tarihi atam dediğim ruslar ulan elin rusu onun çocuğu nerden atam oluyor
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim. Pahisah 1 tane varış yetistirirdi. Çocukluktan padişah olarak yetistirirdi. Diğer çocukları kullanıma açık hale gelirdi. Bunu da özellikle 1800lerden sonra Avrupa'da çıkan irili ufaklı devletler kendi lehlerine kullanmak için desteklediler. Bu dediğin oldu evet ama hepsine aynı şeyi söyleyemezsin. Kaldı ki Atatürk'ü koruma kanunu bı kaldırılsın sonra isbankasi arşivleri bir açılsın bak bakalım o kimmiş. Öğren. Sonra yavaştan millet vatani satmış ya lan demeye başlayacaktır. O yüzden büyük konusmadan önce iyi araştır derim. Hatanız okumamak maalesef
+1 yılO rahatsız olan cahiller hayatı esir gibi koyun gibi nefes almak sanıyorlar , idarecileri zevk sefa sürüp bunları cepheye sürsün, Türk milleti özgürlüğüne Atatürk ile kavuşmuştur
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
12Cevap
+1 yılGeçmişi bilmeyenler okumayan 8kuma acizi insanlar birilerin sozleri, dini sömuruleri, cematlerin oyuncaği olup benliğinı kaybedip yedi düvele meydan okuyan bir toplum, milletten geldiğinı unutup el etek öptüktükleri ve bilim yerine dini sömürülerle o bu dedilere inanan beyinsizlere dönüstüler...
20 Yorumla
+1 yılRahatsiz olanlarin kani vatana ait degildir ya yunandir ya da arap
212 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle 👍🏻
- +1 yıl
Onun icin ya bu yargaraliklari
- +1 yıl
Atatürkün yunan olma gerçeği
- +1 yıl
Onun icinmi yunanla carpisti? Denize doktu madem yunandi acsaydi kapilari girselerdi hic sawasmadan vatana?
Soran+1 yıl@süperstaralem1642 yunanın senin baban olmasını okadar isterdinki Atatürk e kızgınlığınız ondan zaten. Adam bırakmadıki ecdadınızın üstünden her millet geçsin.
Soran+1 yılFesli yunan derler sana keşke yunan galip gelseydi diyen zebani
- +1 yıl
Ulkeye ickiyi sokan adam diyosunda belliki akcisin bu ulkede cubbeli hocalarda birtakim aksiyonlarda bulundu kucuk kiz cocuguna hatirlatirim
- +1 yıl
Tamam bana göre ikiside yanlış kabul ediyorum atatürkün dinsiz olduğunu kabul edin beyni sulanmış hafızların dini diyor Murat bardakçı izle kaldiki kendi mektubu atatürkün
- +1 yıl
Beyni sulanmis hafizlarin dini diyor bak yani burada ince mesaj var benim dinim islami temsil etmeyen beyni sulanmis hafizlarin dini diyor?
Soran+1 yıl@superstaralem1642Yüz yıldır vatan bayrak elden gidiyor diyerek insanları uyuttunuz malum sürüyü onlar zaten sizle aynı zihniyetten yani anlattınıza aklı selim biri inanmaz zaten
- +1 yıl
Yani siz gibiler inanir anca ki ayinizda cok maalesef
+1 yıl
Hocaları astıktan sonra gelen mutluluk hissi. Atam gericilere cevabını vermiş.
13 Yorumla
Soran+1 yılHocaları astırmadı orada yanlış bir tabir olmasın. Şeyhülislamlar padişah ve ingiliz ajanı idi.
- +1 yıl
İsyancı hocalar işte.
Soran+1 yılŞeyhülislamlar halka milli mücadeleye katılmamalarını, ingilizlere yunana teslim olmalarını bildirmiştir. Bu yüzden oldu
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSana uydurulmuş tarihi anlattiklari icin boyle oldun ama iste beyin olmayinca bu dogru mu yanlis mi diye dusunemezsin hele hele bir turk kiziysan zaten ooo daha beter git once gercek tarihi ogren ondan sonra gel uydurmalari degil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk ülkemizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Lakin Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk'ün kazandığı topraklar üzerinde değil, Rus karılarını siqen Padişahların veya onların dedelerinin toprakları üzerinde kurulmuştur. Ne Atatürk e ne de Padişahlara küfür etmeye gerek yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılTürk düşmanı oldukları için rahatsızlar... sülaleye tapınmayi severler şimdi de aynısını yapıyorlar zaten...
10 Yorumla İsgalcilerin işbirlikçisi olup ülkeyi ele geçiren herife saygı duyulmasını bekleme güzelim
00 Yorumla
+1 yılHerkesin anasın sizin ananız mı ki önüne gelenin altına yatacağını düşünüyorsunuz. Bu kadar aşağılık bir tabir anca sizin gibi yobazlardan çıkar
00 Yorumla
+1 yılPadişahlar derken pardonda neden genelleme yapiyorsun
113 Yorumla- +1 yıl
Padişahlar %99 kılı olamazlar osmanlı zamanında en kötü padişahın bile ilmi çokmuş bilmiyorlar
Soran+1 yıl@süperstaralem1642 kılı olmak senib gibi fesli sülüğün kıc kılı
Soran+1 yılSenin gibiler işte sarayda şerbet içip karı kovalamak tarhimiz
- +1 yıl
Biz ilmi umursamayız hakiki olan bilimdir.
- +1 yıl
Sen tarihi muhteşem yüzyıl izleyerek öğrendim galiba
- +1 yıl
Sakin olun yükselme dönemine kadar padişahlar sarayda durmamistir lale devrinden sonra padişahlar sarayada şarap icmistir karilarla takılmıştır sakin olun ve dünyadaki perde bunun aynısını yapmistir
- +1 yıl
@Master81 O kızları ailelerinden kaçırıp sarayda tecavüz etmemiş :)
Soran+1 yıl@CptSimonRiley başka ülkelerden rusya kırım ukrayna tataristan bulgaristan sırbistan makedonya bosna yunanistan bu ülkelerden kadınlar kızlar devşirip hatta oğlanlar devşirip sarayda cariyeleri yapmışlardır
- +1 yıl
Sakin olun lan bütün ülkeler hayatı karılar üzerinden geçmiş
- +1 yıl
Fatihi niye sevmiyorsun ulan
- +1 yıl
@Master81 Atatürk kimsenin karısına kızına tecavüz etmedi dostum cut.
+1 yılBu konuda katılıyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk ü küçük beyinler anliyamaz ki
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Atatürk'ün yaptığı müthiş şeyler var ama her yaptığı müthiş mi orası tartışılır.
17 Yorumla- +1 yıl
Doğru ama kirli yüzünü bilen yok tarihte gizlemeye çalışılıyor
Soran+1 yılAtatürk o çağda o devirde var olan imkanlarıyla devlet meseleleriyle uğraşmış. Karı kız saltanat para mı nereye gömeyim dememiş.
- +1 yıl
Çok masum insan öldürüp zorla senin benim nenelerimize zulüm yapmıştır düşün çarşaflı insanı zorla çıkarmıştır üstündekileri şapka kanunu diye latin alfabesi diye batılı alfabe çok masum insan Gerçk Alimleri aşmıştır bide şimdiki devirdekilerin çoğusu bozuk o zaman alimler çok iyi mis düzgün insanlar
- +1 yıl
Karı kız severdi hatta çıtır severdi Zsa zsa Gabor bunlardan biriydi.
Ülke açlıktan kırılırken dünyanın en büyük, lüks yatını (savarona) yaptırdı Hamburg ta. Yaşadığı orman çiftliği için büyğk servetler hsrcadı. Yaşadığı süre boyunca tek seçim yapılmadı (cumhuriyet halkın kendi yöneticisini seçmesi sistemidir)
Soran+1 yılAtatürk senin gibi sübyancı zihniyetlere teslim etmedi vatanı adam evlenip çocuk yapmayı bile çok görmüş kendine çünki tamamen vatan meselelerine adamış hayatını. Osmanlı padişahları karı kız devşirirken.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaksıx kazançlarna çomak soktgu icin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Doğrudur kanka
10 Yorumla
+1 yılAtatürk kaç değiştirdi haberin var mı
06 Yorumla
Soran+1 yılFeslinin de yeri nere eminim gerçi nere olduğuna
- +1 yıl
Fesliyi toprak rahatlıkla kabul etti senin atani deniz toprak kabul etmedi en son betonermenin içinde
Soran+1 yılEminsin yani işte sizin yeriniz cennette hazır ama atatürk firavun size göre. O insanların hakkını vereceğiniz bir makam vardır umarım. Saltanatçı ingiliz uşakları
- +1 yıl
Aaaaaa o zaman neden kabul etmedi toprak o Adam dinsiz kendi sözü var Beyni sulanmış hafızların dini diyor islama atatürk kendi yazısı
Soran+1 yılVatan bayram din elden gidiyor diyerek milyonları sömürdünüz
- +1 yıl
Chp zihniyeti Atatürkten beridir bozuk
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Padişahlar Rus karıları için ülkeyi pay pay ederken Atatürk ve askerler aç susuz vatan kurtardı birleri neden rahatsız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler