Gizli Üye(25-29)+1 yılBuna farklı bir bakış açısıyla cevap vermek iktizâ ediyor şöyle ki;
Aileyi, insanları ve çevremizi bir kenara koyalım, Zîra onlardan hiç kimse bize suç ve günah yükleyemez ve kimse neden ve niçin yaptın veyahut yapmadın diye sorgulayamaz, hem bu mahdud dünyada kimse dinî meselelerde bize ilişmiyorlar.
İnsanda nefis ve şeytan vardır, her ikisi mütemadiyen kötü ve pis ve yasak şeyleri yapmamızı emreder ve onlardan bize lezzet aldırtırlar. Bu ise bir imtihandır.
Zîra emr-i İlâhî der; şunları yapma, yaparsan sana dehşetli bir hapis cezası vardır.
Nefis ve şeytanda der ki; boş ver onları, kendini serbest bırak ve keyfiyetine bak, canın neyi isterse onu yap hayatın lezzetlerini almaya bak. Hem burada hapis mapis görünmüyor.
Bu medâr-ı imtihan olan dünyanın ne büyük bir hasaret ve helâket olduğunu anlamak istersen şu temsilî hikâyeciğe bak, dinle şöyle ki:
Eski zamanda iki kardeş, uzun bir seyahate beraber gidiyorlar. Gitgide tâ yol ikileşti. O iki yol başında ciddi bir adamı gördüler. Ondan sordular: “Hangi yol iyidir?” O dahi onlara dedi ki: “Sağ yolda kanun ve nizâma tebâiyet mecburiyeti vardır. Fakat o külfet içinde bir emniyet ve saadet vardır. Sol yolda ise serbestiyet ve hürriyet vardır. Fakat o serbestiyet içinde bir tehlike ve şakavet vardır. Şimdi intihabdaki ihtiyarî (Seçme kararı) sizdedir.”
Bunu dinledikten sonra güzel huylu kardeş sağ yola gitti ve nizam ve intizama tebaiyeti kabul etti. Ahlâksız ve serseri olan diğer kardeş, sırf serbestlik için sol yolu tercih etti. Zahiren hafif, manen ağır vaziyette giden bu adamı hayalen takip ediyoruz:
Bedbaht kardeş bir zaman gitti önüne büyük bir çöl çıktı, o çöl yolculuğunda yüzler çile çekti ve eziyet gördü, sonra önü büyük ve pâdişahsız bir şehre çıktı, nizamsız, intizamsız, adâletsiz izbe bir şehir, o şehrin ahâlisi Haysiyetsiz, sarhoş, hodgâm ve sefahatkârane, ehemmiyetsiz, yaşıyorlardı, bu kişi o şehre girdi dilenci muamelesi gördü ruhu hadsiz korkular altında ezildi, her hâdisattan titredi ve âsî cezası gördü.
Diğer kardeş ise gitgide önüne büyük bir bahçe çıktı,
O bahçeye girdi hem o bahçeden istifâde etti hem istirahat etti, tekrar yola çıktı tâ önüne ihtişamlı bir şehir çıktı o şehrin adil bir padişâhı vardı ve o şehrin ahâlisi ehemmiyet görüyordu, mükemmel bir intizâmı ve nizâmı vardı, o adama bir ev takdim edildi, padişâha minnettar eyledi saadet içinde hayatına devam etti...Şimdi sana da deriz ki, sende o iki kardeşten hangisinin izinden gitmek istersen o yönden gidebilirsin Zîra gittiğin yönden ve yoldan sen sorumlusun.
Dinde zorlama yoktur. Âyetini yanlış tevil edip yorumlayan cehl-i mürekkeblere deriz ki, ey ser'semler, dinde zorlama yoktur'un hakikî mânâsı şudur ki, dinsiz ve gayr-ı müslim olanların zorla İslâm dînine dahil edilmeleri ve tahakküm ve baskıyla îmân ettirmelerine yönelik bu âyet inzâl olmuştur. Zîra putperestler, putperrestlik dininden çıkanları veya başka dinden olanları zorla ve zorbalıkla ve işkenceyle kendi dinlerine dönderiyorlardı. İslâm ise bu âyetle bunu nehyetmiştir ve yasaklamıştır...
542 Yorumla
Soran+1 yılAçıklama için çok teşekkür ederim.
Eğer sakıncası yoksa neden gizli olduğunuzu sorabilir miyim?
Cevap sahibi+1 yılBende böyle nâzenin bir geridönüşünüz için size teşekkür ediyorum.
Ben genel olarak bu tarz sorulara cevap verirken gizlemeyi irâde ediyorum. Meselâ nasıl ki siz bu soruyu sorarken gizlemeyi irâde ettiyseniz...
Soran+1 yılAnlıyorum peki bu konuda diretmek istemiyorum, saygı duyarım
Soran+1 yılYa sanırım merakıma yenil düşeceğim : /
Soran+1 yılYenik*
Cevap sahibi+1 yılNeden bu kadar şiddetli merak duyuyorsun?
Soran+1 yılAslında şiddetli merak değil. Sakıncası var mı..
Cevap sahibi+1 yılSakıncası bilinmek istememektir. Dikkatini çeken şey nedir ki?
Soran+1 yılTamam tamam sormadım sayalım, ona da cevap vermeyeyim
Cevap sahibi+1 yılCevap vermek istersen, benim için bir sakıncası yok. Bazen ısrarcı insanların gayretini takdir ediyorum.
Soran+1 yılKötü anlamda diyorsun sanırım. Ben insanları sık boğaz etmeyi sevmem ki ısrarıma rağmen açıklamanı tekrar dile getirdin zaten.
Cevap sahibi+1 yılHayır kötü bir mânâya işaret etmiyor, aklınıza öyle menfî düşünce gelmesin. Demek istediğim şey bazen bazı insanlar bazı sıkışmış kapıları açmak için gayretle açmaya çabalarlar, belki o kapılar arkasında onlar için bir güzellik vardır.
Gayretsiz insanlar ise kapıyı biraz itekler kapı açılmayınca bu kapı kilitlidir der ve orayı terk ederler.
Soran+1 yılElbette, haklısınız ama ben bunun için diretsem de sonuca ulaşamayacağımı düşündüm verdiğiniz cevaplardan dolayı.
Bir de sonucu inatlaşmaya doğru giderse de hoş olmaz.
Karşı tarafın tepkisini bilemeyeceğimden ve tanımadığımdan ötürü ısrar etmeyeyim dedim fakat onu derken bile içimde bir merak vardı açıkçası.
Sadece bencillik etmeyip karşı tarafın düşüncesine saygı duyayım demiştim ama sonra tekrar yazdım…
Cevap sahibi+1 yılAnladım, seninde mutlak haklılığın var, belki nihayetine ulaşılamayan bir inatlaşmaya girmek pek kâr-ı akıl değildir.
Yalnız benim dikkatimi celbeden şudur ki, ben pek çok müşkülatlı sorulara mâkul ve mantıklı cevaplar verdim. Lâkin soru sahipleri bütün bütün lâkayt kaldılar. Ne muhalif oldular, ne benimle münazaraya girdiler. Gerçi bilmeyen bir insan bilen biriyle münazaraya giremez ve bilmediği şeye muhalif olamaz, belki bundan iskât edip sustular.
Ama siz direkt perde arkasında ki, size teveccüh eden kişinin bizzat kendisini merak ediyorsunuz.
Soran+1 yılYani bunun üstüne bir şey dememe gerek yok sanırım.
Durum çözülmüş çünkü ama öğrensem de amacım rahatsız etmek vs değildi.
Cevap sahibi+1 yılBen sizin bana rahatsızlık vereceğinize ihtimal dahi vermedim.
Mâdem öğrenmek isteği ve hissiyatı kalbinizden geliyor.
Başka bir zamanda başka bir sorunuzda veya başkasının sorusunda tevâfuk edersek, benim yorumumun altına yaz bunu bana hatırlat, ozaman sizi ekleyeceğim buda sana sözüm olsun.
Soran+1 yılBöyle bir ihtimalin gerçekleşeceğini sanmıyorum. Tekrardan teşekkür ediyorum, iyi geceler.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim, bende size teşekkür ediyorum. "Ümitsizlik ile hüküm vermeyin", insaf ve şefkat sahibi bir insan asla zulmetmez, belki size yardım edecektir. Ümitle kal hayırlı geceler...
Soran+1 yılYok hayır, oradaki ince çizgi aslında benim gizli bir üyeyi başka bir soruda gördüğümde tanımıyor olacağımdı ya da her üyeye tek tek “aa şöyle şöyle biri vardı sen bu kişi misin” demek ne kadar mantıklı olabilir diye düşündüm bir yandan, bu da burada bir parantez olarak kalsın.
Cevap sahibi+1 yılHayır hayır siz sakın öyle düşünmeyin ve aklınıza gelen şeyi de tatbik etmeyin. Benim konuşma ve yazı formatım çok farklıdır, yani burada bir dengim ve benzerim yoktur ve buna kat'î kanaat getirdim.
Sende bunu anlarsın zaten o kadar yazışma oldu.
Soran+1 yılBen bu aralar buralarda pek aktif değilim de soruların hepsini görmem vs mümkün değil zaten.
Sadece aklıma takılan şey hem çabalanması gerektiğini söylemeniz hem de söylememek için direniyor olmanız
Cevap sahibi+1 yılBakın kıymettar ve letâfetli ve saygı değer muhattabım: hiçbir şey sebepsiz olmaz.
Bazen olur ki bazı sebebler ve şartlar bir arada bulunmazsa istenilen şey vücûda gelmez ve gelemez.
Aynen böyle de; bazı şartlardan ve sebeblerden dolayı uygun düşmüyor.
İlk kesinlikle bilinmek istemiyordum, sonra gayretini görünce iknâ oldum. Ve bazı şartlar ve sebeblerden dolayı başka bir zamana erteledim.
Sanki mânevî bir ip var arada bunu hissediyorum.
Şimdi düşünme bunları, uykusuz da kalma...
Soran+1 yılTamam tek bir sorum olsun o zaman
Soran+1 yılBaşka bir zamana ertelemek demek aslında hiç bilinmeyecek olmak demekle çok yakın, farkındasındır da bu kısmı çok uzatmayacağım, sadece şu an öğrenmiyorsam ben buradaki o kadar insanın içinden bulamayacağımı biliyorum zaten.
Çok çok düşük bir ihtimal, samanda iğne aramak gibi bir şey bu. Neyse dediğim gibi o kısmı kapattım da başka bir şey sormak istiyorum eğer iznin olursa
Soran+1 yılBu soruyu sorarken gizli üyelerin yorum yapmasına izin vermeseydim, o özelliği kapatsaydım, kimse gizli yorum yapamazdı ve belki şu an bunlar konuşuluyor olmazdı.
Cevap sahibi+1 yılPekala şöyle bir şey yapalım, cumartesi günü ben senin bu sorunu beğenirim sende anlarsın oradan olur mu.
Soran+1 yılÇok tuhaf geliyor ya
Hayır hayır dedim ya o kısmı kapattım, söylemek istemedin öyle kalabilir.
Cevap sahibi+1 yılTuhaf gelmesin, hem beni iknâ et, sonra da vazgeçip kapatmak olmaz.
Soran+1 yılİkna olsaydın söylerdin ama zorlamak gibi oluyor böyle. Peki o zaman nasıl diyorsan öyle olsun.
Cevap sahibi+1 yılHayır öyle düşünmeyin lütfen, öyle menfî düşünürseniz bana mânen zulmetmiş olursunuz. Çok ince düşünceli nâzik bir insansınız ve üslubunuz insanın inadını kırıyor.
Şimdi boş ver bunları ve takılma böyle mânâsız kuruntulara. Bence uykusuz kalmayın. Dilersen yarında yazabilirsin. İstinkâf edip çekimserlik etmeyin.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama biraz ısrarcı davrandım gibi düşündüm, en başta verilen kararın benden kaynaklıp değişmesini istemedim, o yüzden öyle dedim.
Sizin için değil yani.
Kafam biraz karışmış olabilir ve tam olarak toparlayamamış olabilirim, iki saatlik uykuyla duruyorum yeni fark ettim.
İsterseniz siz de uykusuz kalmayın daha fazla.
Cevap sahibi+1 yılTamam şimdilik bu kapıyı burada kapatıyorum, yazmaya devam edersek birbirimize zulmederiz.
Ne ise tekraren hayırlı geceler.
Soran+1 yılPeki. Hayırlı geceler
Soran+1 yılAa cumartesi gününe son 10 dakikaa 🤭
Cevap sahibi+1 yılTamamdır, verilen söz yerine getirilmiştir.
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılRicâ ederim, bütün gayretiniz perde arkasında ki sayfayı görmek oldu.
Bana başka bir sualiniz daha vardı o soru nedir?
Soran+1 yılYaşınızı merak etmiştim. Akıl yaşta değil baştadır derler ama ben yine de sormak istemiştim.
Cevap sahibi+1 yılAnladım.. Ben, belki eklesin diye düşünmüştüm, lâkin kuru ve mânâsız bir tevehhümmüş gibi geldi bana...
Soran+1 yılAslında düşündüm ama başta çok ısrar ettim ya hani o kadar ısrarda bulunmadan olsaydı eklerdim.
Şimdi rahatsız etmek gibi olur diye düşündüm zaten yeterince ısrarda bulundum o yüzden.
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah neden öyle düşünüyorsunuz. Şimdi bana karşı haksızlık ediyosun. Mâdem sen bir derece gayret gösterdin, şimdide ben gayret ile sana yardım ederek seni eklemeye davet ediyorum.
Yok eğer kalbinden gelmiyor ise buna bir şey diyemem ve seni buna zorlayamam.
Soran+1 yılHayır hayır anladım ben, peki o zaman.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKapalı bir kadının sonradan açılması, her bireyin kendi yaşamında yapabileceği bir tercihtir. İnsanların kişilikleri ve düşünceleri zamanla değişebilir ve gelişebilir, bu da davranışlarında farklılıklar yaratabilir. Bazı insanlar, kendilerini açık ve şeffaf bir şekilde ifade etmekten çekinebilirler. Bunun birçok nedeni olabilir, örneğin, olası yargılamalar, eleştiriler veya geçmiş yaşantılarından kaynaklanan deneyimler gibi. Ancak, bu kişiler, kendilerini daha rahat hissettiklerinde ve güvendikleri bir ortamda, kendilerini açabilirler. Bu açılma süreci, bazen diğer insanları da şaşırtabilir ve onlarda olumlu veya olumsuz tepkilere yol açabilir. Ancak, bu bir kişinin tercihi ve bu kararlarına saygı göstermek gerekir. Başkalarının hayatına saygı göstermek ve empati kurmak önemlidir.
40 Yorumla
+1 yılBeni bu tarz durumlar olumsuz anlamda etkiliyor. Çünkü bu kişiler yüzünden dine olan güven de, insanların müslümanlara olan bakış açısı da değişiyor. Kapalı birisinin açılma düşüncesi varsa açılmadan önce normalde dinen günah olan davranışlarda da bulunuyor ki bu da tesettürü lekeliyor.
Açıldığındaysa dinden uzaklaşıyor ve doğrusunu bildiği halde günahı tercih etmiş oluyor. Aklıma 28 Şubat , Kudüs'te yaşanan savaş ve islam için yapılan cihatlar geldiğinde bu tarz insanlar olması da hayli yaralıyor. Çünkü islam bu kadar basit değil. Tesettür nefse ağır gelir evet. Ama nefsini yenip bu yola baş koymuşken şeytana uyup açılmak.. insanın umutlarını da zedeliyor. Allah hidayet versin hepimize derim ‽
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence her insanın kararı kendine ki şu devirde laf edilecek bir şey varsa kapalıların açılması değil başka insanların yaptığı şeylere laf edilsin, o kapanmış şu açılmış diye laf etmek aşırı saçma. Olabilir bunalmıştır ya da zorla, aile zoruyla, toplum baskısı ile kapanmıştır ki din açısından birisinin zorla kapanması sünnet ya da sevap değil diye biliyorum. Açılmak istiyorsa kendi hayatına bakarak açılsın insaların lafı ile hareket ederse kendi hayatı değil başka insanların hayatını yaşıyor olur.
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuhafazakar bir ailede büyümüşsün. Tüm sülalen senin de kapalı olacağın yönünde baskılar ile büyüdün. Tüm aile çevren böyle olunca da kapanman gayet normal. Ama şimdi bunu kendi iraden ile vermediğin için açılmak ve kendi güzelliğine dışarda da varmak istiyorsun. 😊😊 bu arada en önemli şey kalp temizliği. Başının kapalı olması kalbinin temiz olduğu anlamına gelmeyeceği gibi açık olmasına kirli olduğu anlamına gelmez.
kendime şu sorunu sormalısın. Ben nasıl daha mutlu olurum. Bu senin kararın ve ailene de böyle mutlu olduğunu söyleyeceksin. Ailen seni mutlu gördükçe kararını onaylamaya başlıyacak.
burada en önemli şey senin nasıl bir insan olmak istediğin. 😊😊10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yaptığının çok büyük yanlış olduğunu düşünürüm ve bulunduğu ortamın iyi olmadığı da olabiliyor bi insan islama bağlı dostlar arkadaşlar edinirse onlar gibi olur kişi neyi severse onun yolunda gider İslam düşmanlarına Allah akıl nasip etsin böyle ölürlerse yani islam düşmani olarak çok feci azap bekliyor
22 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin kendi tercihi değil mi bu kimseyi etkilemiyor
Zaten çoğu kapalı kadın asıl olayı tam olarak uygulamıyor. Bir şekilde kendi yorumunu katıyor. Böyle arkadaşlarım vardı, açıldı da ailesi gönül koydu baya o dönem üniversitenin farklı şehirde olması avantaj olmuştu. Görüşümse içinde olanı yaşamalı insan yaşamalı ki sonra kaçak göçek yollara başvurmasın.
30 YorumlaZorla kapanmış olabilir ya da içinde Allah için kapanma isteği yoktur ben karisamam Allah ile kendi arasinda bence yorum yapmak kimseye düşmez... tıpkı oruç nie tutmuyorsun sorusuu gibi neden açıldın demekte aynı bizlik değil... sorular cüzi iradeli biri sormamali yargilamamali
20 Yorumla
+1 yılkendi kararı, saygı duyarım. Aile baskısı ile tesettüre geçenlere karşıyım zaten. Bilmeden anlamadan tesettüre geçirilirse bi insan, Zorla müslüman edilirse tabikide zamanla dininden soğur.
Ama eğer kendi hür iradesi ile tesettüre geçmiş birisi sonradan vazgeçip açılmak isterse onlara kendi içimde öfke duyarım. Bu senin dinin. Naısl olurdan oyuncak edermişcesine bi kapanıp bi açılırsın. Diye kızarım.10 Yorumla
+1 yılBelki ailesinin zoruyla kapanmıştır bunca yıl , açılsın ne olacak kapalılar çok mu kapalı sanki bazısının her yeri belli oluyor bir başörtü takmakla kapalı olmuyorsun. Zaten bunleı konuşmak o kadar saçma geliyor ki kaçıncı yüzyıla geldik hala insanların giyim kuşamıyla uğraşmak bilemiyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal. Size niye bu kadar anormal geliyo anlamadim. Zaten muslumanlik kapalilikla mi oluyomus, ici guzel olsun da hadi hakkiyla kapansin, cocgu kapali insanlar hakkiyla kapanmiyor, kapanacaksan dedikodudan, fitne fesatliktan uzak duracaksin
40 Yorumla
+1 yılNormal bir durum. İster kapanır isterse açar. Günah işliyorsa bu bixi ilgilendirmez sonuçta din insan ve Allah arasında olan bir şey.
Bir insana üzerindeki kiyafetlerine değil karakterine bakarım ilk önce21 Yorumla- +1 yıl
Açılmak istiyorsan açıl yani. Ailen biraz itiraz edecek ama zamanla alışırlar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAçık bir kadın kapanabilir kapalı bir kadın da açılabilir. Bunu deneyimlemesi gerekiyorsa, bu o kadının kararıdır. Unutmayalım günahlar da insanlar için var. Kimsenin birbirini yargılamak haddine değildir. Bu sizin hikayeniz.
10 Yorumla
+1 yılHemen hemen tüm kapalıların canlılıgını asla yitirmeyen o sorun.
Allah için yapmadığım her şey ic huzurunu rahatsız ediyor, rahatsız olduğum her an esasen yaşamam gereken dinden uzaklasmama neden oluyor. Açılıp deneyip kim olduğuma nasıl yaşamak istediğime karar vermek istiyorum, diye anlatılabilir. Asla anlamayacaklar. Bunu göze alarak hareket etmenizde fayda var. Karar verdim uyguluyorum, sonuçları umrumda değil cümlesini göze almanız gerek23 Yorumla- +1 yıl
Çok dindar olan bir aile dinimizde zorlama olmadığını kişinin dini kalbine göre yaşaması gerektiğini, Allah için yapilam her şeyde hayır olduğunu bilir aslında. Belki konuşunca anlarlar sizi.
- +1 yıl
Yüreğine sağlık 😊👍
- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler...
- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılKendi karari kendi seçimi diye düşünürüm. Kapanmak öyle birileri için ya da birisini memnun etmek için yapılacak bir şey değil. Ciddi düşünüp de verilecek bir karar bence, kişinin dünya görüşünü belli eden bir ömürlük bir karar.
00 Yorumla Normal bir şekilde acilmaysa hcbirsey düşünmem isteyerek kapanmış şimdide isteyerek açılmış derim ama benim bı arkadaşım kapalıydı bı açıldı tam açıldı eskort gbi giyiniyor disko bar gbi ortamda takılıyor şoklar içinde izliyorm
00 Yorumla
+1 yılgenellikle baba evinde internet bilgisayar görmemiş insanlar üniversitede veya işe girince yapıyor bu eylemi. hayal edilenden çok farklı birşeye inandıklarını keşfedince açılıyorlar. herkese saygı duyuyorum ben islam dininin ahlak anlayışını ve hayvan doğa dostu olmasını seviyorum maalesef yurt dışında sokakta güvercin bile göremezsin.
00 Yorumla
+1 yılbuna kötü yorum yapmak kimsenin haddine degil bence sen nasıl mutlu hissedeceksen nasıl sana iyi gelecekse onu yapmalısın bu senin hayatın sonucta bireysel yasıyoruz
00 YorumlaZevk meselesi zorla kapandıysa, kapanmaktan sıkılmışsa açılabilir kesinlikle yargılamam herkesin kendi tercihi bir şey diyemem o yüzden çok da bir şey düşünmem 🙃
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir şey düşünmem napıyorsa yapsın kendi kararı
30 Yorumla
+1 yılhiçbir şey düşünmem herkes özgürdür benim kuzenim de sonradan açıldı
41 Yorumla- +1 yıl
canım youtube da sonradan açılan kişilerin videosunu izleyebilirsin
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak ne kadar doğalsa açılmakta bir o kadar doğal ve kişinin kendi tercihidir beni zerre ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılPek iyi şeyler düşünmem. Ama zorla kapatılmış da olabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılSiz kapalı mısınız
- +1 yıl
Hayır ama arkadaşım kapalıydı açıldı. Zorla kapatılmıştı.
Saygı duyuyorum onun tercihi onun yaşantısı, ama zırt pırt açılıp kapananların akıl sağlığından şüpheliyim
00 Yorumla
+1 yılOlabilir. Sonuçta kendi kararı. Saygı duyarım. Laf etmesi kimseye düşmez.
00 Yorumla
+1 yıltebrik ederim aramıza bir kişi daha katıldı diye sevinirim
00 YorumlaBir şey düşünmem kapanırken bana sormadığı gibi açılmasınıda önemsemem herkesin hayatı kendine
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 956 cevap paylaştı. Çok doğru bulmuyorum ama tercihler değişebiliyor oyuzden kendi tercihi
00 YorumlaBir şey düşünmüyorum zaten başörtüsünün dinlede imanla bir alakasıda kalmadı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bulduğum söylenemez! Ama neden açıldı? gibi Nasıl kapandı? sorusuda önemlidir!
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKafası gibi yolu da açık olsun, kim tutar bu saçla başla kafayı bozmuş pek bilmişi derdim!
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerhangi bir şey düşünmem
Birçok sebepten dolayı yapabilir normal00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kendi hayatı beni ilgilendirmez. Açılıp kapanması kimseyi ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılhakkin ds birsey deiyemem ama cok mersk ettigim sey var isterdim sormak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılAçılacaksa niye kapanıyor kapanıyorsa niye açılıyor
00 Yorumla
+1 yılAile baskısıyla veya özentiyle kapandığını düşünürdüm.
01 Yorumla- +1 yıl
Çevremde bunun çok örneği var.
öyle tercih etmiş düşünecek bir şey yok kendi hayatı
00 Yorumla
+1 yılElbette bu karar kendisine ait ama iyi düşünmeli çocuk oyuncağı değil
00 YorumlaKendi kararıdır. Kapali olmayı tercih etmek kadar acilmayi da tercih etmek gayet normaldir.
00 Yorumla
+1 yılGayet doğal bir durum açığın kapandığı gibi kapalı da açıla bilir
00 YorumlaÇalıştığım ortamda gerçekleşti, bir şey düşünmedim, sadece yakıştı yakışmadı yorumu yaptım kendimce
02 Yorumla- +1 yıl
Yakışmışmıydı bari
Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı. İnsanların düşüncesinin bi önemi yok bence hesabı yaradana verecek
00 Yorumla
+1 yılbazen nefsimize hakim olamayabiliriz veyq sonradan düşünceler değişebilir bir insan sonradan nasıl kapanabiliyorsa yine aynı şekil sonradan birisi açınabilir yani bana göre normal ama sürekli açınıp kapanıyorsa öyle insanları hiç sevmem
00 YorumlaŞöyle
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Soran+1 yılBi siz dindarsınız aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbir şey düşünmüyorum kim nasıl istiyorsa hayatına öyle devam edebilir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. Saygı duyuyoruz kendi karari kimse sorgulama yapamaz bence
00 Yorumlabenim çok arkadalım kapalı olup sonradan açıldı bi tık saçma ama herkesin kendi hayatı ben napıyım by the way😂
00 YorumlaÜzücü ama yapacak bir şey yok. herkesin kendi kararı. İcinden gelmiyorsa
00 Yorumla
+1 yılkendi fikri kimse hakkinda bu konularda bir sey dusunmem umrumda olmaz
00 YorumlaHiç bir şey düşünmem herkesin kendi hayatı isteyen açılsın isteyen kapansın
00 YorumlaHerkesin kendi kararı ve bence aileler bu duruma karışmamalı ve saygı duymalı
00 YorumlaBu normal bişey çünkü bazıların aiylesi zorla kapatıyor heveslerini atmadan yanni anladiniz
00 YorumlaKendi isteğiyle kapanmadığı aile baskısıyla kapandığı için tekrar açılmak istediğini düşünürüm
00 Yorumla
+1 yılUyarırım ama karışmam sonuçta her koyun kendi bacağından asılıyor
00 YorumlaTercih meselesi kuaför öneririm saç şekli öneririm yakışanı söylerim
00 YorumlaYani savaşı yenememis üzülürdüm..
01 Yorumla
Soran+1 yılNe savaşı 🥲
Hiç kapanmasaydı o zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar verdiği karardan pişmanlık duyabilirler, normal bir durum
- Aile & Toplum konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılYani tuhaf karşılarım ve yadirgarim yalan yok
00 Yorumla samimi olmadığını düşünüyorum...
00 Yorumla
+1 yılRönesans.
00 YorumlaBeni ilgilendirmez. Kendi tercihi.
00 Yorumla
+1 yılHerkes istediğini yapabilir saygı duyarım
00 Yorumla
+1 yılKendi sorunu Allah ıslak etsin
00 Yorumla
+1 yılSaygı duyuyorum kendi tercihi.
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026