Sizce böyle bir ihtimal söz konusu olabilir mi?

Dershaneye gidiyorum ve sınıfımızdaki birçok arkadaşım 18 yaşının altında. Geçenlerde, samimi olduğum 3-4 arkadaşımla bir pastanede oturup çay, kahve içtik. Birkaç tanesi esrar kullanıyormuş, bana da orada söylediler. Aralarından biri bana " Abi sen de çok boş yaşıyorsun, hayatında hiç atraksiyon yok. Mesela ben senin yaşına geldiğimde muhtemelen bir köşede uyuşturucu komasına girip ölmüş olurum " gibisinden şeyler söyledi. Ben de " Ben de alkol kullanıyorum ve bana yetiyor " dedim. Daha sonra alkol konusu açıldı ve bana ne içtiğimi sordular, ben de Jack Daniel's içtiğimi söyledim. Sonra bana çok boş yaşadığımı söyleyen arkadaşım " Bana sürekli yurtdışından Savoy viski ve Uzo geliyor, fiyatı da çok uygun, 400 TL. İstersen sana da parasıyla getirteyim " dedi. Ben de cazip geldiği için kabul ettim. Sonra tanıdığı bir abinin annesini aradı ve abinin evde olup olmadığını sordu, daha sonra abiye selam verdi ve yanımdan uzaklaşıp onunla konuştu. Sizce beni tuzağa düşürmeye çalışıp, viski şişesinin içine bir şeyler karıştırarak uyuşturucu kullanmama sebep olabilir mi?
Sizce böyle bir ihtimal söz konusu olabilir mi?