Normalde yurt dışında yaşıyoruz, abim olacak vahşi yaratık da bizimle kalıyor. Ev tuttu, 9. Ayda evlenecek ve gidecek yakında. şu an ben ablamın ve eniştemin evinde İstanbul'da kalıyorum tatil için geldim. Aşağı yukarı 1 aydır burdayım Mayıs ortasında falan dönerim sanırım. Ama gelin görün ki abim olacak vahşi o evde olduğu için geri dönmek istemiyorum. Bana çok çektirdi. Geçen sene kimse evde yokken ölümden döndüm, elinde kalıyordum az daha. Yaşattıklarına rağmen ailem onu affetti evlatları olduğu için. Ayrı eve çıkmayı düşündüm, babam izin vermedi. Kız evladı olduğum için beni tek bırakamazmış. Geçenlerde bana öz*rlü falan yazıp hakaret etti. Bende ona hakaret ettim karşılık olarak, üstüne de engelledim kendisini. Anneme mesaj atıp kaldırsın engeli geri geldiğinde döverim onu demiş. O eve cidden geri gitmek istemiyorum, ama sonsuza kadar da ablamın yanında duramam, onunda ailesi var. Ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle yaşadığınız şiddet olaylarından dolayı çok üzgünüm. Bu durumda, önceliğiniz güvende hissetmek olmalı. Abinizle ilgili endişeleriniz haklı ve aileniz tarafından görmezden gelinmemelidir.
Eğer abinizle karşılaşmak istemiyorsanız, belki tatil dönüşü farklı bir yere kalabilirsiniz. Yakınınızda güvendiğiniz bir arkadaşınızın veya başka bir akrabanın yanında kalabilirsiniz. Ayrıca, evde olmadığınız zamanlarda abinizin bulunmadığı bir zamanda eve gitmeyi düşünebilirsiniz.
Ayrıca, abinizin şiddet davranışları ciddi bir suçtur ve bu durumu aile üyelerinizle konuşmanız gerekebilir. Abinizin yardım alması gerektiğini düşünüyorsanız, onu bir psikolog veya terapiste yönlendirebilirsiniz.
Kısacası, önceliğiniz kendinizi güvende hissetmek olmalı. Farklı bir yerde kalabilir veya abinizle ilgili endişelerinizi ailenizle paylaşarak onun yardım almasını sağlayabilirsiniz.
Döneceğim yerde kuzenlerim var ama onlarda aileleriyle kalıyor. En son gördüğüm şiddet olayından sonra babam bir süre için beni amaçlarından birinin yanına yolladı ama amcam reddetti ve bir süre görüşmeyelim dedi bana. Annem ve babam ne kadar kendisiyle konuşmuş olsada sürekli affedildi. Polise gitmeyi düşündüm ama yapamadım, beni korkuttu. Ablamın yanında durmayı isterdim ama annemle babam buna izin vermez, ablamın da bir ailesi var onada yanlış olur. Çıkmazdayım, elbet birgün o eve geri dönmem gerekecek. O evdeki canavar kişi benim gözümde azrailden bile korkunç
Öncelikle, yaşadığınız şiddet olayları ciddi ve kabul edilemezdir. Polise gitmek kesinlikle doğru bir adım olacaktır, çünkü şiddet hiçbir şekilde tolere edilemez ve yasal yollardan çözülmelidir. Eğer kendinizi güvende hissetmiyorsanız, bir kadın sığınma evine başvurabilirsiniz.
Ailenizin sizinle ilgilenmediği ve size destek vermediği konusunda endişeleriniz varsa, profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Terapistlerle veya danışmanlarla çalışmak, size duygusal ve zihinsel destek sağlayabilir ve sorunlarınızın üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
Son olarak, kendinizi güvende hissettiğiniz bir yere gitmeniz ve şiddet olaylarını kesinlikle tolere etmemeniz önemlidir. Size destek olan kişilerle konuşmak ve onların yardımını almak, sağlıklı bir çözüm yolu olabilir.
Kimin yanına gidip güvende hissedebilirim ki... O gidecek ama o güne kadar mecbur beklemek zorundayım. Zaman hiç geçmesin de hep ablamın yanında duriyim istiyorum sürekli
Bunları duymak çok üzücü..
Birinden korktuğun için azraile dua Edip onunla beni birdaha karşı karşıya getirmeden al canımı demek daha çok acı veriyor...
Bunu duymak çok kırıcı.. Narin kalbiniz ile olsun tüm iyi dileklerim
Allah razı olsun sizden. Keşke tüm erkeklerin kalbinde sizinki gibi kadınların kızların ruhuna acıyıp merhamet etme duygusu olsa
Keşke acınızı paylaşabilsek.. Tüm iyi temennilerim sizinle olsun tekrardan
Allah tekrardan sizden razı olsun. Kadir geceniz mübarek olsun
Kadir geceniz sizinde mübarek olsun.. Yüce Allahım sizinle olsun.. Tüm yükünüzü alsın üzerinden inşallah
gitmesen? seni öldürmeye çalışan biri var ama anası babası af çıkarıyor. nerede devlet?
9. aya kadar bekle
Babamla annem hayatta izin vermezler buna.
O zaman abini evden yollayacaklar ben korkarak yasıyorum o evde de veya asla yalnız kalmamaya çalış
Yurt dışında bu işler daha tehlikeki değil mi ya şikayet edeceğiji söyle darp raporu slıp et
Evden gidecek ama 9. Ayda kendi evine yerleşince gidecek. Onun bu dengesizliklerine 2 senedir katlanıyorum, 2 senedir bizimle kalıyor. Yurt dışında kolay aslında, bir kişiye tokat atmaya çalışan 500€ dan başlar cezası hapise kadar gider. Ama ailem sürekli sabretmem gerektiğini, yakında gideceğini ve sessiz kalmamı söyledi
Hayır csnım bak öldürüyormuştu bugün kardesine bunu yapan yarın birini öldürür gercekten bence söyle en ufak bir dokunmanda sikayetci olcam diye gidince
Bilmiyorum kardeşim çıkmazdayım, o gece hala aklımdan çıkmıyor. Allah'a hergün dua ediyorum beni onunla karşı karşıya getirme diye...
Çok kötü gerçekten vence sen onunla yalnız kalma
Allah'a hep dua ediyorum bir an önce evi hallolsun da ben gitmeden gitmiş olsun diye. Ben çok yoruldum artık ama buna rağmen bazıları durumu abartıyosun abin o senin diyip duruyor
Değil abin babanda olsa cekmek zorunda değilsin sen kaç yasındasın
Yaşım 22. Bir ara o kadar bunaldım ki, evden ayrılmayı düşündüm ama onada babam izin vermedi
Kız bizim aile anadolulu olmasına rağmen sizin aileden rahat. Ben lisede bekar evinde kalmıştım
Benim öyle bir şansım yok. Babam uzak şehirse üniversite okumama izin vermiyor. Yakınımda oku seni uzağa gönderemem diyor