İslami bilgisi olan var mı? Kul hakkı ile ilgili? Acil?

Bir arkadaşım onunla iletişimimi kestiğim için bana iftira atarcasına hakaretler etti, Müslümanlığımla dalga geçip dil uzattı. Bu davranışını arkadaşlığımız içerisinde de sürekli itham ve ağır yargılamalarla yapıyordu bundan dolayı kesmek istedim. Ancak söylesinler ve davranışları o kadar ağırdı ki bende ona dayanamayarak küfürler ettim. Ancak küfür etmeden önce uyarmıştım güzel bir şekilde arkadaşlığımız bitsin. Pisleşmeden diyerek ama dayattı.

Yaşanan bir örnek ; arkadaşlığımız bitirmek istediğimde bana sen kapalılıktan sıkıldığını söylemedin mi müslümanmış güldürme beni dedi. Halbuki ona arkadaşlığımızda örtündüğünde şeytan çok vesvese veriyor arada bir demiştim. Ve zaman geçtikten sonra alakasız şekilde ben bitirmek istediğimi söylüyorum o bu şekilde ithamlarda bulunuyor.

Asıl sorum şu. Onun bunca hakkıma girmesinin üzerine dayanamayıp küfürler ettim. Ve Allahtan korkuyorum. Kul hakkından korkuyorum ama o kişinin yanına gidip helallik almak istemiyorum. Ne yapabilirim? Tövbe yeterli olur mu?

İslami bilgisi olan var mı? Kul hakkı ile ilgili? Acil?