Hacerül esved taşının Friyalilardan günümuze kadar gelen Kibele putu (kıble) olduğunu öğrendiğim, Allat isimli Roma putunun suanki araplarin nitelendirdiği isim olan Allah olduğunu öğrendigim an soğudum. Meğer her şey yalanmis

Hacerül esved taşının Friyalilardan günümuze kadar gelen Kibele putu (kıble) olduğunu öğrendiğim, Allat isimli Roma putunun suanki araplarin nitelendirdiği isim olan Allah olduğunu öğrendigim an soğudum. Meğer her şey yalanmis

Bende Ateistim yani tanrıya ve dinlere inanmıyorum yıllardır. çünkü mantıklı gelmiyor. insanlar yüzünden değil sırf biri cahil diye dinden soğumam ama dinin kendisi bana mantıklı gelmiyor. bu yüzden de inanmıyorum. mutluyum bu şekilde çünkü özgür iradem ile inançsızlığı seçtim
İlk önce dini kendi kaynağından öğrenmelisiniz, yani Kuran'dan. İslam'da hacerül esved denilen kara taşın bir kutsallığı yok sadece o antik evin bir parçası.
Kibele putu vs demişsin ama arapçada kible özel bir isim değil
Bakara 177 : Yüzlerinizi doğu veya batı tarafına (kıble) çevirmeniz iyilik değil.
Arapçada kıble taraf demektir özel bir ad değil yani kıble. Eskiden Süleyman Mabedi taraf idi yani kıble idi sonra Kısıtlanmış Mabed (Mescidül Haram) tarafımız oldu yani kıblemiz.
Öncelikle Allat yani El -Lat Kuranda da geçen bir tanrıça. Arap putperstleri 3 tane tanrıçaya tapardı bunlara Allah'ın kızları denirdi
Necm (yıldızlar) 19: El Lat ve El Uzza'yı görüyor musunuz? Ve diğerini; üçüncüsü Menat'ı?
Kuran araplarıın tapındıkları putların isimlerini verir. Hal böyle iken Tanrı kendisine bir put ismi almaz.
Allah ise El İlah'tan gelir ve O Tanrı demktir. Yani İngilizcede The God demektir, herkesin bildiği tanrı demktir. El Lat ile El İlah arasında epey bir fark var.
Bunun dışında İlahe Elohimden gelir demişsin yorumlarda bu yanlış
İlah İbranice'de Eloah'tır, Türkçesi ise Tanrı'dır.
Elohim ise Alihe demektir Arapçada , yani tanrılar.
Bunun dışında zaten Yahudilerin yani İbranilerin taptığı tanrı ile Kuranda'ki tanrı aynı tanrıdır. Tevrat da Allah'ın bir kitabıdır, bunu bişiyor olman gerekir
Tevrat Çıkış bölümü; 20/2-3 Tanrın YAHWEH benim benden başka Tanrın olmayacak
Çıkış/3-14: Tanrı ben benim dedi
Kuran; Taha 14: Evet ben, ben Allah'ım, Benden başka Tanrı yoktur.
Bizim Allah imiz bizi direkt kitabıyla ve sectigi elcisiyle senin gibi başıboş rüzgarda uçuşan yapraklar gibi olmaktan kurtardi. Ben somut iki seye inandim. Kitabina ve peygamberine. Peki sen neye inandin somut olarak o buyuk popona. popondan uydurdugun bi dine inaniyorsun. Ama yine saygımız var. Senin dinin sana benim dinim bana. Kelimelere bu kadar takiyorsan canım sunu da acikla sonucta herkes bi anne babadan geliyo ve cocuguna o ana dili ogretiyolar. Bu kadar dil nasil cikti anlat. Merak ediyorum bi makaleyle 600 sayfalik okumadigin bi kitabi nasil inkar ettin
Cevap
16Cevap
Ben İslam'a inanıyorum gadası. Depremde gördük zorda kalan herkes Allah lafzını dilinden düşürmedi.
Tevrat'ın Elohim'i İslam'a olmuş El-İlah... Yahudi Salomon Elohim der, Müslüman da Selamünaleyküm Aleyküm... Bu ülkede hiç kimse neye inandığından habersiz. Yetiştiği aileden duyduklarına inanıyor. Dinden anladıkları namaz, oruç, hac... Bunlar da sadece ritüel. Hepsi bu...
Bir dini sağlam kaynaklardan iyice öğrenmeden soğuma içine gir öğren göreceksin iki cihan mutluluğu orada
Şimdi yok olduğunu düşünüyorsun da öldükten sonra var olduğunu görürsen. Ya varsa.
Agnostigim zaten, bilemem var mı yok mu. Bizim boyutumuz bunu bilmeye yetmez.. sadece inanırız, var olduğuna veya olmadığına. Ölüm gibi bir olguyu da deniyimleyemeyiz yaşayanlar olarak.
Öyle işte. Sen yine de yok deme. En azından ölürken la ilahe illallah de 😊
İlahe kelimeside elohimden gelir. Yahudilerin tanrıdır. Elohim derler. Çok karışık aslında her şey. Hep zamanında iç içe yaşadığı için kim neye inanıyor bilmiyoruz
Öyle evet. Zaten diğer tarafa ne gidipte gelen olmadığına göre neye inanacak herkes kimse bilmiyor.
Hee ölürken la ilahe illallah deyince hayat boyu varlığına inanmadığım Allah'ı kandırabilirim yani, o da bunu yer 😂😂😂
Yav at civcivler yesin. Öğrendiğini bi ispatla bakalim
İspat işte. Bunlar yazılara dökülmüş şeyler. Hepsi papirüs ve tabletlerden çıkan şeyler,
Yalancini aasini miksinler mi
Bi paylaş burada görelim
Bunu oku
Bana saçma site atma. Bilimsel şeyler at. Bi g zekalinin yazdığına mi inanacagim
Neye inanmak istiyorsan ona inan. Ama kafanı kullan azcik. Git araştır buraya gelene kadar. Bir sürü makale var.
Ona kalırsa Arapçada bir çok farklı manalı isim var.
Benim soğumam için yeterli bi bilgi değil putlar zaten dinde yok.
Arkadaş ne çılgınsınız ya, Allahım 99 ismini kim uydurmuş öyleyse? İnsanlar mı koydu bu ismi sanıyorsun? Lütfen güzel araştırmalar yap, doğru kaynaklardan.
Kur'an Muhammed döneminden 100 yıl sonra yazılıyor. Hz Osman döneminde. Herkesten hikayeler toplaniyor ve ortaya bu cikiyor. İnsanlar uydurdu kim uydurucak? Allat putununda bir çok ismi vardır. Aynı yere çıkıyor bak
Bahsettiğin Hz Osman güvenilir kişi, ben boş insanlara güvenilmez diyorum. Güvenilir kişi olduğunu akletsene. İnsan niye uydursun esmaül hüsnayı yahu? Sen nerde takıldıysa çok yanlışmış araştırma yaptığın yerler. Aynı yere çıkmıyor, ay lütfen güvenilir kaynak kullan
Yalan yazan o cocugudur
Güvenilir kişi olduğunu nerden bilicez? Öyle biri var mı onu bile bilemeyiz. Çünkü Kur'an dışında hiçbir kaynak yok yaşadığına dair. Hristiyanlıkta bile geçmiyor. Kuran'da Muhammed'in yaşadığı yerin heryeri agaclarla kaplı, cileklerden oluşan tarlalar bahsediyorlar. Ama Şu an bak orası çöl. Araştırmalar oranın millattan önce bile çöl olduğunu gösteriyor. Yanlış yerde hac yapılıyor. Bunu bazı fıkıhçilar bile bilir. Ama söylemeye korkarlar
Katherina sen g zekalı misin. Bunları yiyecegimizi mi sandın yrrk kafa
@Copernicus çölüne geri dön. Deve sidigi ile yüzünü yıka. Ülkemizin suyunu harap etme
Ne demek nerden bileceğiz? Ona boşuna mı hazreti Osman deniyor? Allah aşkına yoldan çıkmayın ya, milletin uydurmalarıyla kendine yazık ediyorsun yapma bunu. Hz Osman ne zaman doğduysa o zamandan itibaren geçer, Hz Muhammed geçiyor çünkü o en son olduğunu belirtmek amaçlı. Haarp diye Bi şey var iklimlerle oynanıyor kötü kişilerce. Dünyayı yönetmeye çalışan birkaç kişi var onların yaptıklarıyla dini karıştırmayın lütfen. Arka planda o kadar çok oyun oynanıyor ki ne dolaplar dönüyor şaşırırsın. Doğru kaynaklara bakman dileğiyle...
He insan toplulukları iklimi değiştirecek evet 😂😂 Allah neden izin veriyor o zaman varsa. Neden Afrikadaki çocuklar açlıktan ölüyor, oturduğunuz yerden dua etmek kolay.
O çölde anani şey yapacagim
Allah bizlere irade vermiş herkes kendisinden sorumlu olur yaptıklarına göre cennet cehennemle karşılaşır bu Bi sınav, ayrıca bazı saçma kişilerin yaptıkları şeyleri dine dayama akıl meselesi bu Bi kişi yüzünden onların hepsini kötülüyorsun. Evet senin bilmediğin neler dönüyor arkada Bi bilsen böyle konuşmazdın, onlar dünyanın sonunu getirmek istiyorlar ayrıca. Bak ne güzel dedin şu kelimeyi, onlar oturuyorlar işte çalışmıyorlar çalışmayan ekmeği nerden alsın? Ancak çalışan yardım eder, bir de kader diye Bi şey var Allah ne yazdıysa o olur ne derse o olur
Geç bile kalmışsın. Ben 30 yıl önce dinlerin saçmalık olduğunu idrak ettim.
islamda senin gibi bir yaziyla islami unutacak zindiklara yer yok zaten kafir olmak icin bahane arayanlar elbet yoldan cikar allahuekber
Bende iki yıl kadardır inanmıyorum kandırıldık bee
Bende Ateistim boş ver inanma sana saygısı olmayandan uzak dur
Dinler bana da uydurma geliyor
Dinlere inanmıyorum. Yaradana inanırım
Tamamen senin gibi düşünüyorum her şey yalan
soğumak için başka ne gibi sebeplern var
Afrika'daki cocuklar
Yetmez mi? Daha ne olsun. Açlıktan ölüyor insanlar, hocalar imamlar ise oturduklari yerden sadece onlar için dua ediyorlar. Tanrı maalesef yardım edemiyor. Olmadığını için. Olmadığını düşünüyorum. Var olduğunu da bilemem. Tanrı büyük bir boyut
Kesin bir dille reddetmiyorum zaten, olmadığını düşünüyorum. Belirttim. Varsa da bilemem yoksa da bilemem. Benim düşüncem bu.
Müslümanmisin?
İnançlı insanlar elini taşın altına koyup dünyayı en ufak şekilde değiştirmek için bile çaba göstermek yerine bunu Allah'tan beklerler. Tıka basa yemek yerken bir fakirle paylaşmak yerine "Allah olmayana da versin" derler. Bu, kolaycılıktır. İnananların bir nevi vicdan rahatlatma ritüelidir, garibanın karnının doymasını Allah'a havale etmek. Gökten yiyecek yağmaz. Bilmez ki aslında garibanın, fakir fukaranın karnının doyması, sokakta yatmaması için Allah kendisini görevlendirmiştir.
Ben deistim
Hayır
hayır inanmıyorum
Hristiyanim ben.
Islama
Dinim islam
İnançsızim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?