Mekke ve Medine Türkiye sınırları içinde olsaydı zamanla araplaşır mıydık yoksa şehirleri sadece ticaret ve turizm amacıyla mı kullanırdık?
Ticaret ve turizm
Zamanla araplaşırdık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yaw, Araplar Türkleşiyor görmüyor musun? Mekke, Medine Türklerin olsaydı, Koç Holding işletirdi, her tavaftan 100 TL alırdı. Umre 1000 dolar:)
türk milleti para kimdeyse ona göre asimile olur. Örnek : akdenizde rus, ege de ingiliz, İstanbul'da arap. Sen paradan haber ver :)
Doğru ama benim bahsettiğim geçmişten günümüze kadar Türkletin hep başka milletlerle etkileşimi nedeniyle asimile olup Türklüklerini kaybetmiştir. Arapların kültürünü de din adı altında benimsemişiz. Bunun gibi bi durumun yaşanacağını düşünüyorum, bence sadece para ve ticaretle sınırlı kalmazdı.
Din adı altında derken, bizim zaten dinimiz bu. Türklerin asıl hatası hakim olduğu yerde kendi dilini ve kültürünü zorla dayatmamış, saygı duymuş. Ama bunu yapınca Türk oluyosun işte. Bence ne olursa olsun büyük milletiz. Gömdüğümüz gibi övcezde.
Hayır bizim dinimiz bu değil. Bizim en başta dinimiz Tengrizimdi. Yaşanan savaşlarla bizi müslüman yaptılar daha sonra da Türk milletti bunu benimsedi ve dinle beraber arap kültürünü de benimsedik.
hayır asıl dinin tengriden de önceki din o zaman, hatta türk olmadan önce orta asyada çekik gözlü başka bir kabileye mensuptun. türk bile değildin. 1000 yıl öncesine giderek bugüne uyarlamak olmaz. O zaman ilk insana kadar gider bu iş.
Türklerin bilinen tarihinden bu yana olandan bahsediyorum güzel kardeşim, tabii ki daha önce farklı dine mensup olabiliriz. Ama bu bizim dinimiz İslam demeni kanıtlamaz. Ayrıca evet Türkler dinini ve kültürünü dayatmamış ama araplar bunu yapmış. Bunu yapmaya da devam ederler diye düşünüyorum.
Bugün nasılsak öyle olurduk.
Hayır araştırmanı öneririm.
ticaret olurdu bence..
Bence olmazdı. Sonuçta geçmişten günümüze Araplarla etkileşimlerimizden ve dinin etkisiyle bile araplaşmış durumdayız. Böyle bi durumda kesinlikle araplaşma görülürdü.
Araplaşırdık
Kullanış
Yok.