Samimi olduğun insana şaka yapmak?

İş yerinde sevdiğim bir arkadaşım var ben eğlenmeyi ve insanlar güldürmeyi şaka yapmayı seven bir insanım arkadaşım hristiyan izindeydi kendi bayramı vardı onların izininden döndü dedim ki sıfır art niyetsiz yüzüne nur inmiş bir hoş görünüyorsun dedim Hz İsa aşkına dedim gülerek tanrı seni kutsasın falan dedim göz kırptım samimiyetle şaka yaptım bu ciddiye aldı açtı ağzını yumdu gözünü ağızına geleni saydı ben kalp kırmamaya çalışıyorum niyetim belli kötü bir niyetle söylemedim zaten başından beri bilseydim hassas olduğunu hiç ağızımı açmazdım bazen bizde müslüman olarak Mesnevi'den ders aldık falan açardık gülerdik yani böyle üstüne yürüyüp kavga çıkarması hiç normal gelmedi sizce yaptığım yanlış mı inanın kötü niyetle demedim ona da dedim benim niyetimi biliyosun kötü amaçla demedim içimi biliyosun dedim gönlünü almaya çalıştım yok yine kavgacı modunda laflar saydırıp durdu gerçekten bazen insanlara çabuk kanıp güveniyoruz ben hayatımda böyle bişey görmedim bi de beni sevdiğini söyler sevmiş olsan tanırdın hangi amaçla yaptığımı anlardın öyle değil mi? Her insanı kendim gibi görüyorum benim en büyük yanlışım bu.

Samimi olduğun insana şaka yapmak?