Yukarıdaki videoda adam diyor ki gençlere evlenmeyin, çünkü nikahlandığınız an bir çok büyük yük altına giriyorsunuz. Karınız boşandığında ona nafaka ödemek zorunda kalacaksınız çocuğunuzu göremeyeceksiniz falan diyor.
Erkeklerin çoğunda “Kadınlar gençken tazeyken diriyken dişiliklerinin, üreme gücünün zirvesindeyken evlenelim, kadınlardan çocuk yapalım. Evlendiğimizde bizimle, çocuğumuzla, evin işleriyle ilgilensin bütün hayatını bize adasın ama 5-10 yıl sonra boşandığımızda bizden hiçbir şey istemesin. Alsın ceketini çıksın gitsin çocuğumuzu da bize bıraksın.” Kafasında oluyorlar. Ama bu ülkedeki kadınların %98’i 25-29 yaş arasında çoktan evlenmiş oluyorlar. Ve evlenirken çoğunun üstünde bir ev araba tapusu olmuyor. Kadın hayatta hiçbir güvencesi olmadan evleniyor. Çoğumuzun ailesinin bir sürü evi arabası yok. Bizim üstümüze tapulu ev araba vermiyorlar. Türk halkı ata erkil. Bir ailenin evi arabası varsa ve o evde bir kız ve erkek evlat varsa o ev veya araba genelde evdeki erkek evladın oluyor. Çünkü erkek adam evlenecek yuva kuracak. Ev/araba onun olmalı. Kız ise gidecek “El kızı” olacak anlayışı var. O yüzden de miras davalarını genelde kadınlar abilerine erkek kardeşlerine açarlar. Hakkımı vermediler diyerek.
Kadın evlilik boyunca erkeğe yemek yapıyor. Bulaşık, çamaşır, ev temizliği yapıyor. Erkeğin ondan çocuk yapmasına izin veriyor. Bütün hayatını eve çocuğuna ve erkeğe adıyor. Boşanma söz konusu olduğunda da kadının hayatına devam edebilmesi için kadın mahkemeden nafaka talebinde bulunuyor. Çünkü evlilik süresince size zamanını harcadığı için bu zamanı işe girmeye ev araba almaya harcamadığı için ona bunun hakkını ödemeniz gerekiyor.
Kadın diyelim ki çalışıyor o zaman evin ve çocuğun sorumluluğunu paylaşmanız gerekiyor. Zaten çalışan bir kadın kocasından nafaka alamıyor. Çocuk varsa çocuğun bakımını ikiniz birlikte sağlamak zorundasınız.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayır anormal bir şey değil. ama bence her kadın ayaklarının üzerinde durmalıdır evlensin evlenmesin.
Adı eşitlikçi görünümlü sömürgeciliği destekliyen bir yazı
Daha iyi bir fikrin var mı? Varsa yaz konuya nasıl bir çözüm getiriyorsun?
1) erkekler evlenme taraftarı değil evlenmek isteyip üremek isteyenlerin cogu kadın çünkü hem yaşı geçiyor hemde annelik duygusunu bir an önce tatmak istiyor belki ve aile evinden bıkıp bir an önce kurtulmak isteyende çok.
2) kimse boşanmak için evlenmez. Erkekler niye istesin? Hemde çocuk için...
Bunu düşünen erkek sorumlulukta istemez Bu yüzden çocuk yapmaz yani başlı başına kendisi ile çelişen bir iddia...
3) artık toplumda erkeğe ne veriliyorsa kadına da o veriliyor
Belki sen kürtsün sizde bu gelenekler devam edebilir
Bunu bütün topluma genelleme
4) erkeğe de bir şey verildiği yok Çünkü halk fakirleşti
Önceden millet kredi çeker ya da para biriktiridi şimdi imkan yok evi ya da arabayı erkekler çalışıp alırdı
5) sızı çalıştıracak kişi ile evlenebilirsinizn kimse sizi zormaliyor
He kurtsen bilemem O yörenin alışkanlığını bütün millete yansıtma.
Diyorsan Ki eskinin toplumunu kastediyorum. O kadının çocukları bakar...
He Diyorsan Ki şimdiki kadinalrda da bu haklar olsun
Çalışın çalıştıran ile evlenin
Evde yardım etsin diyorsan efendi ile evlen yok ben hem keko isterim hemde yardım etsin istiyorum dersen kendin bilirsin aglamiyacaksin
1. Ben Kürt değilim. Türküm İzmirliyim. Burada da çalışan kadın yüzdesi erkekler kadar değil. Türkiye çapında kadın istihdamı problemli. Çünkü erkekler her işte çalışabilirken mesela inşaattan tut madene kadar sanayinin her kolunda çalışabilirken kadınlar genelde gençler için diyorum üniversite mezunu beyaz yakalı. Ve beyaz yaka istihdamı ülkede düşük. Ben üniversite mezunuyum. Öğretmenim bu hafta mülakata girdim sınıfta sadece 3 erkek vardı geri kalan 30-40 kişi kadındı. Ve her yaştan kadın vardı. Çoğu da evliydi. Çocukluydu.
2. Kadınlar çalışmak istemiyor değil ben özel sektörde de çalıştım. Çok kısa sürdü ama çalıştım. İşi bırakma işten çıkma saatim değişiyordu ve eve akşam 9-10’dan aşağı gelemiyordum. Durup düşündüm. Asgari ücrete çalışıp, 9-10’dan aşağı evde olamasam evli bir kadın olsam çocuklarım olsa nasıl bir hayatım olurdu diye. Sandığın gibi evlenmeyi tek isteyenler kadınlar değil. Evlilik insanın hayatına bir düzen ve huzur da getirir erkek de kadın da evlenmek ister. Sen daha küçüksün 20-22 yaşındasın ama 30-35 yaş arasındaki çoğu erkek evlenmeyi çocuk sahibi olmak ister. Çünkü hayat sadece seks yapmaktan ibaret değildir. Sevgi, güven gibi ihtiyaçları da vardır insanın.
3. Eğer erkek de zor bir şekilde hayatını devam ettiriyorsa neden o zaman bütün bunların sorumlusu kadınmış gibi yaklaşıyorsun? Yine bir kadın evlendikten sonra çalışsa çocuğuna vakit ayırmasa çocukta gelişimsel sorunlar oluyor. Eminim ki annen ev hanımıdır. Benim annem de ev hanımıydı. Babam çalışırken annem evde yemek çamaşır bulaşık bizim derslerimiz veliler toplantımız çarşı pazar bunlarla ilgilenirdi.
Eğer annem çalışan bir kadın olsaydı. Babam ve biz eve geldiğimiDe sıcak yemek bulamazdık. Çamaşırlarımız düzenli temizlenmez yıkanmazdı. Okulda bir problemimiz olsaydı annem veya babam vakit bulup ilgilenemezdi. Hasta olduğumuzda bakanımız olmazdı. Kabul ederse anneanne babaanne bakardı. Ama onlar şehir dışında olduğu için bakıcı tutmak zorunda kalırlardı. Bakıcı tutmak da hem çok daha ek maliyet demek hem de çocuğa iyi baktığından emin olmuyorsun. Sen evlenmek çocuk yapmak istemeyebilirsin ama sen bütün Türk erkeklerinin geneli değilsin.
1) daha ağır işlerde calisiyro kadınlarda bu yerlerde çalışmak istemez zaten. Ve Kadinalr beyaz yakalı işlerden tut restoran, giyim alışveriş yerlerinde daha çok aranan elaman. Erkeklerde dahil herkes beyaz yaka olmak istiyor cinsiyetten ziyade ya torpil ya da kabiliyet istiyor ki Kadinalr daha şanslı... kadın olduğu için dahada tercih edilebilir..
2) erkeklerin kullanıp atmak için evlendiğini iddia eden sendin. Sevgi güven ihtiyacından ziyade geleceğini düşünüyor.
3) 3. Iddani kafandan uydurdun heralde hangi lafima ne tepkisi verdiğini anlamdım
Ben diyorum Ankara
Sen diyosun başka kara
Çalıştıracak kişi ile evlen bu kadar basit
Bahane aramanın anlamı yok
Insanalfin parasina niye göz dikiyorsunuz anlamam
Paragozlik iyi bir şey değil
1) ben erkeğim az çok bu milleti tanıyorum.
2) çocukları bakabilir
30 35 yasin da boşanıyorsa çalışabilir
Yok 55 60 yasin da boşanıyorsa çocukları baksın
Para gözlükle alakası yok. Erkekler genel olarak karısı çalışsa bile onun sorumluluklarını paylaşmıyor. Çalışan kadınların sırtında hem evin hem çocuğun hem de işin yükü binmiş oluyor. Benim çevremde çok evli çalışan kadın var. Erkekler kadınların evdeki işlerini görmezden geliyor. Çoğu kadın devlet memuru değilse özel sektörde çalışıyorsa zaten doğum iznine ayrıldıktan sonra tekrar kolay kolay işe geri dönemiyor bunun sebebi tekrar o işe geri dönememesi ve bir zaman sonra koca ve kocanın ailesi kadına evle çocuklarla ilgilenmesi gerektiğini söylüyor. Böyle bir baskı da var. Yine kadının manevi olarak da kimseye güvenemeyip çocuklarını kimseye emanet edememe durumu da var. Ben sorudaki detayda erkekler kadınları kullanıp atıyor demedim. Git oku öyle bir ifadem yok. Hem kadından ekonomik güvencesi olmadan evlenmesini bekliyorlar hem de kadın boşanacağı zaman nafaka almasını istemiyorlar dedim. İkisi çok farklı şeyler. Ayrıca ben İzmirde bir sürü yere başvurdum o dediğin yerlere hiçbiri almadı. Torpilsizlikten midir bilmiyorum ama kadın olarak hiçbir şekilde o dediğin yerlere giremedim. İşkur cvsi bıraktığımla kaldım.
55-60 yaşında boşanana ya da kocası dul kalan kadına bakmayan çok insan var. Sen bu milleti zerre tanımıyorsun. 30-35 yaşında boşanıyorsa kadın çalışsa da çalışmasa da aslında nafakaya muhtaçtır çocuklara bakmak için. O çocukları kadın tek başına yapmıyor adam da yapıyor. Dolayısıyla çocukların bakımı için destek olmak zorunda. Kadın çalışıncaya kadar iş buluncaya kadar adam yine nafaka vermek zorunda. Çünkü çocuklara bakmak zorunda ve kadın onunla olan evliliğinde iş bölümü gereği evle çocukla onunla ilgilenmiş.
Çocuklar için para vereceğine
Çocuğa baba bakamaz mı
Kadın hem çocuğu alıcak hem para ne ala memleket
He baba almak istemiyorsa çocuk parası verir
Buna laf yok
2021 yılı verisine göre Türkiyede toplam istihdam %46 imiş. Bu %46’nın %66’lık oranını erkekler %29’unu ise kadınlar oluşturmaktaymış. 2014 yılından 2021 yılına kadar Türkiye’de kadın istihdamı sadece 4 puan artmış. Yunanistanda her 100 kadından 47’si; İtalya’da her 100 kadından 49’u istihdamdaymış. OECD ülkelerinde de ortalama olarak her 100 kadından 59’u istihdamdaymış. Türkiye’de her 100 kadından sadece 29’u istihdamdaymış. Kadınlar istihdam edilmiyormuş. Al bu da haberin linki.
m.haberturk.com/son-dakika-istihdamda-kadinin-adi-yok-3367403-amp
Baba çocuğu kendisi veriyor kadına bakamam ben diye.
Çok iyi anlatmışsın eline sağlık
Bazıları seks ıcın evlenıyor
Kadınlar rahat rahat utanmadan gizlemeden açık açık seks yapabilse cinsel hayatlarıyla ilgili baba, abi, erkek kardeş gibi ya da gelecekteki eşine hesap vermeme gibi bir durum olursa kadınlar da erkekler de seks için evlenmez. Ama ben de dahil milyonlarca kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için babasının evinde o evin kurallarına göre yaşıyor. Eğer ekonomik özgürlüğümüz olsa, para kazanabilsek ve o parayla ayrı bir eve çıkabilsek kenara biraz para atıp ya da çalıştığımız parala kredi çekerek ev araba gibi hayatımızı sağlama alacağımız şeylere sahip olarak evlenmiş olsa boşanacağımız zaman erkekten hiçbir şekilde nafaka almak zorunda kalmayız. Bunu demeye çalışıyorum. Kadınların genç yaşta evlenmesini genelde okul bittikten sonra evlenmesini bekliyor toplum/erkekler falan. Ama okul bittikten sonra kaç kişi düzgün bir işe gelire sahip olabiliyor ev araba alabiliyor? Erkeklerde bile yok bu. Kadınlarda zaten yok. Kadınlar güvencesiz evlendiği için erkekten alacağı nafakaya ihtiyaç duyuyor. Ev araba iş olmadan evlenmesin desek kadının ki de can onun da canı seks istiyor o zaman din aile toplum evlilik müessesi kadının cinselliğini kısıtlamayacak.
Kadına / kıxlara evde baskı da cok etken hangı bıreyın ekonomıl özgürlüğü var kı kızlara özel olsun kaldı kı bu sefer Toplumun örf ve geleneklerı de cıgnenebılır ayrı eve cık ıstedıgın gıbı yaşa vs
E o zaman aynı toplum nafaka istiyor diye de kızmasın kadınlara.
Mehir ve nafaka ayrı ayrı haktır