Boşanma davasından vazgeçme ve feragat arasındaki fark nedir? feragat edersem mi bütün deliller çöp olur yoksa vazgeçersem mı? Tekrardan kaç yıl içerisinde dava açılabilir? bilenler yazabilir mi?
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
Boşanma davasından vazgeçme ve feragat etme arasındaki farklar şunlardır:
1-) Boşanma Davasından Vazgeçme: Boşanma davasından vazgeçmek, boşanma talebinin geri çekilmesidir. Bu, tarafların boşanma sürecini durdurması ve birbirleriyle evli kalmaya devam etmeleri anlamına gelir.
2-) Feragat Etme: Feragat etmek, boşanma davasında belirli haklardan veya taleplerden vazgeçmektir. Örneğin, bir eş, diğer eşin mal varlığına veya maddi haklarına feragat edebilir. Ancak, bu diğer tarafın boşanma talebini geri çekmesi anlamına gelmez.
Özetle, boşanma davasından vazgeçmek, tarafların boşanma talebinden tamamen vazgeçmesini ifade ederken, feragat etmek, tarafların belirli haklardan veya taleplerden vazgeçmesini ifade eder00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
- 1 yıl
Merhaba.
Davadan feragat edilmesi, davacının hakkından kendi isteği ile vazgeçmesidir. Boşanma davasından feragat eden davacı, boşanma dava dilekçesindeki taleplerinden kısmen veya tamamen vazgeçmiş demektir. Boşanma davasından feragat eden davacı aynı sebeplere dayanarak boşanma davası açamayacaktır.
00 Yorumla - 1 yıl
Feragat ettiğinde vekalet ücreti istemeksizin yani avukat
Masraflarını karşı taraf ödemesin ben öderim diyerek feragat ediyorsun.00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Eğer davacı tarafsan müracata bırak derim dosyayı
00 Yorumla İkisi de aynı, vazgeçer ve aynı eve girersen bir daha aynı delillere dayanamazsın
01 Yorumla- 1 yıl
Ne alakası var şikayet etme hakkımı saklı tutmak suretiyle boşanmaktan vazgeçiyorum diyebilir ve aynı iddialar ile tekrar boşanmak
İsteyebilir
- 1 yıl
Feragat etme yoksa elinde delil ya da kanıt olmaz
04 Yorumla- Soran1 yıl
Vazgeçersem?
- Soran1 yıl
Aynı delillerle dava açabilirim demi
- Soran1 yıl
Burdan yazarsan daha iyi olur
- 1 yıl
Deliline bağlı
- u1 yıl
feragat yoksa delil olmaz
00 Yorumla - 1 yıl
Xper lazım
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Boşanma davası devam ederken davacı taraf duruşmaya mazeretsiz olarak katılmadığı takdirde davalı taraf dosyayı takip etmek istemediğini bildirir ise dosya işlemden kaldırılacaktır. Davacı duruşmaya katılıp davayı takip etmek istemediğini beyan ettiği takdirde hakim yine dosyayı işlemden kaldıracaktır. Bu halde davayı üç ay içinde yenileme hakkına sahipsiniz aksi halde dava hiç açılmamış sayılacaktır.
Feragat ise kesin hükmün sonuçlarını doğurur ve feragatin mahkemeye verilen dilekçe ile yapılması halinde dilekçenin havale tarihi, duruşma sırasında yapılması halinde duruşmanın tarihi hükmün kesinleşme tarihi olarak dikkate alınacaktır. Feragat halinde aynı sebeplere dayanılarak boşanma davası açılamayacak olup feragatin kesinleştiği tarihten itibaren üç yıl süre ile ortak hayat kurulamazsa fiili ayrılığa dayalı olarak boşanma davası açabilirsiniz ancak dosyanın işlemden kaldırılması halinde davanın açılmamış sayılmasına karar verileceğinden bu halde fiili ayrılığa dayalı dava açamazsınız.
Boşanma davalarında eşlerin bir araya gelmesi, birlikte yaşamaya devam etmesi gibi hallerde kusurlu davranış var ise bunlar affedilmiş sayılacaktır ve yine bu davranışlara dayalı boşanma davası ikame edilemeyecektir.
Av. Ayşe HANIM
Ben eşimle mecburi sebeblerden dolayı severek ayrıldık, boşanmak zorunda kaldık. Sonra ben geri vazgeçeceksin ama duruşma başlamadan hemen öncesi avukat bana bir kağıt imzalatmıştı, zannımca o kağıt bi on/on beş gün içerisinde boşanmadan vazgeçmek adına itiraz hakkımdan da vazgeçme onayıymış. Bundan haberim iş işten geçince oldu.
Ben buna karşı nasıl bir hak arayışında olabilirim?