1 yıldır evliyim eşim ve ben hemşireyiz. Temelde bi çok neden var ondan soğumam için ama kendimi çok yorulmuş ve yıpranmış hissediyorum. Evliliğimizin ilk 6 ayı kayınvalidelerle yaşadım daha sonra kiraya çıktık ikimiz de çalışıyoruz fakat ucu ucuna geçinebiliyoruz. Çalıştığı iş verdiği emek karşılığında aldığı ücret yeterli değil. Başka iş bakmasını ya da şehir değiştirebileceğimizi, İstanbul'da çok yıpranıp yaşayamadığımızı söyledim. Tersleyip bu maddiyatla nereye gidebiliriz dedi. Ev için kredi çekmiştim 60 bin o ise kendine bu ay 20 binlik telefon alıp kredi çekti. Başka borcu yok kredi çekebileceğini söyledim kabul etmedi, işini değiştirmeyi de kabul etmiyor. 6000 TL maaş alıyoruz ve artık çabalamaktan oldurmaya çalışmaktan çok yoruldum. Boşanmayı düşünüyorum sizce verdiğim karar yanlış bi karar mı?
- +1 yıl
Merhaba.
Şunu söyleyeyim : Evlilik tek bir beden de iki can olmaktır önemli olan bunun bilinciyle hareket etmek lazım karşınıza alarak net olarak konuşmalısınız bu durumu diğer türlü aranızda ki bağ zayıflar ve sevgi zaman, içerisin de tamamen biter evlilik iki kişinin el ele vererek emek işleyerek çaba harcayarak mücadele ederek yürütüldüğü bir kurumdur aksi halde bu şekilde evliliğinizi yürütmenin zor olacağını belirtmelisiniz sevgi ait olmaktır, üstelik bunun farkındalığı ile hareket edilmelidir doğru olan da zaten bu sorunu çözüme ulaştırmaya gayret edin maalesef sonu hoş olmayabilir ortaya çıkacak olan tablo hoş olmayabilir ya da birbirinizden uzaklaşmak olur.
Ek olarak : Her birimiz bir insanız insanın içinde istek olduktan sonra üstesinden gelinmeyecek bir durum yok hayatın her alanın da mücadele var evde işte sokakta aklınıza neresi geliyor ise orada insanın, olduğu yerde bu olur ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz an midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor nihayetin de.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Aylık 12 000 tl kötü bir gelir değil tabii olarak harcama planlaması mutlaka yapılmalı, bir de evet büyük şehirlerde kirada yaşamak gerçekten çok zor. Aşılabilir gibi duruyor ancak 20 000 tl telefon için harcamak ta pek akıllıca bir şey değil, keza telefon bir yatırım aracı değil, büyük harcamalar mutlaka ortak kararlar ile alınmalı, benim şahsen evde eşim çalışmıyor şu an ancak kendi özel zevkime bir şey alacaksam mutlaka eşime yine de sorarım, belki kendi bir ihtiyacı vardır, aklında almak istediği bir şey vardır. Bunlar danışılmalı konuşulmalı,
Aşılmayacak durumlar değil ancak eğer anlaşamayacaksanız tabii olarak ilerisini düşünerek boşanmanızda fayda olur. Yine de acele etmeyin mutlaka oturup konuşun00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Eğer ekonomik problemleriniz olup sizi bu konuda tersleyip ve üzerine 20000 lirayı sadece telefona veriyorsa bu problemli bir durum. Ben memur pozisyonunda çalışan bir sağlık teknikeriyim. Ailemle yaşadığım için hiçbir giderim yok. Fakat 20000 lirayı ben bile vermiyorum bir telefona. Ki evlilik durumunda böyle bir şeyi kesinlikle yapmam. Bu kadar duyarsız değilim. Eğer evliliğinizde bu kadar uyumsuzluk var ise ve kendinizi eşinizden soğumuş hissediyorsanız bu durum artık boşanmaya doğru gidiyor gibi...
00 Yorumla
- +1 yıl
Ayrılma kararında haklısınız bu kadar sorumsuz bir eş olamaz. Kredi çekip telefon almak nedir kıt kanaat İstanbul gibi bir yerde geçinmeye çalışırken üstüne evli olarak her yolu denediğin halde kabul etmiyorsa eşin bence de ayrılık görünüyor gibi yani ama emin ol kararında daha sonra pişman olabilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- +1 yıl
Doğru bir şekilde karşılıklı saygı çerçevesinde alınız
00 Yorumla - +1 yıl
Ev için kredi çektim demişsin o para ile ancak telefon alınır 60 bin tl ye
Dediklerin ipe sapa gelen şeyler değil evliliğini bitirme yazık olur ikinizede her şey nasip kısmet meselesi nasibinizde varda öyle ya da böyle olur sabredin
Konuşarak guzellikle her şeyin üstesinden gelinebilinir00 Yorumla - +1 yıl
Şu zamanda maddiyatı boşanma sebeplerinin en başına yazarım.
Ancak 6 bin maaş alıp 20 bine telefon almakta uçuk bir durum.
Ekonomik plan yapıp kpss den atanmaya çalışın ama sende 1 yılda büyük bir yorgunluk oluşmuş.
Birlikte pedagoga gitmenizi tavsiye ederim acele karar vermeyin
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Haklisin canim beraber bir yola çıkıyor bir kişi ilerleyip öteki olduğu yerde kalamaz. Tatlı dille konuşmayı ve beklentilerini açıkça ifade etmeyi denedin mi peki ayrica hemşireler bu kadarmı maaş alıyor, daha fazla olması gerekmez mi emeğinizin karşılığı değil.
15 Yorumla- +1 yıl
Ülkenin yüzde 60 asgari ücretli
- Cevap sahibi+1 yıl
Onu biliyoruz da sağlıkta para var diye biliyordum
- +1 yıl
Yok ya kendi özel yerin olacak ki kazanacaksın başka türlü asgari ücret ya da bir tık üstüdür oda fazla saat çalıştırırlar
- Cevap sahibi+1 yıl
Evet doğru
- +1 yıl
TC şartları
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
En en en son boşanmayı düşünmelisiniz. Daha 1 yıldır evlisin bu neyin yorulması. 1 yıldır çabalıyorsun çabalamalısın da. Ben eşin haklı demiyorum ama demeki yolunu göremeyen eşin, ona yolu sen göstermelisin. Terapiste gidin ya da ne bilim al karşına 10 kez 20 kez konuş ama boşanma çözüm değil hiç bir zaman da olmadı. İnsanın en büyük imtihanı eşiyledir. Kavganın, haramınız, ihanetiniz yoksa bu ilişkide denemeye kurtarmaya devam edin derim
00 Yorumla Evet haklısın şu an geçine bilmek çok zor ama eşini seviyorsan nasıl boşanacaksın geçinemiyoruz diyemi boşanacaksın yani ilerde bebeğiniz olucak bunu eşinin anlıycağı bir dilden anlatman daha uygun olur hemen boşanmayı düşünmek doğru değil
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Vermediği çaba beni sevmekten soğutuyor
- +1 yıl
vurdumduymaz bir eş. boşanmak çok zor bir iştir ama hayat böyle devam etmez. çocuk olmadan ayrılmak en doğrusu. 40 sene bu hayat geçer mi diye sorup ona göre karar ver. maddiyat için demiyorum. paranız olsa bile bu sorumsuzluğu geçmez onun
00 Yorumla - +1 yıl
zor yaşam şartları fakat birbirinize destek olup kendinizi dinleyip mantıklı kararlar çerçevesinde karar vermelisin. ayrıca bu 1 senede kendinize ne kadar zaman ayırıyorsunuz ayrıntılı dinlemek isterim problemlerini mutlaka bir çözüm bulurum
00 Yorumla - +1 yıl
Ona duyduğun saygıyı kaybettiysen bu büyük bir sorun, 10 yıl sonrasını ve bu süreçte onun tavırlarının değişmediğini düşün kaybedilen 11 yıl olur daha gençsin değişmesi için umut varsa dene olmuyorsa zorlamamak lazım buna benzer örnekler duydum
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 611 cevap paylaştı. 6000 TL az bir maaş sanırım eşiniz özel sektör de hemşir
Size karşı, bu şekilde davranması zaten baştan, hata en mantıklı karar sizin eğer ortada çocuk yok ise bence yolları ayırın00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 549 cevap paylaştı. Herkes telefon olayını büyütmüş. Telefonu satar borcunu öder. Bu devirde kirada geçinmek gerçekten çok zor. Tekirdag çorlu falan oralar bir tık daha uygun İstanbul'a göre
00 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücret alıpta kendine 20 binlik telefon alamaz , almamalı. Bu bencillikten başka bir şey değil kimse kusura bakmasın.
10 Yorumla - +1 yıl
Yani kusura bakma da kıt kanaat geçirirken de bi telefona 20sini tl vermezsin
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet benmi saçma düşünüyorum diye kendimi sorguluyorum bende ama çok zorlanıyorum artık
- +1 yıl
Hemşire 6000 lira maaş mı alıyor cidden? Neredeyse asgari ücret
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet maalesef Türkiye şartları
- +1 yıl
Genel olarak o rakamlar mı kazanıyorlar?
- Soran+1 yıl
Daha iyi veren yerler var aslında
Maddiyat yuzunden bosanmak sacma geliyor bana bence birbirinizi yeterince sevmiyorsunuz sebebi maddiyattan ziyade bu
00 Yorumlabunun için boşanmak sacma. senin zorladığın kadar o da zorlanması gerek ama sende umursama biraz bakalım kendine al birşeyler yorum yapacak mi
00 Yorumla- +1 yıl
evlilikler karşılıklı özveri ve anlayıştan geçer, siz ev için kredi çekerken o kendisine telefon için kredi çekiyorsa hemen boşanmalısın
00 Yorumla - +1 yıl
Sorumsuzluğun daniskasi. Sen kredi çekmiş ev derdindesin. O bu yoklukta 20 bın TL lik telefon derdinde
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba canım iyi düşün kararını kesin olarak var kararsız kalma pişman olma herşeyin hayırlısı olsun senin adına
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle zor bir durum kararsızlık ve git gel yaşadığını tahmin edebiliyorum
- +1 yıl
Konuşalım kararın ne yönde gidiyor
- +1 yıl
Tek ayakla masa ayakta durma, tek taraflı fedakarlık ile de evlilik yürümez sizin ozetiniz bu...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı. Bosan tabi bu nasil sorumsuzluk benim esimin 60 bin tl bankaya borcu olacak ben gidip 20 bin liraya telefon alacağım. Bir tekme de sen vur böylelerini hayatınıza dahi almayın
10 Yorumla- +1 yıl
Evinize faiz girdiği sürece geçim derdiniz çok olur gadası. Ayrıca seni anlamayan bir eşe sahipsin.
10 Yorumla - +1 yıl
Bence ayrılman gelecekte daha fazla sıkıntı çekmekten seni alikoyacaktir
00 Yorumla - +1 yıl
İşini değiştşrmek istemeyebilir de, 20 binlik telefon kullanmayıversin mesela
00 Yorumla - +1 yıl
Evlenmeden önce bunların olacağını bilmiyor muydun? sorumsuz sanki biraz
00 Yorumla - +1 yıl
Aldat öyle boşanan zaten seks hayatınız da yok ilgide yok
00 Yorumla - u+1 yıl
Bence doğru bir şekilde karşılıklı saygı çerçevesinde alınmalı
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evlenmek için ne olursa olsun başta işinin başında mı sorumluluk sahibi mi bu lar önemli har vurup harman savuran kişiden olmaz zaten bişeyler için çabalayan erkekler 1-0 öndedir
00 Yorumla - +1 yıl
hemşire maaşları 6000 mi? 12.000 ile İstanbul'da geçinemezsiniz zaten
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben kamuda temizlik personeliyim 8500 kazanıyorum nasıl siz 6000
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Özel sektör
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Sen elinden geleni yapmış ve güzelce konusup hatta çözümde uretmissin haklisin
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
bende hemşireyim ama özel sektördesiniz sanırım ikinizde baya zorlu bir süreç bende atanma dönemindeyim :) hakkınızda hayırlısı olsun ama keşke böyle olmasaydı bu zorluklara bilrikte ğöğüs gerseydiniz
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Umarım hakkınızda en hayırlısı olur
- Cevap sahibi+1 yıl
teşekkür ederim meslektaşım. Bir sıkıntı olursa konuşabiliriz yinede yazmak istersen
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
20 bine telefonmu akilsiz mi esin birde durumunuz yok iken ben bu ay nerdeyse 5 bin euro kazandim ve inan bin euro telefona para vermem kocan nerdeyse 4 aylik maasini vermiş akil tutulmasi gibi bir sey bu ablacim niye bukadar erken evleniyorsunuz ya
Peki ayrıldığında ondan nafaka isteyecek misin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayır kendim kendime yetebilirim
- Cevap sahibi+1 yıl
O zaman ayrıl
- +1 yıl
Sizi evlenmeye götüren bağ neydi
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Sevgiydi ama şuanda yıpranmama izin veriyorsa ve dile getirme rağmen üstüne geliyorsa bu değer vermek değildir diye düşünüyorum
- +1 yıl
evliliklerin ilk 5 yılı çok çetin geçer. Boşanmalar da ağırlıklı bu sürede olur. Çiftler sevgi zannederek yola çıkar ama sevgili olmak ile evli olmak arasında çok fark olur. Sizinki biraz maddiyata dökülmüş. Oturmayan bir şeyler var. Yol yakınken iyi değerlendirmek gerek
- +1 yıl
Zor durum evliliğn nasıl gidiyor
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hala beni suçluyor evliliğimiz süresince diplomamla iş bulamadığım için garsonluk yaptım tuvalet temizledim daha az bi maaşa şimdi ise rahatı bozulur diye iş değiştirmek istemiyor
- +1 yıl
Baya ilginc bir hayatın varmıs ama seni de suçlaması garip sen herşeyi yapmısın
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
yalnıs karar sonucta para için boşanılmaz yapacgın tek sey annesıyle babsıyla konus
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Annesinden para isteyen biri ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
- Cevap sahibi+1 yıl
ıdare edeceksın herkes aynı bacim coocuk gibi iyisini bulman zor bosanma sımdıden mesafe koy dısıplın sagla ya da borca sok ıyıce
- Soran+1 yıl
Teşekkürler görüşünüz için🤗
- Cevap sahibi+1 yıl
hangı sehırdeısnız sana takp attım sohbet edebılırız
- Soran+1 yıl
İstanbul
Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı. 6k maaş az ama hemşirelik için
00 YorumlaÇokmu kötü evliliğiniz
00 Yorumlaboşanıp hayatında ikinci bahar yaşayabilirsin
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
60 bin lirayı kiraya çıkmak için mi çektiniz?
Ben bir yıl oldu boşandım , inan kafam rahatladi
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Cinsellikte zayıf sanırım.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Aldıgın karar da haklısın
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Nerden buldunki boyle adami sen
00 Yorumla - +1 yıl
Çabucak alınmalı
00 Yorumla ayril gitsin
00 YorumlaYazık olmuş sana çektiğin eziyete deymez
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Aldatın
00 Yorumla
Detaylı bilgi