Teşekkürler @elifycdg 🙂
Aileniz ergenliğe yeni girdiğinizde sizi aşk ilişkileri konusunda bilgilendirdi mi?
Teşekkürler @elifycdg 🙂

Aslında ebeveynlerin bu konuda çocuklarını bilgilendirmesi son derece önemli zira tecrübeleri oluyor. Kendi adıma konuşacak olursam özellikle babam ergenlik sürecinde bana sık sık nasihat vererek beni aşk fırtınalarından sanırım ona uzun zaman minnettar kalacağım.
Serbest bir çocukluk, ergenlik ve gençlik yaşadım. Hep kafama göre olduğum için beni karşısına alıp konuşacak biri olmadı. Çünkü kimseyi dinlemedim. 28 ve 30 yaş arasında büyükbabamdan aile ve gerçek sevgi kavramını öğrendim. Can kulağıyla dinlediğim tek insan oldu. Aşk senden aklını alır ama sevgi sana o ilişkiyi koruma gücü verir
Çok doğru son cümle.
Büyükbaba büyük adamdı. 60 sene evli kalmak kolay değil. Bu işi masterinden öğrendik. d
Yaşıyorsa ellerinden öperim vefat ettiyse Allah rahmet eylesin.
Vefat etti. Sağolasın. Onun bayrağı ben devir aldım. Anısını yaşatmak için onun yolundan kendi doğrularım ile ilerleyeceğim
Umarım başarılı olursun 🙂
Başarısız olmak dnamda yok. Eyvallah
Yok sürekli baskı altında büyüdük... gizli saklı.. kaçak göçek aşklar yaşadık.. aşik olmanın çok kötü.. tehlikeli bir şey olduğu empoze edildi sürekli .. bu yüzden yolda herkesi tecavüzcü Coşkun gibi gördük... korkuyla büyüdük.. ilişkilerimizi gizli gizli yaşama konusunda ihtisas yapmış bir nesildik..
Eski nesil baskıcıydı evet.
Annem tam bir başak kadınıydı. Çok iyi bir dinleyici ve dinlettiriciydi. Bir gün anne ben aşık oldum diye ağlarken o günün akşamına kendimi, annemle kahkaha ata ata pasta, börek yaparken buldum 😄 Başak kadınlarının sihirli güçleri var kesinlikle 💛
Annem başak evet 🙂. Ama babam genelde uzak tuttu ve sınırladı.
Anneler konusunda şanslı olduğumuz bir gerçek 😌 Babalar daha çok korumacı oldukları için sanırım konuşmak yerine net bir şekilde kestirip atıyorlar.
Yani öyleler ama aslında babamın doğru yaptığını düşünüyorum babam realisttir.
Fikirlerini önemseyip seni dinliyorsa problem yok.
Evet dinliyor ama genelde ben onu dinliyorum 😂
Babana karşı Ben’ci konuşmayı dene. O zaman tek konuşan sen olacak ve dikkatleri üzerine çekeceksin:)
Yani aslında durumdan şikayetçi değilim ya 😅. İstersem ona karşı çıkabilirim ama yapmıyorum.
O zaman sorun yok 😄
Evet hiç sevgili yapmamam konusunda bilgi verdiler tembih ettiler sadece mahalledeki ve o zaman okuldaydım sınıftaki erkeklerle samimi olabileceğimi geri kalan kimseye eyvallah etmemem gerektiğini demişlerdi haklılarmış onu farkettim.
Evet haklılar ben de fark ettim 😕
Cevap
8Cevap
Ben kimse ile konuşmadım bu durumu. yani zaten aile sevmiyorum aram kötü olduğu için bu yüzden de ergenlikten itibaren kendim öğrendim... ama genelde ergenlikten itibaren aileler konuşur bu durumu... yani çocuklarına bilgi verirler nedir ne değildir şeklinde.. ama zaten günümüze çocuklar kendileri öğreniyor her şeyi sosyal medya olduğu için..
19 yaşımda 28 yaşında sevgilim var diyince şaşırmışlardı sonra ben hallederim üstesinden gelirim demiştim 5 sene sürdü geldim yani 😂 onlarda giç tavsiye vermedi sadece tanıştırdım
Tebrikler 🙂
nerdeee annemi evin içinde günde iki kez anca görüyordum kimse bana aşk dünyanı karartır demedii djkemxksmb
Babam kafama söyleye söyleye soktu 😂
Hiçbişi demedi ama benim de aşık olasım yoktu hdjdjd
Neyse iyiymiş ama genelde ergenlik döneminde bilgilendirmeler önemli oluyor Ergen ruh sağlığı için.
Erkeklere pek fazla güvenme dediler onun dışında konuşmadık bu konu hakkında uzun uzun
Kısa ve öz cümle. Doğru demişler.
Öyle şeylerin konuşulması ayıp diye yetiştirdiler. Yazık etmişler bize...
Eski nesil tutucuydu.
Bu konuda konusuldugunu ben 4 5 sene sonra öğrendim:(
Bu cidden ilginçmiş.
Konusulmadi benle jsbsjms
Arkadaş ortamında falan da mı duymadın?
Herkes öyle ogrendi zaten bazıları sansliydi sadece
Evet bazı aileler bilinçli oluyor bu konuda.
Annem çok güzel travma yarattı bu konuda. Erkekler seni kandırır ortada bırakır sakın konuşma inanma dinleme uzaklaş diye diye🤦♀️
Yanlış bir şey söylememiş.
Yoksa sen benim annem misin? 😂
Evet evladım 😂
Bi burası eksikti zaten el atmadığın🤣
Annelerin görevi evlatlarını korumaktır 😇
Ama aynı zamanda hayatı tanımasına da izin vermektir yanında olmaktır
Yani hayatı tanırken pişman olmaktan iyidir.
O öyle söyledi diye benim öyle yapmam mümkün değil. O öyle davrandığı için ben ona sormam gerekenleri soramadım, çoğu şeyi tecrübe ederek öğrenmek durumunda kaldım çocuk yaşta iş hayatına başladığım için. Beni bi fanusdan çıkarıp okyanusa saldılar!
Evet o daha kötü.
Kötü yıkıcı ve yıpratıcı.
Annem hep dedi ki sevgili işlerini boş ver üniversiteye gidince olur zaten 😄
Babam da öyle dedi lisede yasaklamıştı bana.
Babam zorluyor aslında üniversitede yap diye 😂
Bence de.
Hayir, arkadaslarimizla konusarak yasayip ögrendik…
O biraz riskli bir durum yani arkadaşlardsn kötü alışkanlıklar öğrenilebiliyor.
Hiçbir konuda bilgilendirilmedim😔 Bu yüzden aşk meşk konularına çok uzağım ve beceremiyorum
Babam erkeklerden uzak dur falan dedi
Doğru demiş.
Her zaman erkeklere güvenme dedi
Doğru bilgi.
Ailem hiç karışmadı o tür şeylere
Yani karışmamak doğru ama bilgilendirme de gerekiyor Ergen çocuk ne yapacağını bilemez.
Aşk meşk işlerinden uzak olduğum için gerek duymadılar heralde, gerçi hiç bir konuda bilgilendirmediler beni
Kötüymüş.
Gerçi babam dinlerin denli bir saçmalık olduğu konusunda beni bilgilendirip araştırmaya itmişi beni, bunun için ona minnetarım
Benimkiler müslüman ben kendim araştırıp çıktım.
Bende er geç çıkacaktım muhtemelen ama babam süreci hızlandırıp kolaylaştırdı
Güzel olmuş.
Hayır pek umurlarında olmadı
ahahahah benim ailem mi
Çok mu ilgisizler 😄
evet zerre kadar bilgilendirmediler ama bu onların suçu değil bu çok temeldeki bi sorun ya ama yanlış kişiye aşık oldum mu da anam başlar vay canım neyine aşık olduk yok işte ondan olmaz vs vs sddkdkdmk
Hmm evet benim aşık olduğum kişi konusunda sadece uyarırlar ama karışmazlar. Sadece babam lisede ağır bir diktatörlük yönetimiyle beni aşk meşkten uzak tuttu.
kız olunca öyle olmuyor işte babam nişanlımdan su an bile gıcık alıyor beni aldı diye sdkdhdh
Evet Ortadoğu coğrafyasında işler böyle 🤷🏻♂️
değişecek bu kafalar inşallah
yeni nesille😌
Bence benim çocuğum şanslı olacak benim kadar modernist biri var mıdır sanmıyorum.
vardır vardır herkes babasının oğlu
Ya evet yeni nesil eskisi kadar tutucu değil bu güzel bir şey.
evettt
maalesef söz konusu bile olmadı.
hayır
😕
Yokk
Eskiler için normal.
Yooo karismadi
Karışmaktan ziyade bilgilendirmeyi kast ettim.
Ha bilgilendirmedide
Kötüymüş.
😏😏
Hayır😅
Bruh 🚬
M@nyak yaaa🤣🤣
Hayır direk dalış yaptım
yok yapmadılar..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?