Eşimden ayrılmalı mıyım, yaptığına çok gücendim?

Ben calisan biriyim. Eşim bana dün bir tane reels atmış. Videoda kadin sahur yemegi hazirliyor. Guzel bir sofra hazirlamis, poğaça, yumurta, patates kızartması guzel bir sofra. Eşim bunu bana atmis.

Niye attigi belli. Işten gelip, oturmadan iftara zar zor yemek hazirliyor ve yetistiriyorum zaten, sahura pek bir sey yapamiyorum. Zaten cok yorgun oluyorum, son enerjimle iftari hazirliyorum. Orucun verdigi yorgunluk enerji dusuklugu de cabasi zaten.

Butun hayalim iftari yapip, bulasiklari ortaligi toplayip yatmak oluyor. Sahurda da kahvaltilik seyler koyuyorum hemen. Peynir, zeytin hurma, yumurta haşlama falan. Öyle pogacalar, ozenilmis sofralar kuramıyorum.

Dün bana o videoyu atmasina cok gucendim. Hem destek olmuyor hemde beklentileri cok fazla. Daha cocuk yok. Olsa halim ne olur bilmiyorum. Cocuk istiyor ama ben direniyorum. Kendisi bakmayacak sonuçta. Su dunyaya erkek olarak gelmek vardi gercekten.

Kadinlar olarak yorgunlugumuz, yaptigimiz hiçbir sey görülmüyor, takdir edilmiyor, daha fazlasi isteniyor hep. Bu evlilik gercekten zor sürdürülür

Evlenirken boyle olacagini biliyordu. Calisan kadinla evleniyorsun ben sana 7/24 pogacalar, mantilar yapamam, özenli sofralar kuramam. Işim basimdan askin. Kendisinin bir tek sorumlulugu işe gidip gelmek ama benim oyle degil. Her aksam önüne bir tabak sicak yemek cikarabildigime şükretsin yani.

Bilmiyorum zaten mutsuzum evlendigimden beri. Eski neşem, keyfim yok. Zaman zaman ayriligi dusunuyorum ama yuva kurmak kolay degil diye sabrediyorum. Ama eşimin boyle davranislari daha da sogutuyor kendinden ve evlilikten.

O videonun benim icin ne kadar kırıcı oldugunu dusunmemistir bile, hakli oldugunu düşünüyordur. Bilmiyorum daha nereye kadar dayanirim. Evlenip ayrilan calisan kadin meslektaslarim vardi. Neden ayrildiklarini anlamazdim ama haklilarmis, insan yaşamadan anlamiyor.

Her işi kadin olarak sen yapiyorsun, erkek evde pek bir sey yapmıyor, para kazanan sensin evi cekip ceviren, yemegi yapan, temizlik yapan, camasirlari yikayan sensin ama bunlar gorulmuyor yetmiyor, ne kadinlar var, kocalarina ne sofralar, ne sahurlar hazırlıyorlar imalı videolar atılıyor.

Bugune kadar bircok imasi oldu ama gercekten en kirildigim bu oldu galiba. Ben ona ne kocalar var diye videolar atmiyorum. Ne kocalar var hanimlarini hediyeye boguyorlar, surprizler hazirliyorlar, araba alıyorlar ben onlari kendine atmiyorum.

Ama o bana bu videolari atarak hem ima yapiyor hemde eksiksin, yetersizsin demeye çalışıyor. Bilmiyorum bu ip bir yerde kopar, benim sabrim bir yerde taşar ama nerede bilmiyorum. Ramazan ramazan cok kırdı beni, dün oturdum ağladım.

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar işi bırak diyenlere soyluyorum. Işi niye birakayim? Neden bu ulkede evlilikte kadinlara ya işi birak ya da her işi sen yapacaksın seklinde iki secenek sunuluyor kadinlara? Baska secenekler bulmamiz daha dogru degil mi? Ben o kadar okumusum, emek vermisim, sinavlara girmisim, gece gündüz çalıştım üniversite kazanmak icin, atanmak icin, her sinava cok emek verdim, gençliğimi verdim. Işi birak diyorsunuz da bu kadar emege yazık degil mi?
Eşimden ayrılmalı mıyım, yaptığına çok gücendim?