öz güven eksikliği, kompleks, kararsız, herşeyi üzerine alma, geçimsizlik yok ama dışlanma hissi, önemsiz bir konuda darma dağın olma, kendini beyenmeme, topluma karışamama, sosyal konularda aşırı heyecan, aşırı hassas ve alıngan, toplumda çok göze batma hissi, sanki herkes beni konuşuyor hissi, evde huzursuzluk çıkarma, konulara tahammül göstermeme ve herşeyden korkma, başarısız olma duygusu, hiçbir işe yaramama duygusu aşırı yorgunluk, halsizlik, bıkkınlık, hayattan bıkma... bu belirtiler hangi hastalığa giriyo ve çaresi... cevaplarsanız sevinirim... teşekkürler...
Cevabın nedir?
Öncelikle geçmiş olsun. Aşağıda yazdığım belirtiler var mı?
Nedensiz yere korku ve panik
Sürekli uykusuzluk ve sinirlilik
Kalp atışlarının hızlanması
Göz bebeklerinin genişlemesi
Ellerin titremesi
Ağzın kuruması
Sık sık tuvalete çıkma eğilimi
Kasların aşırı gerilmesi
Baş ağrısı
Boyun, baş ve göğüs bölgesinde kızarıklık
Tende solgunluk
El içi ve ayak tabanlarında terleme
Geçici hafıza kayıpları
Zihnin dağılması
Alınganlık
Huzursuzluk
Evham
Konsantrasyon bozukluğu
Sürekli kötü öngörme
Olumsuzluk arama hissi
Ürkeklik15 Yorumla
Soran+1 yılhayır bunlar bende yok ürkeklik var sadece o da aşırı derecede utandıgımdan toplulukta
Soran+1 yılÇözümü nedir
Soran+1 yılteşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Kardeş aynı sıkıntılar bendede var depresyon tanısı kondu sende öylesin go
11 Yorumla
Soran+1 yılama ben depresyonda değilim yani birşeye üzülmüyorum ama bu yüzden depresyona girebilirim sosyal iletişimler yüzünden
+1 yılBir ara bende olan şeylerdi korkuların üstüne giderek yenebilirsin bunu canim kendini sevmeye bak artılarını eksilerini yaz bir yere eksilerini azaltmaya çalış ben maneviyatima tutundum namazla duayla sonra gerisi geldi yaninda sana destek olacak seni bunlarla yüzlestirecek birisi güvendiğin biri olmali bunun ilacı yok ilaç sensin kendi kendinin doktoru da olabilirsin ama kendi başına aşamayacaksan kesinlikle iyi bir psikolağa git o seni yönlendirecek zaten.
12 Yorumla
Soran+1 yılsen yendin mi bütün bunları gerçekten aşabilir miyim, yoksa bunlar kişilik olarak değiştiremeyeceğim seyler mı işte bundan emın degılım
- +1 yıl
Aştıklarım var aşamadıklarım da var psikolojik bisey zor değil. en başta insanları gözünde fazla büyütme mesela bir gün şehir merkezinde çok işlek olan bir yerde otur bir yere sadece insanları izle hareketlerini surat ifadelerini hayatın akışını izle kızın biri yere düştü rezil oldu herkes gördü ertesi günü kimse bunu hatirlamaz önemsiz şeyler bunu yenmeye çalış yarin iş hayatında çok sıkintı olur. ailenle aran her zaman iyi olsun gülecek eğlenecek dostlarin olsun yaninda senden iyisi olamaz. kendine yeni uğraşlar bul spor olsun mümkünse zihinsel sporlar da olabilir bunlar senin kendine güveninin gelmesini sağlayabilir çünkü bir şeyleri başarmanın verdiği mutluluk hiç bisey kadar motive edemez seni.
Bublar bendede var doktora gittim ve sosyal fobi depresypn dedı toplum ıcınde kızarma titreme asırı cekınmenlık donma kasılma durgunluk var mı
116 Yorumla
Soran+1 yılevet bazen nefesım kılıtlenıyor heyecandan ses tonumu ayarlayamıyorum cok zorlanıyorum kasılıyorum
- +1 yıl
O sosyal fobi oluyo iste
ben utancımdan doktora derdımı anlatamamıstım yazarak vermıstım bir ilaç verdi gayet iyiyiö yine oluyo ama eskısı gibi degilim
depresyonda olumsuzluk karamsarlık ben cirkinim aptalım falan kendimi cok ezerdım düzeldim sayılır psıkıyatrıye git diyecem ama ilaçlara baglı kalmakta kotu
Soran+1 yılResmine baktım güzel bir kızsın, bendede fiziksel görsel bir bozukluk yok ama bu özgüvensizlik bu toplumdan bu kadar korkmam çekinip kasılmam nerden meydana geliyor bilmiyorum bende bazen cok önemlı bır seyı bıle söylemıyorum heyecandan sana şöyle bir örnek vereyim ilk iş günümde camı açmıştı bir eleman baya üşüdüm ama üşüdüm camı kapatırmısın bile diyemedım diger gün çok kötü hasta oldum... Bu durum benı hayattan soğuttu çok hedeflerim var ama bu yüzden başarılarıma engel oluyor
- +1 yıl
Bende de aynı durum var okulda hocalarla iletisim bile kuramıyorum anında kızarıyorum bir sey sorucam anlamadım soramiyorum istedikkerimi yapamıyorım kı hayattan zevk alıyım
Isteesen bı psıkıyatrıye git ilaç ve terapı onerır buyuk ıhtımalle ilaç kullanmam dıyosanda psıkolog tercıh et konusmak bıraz sıkıntı biliyorum ama oyle aşıcaksın
Soran+1 yılevet okudun sanırım sorunum sosyal fobi
Soran+1 yılsana faydası oldumu ve seans ucretlerı nasıl
Soran+1 yılözel olmazsa hangi ilaçları kullanıyorsun ve gerçekten faydasını gördünmü ne gibi faydasını gördün heyecan falan olmuyormu artık ya da bana yazar mısınız gercekten ıhtıyacım var
Soran+1 yılbende devlete gideyim o zaman
- +1 yıl
Rixper sosyal fobi için
lustral takıntılarım ve depresyon icin sosyal fobı ılerleyınce depresyonda yaptıgını okumustum
yoldq yururken kasılırdım kım ne der takardım kendımı cırkın bulurdum ınsanları kurıcam uzucem dıkkat etmeye calısırdım sımdı satasıyorım mıllete rahat yolda yuruuyorım kasılmıyorum tek bı cafrye gıdemezdım dımdı gevsek gevsek yakıyorum sıgaramı bakıyorum keyfıme
Soran+1 yılçok güzel yazmışsın helal olsun valla aşabildiysen tabıkı keyfıne bak kimse senden değerli değil :* bu ilaçları bende yazayım doktora cıkınca bakalım ne yazacak bana
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
+1 yılDepresyondasınn bir psikoloğa gitmeni öneririm
11 Yorumla
Soran+1 yıldepresyonda degılım
Ne yapıyon bütün gün evde oturuyormusun? :)
122 Yorumla
Soran+1 yılyalnız kalınca daha ıyı hıssedıyorum bütün gün evdeyim evet doğrudur
- +1 yıl
Daha iyi hissettiğine emin değilim söylediklerinden... Bence evde geçirme o vakitlerini, önce kendinle barış , çık bazen gez alış merkezlerini,, spor yap bir parka gidip, yapabiliyorsan işte hobi olarak çalışmayı dene.. tabi paranı almayı unutma... emin ol o saydığın abuk sabuk sebeplerin kalkacaktır..
Soran+1 yılben iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okudum, bir iş buldugum maaşı güzel şartları güzel ve işin üstesinden gelebileceğimide biliyordum inanıyordum ama işten çıkarıldım daha ilk günden yetersiz görüldüm sosyal iletişim konusunda nasıl desem şöyle söyleyeyim size bir işte başarılı olacagına inanıyorsun ama sosyal iletişim yüzünden sesin cıkmıyor konusurken falan sonra gerekçe gösterılmeden işten cıkarılıyorsun... nerde benım onca yıl egıtımımın karsılıgı onlarda işveren sonucta ne bileyim çok zor durumdayım aşmak istiyorum aşamıyorum sporada gıttım dedıklerınıde yaptım
Soran+1 yılmimar
Soran+1 yılSorun değil herkes istediğini diyebilir sonuçta bu yüzden insanlara soruyorum nedir bunun çözümü , benimle aynı rahatsızlıkta olanlar nasıl aştılar vs.
- +1 yıl
Piyasa biraz kötü... Yeni mezunsun ve birazda kendini yeterli hissetmiyorsun galiba, iş konusunda kötü başlangıç yıldırmamalı kendini geliştirebilirsin yeterki senin sen olduğunu kabul et. ... Etrafında ki insaların seninle ilgili ne söyledikleri ne düşündüklerini bence takma fazla yani sorun edercesine düşünme.. Emin ol kimsede senin gibi iyi birisi için kötü şeyler düşünmüyordur... Ama barış ne olur kendinle
- +1 yıl
Bütün bu bunalım bence iş konusunda kendine güvenememen ama emin ol halledebilirsin... Mimarlık okumak kolay iş değil emin ol ;) değilim ama biliyorum... Davranışlarına gelince Daha doğal yaşa,, Günlük yaşantıda yaptıklarını diğerleri ne der diye sürekli sürekli düşünerek adımlama... Ruhunu sıkma ve AKLINI GEREKSİZ başkaları başkaları diye doldurma
Soran+1 yılZmanla aşarım inşallah daha ilk heyecanım ilk hevesim olan bir işe başladım ve ikinci gün benimle çalışmak istemediler, kendimden nefret ettim resmen... Kendimle barışmam için belkide zamana ihityacım var..
Soran+1 yılokudugum bölüme harcadığım eforun harcadığım emegın haddi hesabı yok şimdi saçma bir nedenden dolayı işime sarılamıyorum. şimdi bütün bunlara birde işten cıkarılma fobisi eklendi
Soran+1 yılne gibi mesela ortamım güzel ailemleyim şehir olarak mı diyorsun
Soran+1 yılİnşallah... Evet kolay olmadı zaten o yüzden çok zoruma gidiyor. eğer patron benı ılk gunden ısten cıkarmasaydı ben zamanla aşacaktım ilk gün heyecanını...
- +1 yıl
Buna bir işte tecrübesi olarak bakmanı tavsiye ederim.. Piskolojinde de bişey yok.. Sosyal olarak aktif olmayı dene... Yanlış anlama problemini burada aşamazsın. Bu seni daha içine kapanık yapar soyutlar... Mesleğinle ilgili sorunları çözersen diğer düğümler çözülmücek direk yok olucak emin ola mimar hanım ;)
Soran+1 yılİnşallah. Tavsiyelerini dikkate alıyorum , sorunları çözmeye çalışacagım öyle ya da böyle
Soran+1 yılçok doğru bunu çözmek zorundayım zaten herkez işe başladımmı dıye sorup duruyor mecburen baslayacagım bır yerden
+1 yılDepresyon ve sosyal kaygı gibi görünüyor.
10 Yorumlabunlar hastalıkmıymış?
bende de var bunlardan :)14 Yorumla
Soran+1 yılbence hastalık
Soran+1 yılniye ben hiç göremiyorum herkes çok rahat çevremdeki, ben kasım kasım kasılıyorum :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılTukenmislik sendromu ya da depresyon olabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılTükenmişlik sendromu evet bu olabilir bende düşünmüştüm bunu
+1 yılüniversite öğrencisimisin yoksa yeni mezun musun?
18 Yorumla
Soran+1 yılyenı mezunum unıden.. ne farkeder kı çekımserlıgım yuzunden bır işe alındım sonra ılk gunden cıkarıldım
- +1 yıl
bende çekingen bir insandım. çünkü her zaman rezil olmaktan korktum. insanların benimle alay etmelerinden korktum. bu süreçte başıma gelmeyen kalmadı. çok mutsuz bir insan oldum. çünkü korkak bir adam olarak yaşadım. insanlar tarafından beğenilmemekten korktum, kimi zaman bana zarar vermelerinden ya da beni aralarına almamalarından korktum. bu yüzden hep geri adım attım ve insanlardan uzaklaşmaya başladım. en sonunda yalnız bir adam oldum. hi dostum yoktu. iş bile bulamıyordum. yevmiyelik işlerde çalışmaya başladım. öyle günler yaşadımki çalıştığım hak ettiğim parayı bile vermeyenler oldu. düşünsene, ellerin parçalanıyor çalışırken ve herkes parasını alıyor ama sen paranı alamıyorsun. çünkü alacağımı bile istemekten utanan bir adamdım:( üniversite mezunuydum ve amelelik yapıyordum. okuma yazma bilmeyen insanlardan hiçbir farkım yoktu. hatta onlardan bile eksiktim çünkü onlar paralarını alıyorlardı ben alamıyordum:( çevremde bana akıl verip yol gösterecek hiç kimsem olmadı:(
- +1 yıl
ben her geri adım atışımda insanlar üzerime gelmeye devam ettiler. herşey ters gidiyordu ve hep insanları suçluyordum:( ölmeyi bile düşündüğüm anlar oldu. işte o dönemlerde, yani ennn dibe vurduğum dönemde intihar etmedim ama ettiğimi varsaydım ve yepyeni bir insan olmaya karar verdim. bu yeni insan olarak yaptığım ilk şey ise insanları oldukları gibi kabul etmek oldu. bütün suç benimdi. çünkü onlara korktuğumu hissettim ve onlar da doğaları gereği beni yok etmek istediler. işte kural buydu. bundan sonra korkularımın üzerine gitmeye başladım. çalıştığım zaman paramı alabilmek için iki elimle yakalarına yapıştım. hoşlanmadığım insanlara olardan hoşlanmadığımı yüzlerine karşı söylemeye başladım. konuşurken onların gözlerinin derinliklerine bakmaya başladım. benimle alay emeye çalışanlara küfrettim zaman zaman yumruklarımı devreye soktum. bana vermedikleri saygıyı onlardan söke söke almaya başladım. iş görüşmelerine gittiğimde hedeflerimi yüksek tuttum ve düşük iş teklif ettiklerinde...
Soran+1 yılYazdıkların etkiledi gercekten sen de zor durumlar yaşamışsın işte bende aynı öyleyim yaşamdan soğudum ben bende o şekildeyim mesleğim emir vermeyi gerektiriyor ama bakıyorsun senin seviyen altında çalışanlar daha cazgır bu sefer patron emir veren sert bir çalışan istiyor bir düşünsene benim için ne kadar zor kafayı yemek üzereyim böyle kim çalıştırmak ister ki beni işe alındım diğer gün benimle çalışmak istemedi neden çünkü sessiz sakin olduğum için. Bütün gün ağladım işten çıkarılınca
- +1 yıl
... bana bunu mu layık görüyorsunuz diye onlarla alay ettim. müdür olacak herife gözlerinin içine baka baka ben senin şu yaptığın işi senden çok daha iyi yaparım sen kimsin dedim. insanlardan nefret ettiğim zaman bunu onlara çekinmeden söyledim. şimdi yine yalnız bir adamım ama mutsuz değilim. üstelik şimdi çok daha rahat bir işte çok daha fazla kazanarak çalışıyorum. çünkü artık dişlerimi gösteriyorum. çünkü artık kimseden korkmuyorum. onlar insansa ben daha çok insanım.
- +1 yıl
seni anladığım için bu kadar çok üstünde duruyorum. çünkü neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. iyi bir insan olduğun için bunlar başına geliyor:( fakat maalesef herkes bizim gibi değil:( ben şu an trafik zabıta olarak çalışıyorum. basit bir örnek vereyim: adam gelip aracını kaldırımın ortasına park etmiş, yayalar kaldırımdan geçemiyorlar. ben de anons ediyorum ''beyefendi aracınızı alır mısınız '' dediğim zaman bana el kol işareti yapıyor, iki dakka işim var, hemen geliyorum diyor. benimle pazarlık yapmaya başlıyor. ama ben öyle demiyorum artık. şu şekilde sesleniyorum: '' aracını hemen kaldır oradan! çabuk! '' böyle seslenince hemen aracı kaldırıryor:))
Soran+1 yılTeşekkür ederim beni anladığın için, mesela geçen gün bir sağlık kurumuna gittim bana sesini yükseltti herhalde yoğunluktan dolayı onu gerçekten rezil ettim sen kimsin bana sesini yükseltiyorsun dedim. Senin burdaki görevin müşteriye yardımcı olmak onun için seni buraya oturttular dedim. Ordakilerde şaşırdı yani bu gibi durumlarda eğer geçici hergün yüzleşmeyecegım ınsanlarsa heyecanlanmıyorum utanmıyorum ama mesela iş yerinde çalışma arkadaşları hergun görebılecegın ınsanlar varsa o zaman tavrımı tepkımı koyamıyorum bu yüzden senın ısın rahat bıraz daha
Soran+1 yılzaten senın işin biraz daha rahat tanımadıgın ınsanlara rahatlıkla bırseyler dıyebılırsın benım ısım hep tanıdıklarla ve gözler hep üzerimde
Sosyal fobi + karısık anksiyete olabılır.
10 Yorumladepresyon
10 Yorumlainsanlığın doğasında var
10 YorumlaAnxiety
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynı şeyleri bende yaşıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılneden altında yatan sebep var mı pekı
Bence senin regl dönemin yaklaşmış.
04 Yorumla
Soran+1 yılyok öyle bişey :D yanlış tespit ama hakkaten güldürdün biz kızlar böyleyiz
Soran+1 yılolabilir herşey olmuş olabilirim :)
+1 yılÇocukluktan itibaren ezik büyümekten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılezik büyümekten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnizlik
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri