Eskiden çok yakın olduğumuz ve sosyoloji okuyan bir insan bana ciddi sorunlarım olduğunu ve psikoloğa gitmemi söylemişti Biraz düşününce doğru olabileceğini fark ettim. Aslına bakarsak dışarıdan çok sessiz, ağırbaşlıyım. Toplumun efendi diye tanımladığı kişilerden biriyim, derslerimde çok başarılıyım, çevremdekiler tarafından seviliyorum... Acaba diye sorma sebeplerimden biri çocukluğumdan beri çok fazla ve iyi yalan söylemem ve sonucu ne olursa olsun pişman olmamam. Hayatım boyunca ufak tefek de olsa bir şeyleri aşırırdım hep. Karşılıksız hiçbir şey yapmıyorum; yaptığım, söylediğim her şeyin doğrudan ya da dolaylı bir şekilde bana faydası oluyor. Kendi menfaatlerim uğruna herkesi kullanabilirim. 14 senedir tanıdığım ve çok sevdiğim en yakın arkadaşım annesini kaybetmişti yakın bir tarihte ve gerçekten üzülmediğimi fark ettim. Sadece arkadaş kalmaya devam etmek ve olayı merak ettiğim için ilgileniyormuş gibi yaptım, yoksa bana ne yani. İnsanların zayıf yönlerini çok çabuk kavrayabildiğimi bu yüzden kendi aleyhim doğrultusunda istediğim şekilde yanaşabildiğimi düşünüyorum, çoğu 2 IQ zaten. Son olarak tek rahatsız olduğum nokta, insanların sosyal medyada linçlediği şu işkencemsi videolardan az da olsa cinsel zevk alıyorum. Ama hiçbir hayvana, insana fiziksel olarak zarar vermedim.
Böyle..
Bir alakası var mı bilmiyorum ama 13 yaşına kadar yatağa kaçırıyordum. Hatırladığım hiçbir travmam yok.
Böyle..
Bir alakası var mı bilmiyorum ama 13 yaşına kadar yatağa kaçırıyordum. Hatırladığım hiçbir travmam yok.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
Sorunuza istinaden öncelikle size kısaca kriterlerden bahsetmek istiyorum. Sosyopati ile antisosyal tutum birbirine benzerlik gösterir.
Buradaki belirtiler ise;
Bu gibi davranışlar sosyopat kişilerin davranışlarını gösterir. Bu durumun kökeni ise çocukluk ve ergenlik dönemi yaşantılarına dayanır. Bahsettiğiniz gibi yalnızca travmatik etkilerin ardından değil; öğrenmelerle, ebeveyn tutumlarıyla, maruz kalınan durumlarla da ilişkilendirilebilir. Bu sebeple süreci daha iyi anlamak ve çözümleyebilmek, daha doyuma ve bağlılığa izin veren ilişkiler yaşayabilmek adına bir uzman desteğine başvurabilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.
Uzman Klinik Psikolog Cansu YURTSEVEN