Boşansam mı, boşanmayıp sabretsem mi?

Ben 2 senedir evliyim , yurtdışına gelin geldim geldiğim ilk ay kayınalidem annemin kıyafeti hakkında abuk subuk konuştu tesettürlü olduğu halde , diğer aylarda gene saçma sapan kavga çıkardı kayınbabamı doldurup üstüme gelirlerdi kocamda eve geç gelsiği için görmezdi sürekli elin kızı diye hitap eder bana ve eltime , 2 oğluna çok düşkün şimdi abartıyorsun diyeceksiniz ama öyle ben ayrılmak istediğimi söylediğimde bana dostun var diye iftira attı kocam sustu hiçbir şey söylemedi , kayınbabam üzerime yürüdü dövmeye kalktı beni , kocama olanları anlattım ve annesinin psikolojisinin aşırı derecede bozuk olduğunu söyledim ve oda bunu kabul etti çünkü buraya yazamadığım o kadar çok şey varki , ben seni ona karşı savunamam diyor yoksa bana kinlenir diyor ben annesine saygısızlık yapsın demiyorum ama gözüm görüyor bana ne yaşatıyorsa o çok verdiği oğlundan çıkıyor , türkiye ye dösem hayat şartları zor burada kalsam bu hep devam edecek çünkü hasta bi insanla yaşıyorum , birinden birini kabul etmek zorundayım allah için yardımcı olun.
Boşansam mı, boşanmayıp sabretsem mi?