Ailenizin kendi sorumluluktan kaçıp üstünüze yıkıldığını hissetseniz naparsınız?

Memleketimizde deprem oldu ben eşimle ist da yaşıyorum. Deprem olduğundan ailemin yanındaydım onları da alıp ist a geldik kaynanmları da çağırıyordum bizimkiler bana onların ne işi var başka yere gitsnler biz rahat edemiyz dediler sonuçta eşimle benim evim ve benim kazancım bile yok sonuçta o bile bizimkilere böyle demezken onlar böyle dedi ben herkese kapımı açmak zorundayım bu arada kaynanamların evi yıkıldığı halde bizde 1 hafta kaldılar gittiker bizimkilerim evi sağlamdı çok şükür kendileri daha yeni gitti sınava hazırlanan kız kadeşimi de 3 ay sınava kadar bana bıraktılar. Ben de hamileyim orada masası kütüphanesi okulu var olduğu halde böyle bana yıkmalarını istemedim çünkü maddi imkanları da var bana para gönderirim dursun falan diyorlar eşim böyle bir teklifi çirkin buldu sen gebesin stresten uzak olmalısın bu sorumluluk gebeyken ve onların her türlü imkanı varken gereksiz dedi ki kaynanmlar ben gebeyim diye döndü ama aynı anlayışı onlar yapmıyor sizce ne yapmalıyım?
Ailenizin kendi sorumluluktan kaçıp üstünüze yıkıldığını hissetseniz naparsınız?