İnsanı sallıyorlar bide üstüne tersliyorlar ne zannediyorlarsa kendini sonra doktora şiddet tabi olur hak ediyorlarmış onu anladım
2 ay
Doktorlar neden bu kadar ters sizede denk geliyor mu?

Devleti kastediyorsun sanırım. Özelde başıma böyle bir şey hiç gelmedi. Devlette çok sebebi var.
Garanti maaş
Kolay kolay kovulmama
Mesleğin zorluğundan dolayı kimsenin kolay kolay yapmaması
Muhatap olduğu kitle yüzünden davranış şartlarının onlara benzemesi/düşmesi
Özel böyle değil, çünkü paralı. Devletten kötü olan tarafı ise sömürge sistemi içinde olması. Her iki tarafında kendine göre zararları var ancak iyi bir sağlık sisteminin devlette olduğunu düşünüyorum. Çünkü para kaygıları olmadığından direkt hastalığa odaklılar. Özelde ise çok ün yapmak lazım bunun için.
Şiddete her zaman karşıyım bu ayrı bir konu
Ancak tavrım ve davranışlarım nedeniyle Sağlık ocağındaki aile hekimim genelde beni gördüğünde kaçacak yer arıyor
Çünkü her zaman zekice ve anlayabileceği bir dille hakkımı savunuyorum
Evet banda çok geliyor maalesef. yani kaç kişi ile uğraştıkları önemli değil azten bu yüzden para almıyorlar mı? o zaman insanlık için yapsınlar neden maaş alıyorlar.
Sanki zorla tutuyoz doktorluk yapsın diye
Aynen birde doktoru savunanlar da oluyor sanki biz dedik git ol diye oluyorsan hastaya iyi davranmak zorundasın ya da ilgilenmek zorundasın
Doktoru savunanlar kötü muammeleyi hak ediyor bence alışmış azarlanmaya
Ben şu ana kadar iyi, iyimser, yardımsever doktorlara denk geldim. Evet yanımda başka hastayı azarlayan ama bana güleryüz gösteren doktora da denk geldim🤦♀️Sonuç itibariyle ben hiç sorun yaşamadım, hepsine sonsuz saygı duyuyorum. Ayaklarina taş değmesin.
Cevap
2Cevap
Şiddeti desteklemek doğru bir şey değil. Bizim de saçmaladığımız zaman elbette ki oluyordur. O an kimse bize vursun istemeyiz değil mi? Ama bazıları gerçekten çok kaba ve empatisiz oluyor. Öyle olanları şikayet etmekte fayda olabilir.
Kimse size prens veya prenses gibi davranmak zorunda değil. Esnaflar egonuzu tavan yaptıysa bizim suçumuz değil.
Prenses falan ne alaka insan olsun yeter barınağa mı geliyoruz doktora mı belli değil
Günde 100 hasta bakıyoruz ve sağlık bakanlığı 3 dj kuralı koşuyor.
Bu işi bedavaya mı yapıyorsunuz peki hastaların suçu ne
Bedavaya yapmıyoruz ancak insanüstü bir performans gösteremeyiz.
Neden bu mesleği seçtin o zaman
Ayrıca insan gibi daveanmaktan söz ettim insan üstü ol demedim
Mesleğimi seviyorum.
Günde gelen 100 hastadan min 60 i istediği ilacı tehditle yazdırmaya gelen kavga arayan bir pislik olursa sen de herkese gardini alır ters olursun
Baş edemiyorsa doktorluğu bıraksın biz masumların suçu ne allah allah zaten hasta gelmişiz derdimize derman arıyoruz bide doktorun sinirinle mi uğraşçaz
Neden özele gitmiyorsun?
Özeldekilerin bazılarıda öyle
Devlet kadar olamaz yine de. Ama onlara da hak vermek gerek, kendini onun yerine koyduğunda cidden anlamayan dinlemeyen, cahil insanlarla uğraşmak zor. Ve çoğunluk böyle olunca dolayısıyla herkese karşı ön yargıları oluşuyor.
Olan bizim gibi iyi insanlara oluyor adamına göre muammele etmeyi öğrenememişler o kadar okumuşlar
Haklısın, arada bizim gibiler de yanıyor işte.
İnsanlara bilinçli bir şekilde sabırlı olmayı öğretilmeli aslında en temelden. Bizim insanımız fazla hızlı ve hiperaktif, çabuk sivriliyor. Çabuk kırıp döküyoruz. Bu böyle böyle daha da en temele gider elbette ama neyse...
En İyi Cevap