Sizce şeriat gelse ona göre yaşar mısınız?
Evet şeriat gelmeli
Hayır asla gelmemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce şeriat gelse ona göre yaşar mısınız?
meraba
şeriat nedir?
şeriat allahın kanunudur allahın kanununda adalet vardır ozgurluk vardır hak vardır şeriat bugun iranda yapılan şeriat degildir alakası dahi yoktur
ben ozellikle şeriatı istemeyenlerin hırsız zina yapanlar oldugunu dusunuyorum ozellikle bir kadın nasıl şeriat istemez bunada şaşıyorum dışarda kadınlar katledilirken hapis cezası bile verilmezken şeriatta aşırı caydırıcı cezalar var şeriat olursa emin olun duny guzelleşir şeriati red edende kafirdir kimse kusura bakmasın çünkü şeriat demek kuran ı kerim demek imanın şartları arasında kuranı kerime iman etmek var nokta
Suanki günümüzde uygulanan seriat adı altında o ülkeleri yöneten kişinin saçma kuralları gerçek seriatla uzaktan yakından alakası yk. Ülkemizde eğer gerçek şeriat uygulanacaksa nedn olmasn. Ama diğer ülkelerdeki gbi şeriat adı altında saçma sapan şeyler uygulanacaksa gelmesn.
fotodaki gibi dolanamazsın ama çarşaf giymen lazım
Cevap
3Cevap
Müslüman şeriatten başka bir şey isteyemez. İkinci olarak bazı elit kardeşlerimiz yürü arabistana irana diyecekler çok eminim ama cahil kardeşlerim ordakilerin hiçbiri şeriat değildir. Şeriate en iyi örneklerden birisi osamanlı devletidir.
hayır osmanlı kendine göre dini kullanıyordu. kafasına göre fetva veriyordu. kardeş katli islamda yok.
Birincisi osmanlı zamanında kusursuz bir yönetim oldu demekde doğru olmaz. Çünkü insanız hata yapmaya meyilliyiz. İkinciisi osmanlıdaki akraba katlinin temel sebeplerinden biriside ülkenin menfaati içindi. Taht için öldürme diye bir durum söz konusu değildi.
mesela kanuni sultan süleyman oğlunu asla kendi şahsi için öldürtmedi .
öldürmek zorunda mı? şu an tayyip kardeşini mi öldürüyor mesela. öldürmeyebilirdi de.
erdoğanın kardeşi ülkenin bütünlüğüne zarar vericek bir şey yapmıyo ki
sultan mehmet 19 tane kardeşini öldürttü ve çoğu da bebekti. ufacık bebekler devletin bütünlüğüne mi zarar veriyor?
ikisinide izle ayrıca 19 tane bebek filan öldürmedi bunu kimden duyduysan
ben öldürmeyi filan savunmuyorum bu arada yanlş anlaşılmasın
kraldan çok kralcı olmak diye sana derler. öz oğlu 1. ahmet bile "taht için bebekleri öldüren adam babam bile olsa cenaze namazını kılmam" dedi. keza diğer padişahlar bile 3. mehmed'i hiç anmadı, katil dediler. sen de boş boş konuş
Cehennemde bir ömür yanmaktansa burada 30-50 sene güzel yaşayıp sonsuzlukta güzel karsilanmak varken nedir bu yanma hevesiniz anlamış değilim 😂😂
Ülkeyi dinciler yönetmemeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?