+1 yılÖncelikle ateist olanların, gerizekalılar grubunu oluşturduğunu düşünerek tipik bir cahil olduğuna kesin kanaat getirdim. Medeni insanlar fikirleri ortaya atar, tartışır ve sonuca ulaşılamadığı noktada kendi gerçekleri ile yaşamaya devam eder. Fakat size göre müslüman olmayanlar insan bile değildirler. Ne yazık böyle düşünen zavallı yaratıklara..
1400 yıl önce uzayı nasıl biliniyormuş sorusunu sormadan önce Pisagor kimdir, ne yapmıştır bir araştır. Klasik kulaktan duyma ve akabinde bilirkişilik rolüne bürünme yöntemi ile kendinizi küçük düşürmeyin. M. Ö 500'lü yıllarda dünyanın şekli hakkında yorumlar yapılıyor, uzayın varlığı hakkında teoriler üretiliyordu. Bak bakalım Kur'an yazmış mı bunu da?
Senin seviyene göre bir soru sorayım, zira ağır gelirse altından kalkamaz üste çıkmak için her yol mübah diyerekten çirkefçe yazacağından bittabi eminim. Tanrı size cennet vaat etmese ve cehennemle korkutmasa bu kadar dindar olur muydunuz? Yoksa siz Tanrıya değil onun vereceği ödüllere mi inanıyorsunuz? Tanrı sadece bir aracı mı? Sizce varlığından şüphe edilecek denli bilinmez olan birine sırf o bir şeyler vaat etti veya cehennemle korkuttu diye boyun eğmek mantıklı ve ahlaki bir tutum mudur? Sakın Tanrının sınavı tam da bunun üzerine olup boyun eğenleri cezalandıracak olmasın?53 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim kardeşim güzel bir açıklama ve soru olmuş.
- +1 yıl
sana cevap vermeye değmeyeceği için pek bir şey yazmıyorum.
ben saygılıyım bana saygılı olanlara.. - +1 yıl
Saygı gösterdiğin için teşekkür ediyor olsam da verdiğin cevaba sadece gülüyorum. Bilginin her zaman bir değeri vardır, varsa bir bildiğin gideceği yer mutlaka olacaktır. Cevabını benim için değil savunduğun şey adına burada paylaşmanı dilerdim. ''%90'ı Kur'an'ı okumayan müslüman ülke'' ünvanını elde eden güzel ülkem > neden bilgi edinmek yerine cahil kalmakta ısrarcı anlayamıyorum. Her neyse umarım inancınız ile söylem ve eylemleriniz her zaman uyum sağlar, zira islamiyetin kitaba yansıttığı ile mensuplarının bize yaşattıkları arasında inanılmaz bir uçurum bulunmaktadır. İyi akşamlar.
En İyi Cevaplar
inançlı ve inançsız insanlar abuk sabuk yorum yapıyorsunuz bu adam ateistlere birşey anlatmak istiyor belki ateistin biri iman edicek bu arkadaş vesile olucak ne biliyorsunuz? yaptığınız yorumlar cahilliğin pençesinde olduğunuzu simgeliyor gerçek ateist türkiyede yok hepsi Allahın vaar olduğunu biliyor fakat iman etmiyor ! üniversitesi ile yorumunda böbürlenip fakat bu arkadaşın sunduğu açıklamayı anlamıyacak kadar geri kalmış zekalı birini görmek üzücü durum ömrünü okumakla kendini ihyaa etmekle adıyorsun ama Allahın tek bir cümlesinin anlamını bile bilmemek cahilliğinde önde gidilmişidir...
41 Yorumla- +1 yıl
CNNTürk'ün yaptığı haber gibisin; ''Türkiye'de ateistlerin %61'i Allah'a inanıyor.'' İşte bizim bilgi seviyemiz ortada. :)
+1 yılBeni bul. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Esra, sarışın falan desen hemen hemen herkes gösterir. Oturup konuşalım, saatlerce anlatırım. Ama şu ortamlarda artık böyle sorulara cevap vermiyorum. Kaldı ki sorunu okudum, videoyu inceledim, zaten daha önce araştırdığım bir konuydu. Sen sorunu gerçekten bilgi alışverişi için sormamışsın. Sen tartışmak istemişsin. Hatta üslubuna bakarak rahatlıkla söyleyebilirim ki kavga istemişsin. Zaten yüz yüze iletişim kurulmadığı için de insanların seni yanlış anlaması normal. Ayrıca sen burada diğer insanları aşağılıyorsun, benim de düşüncem şu (çok özür dilerim ama ben açık sözlü biriyimdir) : "Böyle bir adamla bırak bilgi alışverişini kapıcı olsa çöpümü, müdürüm olsa projemi vermem." Ben böyle düşündüm, üzgünüm.
314 Yorumla- +1 yıl
bunu okuyunca ben de üzüldüm, amacım insanların özeleştri yapmasını sağlayabilmek.
Allah'a inanmıyorsan şunu da inceyelebilirsin;
"Nahl Suresi 16. suredir ve Nahl = balarısı
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir buna ne diyorsunuz?" - +1 yıl
sen nekadara anlatsan bos onlar inanmayarak kendini avrupali saniyorlar. Ayy biz bile inaniyoruz dinde neymis , biz avrupaliyiz bilime onem veririz diyen tipler bunlar. Ayrica ben stuttgart universitesindeyim bolumum gazetecilik sana yazdigim makaleleri gosterip saatlerce tartisabilirim, yolun duserse buyur.
- +1 yıl
Baskıcı kimliğin bana sökmez üzgünüm. Ben onun varlığına inanmıyorsam bu benim kararımdır, şunu incele şunu incele deyip durma insanlara. Aynı şey ateistler için de geçerli. Baskıcı kimliğinizi lütfen kapının dışında bırakın.
- +1 yıl
bilimsel olaylara inanmamak ile ateist değil çağ dışı oluyorsun ablası
- +1 yıl
Ben daha ne diyeyim? Sana ne diyeyim? Hiç. @santana99
- +1 yıl
bir şey demene baştan gerek yoktu zaten, ahirette görüşürüz :)
- +1 yıl
Seni neden bulsun armut! Atom mu parçaladın, dünya haritası mu çizdin, gezegen mi kaşfettin, tarihe geçen bir insanmısın ki seni dikkate alsın. Iki tane fizik profesör'ün kıytırık cevaplarıyla kendini tatmin etmeyi bırakın artık. Ben Eskişehir'liyim Anadolu üniversitesinin de ne halt olduğunu iyi bilirim. 1buçuk milyardan fazla Müslüman, 2 milyara yakın hristiyan, 70 milyondan fazla Yahudi, budistleri şamanları saymıyorum bile. Bütün bu insanlar tek Tanrı'ya inanıyor. Onlar geri zekalı tövbe haşa sen mi akıllısın. Ulan pelin batu gibi bir salak diyor ki; ben kendisinin övülmesine ihtiyaç duyan bir varlığı kabul etmiyorum diyor, sunucu o zaman teist
- +1 yıl
Ben diyorum şişhane sen diyorsun gümüşhane. Hadi gidiyorum ben. Anlamamak için sınırları zorluyorsunuz. İyi niyetimle geldim şurada sana eleştiride bulundum. Bir insan neden eleştirilir, daha iyi olsun diye. Ama lanet olsun sana da, sana da, sana da. Hepinize. Haketmiyorsunuz hiçbir şeyi. Kendi yağınızda kavrulun o zaman. Bir daha da iyi niyetle yaklaşırsam iki olsun, buraya da yazıyorum.
- +1 yıl
güle güle
- +1 yıl
Mısırımı aldım izliyorum, çok komik bu çocuklar @mavibetabalik Tanrının varlığını savunmak ile King Kong'un varlığıı savunmak arasındaki farkı kavradığınız zaman sizinle tartışmayı isterim.
- +1 yıl
Edittores 1 Xper (25-29)
ŞimdiŞikayet
Seni neden bulsun armut! Atom mu parçaladın, dünya haritası mu çizdin, gezegen mi kaşfettin, tarihe geçen bir insanmısın ki seni dikkate alsın. Iki tane fizik profesör'ün kıytırık cevaplarıyla kendini tatmin etmeyi bırakın artık. Ben Eskişehir'liyim Anadolu üniversitesinin de ne halt olduğunu iyi bilirim. 1buçuk milyardan fazla Müslüman, 2 milyara yakın hristiyan, 70 milyondan fazla Yahudi, budistleri şamanları saymıyorum bile. Bütün bu insanlar tek Tanrı'ya inanıyor. Onlar geri zekalı tövbe haşa sen mi akıllısın. Ulan pelin batu gibi bir salak diyor ki; ben kendisinin övülmesine ihtiyaç duyan bir varlığı kabul etmiyorum diyor, sunucu o zaman teistsiniz diyor. Buda ona yok ben ateistim diyor ulan ham çökelek sen burada Allah yok demiyorsun ki, varlığını ve sözde Allah'ın karakterini eleştiriyorsun. Daha teistle, ateistin ne olduğunu bilmiyor bu kadar zayıf düşünceleriniz var işte.0537 841 68 72 beni tatmin et bakalım. - +1 yıl
@Edittores Kardeşim arada bir muhabbet için arayabilirmiyiz düşüncelerinden ötürü :)
- +1 yıl
Senin bana birsey soylemeye hakkin yok! ayrica sen kimsin ki boyle atarlaniyorsun? sesin cok cikiyor! bayansin diye birsey demiyoruz biryerlerin kalkmasin. sizin gibileri iyi biliriz kirmadiginiz ceviz kalmaz gelip burada bilimden bahsedersiniz, yok bilim sunu dedi yik bunu dedi. baslarim bilimine!
+1 yılMerhaba. Ben ateist değildim ama çok inançlı da değildim. şu an şükürler olsun ki daha da inancli bir insanim. Neyse. Evet bir kanıt olabilir bu ve bir tesadüf olmak imkansız. Milyonlarca beyin hücremiz var tesadüf mü bu?
32 Yorumla- +1 yıl
Nahl Suresi 16. suredir ve Nahl = balarısı
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
+1 yılgök yarılmaktan kasıt neden uzayı incelemek olsun ki? hem uzayı ilk çağlardan beri inceliyor insanlar. şimdi görüntüleme teknikleri filan gelişti. ayrıca ayette anlatılan olay kıyametle ilişkili. rahman suresini başından sonuna kadar okursan, görürsün. böyle yoruma açık bir ayet de değil.
Yok yani, ben ateist filan değilim. lakin böyle şeylerle dini zedeliyor insanlar. fakat hizmet ettiğini zannediyor.
Sureyi tekrar okumak istersen: (copy paste)
Üstünüze ateşten yalın bir alevle kıpkızıl bir duman gönderilir de kendinizi koruyamazsınız.
O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
Gök yarılıp da, yanıp kızaran yağ gibi kırmızı gül haline geldiği zaman (haliniz ne olur?)
İşte o gün ne insana, ne cine günahı sorulmayacak.
Suçlular simalarından tanınır da, perçemlerinden ve ayaklarından yakalanırlar.
İşte bu suçluların yalanladıkları cehennemdir.
Onlar, cehennem ateşi ile yüksek derecede kaynar su arasında gider gelirler.
O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?17 Yorumla- +1 yıl
dalga mı geçiyosun sen ya? video var orda Arapça halini inceliyor onu izle bir önce
- +1 yıl
videoyu izledim zaten cevabı yazmadan. gül nebulayı da biliyordum ne olduğunu. zorlama bir yorum olmuş yani. gök yüzünü gözlemlemek göğün yarılması filan. zaten önceki ve sonraki ayetlerle beraber düşündüğünde kıyamet olması daha muhtemel..
iki tane harun yahya videosu izleyip gaza gelmeyin... - +1 yıl
eğer birazcık düşünebilme kabiliyetin olsaydı Arapça'dan Türkçe'ye çevrilmesinin tam anlamıyla doğru olamayacağını ve yarılmak kelimesinin orjinal ayette ki eylemi karşılamadığını anlardın, bir şey demiyorum arkadaşım saygı gösteriyorum size, özür dilerim. iyi akşamlar
- +1 yıl
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir buna ne diyorsunuz? - +1 yıl
ya muhterem, olay videoda açıklandığı gibi de olabilir. ben pek olası bulmadım sadece. iranda bir üniversite var yanlış hatırlamıyorsam. onlar da böyle şeyleri araştırıyorlar. kurandaki bilimsel mucizeler filan. bir çok şey buluyorlar ama buldukları şeyler arasında tutarsızlık çok. böyle şeyleri yanlış buluyorum sadece. şimdi neden yanlış buluyorum bunu:
herhangi bir bilgi var elinde. sen ayeti evirerek, çevirerek istediğin şekilde yorumluyorsun. bu kitaba uymak değil, istediğin forma uydurmaktır. bilimsel mucizeler filan, belki bu masum gözükebilir. fakat uzun vadede kuranı milletin oyun hamuruna çeviriyor işte. yanlış olan kısmı bu. - +1 yıl
ya sen bana şunu açıkla da sonra konuşalım. olur mu birader? anlamıyorum ya gerçekten bunun hiç bir açıklaması yok 1400 yıl önce kim nasıl bilecek arının kaç kromozomlu olduğunu?
"Nahl Suresi 16. suredir ve Nahl = balarısı
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir"
Gizli Üye(30-35)+1 yılA. B. D.’nin çok büyük masraflarla Ay’a gitmeye hazırlandığı sıralarda keşif sahibi bir veli (Süleyman Hilmi Tunahan (k. s.) İstanbul’da Topçular Camiinde kürsüye çıkıp insanlığa sesleniyordu:
" –A. B. D. Ay’a gitmeye hazırlanıyor. Fakat bu masraflara yazık. Bu gayret Mars için olsa çok isabetli olurdu…Çünkü Ay’da hayat yok. Ay kupkuru. Fakat Mars’ta hayat var!… Orada insanlar var…Su var…Orada Hz. Kur’an aynen var?…Hz. Muhammed (a. s.) oradakilerin de peygamberi…Yani; orada Ümmet-i Muhammed var…Hatta orada varisi Resullerin evlatları var…Ve yine orada İslamiyet’e sarılma bizden çok fazla. Orada Kur’an ahkamı hakim…Ve nihayet o insanlar Hz. Kur’an’a sarıldıklarından dolayı teknolojik olarak bizden çok öndeler!…
Size bir haber daha vereyim;Bu iki insanlık buluşmadan Kıyamet kopmayacak… Fakat;Dünya insanları Marslılarla buluştuklarında Hz. Kur’an’ın orada da aynen var olduğunu görünce İslam’ı inkar mümkün olmayacak…Fakat bu iman (İman-ı yeis) ve (Suri İman) olacak…Yani; vakit çok geç olmuş olacak."
Süleyman Hilmi Tunahan (k. s)
Birinci Kat Semâ Keşfedilecek, Herkes İman Edecek Ama...
Kafirler birinci kat semayı keşfettikleri zaman orada Vahy'in indiği yeri ve ayet-i kerimelerde haber verilen bazı emareleri görürler. Dünyaya gelip gördükleri o hakikatleri bütün insanlara haber verdiklerinde herkes "La ilahe illallah" diyerek imana gelir. Lakin hiç birinin imanı kabul
olmaz. Çünkü imanın şartı gayba iman etmektir.
(gayb gözle görülemeyen akılla anlaşılamayan duyu organları ile hissedilemeyen şeylerdir.)
Bu dünyaya en uzak yıldız ne kadar mesafede ise oradan birinci kat semaya da o kadar mesafe vardır. Fenciler henüz birinci kat semayı keşfedemediler. Ne zaman bu Türkiye'nin büyüklüğü kadar ayna yaparlarsa belki o zaman birinci kat semayı öğrenebilirler. Batıl bir görüş olan "sonsuz uzay boşluğu" iddialarının ne kadar yanlış olduğunu gözleri ile görürler.
Süleyman Hilmi Tunahan (kuddise sirruhu)11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirisi açıklayabilir mi acaba
@janissary99 KArdeşim ÇAlışman güzel omuş aklıma bu geldi
"Eğersen gerçekten peygambersen, bize Kameri (Ayı), yarısı Ebu Kubeys dağı, yarısı da Kuaykıan dağı üzerinde görülmek üzere ikiye ayır!" dediler.
Peygamberimiz (asm):
"Eğer bunu yaparsam iman eder misiniz?" diye sordu.
Müşrikler:
"Evet! İman ederiz." dediler.
Fakat müşrikler iman etmekten, Müslüman olmaktan yüz çevirip:
"Bu, müstemir (olagelen) bir sihirdir!"[25], “Ebu Talib‘in yetiminin sihri semâya da tesir etti”[26] dediler.13 Yorumla- +1 yıl
aynen kardeşim, Firavun gibi bunlar.. ölmeden önce Allah'a taparken bile "Musa'nın Allah'ına" tapıyorum derler bunlar..
- +1 yıl
yanlış etiket yaptın pembe oldu :))
görevimizi yaptık abicim müslüman olarak, ahirette hesap verirler artık
Ayetin öncesini ve sonrasını okursan, kıyamet gününden bahsettiğini anlarsın..
şu an kıyamet kopmadığı için zaten ayet direkt nebula'yla alakasız hale geliyor..
Ayrıca, Nebula'lar sadece kırmızı olmaz.. Her renkten olabilir..
Buyrun, 2 tane farklı nebula resmi..
https://i.hizliresim.com/gLJ3bQ.jpg
https://i.hizliresim.com/Ml3nR7.jpg
Hadi iyi geceler ;D13 Yorumla- +1 yıl
orada kırmızı nebulayı kast etmemiş mi abisi? "Gök yarılıp da, erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman Allah'ın varlığı için sual sormaya gerek kalmayacaktır" Gök yarılması = teknolojinin gelişipte insanların uzay hakkında inceleme yapması& bilgi sahibi olması, erimiş yağ gibi = 15.000 santigrat derece olması, kırmızı gül = kırmızı nebula :)
yuh harbi bunada inanmıyorsanız küfür büyük :D - +1 yıl
hayırdır kimin parmağını kesiyorsun sen ya? kıyamet günü kırmızı olacakdır diyor kıyamet günü, düzgün okursan sevinirim, sayın gereksiz ateist varlık.
- Diğer konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılKlavyene kurban
(Küfür büyük.. bunu da sorgulayanlar var ise ben daha ömrü hayatım da hiç bir ateiste fikir vermeyeceğim.. çünkü sizin beyinleriniz cidden basmıyor) bunu söylediğimizde insanların beynine hakaret ediyorsun deniliyor kardeşim :(
www.kizlarsoruyor.com/.../q2007734-peygamber-gercekten-var-mi-ahzap-suresi-cok-kafami-karistirdi10 Yorumla
+1 yılBeyinleri bassalardı ateist olmazlardı
Ayrıca ateiziler bize diyor yok olmaktan korkuyorsunuz değilmi diye
Dinin yukumluluklerini kaldıramıyorlar tabi
Dinim 4 4 luk değil ama en azından inancım var ve aeaştıryorumda
Ateizler inanmak istemedikleri için inanmıyorlar yoksa neden her şeye bir cevap yetiştirmeye bu kadar meraklsınız inanmıyorsan başkasını yoldan saptırma çünkü insanlar bu noktaya gelmişse bir şeyin yuceliğine inanıpta gelmiştir turkiyemiz kurtuluş savaşında veya diğer savaşlarda bu yüzden dayanabildi inanç vardı bizde
UNUTMAYIN İNANÇ KAHRAMAN YAPAR10 Yorumla"Gök yarılmaktan kastı insanların uzayı inceleyecek kapasiteye ulaştığı zamandır."
Vay? Bu dedigin Ayetin neresinde yaziyor? Bu bilgiye nerden kavustun? Ayetin icinde Gök ve Gül geciyor sende kirmizi ve bir güle benzeyen uzay resmi buldun, tak yani Allah var.
Verdigin resmin binlerce diger sekilleri var, ne Güle benzeyen nede kirmizi olan.
Ayet senin idda ettigin bilgileri vermiyor, tam tersi Kuranda insanlarin hicbirzaman uzaya cikamayacgi yaziyor, Kuranda uzay diye birsey yok zaten. Kuranda Gök denildiginde Bulutlarin oldugu yer anlamina gelir. 1400 sene önceki insanlarin uzay oldugu nerden bilsin.
Kuranda hicbir bilimsel mucize yoktur, icine mucize uydurmaya calisan Müslümanlar vardir sadece.13 Yorumla- +1 yıl
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir buna ne diyorsunuz?
Günümüz turkiyesini inceledigimizde ne kadar da cahiliyete variyoruz şaşmamak lazim googleden biraz yazi okuyanlar hemen atehöst olmaya karar veriyorlar ya da kendilerini hafiz saniyorlar sorsan hepsi kurani okumuş ayetlerin tamamini biliyorlar tatmin olamadiklari icinde atahöst olmuşlar. Yahu KURANı tam anlamiyla bilmeniz icin tamamen ayetleri ve surelerini ve o surelerin aciklamalarini iyice okumali incelemeli anlamaya calismali google saolsun hepimizi prof yapti. O saydiklarimi algilayabilmek icin ALİM olmaniz gerekir ki şu an dünyada ben o alim in yaşadigina da inanmiyorum herkes dini kendi çabasi ile anlamaya ya da algi yaratarak inandirmaya calisiyor.
00 YorumlaKimseyi inandırmak zorunda değiliz. Ayrıca islamda kardeşlik tanımı sadece müslüman arasında geçerlidir.
41 Yorumla- +1 yıl
kardeşten kastımın o olmadığını sende biliyorsun kardeşim :)
+1 yılAsil siz anlamiyorsunuz muslumanim diyenlere soruyorum omrunuzde kurani kac kere okudunuz kac kere tevrati zeburu okudunuz sizler neyin ne oldugunu bile kavrayabilmis degilsiniz bugun misir lahitlerinde bile kurandan daha fazla simdiki zamanla ortusen gercekler var gidip lahitlerede tapin o zaman muslumanlar neden ve ne sekilde tapinacaklarini nereden nasil ogrenmistir bir arastirin bir kendinize gelin puta tapanlar gibi olmayin sizi size kirdiriyorlar insanlik onurunu dunyanin en ucuz en masrafsiz reklamiyla dinlerle yapip sizi kolelestirdiler ve bu tum dunya devletlerinin isine yariyor eger muslumanim diyorsaniz acin kurani ve bastan sona okuyun mantikmi ariyorsunuz cevapmi ariyorsunuz var mı yok mu gorun ve hic bir insanin dusuncesine inancinin olduguna veya olmamasina bakmayin kolelesmeyin kutuplasmayin once okuyun ve sonra neye inaniyorsaniz inanin ben sadece toplumda suna inaniyorum topluma saygi duymaya saygilarimla.
01 Yorumla- +1 yıl
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir buna ne diyorsunuz?
Ateizm tanrıtanımazlıktır. Sen gelmiş ilahi (!) bir dinden kanıtlar sunmuyorsun. Kimsenin bir şey kanitlamasina gerek yok. Inanmiyorsa inanmiyordur
82 Yorumla- +1 yıl
1400 yıl önce nasıl bunun bilindiğini açıklar mısın bana :D
+1 yılAteist değilim fakat teknoloji sisteminin öncelerden şuankinden daha gelişik olduğunu tahmin ediyorum. Fakat bir felaket tüm teknolojik faliyetleri sonlandırmış olmalı.. Ve gerçek anlamda eski kütüphaneler savaş sırasında yakılmasaydı nasıl bir dünyada yaşardık merak ediyorum.
16 Yorumla- +1 yıl
yani 1400 yıl önce ki bu gaz kütlesinin insanlar tarafından mı bilindiğini söylüyorsun?
- +1 yıl
Bilemiyorum ve dini boyutta da bakmıyorum olaya. Sadece tahminim ve araştırmalarımca teknolojinin şimdiden daha gelişmiş olduğu. Fakat nasıl tekrar sıfıra dönülmüş onun hakkında ne tahminim var ne de araştırmalar sonucu bulduğum bişey.
- +1 yıl
dalga mı geçiyon ya toplumun refahı için git intihar et. ben sana ne diyorum sen bana 1400 yıl önce teknoloji daha gelişikti diyorsun :D ilginç vallahi ne tür insanlar var ya
- +1 yıl
hayır senin beynin bunu algılayamayacak kadar küçük bence. Sorun bu. Sen benim yazdığım şeylerden hiçbirşey anlamıyorsun. :)
- +1 yıl
hee tamam Haşâ teknoloji önceden çok gelişikti Kur'an-ı Kerim'i insanlar yazdı ve tanrı yazdı süsü verdiler. okey
töbe töbe - +1 yıl
Bak ben olaya dinsel boyutta bakmıyorum dedim.
Dostum sana hak veriyorum. he bu arada ben bir Muslumanim, bunun tek ornek olmadigini biliyoruz, bir ornekde ben vereyimemevi devleti ispanya yarim adasina yayilmadan once cebelitarik bogazindaki iki suyun birbirine karismadigida belitilmistir. bunu onceden gormek ise imkansizdir.
03 Yorumla- +1 yıl
onlarca örnek var ancak inanan yok şunun gibi ;
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir - +1 yıl
birsuru irnek var ama gormek isteyene, bunlar Allahi ararlar ama bulamazlar kor olmuslar, her yere bakarlar ama bulazlar, yanliz tek yere bakmayi. unutuyorlar Allah aslinda cok. uzakta aramamali ALlah bizim kalbimizde, o bize Sah damarimizdan daha yakin. gormek isteyen gorur istemeyen ileride anlar, benim imanim sonsuz.
- +1 yıl
Allah daim eder inşallah.
Kuran ya da İncil ya da diğer dinlerin kitapları hiçbir şey öngörmedi. Bununla ilgili detaylı bilgiyi buradan bulabilirsiniz > www.alfasorgulama.com/.../...cizeleri-uzerine.html
00 YorumlaYavrum oyle kanitlar varki senin dumya haritasini uzaydan 50-60 sene once cizmisler diye biliyoruz ams bulunan bir gemide 1600 yillik harita tipki bizimlinin aynisi, anliyacagin edki cagada dinyamizi ziyaret edenler olmus, belli den uzaylilarin bir deney parcasisin belli mi olur😜 binlerce kanito Eski tarihten kalma
01 Yorumla- +1 yıl
ok.
Her dua ya da her namazdan sonra icine huzur dolar yaa bak o Allah. Bence Allah hep iyinin yanında. İyi insan Allahı tanır ve Allah iyinin yanındadır..
71 YorumlaBence tartışmaya hiç gerek yok Rabbimin ayetine inanmiyan insanla neyi tartışa bilirsin ki?
82 Yorumla- +1 yıl
ayete değil bilimsel olaylara inanmıyorlar.. 1400 yıl önce nasıl bilindiğini kimse açıklayamıyor NASA bugün kü teknolojik donanımıyla bunu yeni keşfetmiş iken..
- Diğer konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılkendilerine ateist diyenler tanrıya inanmadıkları için değil diğer insanlar arasında farklı olmak istedikleri için inanmıyo gözüküyolar g*t dara gelince allahım yardım et demeyi en iyi bilen onlar boşa dememişler ateistlik uçak düşene kadar diye
30 Yorumla Kardeş bırak bunlara bir şeye inandıramazsın. İnanmamak için bunlar bahane. İman kalple olan bişeydir kalbi imana kapanmış olanı imana getiremezsin bence. Akıllıyız sanıyorlar ama hiçte öyle değil.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunlar orta yazilardır. 9999 ayet yazsam ortaya bende bir şeyler tuttururum.
https://m.youtube.com/watch?v=76YfgwOMHXU
Ayrıca nisa 34 gibi kadınları dövün gibi ayetler de cabası
Ayrıca hep siz mi ateistlere soracaksiniz bende size aşagıdaki videodaki soruları soruyorum, müslümanlar hadi bunları da açıklayın15 Yorumla- +1 yıl
kadınları dövün mü yazıyormuş hahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhahahha
Cevap sahibi+1 yılwww.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
İnandığın kurandan haberin yok dostum. Ateist olarak muslumanlara inancini öğretmekten bıktım... Bırak bu hikayeleri baştan sona kuranın turkcesini oku..- +1 yıl
ya senin gibi birisi türkçe'ye çevirmiş ise? Türklerin neden alfabesinin değiştiğini de anlayabiliriz belki buradan :)
- +1 yıl
Türklerin arapça kullandığını zannediyor... Cahile laf anlatamazsın derlerdi de...
Cevap sahibi+1 yılOrada diyanetin çevirisi de var bu sadece kurandan bir örnekti. Yani diyanetin çevirisine de inanmıyorsan arapça bilmeyen kuranda ne yazdığını öğrenemez :)
ya da şöyle yapalım ya senin o arılarla ilgili çevirin de yanlışsa? Onlara hemen inanıyorsun ama benim verdigim ayete inanmiyorsun nasıl müslümansın sen? :) Ben eminim ki ben gösterene kadar nisa 34 deki erkek kadından üstündür dövmelidir ayetini bilmiyordun. Bu tarz ömer çelakıl vari saçmalıkları okuyacağınıza açıp kuranın türkçesini okuyun da bize cevap verebilirsiniz en azından...
+1 yılRahman Suresi, 37. ayet;
“Gök yarılıp da, erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman Allah'ın varlığı için sual sormaya gerek kalmayacaktır"
Adama sormazlarmı o zamana kadar nerdeydin? kanıtın bumu diye?
''**Gök yarılmaktan kastı insanların uzayı inceleyecek kapasiteye ulaştığı zamandır.**''
ayrıca bu cümlenle zaten sureyi kendin yalanladın bu bahsettiğin açıklama sadece kendi yorumun dostum05 Yorumla- +1 yıl
erkek arının kromozom sayısı 16, dişi arının kromozom sayısı 32'dir buna ne diyorsunuz? - +1 yıl
tam ayeti yazsana bide biz yorumlayalım :) nerde bahsediyormuş kromozom sayılarından?
- +1 yıl
anlama kabileyin olmadığını anladım :))
ayette bahsetmiyor canısı ayet adı Arı suresi ve 16. sure ve erkek arıların 16, dişi arıların 32 kromozomu vardır - +1 yıl
bumu yani kanıtın? :D
yani surenin adının bal arısı olmasımı tanrının varlığını kanıtladı :D
l*n gerçekten iyi güldürdün :D - +1 yıl
ok.
+1 yılTe canını yediğim. ..
Siz bir zamanlar balmumu heykellerin fotoğraflarını kuran yirtan kizin ibret verici öyküsü diye mailleyen cahil sürüsüsunuz.
Biraz araştır bakalım, o fotoğraflar nasıl çekiliyor, nasıl renklendiriliyor. Öğren.
Hadi bilimi siktiret, o ayetler hangi bağlamda yazılmış onu araştır öğren.
Öyle internette troll bir post bulup sağa sola pompalamakla anca dalga geçtiğin hy ye benzersin.31 Yorumla- +1 yıl
bunu Müslümanlar mı diyor sanıyorsun :D NASA Müslüman bir kurum mu? NASA bünyesinde ki bilim adamları Gül Nebulası ismini vermişler..
+1 yılYa elhamdülillah muslumanım ama insanların inançlarını yargılamayın arkadaşlar herkesin dini inancı farklı kimseyi inancını değiştirmesi için zorlayamayız bu onların inançları bize de saygı duymak düşer
10 Yorumla
+1 yıl@u-o laf dalasina girmeye yemiyor mu? engellemissin bakiyorum. iste laf catismasina giremeyecek kadar acizsin.. evet isla hosgoru dinidir. ama senin gibi saygisizlar olunca ben hosgorulu olamam.. cocuga once geri kafali diyorsun sonra herkesin gorusune saygiliyim diyorsun. saygini cok iyi gorduk bu arada.. (gunsnroses)
00 YorumlaKainatta var olan canlı cansız her şey allahındır. Tüm kainat sadece allahın verdiği emir doğrultusunda hareket eder.
Düşünün hiç bir gezegenin yolu birbirine çakışıyor mu?
Bu ne büyük bir bilgelik.10 Yorumla- Diğer konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin düşünecek beyni var. Kimi kullanır düşünür kimi düşünemez. Boşverin günahları kendilerine.
20 Yorumla
+1 yıl:D Güncel bir dua. Bunu şöyle kanıtlayabilirim, eski kuran kitapları ile günümüz kuran kitaplarının karşılaştırılması, mobil bir kuran uygulaması indirildiğinde güncellemelerin gelmesi gibi. :) İyi akşamlar.
12 Yorumla- +1 yıl
hristiyanların yaptığı bilimsel araştırmalara göre Kur'an-ı Kerim orjinaldir ve 1400 yıldır tek harfi dahi değişmemiştir :) sen dinini Adnan Oktar'dan öğreniyorsan orasını bilemem :)
- +1 yıl
Hangi araştırmaymış o :) Dinler günümüze uyarlanamazlarsa ayakta kalamazlar. Bu evrende eninde sonunda açıklanamayan hiç birşey yoktur. inanç bir diğer deyişle cehalet, mantık ve deneyime dayanmaz. Mantıksal deliller ise günümüzde hiç bir dindar insanlarda işe yaramazlar, işe yarasaydı dindar insan olmazdı. Senin kitabına göre şuanda Dünya 6000 yaşında hal bu ki, milyon yılları devirdiği kesin bilgidir yıllardır. "Hristiyan" , "Putperest" "Hindu" bilim adamları ortaklığınca yapılan araştırma ile şuanda senin doğum günün gibi dünyanın hatta evrenin yaşı veya herhangi istenilen bir gök cisminin yaşını bu saydığım dine mensup kişiler de yapmaktadır. Müslümanlar ise camii'ye paratoner (Hristiyan bilimi icadı) kullanmaktadır. Kur'an da madem bu yazıyordu neden Kur'an'ı kullanıp kendileri bulmadı müslümanlar. Ananem bile bilmiyor 9 gezegeni ki kadın kuranı ezbere biliyor. Hışırdayan bir çalıya dikkat eden birisi çadırda yatandan daha uzun yaşar.
Bunlar diyorki dünya kendiliğinden oluştu filan senin giydiğin o t-shirtte bile kaç aşamadan ulaşıyor be o dandik t-shirttün bir yaratıcısı yani yapan biri var bizim gibi en üstün varlığın nasıl olurda bir yaratıcısı olmaz bence kıyamet kopmadan biran önce ALLAHA şirk koşmayı bırakıp imana gelin.
02 Yorumla- +1 yıl
((Ateist değilim bunu baştan belirtiyim)) herşeyin bir yaratıcısı var derseniz bu sefer allaha da bir yaratıcı aramak gerekir eğer allahın yaratıcıya ihtiyaç duymadığını söylüyorsanızda ozaman başka şeylerin de yaratıcısı olmadan ebedi olarak var olduğunu savunabiliriz
+1 yılBu ayetten bunu çıkardıysan bravo amk... :D
4.bp.blogspot.com/.../genius-photo.png00 YorumlaBu senin ya da senin duydugun kisinin yorumu. Nasil bakarsan oyle gorursun. Sen gul gorursun bense sadece gaz bulutu. Nasil baktiginla alakali bu konu.
02 Yorumla- +1 yıl
diyorum ki bilim adamları buna gül nebulası ismini vermiş :) ve bu adamlar müslüman değiller
Kainatın dünyanın döngüsünü saglayan mutlak bir güç var bu inkar edilemez etmekte aptallık apaçık deliller ortada.
10 Yorumla
+1 yılIspat ön yargılarından sıyrılmış.
Içinde kin barındırmayan.
Yeni fikirlere açık beyinler içindir.
Sence ateistler bunlara sahip mi?20 YorumlaSn ne kadar anlat kardesim ama bir ateist kafasindakini bilir ne kadar anlat yani bos
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılwww.btyasam.com/.../ 2000 yıl önce pil yapmasını nereden biliyormuş insanlar? hadi bakalım
15 Yorumla- +1 yıl
onun ne alakası var? Ben Kur'an-ı Kerim'de yazan bir bilimsel olaydan bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yıl1400 yıl önce insanlar aptal değilmiş demek ki ya o akıllılardan biri yazmışsa o okuduğunu :)
- +1 yıl
yeni keşfedilmiş bir şeyi 1400 yıl önce mi keşfetmişler :D NASA varmış demi o zaman :D :D
Cevap sahibi+1 yılercan-bas.blogcu.com/.../8919390
dostum ilk önce geçmişini iyice bir araştır sonra kitabını savunursun- +1 yıl
tamam iyi geceler
+1 yılinsanlar kuranı değiştirdiler kafasına göre ekleme yaptı dinci müslüman geçinen pezevenkler kurana inanıyorum kuranı matbağada basan insana değil
01 Yorumla- +1 yıl
ok :D
- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılHahah ortalıkta bikac tane beyinsiz dışında başka ateist yok. Çünkü bir skim bilmiyorlar.
20 Yorumla Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. ya bırakın şu gereksiz kavgayı. böyle yapmakla kimseyi inandıramazsınız.
00 YorumlaGözleri kör olmuş onların.. İstediğini göster, kanıt sun. Geberip, gerçeği anlayana kadar yollarını değiştirmez ateistler.
00 Yorumlakanka bunlarla baş edemezsin boşver. at gözlüğü takmış hepsi..
01 Yorumla- +1 yıl
aynen kanka :)
+1 yılbir bitmediniz abi ya. Koydugun video bile ateist tarafindan yayinlanmis ak salagi. Sovmim diyorum ama dayanamiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
sen neyin kafasındasın :D ateist adam Allah'ın birliğini mi kanıtlamaya çalışıyor :D
- +1 yıl
Ne alaka ak mali. Her boku gorup kuranda var muhabbeti yapnaktan bikmadiniz. madem var kuranda sen bul yap ak.
+1 yılHerkesin kendi düşüncesi eyvallah diyceniz baska care yok.
00 Yorumla
+1 yılBn daha once bir kac kez cevap yazdim soru sordum provakatif paylasim diyip kaldirildi fikir ozgurlugu yok burada ve hic kimsede cevap verememisti
00 Yorumlaateist değilim ama argümanın sağlam olsa eyvallah derim.
bu fotoğraf güle benzemiyor ki, net.
allah diyen aslanın aslında allah demediği gibi italya'da çizmeye benziyor ama çizme değil.
kanıt diye sunduğun şey kanıt değil ki.
alın bunu ya.18 Yorumla- +1 yıl
buna yorum getirebilecek donanımda bir insan değilim diyorum kardeşim. ateist değilim dedim ayrıca bana hazırdan kanıt diye bir şeyler sunmana gerek yok ama şu gayet açıktır ki senin okuduğun surenin 16. sure olduğunu bilmen için sayı saymayı bilmen yeterli. kromozom sayısını bize bulan şey ise bilimdir. çoğu bilim adamı da ya agnostik ya da ateisttir. bu iki güruhun el ele yürüdüğünü de düşünmeliyiz.
ayrıca Kuran'la alakalı bütün sureler ayetler vs'ler için böyle birebir bağlantılar bulunsa BİLE bu, o şekliyle Allah'ın varlığının kanıtıdır denemez. İnanç, inançtır ve kanıta ihtiyacı yoktur. Kendi inancına kanıt aramak derinlerde bir katiyet ve inandığın şeyden emin olma arzusunu gösterir ve bildiğim kadarıyla kulluk kayıtsız şartsız inanmakla erişilen bir vaziyettir. insanın inandığı şeyi kanıtlamaya çalışması, kendi kulluğunu aşağılayıcı bir talihsizliktir. - +1 yıl
hayırlısı :)
- +1 yıl
konuşayı mı? tamam kanka %100 bilimsel konulara değineceğim aklı selim bir insan inanmak zorundadır.
Hz Muhammed;
"İnsanlar uykudadırlar ve öldüklerinde uyanacaklardır"
Quantum fiziğinin en ünlü teorisyenlerinden Michio Kaku;
"Gerçek beyne iletilen elektrik sinyallerin yorumlanmasıdır, gerçek diye bir şey yoktur bu dünya hayal dünyasıdır ve insan rüya da olup olmadığını anlayamaz. Matrix filminde ki gibi beyinlerimiz bir bilgisayar programının içinde olabilir"
Quantum Fiziğini araştır hristiyanlar&ateistler ahiretin ispatın yapmışlar ancak farkında değiller :) - +1 yıl
USTA! bana hala onun bunun lafıyla geliyorsun! bir sen araştırmıyorsun, emin ol tek bilen sen değilsin. ne kadar okudun ne kadar araştırdın seni bağlar da karşındakini cahil cühela yerine koymak karaktersizlik gerektirir. başını götünden çıkar * delirtme adamı. kendi cümlelerini kur! iki saat adam yerine koyup görüş belirtiyorum, sen hala ben ateistmişim gibi ahkam kesip sidik yarıştırır gibi copy-paste yapıyorsun.
- +1 yıl
hepsini kendim yazmıştım oysa :(
bu yazdıklarım senin için bir şey ifade etmiyorsa gidip intihar edebilirsin. bir terbiyesizin topluma en hayırlı olanı ölü olanıdır
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1400 yıl once bu bilginin verildiginin kaniti var mi?
15 Yorumla- +1 yıl
evet var, Hristiyan bilim adamları Kur'an-ı Kerim'in orjinal olduğunu ve 1400 yıllık olduğunu bilimsel deneyler sonucunda ispat etmiştir.
Cevap sahibi+1 yılGök yarılmaktan kastı insanların uzayı inceleyecek kapasiteye ulaştığı zamandır. ben verilen ayetle bunu eşleştiremedim doğrusu. daha çok kıyamet vs bir olaydan bahsedilmiş gibi geldi bana, saçma bir benzetme olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Size göre ayın ikiye bölünmesi NASA tarafından da ispat edilmiştir ya zaten :D
- +1 yıl
"gök yarılınca"
yarılmak = yarmak eylemi yapılmak. üzerinde yarık açılmak
yani aşmak anlamına geliyor Arapça'nın Türkçe'ye çevirisi tamamen olmadığı için yarılmak kelimesi kullanılmış. - +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=mHBfjurwGuo
Hristiyan bilim adamları kuranın orjinal olduğunu mu söylemiş :) dost bence yalan söyleme ya da yanlış kaynaklardan beslenme
O ayyette kiyameti soylemis. Yani bildiginden degil. Bir bulus yapilsa hemen dine bagliyolar kuraanda yaziyor diye. . 2 olay birbirinden cok farkli birisi armut birisi elma mk.
11 Yorumla- +1 yıl
15.000 santigrat derecede ki gazların gül gibi gözükmesi = erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül
Gül Nebula'sı ismini neden koymuşlar? Hristiyan adamlar koymuş bu ismi dini bildiklerinden değil şekli gerçekten gül gibi olduğundan ve erimiş bir yağ gibi kıpkırmızı olduğundan
Onlar bunuda anlamaz :(
11 Yorumla- +1 yıl
anlamadılar zaten :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlar herşeyi enerjide bağlıyor bu enerji arablarda niye yok depoyu doldurup duruyoruz bunu soran yok o enerji kendinden varolmuyor
02 Yorumla- +1 yıl
bunun açıklaması yok dayı. 1400 yıl önce diyoruz buna inanmayan ahmaktır!
Cevap sahibi+1 yılOnu geç 1400 yıl önde günümüz teknolojisinden fetihlerden savaşlardan bilimden herşeyden bAhsedilmiş
Bende sana soruyorum allah varsa onu kim yaratti hadi diyelim var cani sıkıldı bizimi yapti?
04 Yorumla- +1 yıl
Allah ezeldendir.. sen dediğimi açıklar mısın?
+1 yıl#AteistleriSeviyorum
Şimdi Eksilerler1420 Yorumla- +1 yıl
bir Gerikafalıı
Daha - +1 yıl
Benim
Inancım
Seni Ilgilendirmezse
Yazdıgım Yanıta Yorum Yapıp
Dikkat Cekmeye Calısma - +1 yıl
Hayirdir bacim ateist biriyle iliskiye girdin de tatmin mi etti seni ne bu onlara karsi sevgi?
- +1 yıl
- +1 yıl
@Wackers takma bunu. kendi aklinca sana laf soktugunu saniyor ergen
- +1 yıl
Herkesin Görüşlerine
Saygı Duyuyorum
Yobaz Degilim Bacım.
@ParnasistKadin - +1 yıl
Hoşgörü Dini Bu
Neden Saygı Duymuyorsunuz
Bana :(
@Wackers
@cahildioksit - +1 yıl
Eksiyle kalsak iyi genelde engelleniyoruz. @ɢuηѕηяoѕєѕ
- +1 yıl
Ama Müslümanlık
Hoşgörü Dini Degilmi
Neden Bize Saygı Duymuyorlar
Kabul Etsinler
Yobazlar - +1 yıl
Zamanında din yoktu, birisi ortaya bir taş attı tengri, zerdüşt ve putlar çıktı ortaya. Helvadan put yapar acıkınca da onu yerlerdi. Tanrılarına saygısı olmayan bu adamların, Kabe denilen yerde 300 küsür kutsal putu vardı. Gün gelecek yine tanrılarına saygısızlık yapacaklar.. Bu sefer tanrı sonsuza dek yok olacak.. @ɢuηѕηяoѕєѕ
- +1 yıl
Onlar Bunu
Anlamazlar - +1 yıl
Azınlıktan öte bir duruma eriştik. Zamanla bunu başarabileceğimize inanıyorum. En azından kafa kesmiyoruz, öyle değil mi? @ɢuηѕηяoѕєѕ
- +1 yıl
Onların
Fantezisi Bu
Kafa Kesmek - +1 yıl
Benim dinim iyilik. İyi bir insan olmak için çabalıyorum ve inancıma ortak olanlarında geneline baktığımda aynı gayeyi görüyorum. Fakat ortadoğudaki cihad yanlısı militanlar cennete gidecekken ben cehennemden yerimi ayırtmışım bile. Allah'ın adaletli olduğunu kimse bana söyleyemez... @ɢuηѕηяoѕєѕ
- +1 yıl
Kank takma bunları
inanıyosan inan da kimseye karışamazsın
33 Yorumla- +1 yıl
Dinde zorlama yoktur ironi vol1234123
+1 yılİnanmak istemeyen hiç bir şekilde inanmaz
20 YorumlaOnalra göre buda tesadüf
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi senin parmağını bir tarafına koyacam bir * git *
00 Yorumla
+1 yılCok komik eger ki o gul sekli ise niye radyasyon kayniyor.
22 Yorumla- +1 yıl
şekli gül gibi, biz baktığımızda güle benzetiyoruz içinde radyasyon olduğuyla veya olmadığıyla alakalı bir durum mu iddia ettim?
- +1 yıl
idddaa etmedin ama eğer ki o şekili bir yaratıcıya aitse neden radyasyondan :)
+1 yılArkadaşı tebrik edeyim dedim. Helal uleyyn sana.)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHadu bunuda aciklayin ateistler
10 Yorumlaateist kardeşine bakmaya geldim:)
02 Yorumla- +1 yıl
iyi bak işte :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılSagol kardes. Su an müslüman oldum. Eshedu enlaa...
12 Yorumla- +1 yıl
bana da dua et kanka
+1 yılAteistlerin ak sana bişey Olmasın.
10 Yorumlane olursa olsun çoğu ayetler saçma.
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat