2 sorum olacak,
1) evrendeki ilk madde nasıl oluştu kendiliğinden?
2) sonsuz ihtimaller arasından her seferinde nasıl en kusursuzu denk geldi?
bu iki soruya cevap veren pdflerde bırakabilirsiniz varsa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2 sorum olacak,
1) evrendeki ilk madde nasıl oluştu kendiliğinden?
2) sonsuz ihtimaller arasından her seferinde nasıl en kusursuzu denk geldi?
bu iki soruya cevap veren pdflerde bırakabilirsiniz varsa
Merhabalar, öncelikle Evrendeki ilk madde insanlıkta. Bilim insanları, demir partiküllerini ışık hızının %99.9999991'ini kullanarak Büyük Patlama'dan sonra ortaya çıkan ilk maddeyi yeniden yaratmayı başardı. Çarpışmanın sonucunda, kuark-gluon plazması denilen ilkel madde türü ortaya çıktı. Kusursuz olan hiçbir şey yoktur.
o madde nasıl oluştu peki? kendiliğinden
maddenin tanımını yapar mısınız?
Yabanci bir belgesel serisinde bir yerde herhengi bir dna baginin kendi kendine olusmasi ihtimalinin 10 bin parcalik bir puzzle kutusunun açılıp bir uçaktan asagiya saçılmasi sonicunda asagiya duserken bu puzzle ın asagiya dustuklerinde dogru sekilde birlesmesi ile aynı olasilıkmış 🤭. Yani uzun lafin kisasi turkiyedeki cahil ateistler kendi pohlarinin tadina bakarken yurtdısındakiler yavas yavas anliyorlar..
Bu adam da ateist oldugu icin diyor ki bu imkansiz oldugu icin bunu uzaylilar yapti😂😂
Dünyada her şey ihtimaller üzerine kurulu ki, tırnak tanesi kadar spermden bir cocuk olabiliyorsa bir hücredende bir dünya oluşabilir kaldı ki evren kendini sürekli yeniliyor dönem dönem sürekli kıyamet dedikleri asıl olayda bu.
ilk madde nasıl oluştu peki
Kusursuz diye bir şey yok.
Evrende madde nasıl oluştuğuna dair kesin bir cevap yok. büyük patlama teorisi var. ki bu da aslında bir genişlemedir.
Cevap
5Cevap
bunları bilim adamlarına soracaksın. biz ateistiz. ateizm dinlerin iddiasına reddeder. ha çok diretiyorsan da önce sen bu soruya cevap ver: yaratıcı/ tanrı ya da allah, o nasıl oluştu?
Allah'ın yaratılmaya ihtiyacı yoktur Allah katını algılayamayız
bunu demek cevap yok demek.
ilk madde nasıl oluştu peki
ilk maddenin yaratılmaya ihtiyacı yoktur. İlk maddenin katını algılayamazsın.
kendiliğinden olusamayacagına gore
ee aynı şey allah için de geçerli bacım. neden konu allah olunca beyniniz bir noktada durmayı kabul ediyor
Allah'ın yaratıcısı yoktur onun katını algılayamazsınız
😂😂😂😂😂😂 al sana bir dindarlar tartışma
maddenin tanımını yapar mısın
yaparım ama yapmayacam. çünkü ateizm demek bilim insanı olmak demek değil. önce bir bunu sokmalı beyine. ateizm tarih boyunca hep vardı, daha doğa bilimlerinin temeli bile atılmamışken inanç sistemleri ve onları eleştiren ateistler hep vardı.
biliyorum zaten ama bana maddenin tanımını yapar mısın lütfen artniyetle sormuyorum
aynen artniyetli değilsindir
boş yapma googleda iki aramayla ulaşacğn bilgiyi bize sorarak trollük yapma şurda.
1. si bilmiyoruz
2. si kusursuz bi şekilde olmadı kim dedi sana kusursuz diye?
evrende bir tane kusur söyle bana. sonsuz ihtimallerden nasıl uer seferinde aynısı geliyor
her şey kaostan ortaya çıktı istersen bilimsel makaleleri araştırabilirsin
bana inanma makaleleri oku
makale önerir misin
Daha önce hangi kaynaklardan beslendiniz ya da konuya hangi gözle bakıyorsunuz tam olarak bilemiyorum ama evreni düzen-kaos arasında konumlandırmaya çalışmanın zaten olaya baştan yanlış yaklaşmak olduğunu düşünüyorum. Ve bugüne kadar, evrene düzen-kaos ikilemi bağlamında bakan arkadaşların, genellikle, evrende bir anlam arayan kişiler olduğunu gördüm, siz bu kapsamda olmayabilirsiniz tabi, yanılıyorsam özür ama hata burada başlıyor zaten.
Biz insanlar, neredeyse tüm olguları, bizim için anlam sunan sıfatlara sığdırmaya çalışıyoruz. Hata burada. "Düzen" ne demek? Evren, düzen kelimesi ile tanımlanamaz. Kaos kelimesi ile de tanımlanamaz. Bunu yapmak, bir maymuna, bir salyangoza, bir sineğe, bir buluta, bir gezegene, bir galaksiye, bir göktaşına "çirkin" demeye benziyor. Bunların her biri, bizim estetik algımıza göre güzel-çirkin, büyük-küçük, önemli-önemsiz olabilir ama evrendeki sayısız olgu, bizim yaşamsal tanımlarımızdan sorumlu değildir. Andromeda galaksisi güzel mi? Jüpiter sevimli mi? Pluton kıskanç mı? Merkür tedirgin mi? R136A yıldızı tutarlı mı? Ganymede düzenli mi? diye sormakla evren düzenli mi kaos halinde mi sormak arasında bir fark yok aslında. Andromedanın şekli, biçimi, saçtığı ışık ve enerji, estetik belirteçlerle, insani duygu ve yaklaşımlarla tanımlanamaz. "Andromeda güzel" demek onu anlamamız ve tanımamız için hiç bir veri sunmaz. Evreni de düzenli ya da kaoslu olarak konumlandırmak onu anlama çabası kapsamında yanlış bir bakış teşkil eder. Sürekli bu soru karşımıza gelir çünkü insanların bir şeyleri anlayıp algılamasına yardım eder gibi görünür ama gerçek öyle değil.
ataistler de müslüman olduğuna göre sorunun cevabı biraz zor
Madde mi ağır, mana mı
fotadaki kim
Ateist misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?