Arkadaşlar bundan yıllar önce 2017-2018 senelerinde psikolojik rahatsızlıklarım vardı (depresyon ve takıntı) memleketim Kahramanmaraş'tan sırf tedavi olmak için İstanbula gitmiştim söylemesi ayıp maddi durumumda iyiydi. neyse konuya gelelim İstanbul'a aile dostumuzun önerdiği bir psikolog'a annemle beraber gittik.
Sırf kendimi daha iyi hissedebilmek için otellere ve hastaneye binlerce para harcamıştıkHastaneye birkaç seans gittik ve Doktor majör depresyon ve okb teşhisi koymuştu ve beni psikoterapi ve + olarak ilaç ile tedavi etmeye çalışıyordu ortalama 30 gün kadar orada kaldık ve tedavi pek sonuç vermemişti. kendimi ümitsiz vaka gibi hissetmeye başlamıştım. intiharın eşiğine gelmiştim, ve hayatı çok boş görüyordum artık. Ve yine çaresiz bir güne açmıştım gözümü günlerden "cuma günüydü" normalde dindar biri değildim ama annemin diretmesi üzerine son umut cuma namazına gitmiştim. daha doğru bir şekilde düzgün dua bile bilmiyordum sadece yanımdaki abilere bakarak namaz kılmaya çalışan biriydim. o gün zar zor namazımı bitirerek son umut dua etmek geldi içimden. Ağlayarak içimden Allah'ım eğer varsan! beni bu durumdan kurtar ve bana işaret gönder diye feryat ettim içimden... ve çıktım kaldığım otele gittim o gün akşama doğru annem: oğlum biraz alışveriş merkezlerinde dolaşalım , gezelim senin içinde iyi olur dedi" bende tamam anne dedim ve kaldığımız yerden uzak başka bir semtte ana caddeye çıktık kalabalık bir cadde yolda yürürken içimden birden sağıma dönüp bakmak geldi döndüm baktım ve arabada kırmızı ışıkta bekleyen 2 tane sakallı zat gördüm ve onlara nedensiz bir şekilde içim ısındı selam verdim zaten adama bakmadan adamlar beni izliyordu ve gülüyordu. ben selam verdikten sonra o esnada sakallılardan biri gülümseyerek birden konuşmaya başladı "mehmet Geçmiş olsun , Allah şifalar versin yolun açık olsun evine git biz sana dua edeceğiz dedi" o esnada kalbimden ve başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldu ve annem dahi şaşırarak ve heycanla baka kaldı" ve ben hafif aglamtırak bir sesle: abi durumumu nerden anladınız ve ismimi nerden biliyorsunuz beni tanıyormusunuz dedim. oda kısa bir cevapla " hayır seni tanımıyorum ama kalpler bir mehmet dedi"Tam arabanın gazına bastıkları anda arkalarından koşarak abi siz kimsiz çay içelim lütfen dedim mahmut efendinin talebeleri olduklarını söyleyip birden kayboldular. O anda annem şaşkınlık geçirerek ve birazda korkarak kendini sokaktaki bir banka zor attı gittim ona su aldım ve bu olaydan sonra memleketim olan Kahramanmaraş'ın yolunu tuttuk. O günden sonra namaza başladım "sureleri ezberledim ve bambaşka biri oldum" ve hiçbir rahatsızlığımda kalmadı. Bu olaydan önce "tamamen materyalist bir şekilde hayatımı sürdüren ve herşeyi maddeden ibaret sanan biriydim" şuanda elhamdülillah inançlı biriyimBaşımdan geçen bu garip olayı sizede anlatmak istedim
Sırf kendimi daha iyi hissedebilmek için otellere ve hastaneye binlerce para harcamıştıkHastaneye birkaç seans gittik ve Doktor majör depresyon ve okb teşhisi koymuştu ve beni psikoterapi ve + olarak ilaç ile tedavi etmeye çalışıyordu ortalama 30 gün kadar orada kaldık ve tedavi pek sonuç vermemişti. kendimi ümitsiz vaka gibi hissetmeye başlamıştım. intiharın eşiğine gelmiştim, ve hayatı çok boş görüyordum artık. Ve yine çaresiz bir güne açmıştım gözümü günlerden "cuma günüydü" normalde dindar biri değildim ama annemin diretmesi üzerine son umut cuma namazına gitmiştim. daha doğru bir şekilde düzgün dua bile bilmiyordum sadece yanımdaki abilere bakarak namaz kılmaya çalışan biriydim. o gün zar zor namazımı bitirerek son umut dua etmek geldi içimden. Ağlayarak içimden Allah'ım eğer varsan! beni bu durumdan kurtar ve bana işaret gönder diye feryat ettim içimden... ve çıktım kaldığım otele gittim o gün akşama doğru annem: oğlum biraz alışveriş merkezlerinde dolaşalım , gezelim senin içinde iyi olur dedi" bende tamam anne dedim ve kaldığımız yerden uzak başka bir semtte ana caddeye çıktık kalabalık bir cadde yolda yürürken içimden birden sağıma dönüp bakmak geldi döndüm baktım ve arabada kırmızı ışıkta bekleyen 2 tane sakallı zat gördüm ve onlara nedensiz bir şekilde içim ısındı selam verdim zaten adama bakmadan adamlar beni izliyordu ve gülüyordu. ben selam verdikten sonra o esnada sakallılardan biri gülümseyerek birden konuşmaya başladı "mehmet Geçmiş olsun , Allah şifalar versin yolun açık olsun evine git biz sana dua edeceğiz dedi" o esnada kalbimden ve başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldu ve annem dahi şaşırarak ve heycanla baka kaldı" ve ben hafif aglamtırak bir sesle: abi durumumu nerden anladınız ve ismimi nerden biliyorsunuz beni tanıyormusunuz dedim. oda kısa bir cevapla " hayır seni tanımıyorum ama kalpler bir mehmet dedi"Tam arabanın gazına bastıkları anda arkalarından koşarak abi siz kimsiz çay içelim lütfen dedim mahmut efendinin talebeleri olduklarını söyleyip birden kayboldular. O anda annem şaşkınlık geçirerek ve birazda korkarak kendini sokaktaki bir banka zor attı gittim ona su aldım ve bu olaydan sonra memleketim olan Kahramanmaraş'ın yolunu tuttuk. O günden sonra namaza başladım "sureleri ezberledim ve bambaşka biri oldum" ve hiçbir rahatsızlığımda kalmadı. Bu olaydan önce "tamamen materyalist bir şekilde hayatımı sürdüren ve herşeyi maddeden ibaret sanan biriydim" şuanda elhamdülillah inançlı biriyimBaşımdan geçen bu garip olayı sizede anlatmak istedim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ne mutlu sana bende bunca nankorlugume rağmen Rabbim hidayet nasip etmişti bana 1 2 yıl kadar önce ben yine aklımda şüpheler dolaştıkca cevaplar öyle bir şekilde çıkıyordu ki karşıma bi ara hani dedim cevap bulamıyorum araştırmayı kestim derken aga o cevaplar ben araştırmayi bırakmama rağmen öyle güzel yorumlar ve cevaplarla karşıma geldi ki yani sanki biri yardım ediyordu bunu kanitlayamam belki ama tüm benliğimle hissettim daha farklı daha acayip ama yazma üşendim şu an kısaca özet geçtim öyle
Dostum bende supheliydim lakin anladımki ateizim, deisim tamamen aldatmaca ahir zamanda deccalin askerleri ( yeni dünya düzeni) kurmaya çalışıyorlar toplumları dinsizleştirme projesi yani.
Bizi gözeten bir rab var buna emin ol kendi gözlerimle senin bahsettigin gibi mucizeler gördüm beni bırak annem'de gördü
Güzel dedin yani cidden biraz düşünseler insanlar herşeyde bir ibret bir delil varda işte anlayamıyorlar an basitinden bi anne düşün süt vermiyor lakin çocuğu dünyaya gelince sütü çıkıyor yani düşün anne bunu kendi isteğiyle veya iradesiyle yapmıyor belliki o yavruyu annesinden bile daha çok seven biri var ki böyle birşeye müsade veriyor yapıyor yani ama sorsan yok biyoloji yok bu yok şu diye kendilerini kandırma çabasındalar Kur'an değişti diye zırvaladılar tarihi baya eskiye dayanan bie Kur'an a test yaptılar 1370 yıllık yaklaşık ve günümüzdeki ile harbi harfine uyuyor içindeki mucizeler falan 1500 2000 yıl önce bir insanın keşfetmesi mümkün olabilir mi günümüz teknolojisiyle yeni keşfedilen şeyler oysa hepsi
Evet dostum haklısın.
Kanun olan şeyler bile bilimde değişebilir ve yalanlanabilir ikincisi Kuranı Kerim değişmedi. Değişme o denli ince olsa idi incilde bilimsel ayetlere dayanan bir kitap olurdu çünkü incil değişti. İnanmak istemeyen diretir inanmaz önünde mucizede yapsan en iyisi kendimize bakıp kendimizi yetiştirmeliyiz
Aynen öyle
Maşallah SubhanAllah umarim bütün inanmayanlara ders olur Rabbim sana bu fırsati vermiş ne mutlu sana
Allah'a şükür 🖤
daim olsun ey cann
harika sın..
Varolun abim bizi yanlız bırakmayan Allaha şükürler olsun
cümlemize inşallah..