Hangisi daha yaşanılır ülkeydi

Amerika Birleşik Devletleri

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Amerika'da paran varsa yaşarsın yoksa sürünürsün. Kapitalizmin en acımasız olduğu ülkedir. SSCB eşitlikçi bir ülkeydi yani özel mülk diye bir şey yoktu, her şey kamu malıydı ve bu yüzden çalışan herkes devlet memuruydu. Doktor ve Fabrika işçisi eşitti, ikisi aynı evde oturup aynı arabaya binerdi, çocukları aynı okulda okurdu zengin ve fakir diye bir ayrım yoktu çünkü herkese devlet bakıyordu ve sende devlet için çalışıyordun.
Sorun şurda Abdli mercedese binerken Sovyette doğan anca Ladaya binebilirdi. Yoksulluk, dikdatörlük..
ABD'de bir kaç kişi Mercedes'e biner ötekiler izlerdi. SSCB belki lüks ve teknolojik değildi haklısın ama herkesin arabası vardı yani herkes ladaya binerdi herkes eşitti.
Herkesin arabasi yoktu hatta en ufak ihtiyaci bile gidermek cok zordu. Ve Abdye bakarsan eli iş tutan herkesin hayati cok iyi.
Hayır herkes herşeye sahipti gayet özellikle SSCB eğitim ve kültür konusunda ABD'den daha ileriydi ve Askeri teknolojide de daha iyiydi. Ha mükemmel miydi tabiki değildi ama hakkını alıyordun öyle ABD'de ki gibi zenginlerin sömürdüğü işçi gücü değildin çünkü özel sektör diye bir şey yoktu ve bu çok iyi bir sistemdi
Aynen o sebeple battı ülke... O kadar güzel birseymis ki Sosyalizm, Kuzey Kore ile Guney Kore farkini gormesek inanacagiz. Doğu Almanyadakilerin ölüm pahasina Batı Almanya'ya kaçtıklarını bilmiyoruz sanki.. Stalinin Gulaglarda milyonlarca insani infaz ettiğini de bilmiyoruz dime. Muhalif olmanin yasak olduğu ülke..
tabii ki a şıkkı. sovyetler ne demek açın uçitelka filmini izleyin anlarsınız, ya da staline hediye filmini. bunlar bile buz dağının görünen kısmı olur anca. rüşvetin, yolsuzluğun, ve zorunlu ırgatlığın sistemi. tek refah, bir avuç moskova ve çevresinde yaşayan ruslardaydı.
Ve hala o ülkeye özenen hayalini kuran kişiler var şaka gibi...
çünkü bilgi yok fikir var. şeriatın ne olduğunu bilmeyip şeriat isteyenler gibi, sovyetlerin de ne olduğunu bilmeyip iyi bir şey olduğunu sanıyorlar.
Yan sanayisi Kuzey Koreyi incelemeleri yeterli
sovyetler bambaşka bir cehennemdi. öyle ki sovyetler yıkıldığı halde rusya hala arka bahçesi olarak görmeye ve sömürmeye devam ediyor eski sovyet ülkelerini.
Oturduklari yerden Iphone telefonuyla solculuk tweetleri atmayi severler. Karin tokluguna köle gibi calismadiklari icin..
Tabi ki ABD. Sovyetler'de gulaglarda çalışmaya mahkûm edilmek var, Holodomor'da açlığa mahkum edilmek var, muhalif olma şüphesiyle hapislerde çürüme ihtimalin var. Kısaca var oğlu var. Soyvet demek ölüm demek. ABD yine daha iyi. Minarşizm ve ifade özgürlüğü var.
Cevap
3Cevap
Amerika tabiii ama kanada daha iyi. Batı çogu konuda iyi.
Bir liboş 🐬 olarak tabii ki ABD
Sovyetler tekler bu arada.
Nasıl yani
Kaba olmayalim lutfen..
Kısa ömürlü olmasına rağmen güç ve yaşam açısından çok daha iyiydi. Halkı diğer ülkelere kıyasla daha gelişmişti. Kültür, eğitim, dil bilgisi daha üstündü. ABD'de insanlar 30 yaşında kendini geliştirip evleniyorsa, Sovyetlerde 22 yaşında her açıdan gelişip çoktan evliliğe açılıyorlardı. Genç yaşta başarı vs açısından daha öndelerdi yani.
Yanlis bilgi veriyorsun. Bizzat Bati Almanyanin refahi ile Dogu Almanya arasindaki farki gormen bile yeter. Sscbde Muhalifler kurşuna dizdiriliyordu veya Gulaglara yollaniyordu dusunce ozgurlugu yoktu. Arastiralim..
Ahıska Türkleri katledilirken Baban Deden hic mi uzulmemis. Ulkede sistematik milyonlarca insan katledildi dahasi mi var? Tekrar diyorum. Bir Bati Almanyaya bak bir de Dogu Almanyaya
Babam ve dedem türk değildi. 8 saatlik iş günü kuran ilk ülkeden bahsediyoruz, parasız eğitim, ücretsiz tıbbi bakım, işsizlik neredeyse 0'dı, konuşma özgürlüğüne sahipti insanlar. Tamamen refah devletiydi. Eksileri var mı, elbette var. ABD'ye göre daha düşük standartlara sahipti, ülkeden serbest çıkış yasaktı, muhalif vatandaşlara baskı vardı. Bütün bunlar iyi yönleri yok etmiyor ama.
İşsizlik sıfırdı çünkü devlet herkesi köle gibi kullanıyordu. Konuşma özgürlüğü mü? Kaç milyon muhalif sistematik katledildi arastir lutfen. Ücretsiz tıbbi bakim diyorsun ama Abdde zaten calisarak saglik hizmeti icin gereken ucretide aliyorsun ve aldigin hizmet kat kat daha kaliteli.
Abdde ister calisirsin ister calismazsin. Gidip neden calismadin diye zorbalik gormezsin. Paran kadar yaşarsin hayattaki butun tercihler sana ait. Ister isimi kurar buyur luks arabalara binerim ister hic calismam sokaklarda yatarim. Omur boyu devletin insiyatifine gore zorla calismak iyi birsey mi? Yukselme yok hayal yok. Aradaki farki kabul edin artik.
Zorla dusuncemi kabul ettirmek gibi bir amacim yok sadece olanlari soyledim. Farkindaysaniz asagilayici, argo vs hicbirsey kullanmadim neden boyle dediniz anlamiyorum.
Yanildiginizi dusunuyorum. Iyi gunler
ABD net.
ikisi de müslüman ülke değil
En İyi Cevap