Hangisini tutuyon ve son olaylar hakkında ne düşünüyon
ABD'yi tutuyom
Talibani tutuyom
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
abd öyle istediği içindir. aynı tiyatroyu ışid karşısında benzer şekilde kolayca yenilen ırak ordusu zamanında görmedik mi? o zaman da ırak ordusu içinde fetö benzeri bir tarikat yapılanmasından falan bahsediliyordu.
bu ülkenin bu aşamaya gelmesinde zaten hep abd kilit rol oynadı. vakti zamanında iyi kötü modern bir devlet olan afganistan, komünizme karşı abd tarafından desteklenen şeriatçı militanlar nedeniyle iç savaşa sürüklenmedi mi? bildiğim kadarıyla sonrasında afgan yönetimi sscb'yi ülkelerine davet etmişti. sscb ordusu, komünist afgan yönetimiyle yaptığı işbirliği anlaşması sonucu mücahitlerle savaşmak için afganistan'a girmiş ama başarılı olamamış ve ülkeyi terketmişti. sonrasında sscb de dağıldı zaten. abd yeşil kuşak projesini istediği şekilde uygulamaya başladı. bu militanlar da pakistan ve abd aracılığıyla semirdi (bugün merdan yanardağ da o sürecin kısa bir özetini yapmış twitterda).
sonrasında ikiz kulelerin bombalanmasını fırsata çeviren abd oralara demokrasi götürme bahanesiyle girerek milyarlarca dolar harcamış evet bütün amerikancılar bunu iyi ezberlemiş. ama merak ediyorum buradaki madenlerden ne gelir elde ettiler? üstelik uyuşturucu üretiminde de bu kadar kilit konumda olan bir ülke, tabii ki istikrarsız bir kukla yönetim veya daha iyisi her dediklerine evet diyecek ortaçağ'dan kalma cihatçılar daha işlerine gelmiş olabilir. bölgeden meydana gelecek göçle istedikleri ülkelerde mayınlarını temizlettirip kapılarını, sınırlarını açtırarak işgale uygun ortama getirme ve büyük ortadoğu projesi'nin kalan safhalarını uygulama fırsatı da cabası.
Cevap
6Cevap
arkadaş tali ban nedir Amerikan oraya 10 adamını yollar değil 200 bin asker 500 bin asker de olsa talikan askeri Amerika 10 dk. yok eder çıkar oradan.
Atom bombası atmadığı için Amerika'ya küstüm ben. Bunları insan olarak gören birini ben insan saymam çünkü.
kendi insanı amerika talibanla anlaştı diyor haber okumadınmı
İkisini de tutmuyorum el birliğiyle affanistanı yaşanmaz kıldılar
talibanın karşısında ne var onu seçerim
Talibanı tutan müslümanın aklı yoktur
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?