Ramazan ayında oruç tutacak mısınız?

Merhabalar. Çarşamba günü ilk sahur yapılacak ve perşembe günü de ilk orucumuzu tutacağız. Oruç tutacak mısınız? Sadece sohbet amaçlı soruyorum. Yoksa herkesin kendi kararı. Boş yapacak olan kişiler lütfen hiç yazmasın daha iyi.
Ramazan ne ara gelmiş 🤨 instagramda kimse paylaşmayınca bende bir bakim dedim bu gece sahura kalkıyor muşsunuz 😅
Allah sizlerin orucunuzu kabul etsin ben Maltadayim burada yok😅😂
Çok teşekkür ederim. Bende gece uyandım sahuruma. Birkaç şey yedim, suyumu içtim. Şimdi başladık oruca. Susuzluk var da geçer umarım birazdan.
Şimdiye geçmiştir 😅😄
Dün tuttuk baya rahat tuttum. Sinirler tavan yaptı son saatlerde sadece. Bugün de orucum çok şükür böyle devam edersek hergün tutarım.
Hadi bakalım kolay gele
Tutmıcam ama canım sıkılıyor belki değişiklik olsun diye tutar tutar bırakırım (◕ᴥ◕)
Anladım. Tutmak güzel bir şey de ama iftarda o şerbetin tadı hepsinden çok daha güzeldir. Sırf sadece o yüzden bile tutarım.
Vay be zihniyete bak canım sıkılıyo değişilklik olsun diye oruç tutmak zihniyetine tükürim senin
Herkesin kendi kararı. Saygılı olmak lazım.
tamam sen saygili olmaya devam et
@Junichi bende sizi coooook kınıyorum bayan
@Eliiflendim elif boş ver kuzum cok sükür ki herkes herseyin hesabini vercek
@Dertliymxm Allah görüyor
Cevap
4Cevap
Elbette tutuyorum
Regl oldugum icin ilk hafta tutamıyorumm Herkes tutuyor ben yiyor iciyorum ve cok garip geliyor henüz ramazan kafasına giremedim bilee İnsallah biter bitmez tutucam🙂
İnşallah. Senin sağlığın daha önemli.
İlk gün tutmadım 2 günde tutmadım başlayacağım pazartesi gibi başlarım herhalde deprem psikolojisinden çıkamadım O yüzden böyleyim ruhum üşüyor sanki değişik bir psikolojiymiş Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir çıkmazlik
Sağlık sorunum olmadığı ve akli dengem yerinde oldugu için Tutuyorum Hamdolsun🤲
her küfürü edip, sitede her seks hayatım ile yanıt veya soru paylaşıp, 7/24 şeytanice şeyler düşünüp oruç tutmaya giderkenki koşuşum;
Günahlarımız aynı o zaman. :) Bende affettirmek için tutuyorum orucu zaten. Allah kabul etsin.
İslamın 5 şartı var biri oruç sen günlük hayatında günah işliyorsan onun cezasını çekersin ama bir farzı yerine getiriyorsan o borcundan kurtulursun yani ben günlük hayatımda hep günah işliyorum oruç tutmayım veya diğer farzları yerine getirmeyim diye düşünmek yanlış, müslümanın farz olan ibadetleri var zaten bunlardan birini inkar etsen dinden çıkarsın ki kabul edip yapmamak başka inkar edip yapmamak bir başkadır. 10 tane dini görevin var diyelim sen bunlarım 5i ni yaparsın borcundan kutulursun diğerleri borç olarak kalır, işlediğin günahlarsa başka bir ceza gerektirir, umarım açıklayıcı olmuştur
@şikirsiz ya hehe ahlaksızlar oruç tutuyor diye bir moda çıkmış.
yok 30 gün mahalledeki çıtırlarla altın günü yapıcaz
Tutacağım her zaman olduğu gibi inşAllah
Allah kabul etsin hocam.
Sağolun hocam
Tutcam insAllah da tutamadim
Tabi evet.
Allah kabul etsin.
Amin. Cümlemize simdiden.. İnsallah kazasız belasız tutabiiliriz. Malum depremler sel vs.. :(
İnşallah. Bu kötü günleri de geride bırakacağız inşallah.
Amin insallah güzel kardesim.
İnşallah tutacağım
Allah kabul etsin inşallah.
Evet, ramazan da hava bir güzel oluyor, kuşlar ötüyor. Bunun bile olması çok güzel. Ama çoğu kişi bu güzelliği göremiyor maalesef.
Insallah tutacam
Allah kabul etsin.
En İyi Cevap