Düzenli her sene oruç tutarmısınız?( Her yıl oruç tutarım , hatta camiye bile giderim koşarak )
Evet 😊
Hayır 😟
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Düzenli her sene oruç tutarmısınız?( Her yıl oruç tutarım , hatta camiye bile giderim koşarak )
Gidip geliyorum kararımda ama büyük ihtimalle tutmıcam. Aslında şart değil ama aldığım bazı ilaçlar var. Vaktinde hem tutar hem camiyede giderdim ama bazı şeyler bizde hatalı hocalar aşırı hızlı okuyor anlamıyorum bile ne diyor. Camiye gidiyoruz şu sıkış tepiş olma olayı hiç mantıklı gelmiyor bana. Bide ağzı kokan kesim var ya camiye geliyorsun insanlar var orada kapalı alandayız bide diş fırçalamak ne kadar zor olabilir ya da onu yapmıyorsun ağzına sakız şeker filan at bari. Adamlar sarımsak yiyipte geliyor kokuyor resmen. Başkalarına saygısı yok bu insanların.
Haklisin okunularda 🌹
Ben su an sigara kullanımını bayağı bir artirdim nasılsın tutarım bilemiyorum ama yine de tutarım ben 1. Sınıfa gittiğim zamanda öyle tekne orucu dedikleri falan da değil direk tüm gün oruç tutmaya başladım ve hiç kaçırmamalı çalıştım tabi 2019 yılında tam ramazanda kaza yaşadım sonrasında 1-2 yıl tedavi falan gördüm ama onlar hariç yine tutmaya başladım
Elhamdülillah Müslümanım elbette tutacağım, hatta Ramazan ayında tutulmayan bir farz oruç, bir yıl boyunca oruç tutuluyor olsa o bir farz orucun sevabına ulaşamaz. Aslında namaz kılan bir insandım fakat 4 aydır aldattım ama oruç tutacağım.
🌹😊
🤗🤗🌹
Teşekkürler
Tabiki. İftardan sonra teravih namazına da gitcez inşallah 🤲🏻
🌹
Cevap
40Cevap
Ben tutmuyorum. Tengri oruçlarınızı kabul eyleye
Tengri mi mogol musun sen len dhdhhd
Yoo Türkçe kökenli bu :)
Hastalığımdan dolayı tutamıyorum. Uzun süre aç uykusuz kalmak bana yaramıyor.
İbadet adetlerim yok benim için sıradan bir gün o yüzden içkimi yine düzenli içiyorum, bazı yobazlar oruç tutmasanda ramazanda içilmez diyor benim için anlamı olmayan bir şey kafaları basmıyor
Seni seven sana deger verip kiymet bilen insanlarin seni uyarlamalari onlari yobaz etmez, ve semin boyle tiksindirici itanmda bulunman hoş degil yobazin kelime anlamini daha bilmiyorsun , istersen geverinceye kadar iç kimin umrumdasin istersen içip içip sokakta basina bela al bizi ilgilendirmez sadece zarar vereceksen kendime zarar ver baskalarina degil bi tarafiyla icemlerin imsanlara saldirdigini goruyoruz
Herkesin dini inancı kendine, millete akıl verip yapmasına ısrar edenler benim gözümde yobazdır. Oruç tutmasanda ramazan ayında içilmez diye ısrar edenleri söyledim her bku kendileri biliyorlar. Saygı duyan kimseye sözüm yok karışanlara söylüyorum
İslamda zorlama yoktur, istedigini yap , sadece söyledigim şey seni uyaran insanlara karşi böyle kaba ve irenç konusmanin tiksindirici olmasi bu iyi gunler
Çevremi söylüyorum zaten bunu yapanları, biz nasıl ibadet yapan birine saygı duyuyorsak onlarda duymalı ama bizim kadar saygı duymuyorlar buna emin olabilirsin iyi gunler
Her Ramazan ayrı aksatmadan tutmaya çalıştım. Bu Ramazan’da da tutacağım inşallah
😊🌹🌹
Allah o güne çıkarırsa tutacağım inşallah. Askerliğim ertelendiği için seviniyorum bu yüzden. Kısmet ederse hepsini tutacağım.
🌹🌹😊inşllah bakalim hayirli teskereler eskerrr
Eski ramazanlar bile yok. Keşke hristiyanların noeli gibi her yer süslense, herkes misafirperver olsa falan...
Nerede yasadigina göre degişir, bizim orada iftardan sonra tatli dagitirlar sonra şerbet dagitirlar teravih namazindan sonra yaz oldugu zamanlarda dondurma
Alarak eve gidiyorduk djdjfjfj panayir kurarak hacivat karagoz eglencesi vs yapiliyor, sahurda davulcu gelip uyandiriyo felan , heryer gelenekleri uygulamiyor orasi dogru
Yılda bir kere müslümanların, müslümanlığını hatırladığı bir Ramazan olmasa daha güzel olurdu Ramazan.. neyse ins sha Allah tutacağız.
Her sene tutuyoruz Allah izin verirse tutçaz yine 😊
🌹🌹🌹🌹😊
4. Sınıftan beri full tutuyorum, tabii ki tutacağım.
🌹
sana ne yahu sana ne tutan tutar tutmayan tutmaz ibadet gizlidir saçmalık zaten bu soru şikayeti basın arkadaşlar
hatta cimere şikayet edeceğim halkı din ve kidnarlığa yönlendiriyıor bu ergen
Kafirim ama inanmasam da annemin kalbi kırılmasın diye bi kaç gün tutuyo gibi davranırım
Bana göre yalan din yani kadıncağız mutlu olsun dine aşırı bağlı babam deist o bile yemiyo bi kardeşimle annem inanıyo işte babamla bende kırmamsk için yapıyoz
Abla bence allah yok ama annem var ve onu seviyorum
Yarın öbür gün bişey olsa diye düşündüğümden mutlu olsun hep
Annen öldugunde onu yikamayacak misin? Onun dinine gore musluman ve aileden birisi yikamali, gusul aldirmali gül suyu ile , kefenlemeli , giydirmeli sonkez yuzune bakarken sarilmali opmeli koklamalisin simdi bunlari yapamazsin , cunki inanmiyorsun bu yuzden annen huzurlu birsekilde olecegini sanmiyorum ,
Annemi seviyorum ama dine zerre inancım yok ysni hiç birine yok
Bende onu diyorum sen inanmayabilirsin , annen inaniyor ama öldugunde umarim ici rahat uyur, ki umarim siz kadini yikamazsiniz neler yapilcagini bile haberin yok , emin ol annenden baska kimsenin umrunda degilsin bizene
Neler yapılacağını biliyorum kuranda okudum arapça olarakda değil ayrıca beni umursa demedimki niye triplere girdin
Bravo! \0/
Allah yok ama annem var cevabın güzeldi hdkgkşgsjfjl
Ben neden triplere gireyim ki banane senden
He iyi o zaman 🐓
@pesimisttit, Bir damlanın 1000 de 1 inden oluştuğuna inanırken her şey normal ama alemlerin Rabbi olan Allah' ın varlığı inkar ediliyor öyle mi? Allah'ın varlığına dair bir Mucize istiyorsan aynaya bakmalısın!
Martkedisi ben tanrıyı değil dinleri inkar ediyorum agnostiğim
Du bakalım daha neler çıkaracaklar başımıza :)
Senden bir ricam olacak, Ramazan'da sırf annenin gönlü olsun diye oruç tutacaksın ya; Lütfen Kur'an-ı Kerim'in mealini de oku ama roman gibi değil, araştırmacı gibi olur mu? İçinde, senin hayatta yaptıgın ve dogru olarak gördüğün-bildiğin çok şeyi bulacaksın! Yani, Allah'ta , O'nun kitabı da gerçek... Ve o kitabı biz kullarına ulaştırmak için dünyaya gönderdiği elçiler de gerçek oldugunu sen kendin farkedeceksin. Bu annene en güzel heriyen olacaktır inan bana <3
Griy kırılmasın kadıncağaz ben inanmıyorum o da inancına göre yaşıyo kimse zararlı değil
Tutarım ramazan ayı güzel geçiyor aile ziyaretleri iftar sofrası
Sağlık nedenlerinden dolayı 2013 ten beri tutmuyorum
Bu sene tutmayı planlamıştım
İnşaallah😇
Bu tutmayanlar hangi dine mensup acaba merak ettim.
evet, ramazan orucu her müslümana olduğu gibi bana da farz. oruç tutacağım inşallah
Şu mübarek bedene, işkence edip günaha giremem.
Müslüman değilim, tutmayacağım ama tutmuştum daha önce.
Düzenli tutamıyorum. Bir kaç gün tutar ara veririm yine tutarım.
Müslüman değilim ama ailem üzülmesin diye tutcam.
Erken başladım bu sene. 1 marttan beri tutuyorum. Bayrama kadar devam nasip olursa.
Oruç türklere ait bir uygulama değil eski Türkler oruç tutmak zorunda değil
Ne diyorsun kardeşim 😃
Dinden haberi olmayan vaiz vermesin
Allah: Oruç tutunuz ama eski türkler tutmak zorunda değil
Evet tutmayi dusunuyorum farklılık felan oldugu icin iyi geliyo
Evet tutmayi düşünüyorum
😊🌹
Tabiki tutucam
☺🌹🌹🌹
😊
Allah izin verirse evet
😊🌹
İnşallah tutcam , teravih de kılacam
😊🌹
Son paylaslan yorumu sikayet edermisjn gizli üye yorum kaldirilsin kaba davranislar vs
Engellemistim ama son gizli uyelerden birisi yapmis dengesiz
Oydu galiba engellemisim shdhhd dengesizlerle ugrascak zamanim yok valla sen sikayet et
İlkokuldan beri tutarım
🌹
İşim yoğun olduğu için tutamam
sen bilirsin 🌹
İnşallah diyelim. omrüm
🌹
Allah kısmet ederse evet
🌹😊
@Oskibey bi kaybol
Ben tutacağım oruç güzel bir şey
Zayıflamak için tutuyorum yoksa bana ne
hayır, müslüman değilim