Fedakarlık yapar mısın onlar için?
Neler yaparsın?
Hatalarında bi kalemde silip atar mısın)
Fedakarlık yapar mısın onlar için?
Neler yaparsın?
Hatalarında bi kalemde silip atar mısın)
Kimseyle kolay arkadaş olmam, samimi olabilirim ama her samimi olduğum insana arkadaşım demem. Arkadaşlık bağım fazla kuvvetlidir her konuda haklı ya da haksız olsun onu korumaya çalışırım (ama haksızsa onun tarafında olmamda yinede korurum işte) ya da herhangi bir aksilikte yardımcı olurum.
Ama anında silebilecek bir kapasiteye sahibim, dostluklar arası ufak tartışmalar olabilir bunu çok umursamam ama bu tartışmalar sürekli oluyorsa açıkçası hiç uğraşmadan kapıyı gösteririm, sonuçta ben insanların hatasını affetmek için ya da saçma sapan tavırları ile uğraşmak için gelmedim dünyaya. Benim için büyük sayılan bir hatayı yaptıysada arada isterse 10 yıllık bir arkadaşlık mazisi olsun hemen siler atarım hiç dinlemem, uğraşmam.
Arkadaşlık ettiğim insanlar ile genel olarak iyi geçinir, kalplerini kırmamaya çalışırım. Elbette suistimal edilmemek ve mülayimlik ile aptallığın karıştırılmaması koşuluyla.
Ancak dost olarak gördüğüm insanları gönlümde farklı bir yere oturtur ve manen veya madden desteğe muhtaç oldukları anlarda her türlü fedakarlığı yaparak yanlarında olurum.
Sıklıkla görüşemiyor olsak dahi bana ihtiyaçları olduğu durumlarda her türlü özveride bulunarak yardımlarına koşarım.
Yaptıkları hataları görmezden gelip sineye çekerim. Yeter ki çok bariz bir şekilde bile isteye bu dostluğa ihanet edip kalbimi kırmasınlar.
asla kendimi Allah gibi görmedim papaz hiç değilim kimseye hata yapmadığım gibi hata kabul etmem, fedakarlık elbette hak edene yaparım,
neler yaparım? çocuk evlendirene maddi destek veririm (dostuma zira dost boşluk dolduran değil boşluğu doldurulamayandır) ev yaptırana en az temelinde maddi destek sağlarım (dostuma) hasta olan veya hastası olanın yakasını bırakmam tedavi bitene kadar
Arkadaşlık bağlarım genel olarak kuvvetlidir. yani yalan söylemem ya da arkadaşımı zor günde yalnız bırakmam. ama kafa dengi arkadaş bulamadığım için genelde çok fazla arkadaşım olmuyor ama dost dediklerimiz de zaten bir elin parmağını geçmemeli. bu yüzden de ben sık görüşürdüm.
Cevap
11Cevap
Çok fedekarlık yaparım. Onlar da öyle. Hem iyi günün, hem kötü günün dostudurlar. Sürekli yanlarındayım. Her mesaj atmalarında müsaittim değilsemde dönerim. Hatalarında bir kalemde silmem. Hatasız kul olmaz. Bende mükemmel değilim.
Çocukluk arkadaşlarım var, aramızda mesafeler var, bir araya gelince kaldığımız yerden devam ederiz. Yakınımdaki arkadaşlarımla da belli çizgide devam ediyorum.
Genelde arkadaşlarıma karşı üstünlük derdim yok. Değer veririm, değer görmek isterim. Üstünlük ezmek ile, değer vermek ile elde edilir ama insan, ilişkilerinde.🙂
Vardi
Cok riskler aldığım ve fayda saladigim
Kendi ni kurtarmak icin benim hayatimi yillarimi yakacakti sildim
No. anladimki kendinden ve alin den baskasi risk alınmaya deymez
Çok fedakarlık yaptım ama onlarda beni milyoner yaptı şimdi yavaş yavaş ben onları milyoner yapiyom
Boş beleş insanlardan modern kolelerden kafası aylık maaşa basanlardan Allah korusun
liseden kalma iki arkadaşım dışında arkadaşım yok onlarla da ayda yılda bir görüşürüm öyle çok kuvvetli bağlarım olacak bir arkadaşa denk gelmedim hiç
Yok abla hiç güçlü değil yaaa :( Hayatta fedakarlık yapmam :( Hep bana hep bana derim :( O yüzden hiç arkadaşım yok :( Kenarda yalnız başıma oturup ağlıyom :(
Son zamanlar burada olan arkadaşlarım ile yüz yüze çok sık görüşemesekte telefonda sürekli birbirimize destek oluyoruz
Benim arkadaşlık bağlarım çok güçlüdür
Kuvvetlidir. Yıllar süren arkadaşlıklarım var.
Direk def ederim bir süre görmem 😂
Hayır
Normal diyeyim
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?