Bildirim gelmesi sorun değilde, birbirinizi kırmayın be bor de şu günlerde.
Alt tarafı bir soru sormuştum pişman ettiniz be..😂🙂
Müslüman ülkeleri değil, batılı ülkeleri kast ediyorum.
Resmi olarak kuzenler evleniyor mu onlarda da?
Mesela bizde amca/hala, teyze/dayı oğluyla kızıyla nikah kıyılabiliyor.
ortadoğu'da biraz daha fazla olmakla birlikte şu an dünya genelinde akraba evliliği oranı %20. amerikanın bazı eyaletleri hariç dünya genelinde akraba evliliği yasal zaten. ayrıca bebeğin sakat doğma ihtimali normalde %2 ise akraba evliliğinde %4. yani arada çok çok büyük bir fark yok.
Yasal olarak evet ama evlenmezler, çünkü ensestten farkı yok. "Sweet home alabama" mizahı yapılır hatta bu konuyla ilgili, eğitimsiz ve geri kalmış kesim dışında kimse akraba evliliğini hoş görmez.
Türkiye'de de aynı değil mi zaten? Medeni ve kendini geliştirmiş birinin akraba evliliği yaptığını gördün mü hiç? Doğu'da veya iç Anadolu kırsalında yapılıyor bu olay sadece.
yasal olarak olmaz diye bi şey yok ama onlarda bu sekilde sapkınlık yok. ensest insanlar var tabi p*rno siteleri bile bu konulu filmlerle dolu ama ailenin akrabanla evlendirmesi tarzı şeyler yok ya da ask yasama gibi
ensest bu değil ve bu sapkınlıkta değil. insanlık tarihinin %80'i akraba evliliği. öyle ensest ya da sapkınlık mı olur. ensest zaten Din-i kaynaklı bir durum yani. insanlık tarihinin başlangıcından beri insanlar zaten Din-i kurallara göre belirlemişler her şeylerini. bu da öyle bir kural yani. eğer Din de kardeş evliliği anne baba çocuk evliliği yasak olmasaydı onlarda evleniyor olurdu. zaten bunu yasaklayan Din-i kültür yani. eğer akraba evliliği ensest olsaydı o da yasak olurdu ama olmamış. hırsızlıkta yasaklanmasa hırsızlıkta şu an yasak olmazdı yani. hırsızlıkta bir çeşit meslek olurdu. kul hakkı da yasaklanmasaydı insanlar kul hakkı da yerdi yani. olayın kökenini düşünmek lazım. insanlık tarihi Din-i kurallara göre düzenlenirken o zaman yasaklanmış şeyler bunlar zaten. yasaklanmasa şu an serbest olurdu. o yüzden akraba evliliği ensest ya da sapkınlık falan değil.
@serafettinkansiz yaa s git bana burada akraba evliliği savunma sapık
arkadaşım bilimsel olarakta kültürel olarakta bu sapıklık değil. sen ya kendi kendine bunun böyle olduğuna karar verdin ya da ilk duyduğunda birinden böyle duydun o senin biliçaltına öyle yerleşti. akraba evliliği sapıklık ya da ensest kavramına girmiyor.
@serafettinkansiz arkadaşım bana göre öyle hesap mı vericem. kuzenim benim için öz abimden farksızdır o yüzden kuzenine bakan bana ağır sapık geliyo bu kadar basit. bilim ne alaka kanıtı mı var bunun bilimsel şeyler kanıtlıdır sapıklık fikire dayalı bi şeydir. bi şeyin sapıkca olup olmadıgına bilimle karar veremezsin. Sapıklığınızı meşrulaştırmak için bilimi kullanmayın cahilliğiniz iki katına cıkıyo
sana göre öyle işte onu diyorum bende. örneğin bazı insanlara göre de 60 yaşındaki erkekle 28 yaşındaki kadın ilişkisi de pedofili. ben buna pedofili diyen çok insan gördüm ama alakası yok yani. 28 yaşında kocaman bir kadın var yani o kadın çağrı merkezinde bazen 500 kişiyi idare ediyo onların müdürü oluyo yani. ama kişi bu kadının 60 yaşındaki adamla ilişkisine pedofili adama pedofil diyo. ama onların söylemesiyle ne bu ilişki pedofili oluyo ne de adam pedofil oluyo ne de kadın kurban oluyo yani.
@serafettinkansiz Aynı şey değil verdiğin örnek saçma. 28 yasındaki kadın yetişkindir. 18 yasından küçükse pedofili yetişkinse değil bu kadar basit. Etik olup olmaması tartışmaya açık olabilir kimine göre yanlış kimine göre doğrudur. Ama tanım olarak pedofili olmadıgı kesindir. Akraba evliliğinde bu sekilde kanıtlanacak bi kavram yok bilime göre öyle değil diye kesin bi cevap verilemez
ben diyen gördüm diyorum sana. çocuğun sakat doğma ihtimali de normalde %2 ise akraba evliliğinde %4. arada öyle çok fazla bir fark yok. yani herkes senin gibi düşünse insanlık biterdi yani. şimdi biraz azaldı ama eskiden çocuk evliliği de çokmuş. onlarada sapık diyen çok kişi var. ortalama yaşam süresi 35-40 yaş falan yani. insanlar ne zaman evlenecek ne zaman çoluk çocuk sahibi olacak. bunu düşünen yok. varsa yoksa vay sapıklar vay. öyle sapık demekle sapık olunmuyo yani bazı şeyleri düşünmek lazım. o insanlar akraba evliliği çocuk yaşta evlilik derken insanlığa hizmet etmişler bir anlamda. bizim gibi şu yaşta evlenirim şu yaşta çocuk yaparım vay amca kızıyla evlenmem vay dayıoğluyla evlenmem deseler belki insanlık tükenip gidecekmiş.
@serafettinkansiz diyen görmedin demiyorum. Öyle diyen olması öyle oldugu anlamına gelmez pedofilinin kelime anlamını bilmiyo anlamına gelir. ayrıca ben eski zamandan bahsetmiyorum kendin diyosun eskiden şartlar öyleymiş ama şu an değil. devir değişti şu an çağ öncesine göre düşünüp yaşayamayız asıl bunu düşünmen lazım. evet eskiden şartlar öyleymiş 15 yaşında cocuk yapıyolarmış o dönem sapıklık olmayabilir ama su an 15 yasında cocuğu evlendirmek sapıklık. akraba evliliği de aynı şekilde. Argümanların bile mantıklı değil yani. Ayrıca örnek verdiğin bilimsel değer bile yanlış akraba evliliğinde sakat cocuk riski yüzde 10a yakın ki bu bile cok büyük bi oran öyle basit bi şey değil. Ki başka bi sürü genetik hastalık riski var doğuştan sakatlıkla bitmiyo öyle üstün körü bilgilerle bana kuzene hallenmeyi savunmayın daha fazla
ben birbirinden hoşlanan evlenmek isteyen kuzenlere sapıksınız falan diyemem. arkadaşlarımın anne babaları, ya da yakın akrabaları da akraba evliliği olabilir. gidip de yani sizin anneniz babanız ya da çevrenizdeki insanlar sapık mı diyim yani. literatürde sapık olarak geçmiyo ki nasıl sapık diyim.
@serafettinkansiz yaa boş ver senin algılamanda sorun var. Ben diyorum ki eskiden çağ öyleymiş. arkadaşlarının annesi babası zamanı normaldi şu an değil nesini anlamıyosun da hala aynı argümanlarla geliyosun bana. ama bu devirde kuzeniyle evlenene derim kimse kusura bakmasın. git kız kardeşinle de annenle de seviş o zaman 2023 yılında aynı derece sapıklık
yaa 1970 lerde falan ülkemizde akraba evliliği oranı %70 lerde falanmış. ortalama 50 sene falan olmuş çok mu eski yani. şu an aramızda bu evliliklerden olan milyonlarca insan yaşıyor şimdi onlara siz sapık ensest bir ilişkinin ürünlerisiniz nasıl diyelim yani öyle şey mi olur. çok eski değil daha çok yakın tarih bunlar yani. şu an doğuda güneydoğu da falan hâlâ birçok evlilik böyle bizim çevremizde o yörelerden birçok insan var arkadaşlarımız falan biz o insanlara sizin şu akrabalarınız bu tanıdıklarınız ensest sapık nasıl deriz yani
@serafettinkansiz hala niye ısrar ediyosunuz dediğimi anlamamak için. Çok eski olmasına gerek yok 70lerde de şimdiye göre normaldi benim ailem değil ama coğu arkadaşımın ailesi ya akraba evliliği ya görücü usulü. Ama şu an hala bunu yapmak doğru değil bu devirde 20 yasında cocugun kuzeniyle evlenmesini savunmam. ki var böyle arkadaşım dökmediğim dil kalmadı şu anda da pişmanlıktan ölüyo. gidip yüzüne söyleme o zaman git söyle mi dedim. sapığa sapık da diyemiyoruz neyi savundugunuzu aklınız almıyo sizin. varsa böyle arkadaşın kabul etmiyosa sapıklık oldugunu he de geç sanki yüzüne söylemen gerek dedim
ben aklımdan ne geçiyorsa bir yerlerde ne konuşuyorsam aynısını reel de de konuşurum. iyi ya da kötü neyse söylerim hemen. olmaz yani insan neye inanıyorsa onu her yer de aynı şekilde söylemeli.
@serafettinkansiz o zaman git söyle napıyim yaa. senin de onlardan farkın yok zaten
senin zihniyetine göre yaşasın o zaman herkes. sen siz evlenebilirsiniz de siz evlenemezsiniz olmaz o sapıklık olmaz şu ensest falan da insanlarda ona göre evlensin senin fikrin haricindekiler de sapık olsun yani. dünyada evrensel olan bir şey yani bu. amerikanın bazı eyaletlerinde yasak sadece muhtemelen onlar da ensest diye falan değil bebeklerin sakat doğma riskine karşı yasaklamışlardır.
@serafettinkansiz Ben benim zihniyetime göre mi yaşasınlar dedim? Gidip akrabasıyla evlenenlere izin mi vermedim öldürelim mi dedim yasaklayalım mı dedim? Sen de akraba evliliğisin demek zekan yetmiyo anlamaya. Bu da benim fikrim dünden beri kişisel fikrime itiraz edip duruyosun. Bana göre ağır sapıklık asla kuzenime bakmam kuzenine bakan insanı da hayatımda bile tutmam insan yerine koymam bu kadar basit. Sen git kuzenini s*k o zaman bana ne amma kafa açtın fikir de belirtemiyoruz ag sitesinde
öyle yapan insanlara sapık diyosun sonra da bunu fikir ve ifade özgürlüğü kapsamına sokuyosun. insanlara sapık demek fikir ve ifade özgürlüğü kapsamına giren bir şey değil. hakaret ve küfür kapsamına giriyo bu söz.
@serafettinkansiz yaa amma uzattın kafa açtın yeter bee bana göre sapık o kadar basit fikrimi mi değiştiriceksin engelletme kendini yazma cevap falan
çok korktum yaa engellersen engelle hayret bir şey. bir şey bildiğin yok zaten sürekli bel altı vuruyosun çok mu meraklıyım seninle tartışmaya
Cevap
3Cevap
Sanmıyorum filmlerde dizilerde bunu ensest gibi görüyolar
Yabancıları bırak. İslam'da sübyancılık bile var bilmiyor musun?
Hayir yok olsa bile cok cok cok nadirdir
Çok çok az görülüyor böyle şeyler.
Evlenir... beraberce yasiyorlar.. sen nerdesinki
Evet oluyor tabi
Yani oluyor derken yasal olarak mümkün anlamında demek istedim
Hic rast gelmedim
Burada evleniyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?