Çok fazla kişi başvurdu bu yıl ama başvuranların çoğunun ABD'ye taşınacak kadar parası olduğuna inanmıyorum 😅
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Daha fazla da surebilir yazisma lar felan ama vize yi aldikdan sonra 6 ay icinde gelmis olman gerekli
6 Mayıs'ta bilgisayarın seçtiği kişiler açıklanıyor, 4 ay sonra da sağlık muayenesi ve ABD konsolosu ile mülakat yapılıyor. Mülakattan geçince 6 ayda ABD'ye giriş yapmayınca green card iptal oluyor.
Ben mesela başvurdum, birikimim de var ama daha fazla biriktirip öyle gitmeyi tercih ederim çıkarsa, muhtemelen 6 ay içinde bir giriş-çıkış yapıp 1 yıl sonra falan taşınırım.
Buraya giris yaptikdan sonra tavsiye etmem tekrar git gel yapmani eger cikarsa kendini o zamana kadar ayarlayabildigin kadar ayarla derim bence git gel yapman senin icin zarar bir an once buraya adapte olup isine bakman lazim bence
Çok ani oluyor o şekilde benim için ya. Bir de erkek arkadaşımla ayrı ayrı başvurduk, çıkarsa mülakata kadarki zaman diliminde evlenip konsolosluğa bildirildiğinde eşle birlikte gidilebiliyor.
Yani biz birlikte gideceğiz ve 3 tane kedimiz var, üçünü birden tek seferde ABD'ye götürmemiz mümkün olmadığı için zaten git gel yapmak zorundayız falan.
Onemli olan basvuru yaptiginiz da evli olup olmamaniz mulakata kadar olan zaman icinde evlenmenizin Hic bir anlami yok 😃😃
Araştırdım kanka onu, hatta bizzat o şekilde giden bir çift ile tanıştım. 6 Mayıs ile mülakat arasındaki süreçte evlenip konsolosluğa bildirince sıkıntı teşkil etmiyor yani, kafamdan uydurmadım bu bilgiyi 😂
Haha Iyi bakalim Umarim oyledir ne diyeyim Hic ihtimal vermiyo rum acikcasi
Hem internette çeşitli kaynaklardan araştırdım, hem danışmanlık şirketine danıştım hem de arkadaşımın arkadaşı ile görüştüm, onlar da randomly selected olduktan sonra evlendiklerini ve ikisine de green card verildiğini teyit ettiler.
Dogrudur olabilir Hayirlisi artik sans bu isler
Kredi çeker gidince de ödemeyiz ne olacak? 😃
O kadar kolay olsa herkes yapardı 😂
Herkese çıkıyor mu ki?
Yurtdışına giden herkes yapardı. Kaldı ki para olunca zaten bir şekilde gidilebilir ABD olmasa da başka ülkelere.
O kadar kolay mı?
Kanka bennde olmadığını söylüyorum zaten? Borç kitleyip gidemezsin yani o kadar kolay. Yaparsan gittiğin yerde de banka kullanamazsın.
10 bin dolar verseler yine gitmem.
Neden?
Ne işim var orada.
Ben de aynısını burası için söylüyorum biliyor musun? Ne işim var kendi vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapan Türkiye'de diye sorguluyorum her gün.
Bu ülkenin cefasını çeken Türkler, sefasını süren Ruslar ve Araplar. Tiksiniyorum artık.
Tiksindiğin yerde kalıp yaşamak ikiyüzlülük bence.
Ekonomi bu kadar rezalet olunca burada kalmak tercih değil zorunluluk oluyor. Devasa bir hapishane çünkü.
Gitme şansın varken "sevmediği" yerde kalanlar için haklısın, mesela AKP'li almancılar 🙃
Bulunduğun ülkeye katkın var mı. gideceğin ülke seni niye alsın.
Katkım yoksa niye köpek gibi vergi veriyorum:) karşılığında kaliteli eğitim ve sağlık hizmeti alamayacaksam ben niye aldığım her şeyden 2 tane de devlete alıyorum ha?
Mesela Antalya'da yaşayıp remote çalışan ve gram gelir vergisi ödemeyen Rusların bu ülkeye katkısı ne? Her şey katkıyla oluyorsa Türkleri aşağılamaktan başka halta yaramayan Ruslara niye tek tek oturma izni verdik?
Ha bu arada yazılımcıyım, gerekli birikimi edindikten sonra gidemeyeceğim ülke yok merak etme. Bu ülkede en eğitimlimiz bile ucuz işçi muamelesi gördüğü için gelirimiz iyi olsa da o birikimi edinmek zaman alıyor tabi:)
Gerçekten bu ülkede Türklerin ikinci sınıf hale gelmesine sesini çıkarmayan birinin başkalarına ikiyüzlü ve vasıfsız demesi de komik. Asıl ikiyüzlülük bu sanki ha?
Niye bulunduğun yeri güzelleştirmek yerine kolay olanı yapıyorsun. sana ne verdi ki yabancılar onlara tapıyorsun.
Benim kimseye taptığım yok, bu ülkede insan muamelesi görmemekten bıktım artık. Eminim ki iyi eğitim almış birçok kişi de benim gibi düşüyor zaten bu yüzden bu kadar çok beyin göçü veriyoruz.
Bana bir şey katmayana ben de bir şey katamam artık, o enerji kalmadı.
Seni okutan, meslek veren burası ama sana hiçbir şey vermeyip kullanacak olan başka ülke olacak. hükümetin göçmen politikası çoook yanlış katılıyorum ama bu ülkenin sahibi hükümet değil sen, ben, hepimiziz. sen gittin annen, baban ne olacak?
Yok gerçekten hayatımı heba etmek istemiyorum artık. Almanya'da kuzenim benimle aynı işi yapıyor, onun hayat kalitesi ile benimki arasında uçurum var. Çocuk her boş zamanında dünyayı gezerken ben ay sonunu zor getiriyorum, ayın her günü 4 duvar arasındayım.
3-4 tane sağlık sorunum birikti doktora gidemiyorum yahu? Köpek gibi vergi verdiğim ülkede devlet hastanesine randevu alamıyorum? Hiçbir şey vermiyor bu ülke bana.
Biri senden 100 lira alıp 25 lira olarak geri verince "aa hayrına verdi" demezsin.
Yazdıklarının hepsinde haklısın ama bu ülke vasıflı insanlar sayesinde ayakta. birgün onlar olmazsa herkes bedelini öder. almanya'ya gidersin ama aklında yapamazsam türkiye'ye dönerim nasıl olsa düşüncesi olacak. türkiye olmazsa suriyelilere davranıldığı gibi muamele görürsün.
Vasıfsız insanlar vasıflı olanları yönetiyor o yüzden bi cacık olmaz buradan. 17 yaşındayken babam üniversite için yurtdışına göndermek istediğinde aynı sizin gibi düşündüğüm için gitmeyi reddetmiştim. Toy olduğum için fazla idealisttim, ülkeyi benim gibi idealleri olan insanlar kurtaracak sanıyordum.
Son 7 yıl bana ne kadar haksız olduğumu defalarca kez kanıtladı.
Liyakat konusunda haklısın. ne yazık ki toplumumuz da okumuş entelektüel kesim siyasetle uğraşmıyor. buradaki boşluğu da vasıfsızlar dolduruyor. sen gidersen senin boşluğu, iyi bir doktor giderse kötü bir doktor boşluğu dolduracak ve ülkenin geleceği hali sen düşün. ülkeyi yönetmeye talip olacak vatanını seven, dürüst, okumuş aydınlara ihtiyacımız var. bunlar söz sahibi olursa adalet de olur, insan hayatının kıymeti de.
Taşınmam
Neden?
Memleketimi seviyorum ya sadece gezmeye gider gelirim
Memleketin de seni seviyor demek ki, herkesin deneyimleyebildiği bir şey değil.
Çok şükür aşığım ben taşına toprağına her ilimizin ayrı ayrı güzelliği her ilimizin ayrı ayrı güzel insanlarımızı bırakamam ya bir ay yeni zerlanda da kaldım inan öyle özledim ki hep gözümde tüttü 20 günlük almanya gezi sonrası daha çok sevdim 3 defa ukrayna sonrası daha bir bağlandım 22 gün taylan sonrası ise tamamen aşık oldum memleketime gecesi gündüzü belli olmayan norveç resmen beni içmeden sarhoş etti heleki iran ırak suriye adım basılacak yerler degil umre yaptım medine sevgim de başladı ama memleketim bir başka dubaide o otelin önünde çekindiğim foto hala instagram da eyfel kulesi dediler demirden bir iskele inan önünde foto bile çekinmeden gezdim pandemi girmeseydi kanada kalmıştı şimdi işler izin vermiyor nasipse 10. Ay gibi düşünüyorum