Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Yasal hakkın neyse onu alacaksın 8 yılını harcamışsın karşılığı neyse almalısın baba evine gitsene orada masrafların olacak hayat parasız geçmiyor. Severek ayrılma durumu var bu durumlarda elindeki mallar ileride birleşmeye faydası olabilir. Hayırlısı diyelim
06 Yorumla
Soran+1 yıl8 yilin karsiligi cocuklu mutlu bir evlilik olmaliydi nafaka degil
Soran+1 yılEvlendigimzde iyi ve duzgundu. Aslinda hala oyle ama iste
- +1 yıl
Aslında ona çözüm olarak bir bebek alıp evlat edinerek çözüm yolu olabilirdi hem ikinizde iyi bir sevap kazanır birlikteliğimiz perçinlerdiniz. Veya iki tarafında yakınlarında muhtaç bir çocuğu alıp evlat olarak yetiştirme şansınız olsaydı daha iyi olurdu demekki eşin öyle bir yol seçti. Siz bilirsiniz herkesin yolu açık olsun
Soran+1 yılBende istedim evlat edinmeyi ama o istemedi
En İyi Cevaplar
Bitmiş bir evlilikte duygusallığa yer vermeyin lütfen. Buna benzer bir şekilde arkadaşım boşanmıştı ve duygularına kapılıp hiç bir şey istemedi. Sonrasında çok pişman oldu. Çünkü karşı taraf kendine yeni hir ev eş çocuk düzeni kurunca kendinizi affetmiyorsunuz. Bunun yanında baba evine dönüş yaptiginizda bir mesleğiniz olsa dahi çok zorlanıyorsunuz. Birde toplum baskısı ile başa çıkmanız gerekecek. Şartlarinizi iyi durumda tutmanız gerekiyor. Alabileceğiniz her şeyi alarak geleceğinizi duygusal anlamda olmasa bile, maddi olarak güçlü tutmaya çalışın. Mutlu olmanızı diliyorum. Tüm kadınlara mutluluk diliyorum. Kimse başka bir insan yüzünden huzursuz olmayı haketmiyor. Kendinize ve kalbinize sahip çıkın. Sizin sizden başka kimseniz yok. Bizim bizden başka kimsemiz yok.
00 Yorumla
+1 yılBen annemden gözlemlediğim kadarıyla buraya yaşayabileceğin birkaç durumu sana anlatmak istiyorum. İlki babanın evinde o evlenmeden önceki halindeki gibi rahat olamayabilirsin. Kendi evin olmadığı ve boşanmış olduğun için (ki bunu ülkem adına utanarak yazıyorum ama Türkiye'de durum böyle) herkes hayatında söz sahibi olmaya başlıyor. Bir yere gitsen sorun evde olmak da sorun istediğin zaman istediğin şeyleri yapamıyorsun ben ne yapacağım demeye başlıyorsun. O yüzden benim nacizane fikrim nafakayı ve evi kabul etmen. Kendi evinin olması lazım. Sen hala gençsin kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin ama bunu yaparken yardım almak yanlış bir şey değil. Mantığınla karar vermek
10 Yorumla
Çok zordur senin açından kıyamam ya istemiyorsan nafaka alma, ama evi al baba evine gitme bir süre toparlandıktan sonra bir iş bulup çalış hayatına bak baba evine gidersen terkrar bir evlilik yapman için baskı yapacaklardır bir erkeğe bağlı olmadan kendi ayakların üstünde durmayı göster. Eminim sen istersen yaparsın yeterki iste kendine inan..
03 Yorumla
Soran+1 yılAma eger o evde kalmaya devam edersem de anilar hep gozumun onune gelecek gelin gittim ben o eve 8 yil o evde yasadim yani
- +1 yıl
tamam evi alıp satabilirsin değil mi? evi senin üstüne yapacak sonuçta.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
Gururlu bir davranış sergiliyorsunuz takdir edilesi fakat uzun vadede yanlış sonuçlar doğuracak kararlar veriyorsunuz. Baba evine dönmeniz hayatınızı çok olumsuz etkiler. Çalışmanız kendinizi geliştirmeniz lazım kendi evinizde söz sahibi olmanız lazım.
Uzun ilişkilerde erkeklerin aşkı bittikten sonra içlerinde kalan koruma içgüdüsü ne yapar bensiz anlayışı kocanızı bu davranışlara itmiş. Evi almanız onun sizin üzerinizde bir hak sahibi olacağı anlamına da gelebilir. Daha sonra olacak olan ilişkilerde size vicdan azabı yaşatabilir. Bu durumda yine de evi alıp o ilçeden, ilden uzaklaşarak iletişimi koparmak en mantıklı seçim olacaktır. Belki satar başka yerden bi ev alırsınız ya da iş için bir sermaye yaparsınız. İstenilen kadın olmak istiyorsanız hayata tutunmak kariyere, maddiyata, kişisel gelişime önem vermek zorundasınız.
Önünüzde yepyeni bol kavşaklı bi yol var neler yapacağınız size kalmış tek diyeceğim baba evine dönmeyin uzaklaşın güçlenin uzun vadede kendinizi donatın. Ayrılığı o istemiş kendi bilir kendi kaybeder iyi, mutlu, huzurlu günler dilerim.42 Yorumla- +1 yıl
Bir de yeni gördüm yaş aralığını gizli üye 18-24 sün. 24 olsan 16 yaşında mı evlendin siteye rastgele yaş mı girdin.
Yaşını doğru girdiysen ah be kardeşim niye o kadar erken evlendin. Çok gençsin kesinlikle gelecek planlarını doğru yapmalısın. Boşanmak her zaman kötü bir şey değildir bir uyanış olabilir tarafların kendi hayatı için.
Yapmaman gereken şey şu, aile evine dönüp toplum baskısıyla birlikte kısa sürede ikinci evlilik. Kariyerini inşa etmezsen bu genç yaşında sana talip olanlar dengin olmayacak. Türkiyede yaşadığımız gerçeğini unutmadan kararlar al, paran olsun diploman olsun geç değil , ehliyetin yoksa al yeteneklerini arttır bir adama bağlı değilsin.
Yaşını görünce yazmak istedim tekrar kal selametle
Soran+1 yıl28im 20 yasinda evlendim
Aklınızı çalıştırın, gurur yapmaya gerek yok. Eğer evliliğiniz yüzünden iş hayatından uzak kaldıysanız iş hayatında zorluklar çekeceksiniz bu yüzden nafaka evlilik içi gerekli zaten bunun için evlilik sözleşmesi imzalanıyor. Tazminat falan ne varsa alın hayatınıza bakın, ailenizin evine dönmek sizi geriye iter ve hiçbir şey kazandırmaz. Türkiye şartları için siz bir kadın olarak daha da çok, kendi ayakları üstünde hür şekilde durması gereken bir insansınız. Bence kimden ne kadar para alırsanız o kadar yararınıza olur kişisel gücünüzü ve sermayenizi arttırmanız size güç verecektir. Hayallerinize erişmeniz ve mutlu bir hayatınızın olması çalışmaktan/para kazanmaktan geçiyor. Eski eşiniz o parayı yiyeceğine siz yiyin işte daha güzeli mi var. Türkiye yasalarını desteklemiyorum ve esasında Feminist bir insanım ve pozitif ayrımcılığı pek desteklemem ama şu an için düşünürsek Türkiye yasalarında bozukluk var ve bu bozukluktan faydalanmak sizin en doğal hakkınız. Aileniz ile yaşamanız falan duymamış oluyum yani... Kaç yaşına gelmişsiniz artık özgür bir insansınız. Kesinlikle ne varsa alın ama istemiyormuş gibi de yapın, bu bir dava stratejisi.
10 Yorumla
+1 yılSeni çocuk sorunu için terk ettiyse o nafaka da evde senin hakkın. Ben senin yerinde olsam bir işe girer çalışırım. Kendini hiç üzme. Seven insan çocuğu bahane etmez. O sadece vicdanını rahatlatmak için hakkını almanı istiyor. seni sevdiği için değil. Amacım seni üzmek değil ama gerçekler bunlar. Onlar senin hakkın. Sonra pişman olursun.
23 Yorumla
Soran+1 yılOyle mi dusunuyorsun
Soran+1 yılYorumlardakilerin cogu da oyle demis
- +1 yıl
Evet öyle düşünüyorum ben sevdiğim adamı çocuğu olmuyor diye asla bırakmazdım.
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılIslam dininde bir kadina nafaka mecburi diyebilirim e yuce Mevla sana nafakayi helal kilmis. Simdi swn calisiyorsun patrona ben maas istemiyorum manasina geliyor. He istemiyor isen paraya cevirir hayir yaparsin mesela deprem bolgesine gonderebilirsin.
016 Yorumla
Soran+1 yılMehir de istemiyorum zaten
Soran+1 yılVerme dedim
- +1 yıl
Bence al deprem zedelere bagisla
Soran+1 yılBilmem ki
- +1 yıl
Veya al sen bana ver. Ben ne yapacagimi bilirim. 🤗
- +1 yıl
Mehir ve mihir. Birtanesi evlenmeden nisanlilik doneminde verilir digeri ise evlendikten sonra ilk geceden sonra uzun vadede verilmesi gereken bir sey.
- +1 yıl
Nafaka mecbur değil!
Kafadan uydurma!
- +1 yıl
Nafaka dedigim mehir aklima gelmedi nafaka dedim.
- +1 yıl
İkisi farklı anlam. Karıştırma.
Evet mehir helal. Oda 3 ay kadının yaşacağı kadar.
3 aydan sonra kendi rızkını kendi bulması lazım. Hazır paraya alıştırma yok. - +1 yıl
Beni duzelttin bak sagol evet dogru
- +1 yıl
Bilmediğin işe İslam dinini karıştırma bir daha. Milletin içinde azar yeme benden ;)
- +1 yıl
“3 aydan sonra kendi rızkını kendi bulması lazım. Hazır paraya alıştırma yok.”
Ne muhteşem cevap ve bilgilendirme 👏🎩☺️ - +1 yıl
İslam dininde Rızka Rabbi kefildir. Lakin oturduğun yerden de o rızkı beklemek olmaz.
Emek olmadan yemek olmaz demiş atalarımız.
+1 yılEşiniz neden sizden ayrılmak istiyor peki merak ettim. Bence vereceği her şeyi kabul edin sakın gururlu olacağım diye reddetmeyin. Yarın bir gün başka bir kadınla birlikte olduğunda pişman olursunuz hakkınız olanları almadığınıza. Çünkü siz almazsanız sizin hakkınızı başkaları yer.
10 YorumlaNedeni sormuyorum.. sanırım netleşmiş..
Sen evi altınlar nafakayı al...
Resmiyete döktür...
Sonrasında çok pişman olursun..
Ve alman çok zor olur..
Sen her şeyi al ama yine de annemlerin evine dön..
Sıkılırsan oturabilecek evin birikmiş altınların ve bi nafakan olacak..
Gerekiyorsa biriktir harcama...
İnan pişman olmazsın... soruların varsa çekinme sor10 Yorumla
+1 yılmerhaba, baba evine dönünce kendinizi yük gibi hissedersiniz bi müddet sonra. ne veriyosa almalısınız bu sizin hakkınız sonra pişman olursunuz. mesleğiniz de olmadığı için en azından çalışmaya başlayana kadar idare edebilmeniz önemli. bu devirde her şey çok pahalı ve aile evinde maalesef bi yastan sonra insan bişey istemeye utanıyor
10 Yorumlamerhaba bu uzucu durum da jendinizi uzmemenizi diliyorum olabilir anlasamiyorsaniz birbirinizi yipratmak yerine boyle bir kararin alinmasi bence daha dogru olur diye dusunuyorum nafaka durumu sizin vere bileceginiz bir karar bende ayrildim ve nafaka istemedi bende saygi duydum seni zorlamalari dogru degil bir nevi basi yapip ben hala bakiyorum herseyini yapmaya calisiyorum diye dusune bilir ailen yanindaysa istemeye bilirsin bu senin dogal hakkin ama kendin ayaklarinin uzerinde durmalisin bir is bulup bir sekilde hayatini idam ettire bilirsin dilerin hersey gonlunce olur...
10 YorumlaNafakayı istememeni anlarım. Boşanınca bağı tamamen koparmak istiyorsun, mantıklı. Ama kesinlikle zaten senin olan altınları verme. Bu parayla bir eğitim al ve işe başla. Ömür boyu birilerine muhtaç kalmamalısın. Allah korusun anne babana bir şey olursa ortada kalırsın. Ev konusunda da düşün derim. Eğer şahsi evse güzel gelir kapısı, bununla ilerleyebilirsin. Sonuç olarak yıllardır birlikte emek verdiniz.
00 Yorumlaİstememenin amacı ne? daha sonra senin üzerinde söz sahibi olabilir diyemi korkuyosun? böyle bir şey varsa haklı olabilirsin. çok erkek var sana ev verir ayrılır.. evlenmene bile izin vermez. evlensen seninle ilişki yaşamak ister (para verdi ya)
00 YorumlaNasıl zorluyorlar anlamadım? Neden bunun pazarlığına girişiyorsun ki? Onlarla anlaşman gerekmiyor nafaka alıp almamam için. Nafaka istemiyorum diye belirt mahkemede geç.
Çocuk için nafaka ayrı veriliyor zaten, çocuğa nafaka versin. O senle ilgili değil, çocukla ilgili bir şey, çocuğun hakkı olan bir şey. Ayrıca çocuğun masrafına nafaka yetmez, nafaka veriyorum diye çocuğun masraflarını karşılamamazlık etmemeli. Elin çocuğu değil sonuçta kendi çocuğu.02 Yorumla- +1 yıl
Çocuğum yok demişsin zaten şimdi gördüm. Hayatım ortada zorlama falan yok, olsa da bir etkisi yok. Mahkemede nafaka istemiyorum diyeceksin bitecek. Ayrılıyorsunuz siz, farkında değiller heralde. Ne senin onlarla ne onların senle bir işi olması iyi bir şey değil.
İhtiyacın yoksa kabul etme sakın. Bağını koparamazsın, yarın birgün hayatına biri girer hır gür olur. Gerek yok böyle şeylere. - +1 yıl
Aynı fikirdeyim çok doğru yorum 👍
+1 yılUmarım hayatın boyunca, kendin gibi düşünceli insanlar karşına çıkar. Açıkçası hayat planlamanı bozmuşsa ve kendileri teklif ettiyse; bunda gurur yapılacak bir şey yok. Kabul etmeni öneririm. Eski eşinizin ailesinide ayrıca takdir ettimz güzel bir yaklaşımda bulunmuşlar...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka için bişey diyemem
Çocuk olsaydı kesinlikle al derdim
Lakin cocuk yok Neden boşandığınızı bilmiyorum Yani bi yanlış bi haksızlık var mı?
Çalışmassan nasıl gecinirsin Ev olayı abartı olur İlla bişey alacaksan Evlenene kadar nafaka al
Ama hakkın olan altını eşyanı mehirini de al
Sonuçta anlaşın Kimse mağdur olmasın
Düşmanmış gibi intikam alır gibide hareket etmeyin00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Hakkın olanı almalısın bence sonuçta yasal olarak bunlar senin hakkın. Duygusal davranma ileride pişman olursun almak istemediğin için.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılVerdiğin kararda haklısın.
Yanlız evi sadece kira için kabul et. Nafaka almama hakkın var. Nafaka istemiyorum diye dilekçede belirtirseniz vermez sana..
Babanın evinde sıkıntı yaşarsan da bir dayanağın olur.
Evi bırakma..20 Yorumla
+1 yılAblacım sen safmısın yoksa aklınımı yitirdin. yok istemiyorsan madem al bana ver. Zaten bende öyle kötü seylere harcamam iyi şeylerle değerlendiririm. Hayırda yaparım. geri çevirme yaaa.
12 Yorumla
Soran+1 yılYaa inandim bende sana
- +1 yıl
inan inanma. bana vermiyorsan sen saflık yapıp böyle bişeyi çevirme abla tavsiyesi. Ileride yaşlandiginda yaşın ilerlediğinde çoooook pisman olursun. Benim hayalim bi evim olsun bolca hayır yapabileyim. Buna sende inan inanma seni inandirma çabam yok benim. zaten bana vermezsin evi o bi gerçek:) bende ayrıldım eski eşimin parası falan yoktu para alamadım. Ama şuanda sürünmesemde iyi değil hayatım. insanlar 5 kuruşa muhtaç kaldığında sana bunu çok görüyorlar. ve bunu yaşım ilerlediğinde iyi anladım. 5 kuruşu boş ver 2 dakikasını çok görüyor insanlar. benden abla tavsiyesi. birde önüne bu fırsat cikmis gerimi tepiosun.
+1 yılKabul et bunları ve boşanma sonra pişman olacaksın kendi düzeninden sonra baba evine dönüp yeni düzen kurmak zor bunu kuzenim yaşıyor çok pişman eşinin verdiği evi almadığına nafaka almadığına.
13 Yorumla- +1 yıl
Ayrıl yani demek istiyorum evi al sonra sat başka yerde ev al yaşa ama bunlar senin hakkın biraz mantıklı bak zoruna gitmesin nafaka almak.
Soran+1 yılAgrima gider ondan para almak
- +1 yıl
Baba evinde işsiz evsiz oturmak daha ağrına gidecek benden söylemesi
+1 yılGizli üye sen iyimisin? Kocan isteyerek sana mal/mülk veriyor ve sen istemiyorsun, senin başına ne düştü? Sen ne yap malı mülkü al evi de sen orada yaşamak istemiyorsan kiraya ver kalırsın baba evinde ve paşa/paşa kira parası alıp ta yaşarsın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Nafaka hakkın sonuçta
Ve adamda isteyerek veriyor
Sende gerekirse dagitirsin hayrina
İş bulana kadar idare et
Sonra dağıt
Baba evinde bu saatten sonra neden kimsenin eline bakasin
00 Yorumla
+1 yılYani şimdi işin yok gücün yok nasıl gecineceksin? İş bulsan çalışsan ona bir şey demiyorum ama bir deneyimin yoksa o da zor. Bence gelecek odaklı düşünmelisin.
02 Yorumla
Soran+1 yılLise terkim
- +1 yıl
Olabilir yine de senin hayatın senin kararlarin
+1 yılAile evinde zor olur bence ama sadece evi kabul etsen daha doğru olur. Bide iş bulana kadar seni idare edebilecek miktarda para.
Tek başına ayaklarının üzerinde durabilmek için. Çalışıp kendi evinde olman daha iyi olur.00 YorumlaBelli ki eşin açık kapı bırakmış. Ailesi de sana çok değer veriyor kimse kolay kolay evi bırakmaz bu durumda. Bence boşanma konusunu iyi düşünün baş başa daha çok vakit geçirin ve bu süreç de asla sitemci olmayın.
00 Yorumla
+1 yılÖnce tapuya gidin evi üzerine al sonra anlaşmalı boşanın öyle nafaka olmuyor. Baba evine dönersin o evi de kiraya verirsin sana kazanç sağlar. Ayrıca istersen bi iş yaparsın. Senin yerinde olsam yapacağım bu olurdu
00 YorumlaEğer nafakayı alırsan olur da bir gün başka biri ile çıkarsan çok özür dilerim ama diyeceği laf şu büyük ihtimalle "sen benim paramla başkalarıyla mı yiyorsun" bu cümle belki ilkel gelebilir ama sıkça rastlanan bir cümle maalesef.
00 Yorumla
+1 yılÇatır çatır al da ye de bacım bu gurur yapılacak bişey değil yarın öbür gün pişman olursun çevremde herkes gurur yaptı karşı tarafın 5 kuruşunu istemem dedi boşandıktan sonra durumlar o kadar çirkinleşti ki keşke alabileceğim en yüksek rakamı alsam diyolar hiiiiç çekinme bu konuda kadının hakkıdır al tabikide
05 Yorumla- +1 yıl
Mesleğim işim yok diyosun baba evine dönersin tabi de misafir gibi hissedersin onlara da mahçup olmamak için al nafakanı elinde düzenli gelen paran olsun
Soran+1 yılNafaka almak agrima gider
- +1 yıl
Daha sonra geçim sıkıntısı çekersen işim yok diyosun ailenden istemek de zor olucak
Soran+1 yılOnlar ailem ama diger ise el adami
- +1 yıl
Güzelim hayatın hakkında bilgim yok ama bu durum gurur durumu değil eğer ki evlilik için kariyerinden okulundan işinden vazgeçtiysen nafaka da tazminat da hakkın ayrıca ailem deme bi kere el kapısına gittikten sonra onlara da misafirsin artık ailen 1 yıl bişey demeden sahip çıksa 2. Yıl lafını yapar 2 de yapmasa 3. Yılda yapar sen bu konuda hiiç çekinip gereksiz gurur yapma al en kötü el adamı olarak görüyosan hiç dokunma harcama ki sana ödemekte o ısrar ediyomuş o yüzden 5 kuruş harcamasan bile kenarda dursun başın sıkıştı mı en ufak bi şeyde ailene bile minnet etmemek için hayat güvencen olsun
+1 yılAile evine dönebilirsin tabi ama sana vereceği şeyleri al dursun bi köşede yatırımın olur aç açıkta kalmazsın öyle düşün yine ailenin yanında yaşarsın ne olacak
10 Yorumla
+1 yıl1 senelik evlıydım cocugım yok esım bosanmak istedi aksine bana kurus odememek ıcın kıcını yırttı ama tazminat odedı essek gibi. Sana tavsiyem baba evine dön calıs o adamın kurusunı bile alma. Benimki inat etti diye aldm ben.. Neden bosanıyo sunuz evlıluk terapustne gitseydinz kske? Hcbsy ıcın gec değil
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle boşanmak öyle kolay mı değmez 😡
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de aynı durumdayım. Nafaka alacagm calısmadıgımdan ama az mutfak masrafı ancak karşılanır. Baba evine döndüm. Mecbur evde oturacagm. Boşanıyoruz ama ben cok sevdim. Zorla boşanıyorum cünkü istemiyor
114 Yorumla
Soran+1 yılSen peki sen bosanmak istiyormusun
Soran+1 yılPardon istemiyormussun
Soran+1 yılBende ayni durumdayim
Cevap sahibi+1 yılHayır istemiyorum hayatımı adadım ben de o kadar sene evliydim hemen hemen cocugum yok
Soran+1 yılBende de yok cocuk
Soran+1 yılAldatti mi seni
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum hiç öyle şeyler konusmadık. Ben dedi zürekli huzursuzluk , gerginlikten bıktım dedi. Yalnız olmak istyorumx evli kalmak istemiyorum dedi. Ailesi de verdi gazı. Öyle yani
Soran+1 yılCocugun olmuyor mu
Soran+1 yılBenimki aldatma degil cocuk istiyor adam benimde cocugum olmuyor
Cevap sahibi+1 yılYok hamile kalmıştım da düşük yaptım. Sonra bir daha zaten istemeidm
Cevap sahibi+1 yılYa sonuca bakalım bizi istemiyorlar işte. Hem de sucum günahım yokken
Soran+1 yılSen en azindan hamile kalbiliyormyssun ben hamile de kalamiyorum
Cevap sahibi+1 yılYa hamile kalsam ne olur. Hamileyimd edim adam sevinmedi bile. Ayrıca sonucta kovuyor işte boşan diye yalvarıyor. Ben bir daha evlenmem de cocuk zaten yapmam
Soran+1 yılUzuldum
Sonradan çok pişmanlık yaşayacağın kararlar alma;
Ne veriyorsa al!
İlerde neye ihtiyacın olabileceğini bilemessin !
Ayrica O mallara Şu an (ki ilerde olabilir) ihtiyacin yoksa bile biriktir gerekirse ilerde Ona dügün hediyesi olarak veya cocuguna hediye olarak verirsin?
Ama gurur yapma AL00 Yorumla
+1 yılBu senin zararina olan birsey degil şu an olabilecek en iyi durum bu derim verilen daireyi kiraya ver nafakayida baglat calisip kazandigun paranda cebinde biriksin
00 Yorumlaailemin ve kendi deneyimlerimlerime göre gurur onur bilmem neydi yapma...
tek diyeceğim şey evinide al sltınlarınıda nafakanıda iste.. emin ol ailen isterse en iyi aile olsun insan bir zaman sonra kendini yük gibi görüyor. mesleğim yok diyorsun uzun vadede o nafakayı almamak sana sorun çıkara bilir o yüzden gururunu falan bırakıp nafakanı al deneyimlerimle söylüyorum bunu ve (anlaşmalı boşanmaysa karşı taraf nafakayı yükseltmeden nafaka yükselmiyor) buda aklında bulunsun00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl8 yıl uzun Bi süre anladığım kadarıyla da sevmişsin seviyousn neden ayrılık peki... çocuk da yok nafaka alma bence Bi bağ yok boşuna hayatında olmasın belki aşık olursun tekrar bir erkek girer hayatına
013 Yorumla
Soran+1 yılBaba olmak istiyor
Cevap sahibi+1 yılYaa üzüldüm baba olmak için off kötü oldum
Soran+1 yılBende de cocuk olmuyor
Cevap sahibi+1 yılÜzüldüm Allahim versin pes etmeyin 20 yıl çocuğu olmayıp olanlar var imtihanı farklı herkesin çocuk en büyük aşk hiçbir şeye benzemiyor
Soran+1 yılAsla cocuk olmazsa peki
Soran+1 yılEminim oyledir yani benim cocugum yok o kadarini bilemem ama oyledir bence
Cevap sahibi+1 yılÇocuk olur imtihan pes etmeyin inşallah olur ve sende yaşarsın bilirsin
Soran+1 yılYa olmazsa
Cevap sahibi+1 yılOlur imtihan pes etme kararı ol emin mi bakalım başka kadından çocuğu olacağına tedavi dua ile olur Allahın izniyle
Soran+1 yılSorun bende
Soran+1 yılO saglikli
Cevap sahibi+1 yılOff çok üzüldüm 😭😭çocuğun olmuyor diye başka kadına gitmesi vicdansızlık 😭😭kalbim sıkıştı ağlayamıyorum
Soran+1 yılUzlme
+1 yılBu kadar iyi ve anlayışlı çiftin ayrilmasida üzücü. ikinizde birbiriniz gibi birilerini zor bulursunuz.
017 Yorumla
Soran+1 yılCok seviyordum ben onu ama iste bazen sevgi de yetersiz
- +1 yıl
Omu sevmiyor
- +1 yıl
Gerçi buda biraz kırıcı bı soru oldu kusura bakma
Soran+1 yılCocugumuz olmuyor benden kaynakli o cocuk istiyor bende bisey diyemiyorum
- +1 yıl
Anlıyorum ama boşanmak hoş olmayacak gerçekten. oda çok pişman olacak. lakin iş işten geçecek. neyse hayırlısı olsun. boş ver al evi nafakayida kabul et. ihtiyacin yoksa nafakayı ihtiyacı olan birine bağışlar gönlünün sadakasi olur
- +1 yıl
Evi al çünkü büyük bir bencillik yüzünden senden ayrılıyor. nafakayids hak ediyorsun
Soran+1 yılAgrima gider onun parasi ile hayatima devam etmem
- +1 yıl
Ozmn bı hayır kurumuna bagislarsin. hatta kendine bı evlat edin onun geçimi için harca.
- +1 yıl
Bu devletin sana tanıdığı bir hak.
Ve bunu ödemek zorunda
Soran+1 yılEvlat mi edineyim
Soran+1 yılOlur mu ki oyle sey
- +1 yıl
Ne olacak canım evin olacak gelirin olacak çocuğunda olmuyor devlet sana bu hakkı tanıyabilir.
- +1 yıl
Ayrıca senin için hayata bağlanıp dallanıp budaklanman için bı vesile olur
- +1 yıl
Ha tabi ya bunu hiç düşünmediniz mi ikiniz?
Soran+1 yılVen istedim evlat edinmeyi ama o istemedi
- +1 yıl
Hmm bı arastir bakalım. belki bu sartlarda bir çocuk sahibi olwbilirsin.
- +1 yıl
Hayırlısı ya
Ama adamın durumu iyiyse al yani düşünme
Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı. cok ilginc.. genelde eski esler cocuk bile olsa nafakadan kacarken senin eski es ev birakayim diyormus? sebep? cok ilginc geldi bana..
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle dedi
Haklısın
Tek kuruş isteme kendi ayaklarının üzerinde dur
Çalış
Eşin seni mağdur etmek istemiyor
Kendini hatalı görüyor o yüzden035 Yorumla
Soran+1 yılVicdanini mi rahatlatmaya calisiyor anlamadim
Soran+1 yılUzaklasmidti benden
Soran+1 yılCocugum yok
Soran+1 yılCocugum. olmadi benim. tedavi gordum ama olmadi iste
Soran+1 yılOyle
Soran+1 yılKolay degil ama bazen parka gidiyorum saatlerce cocuklarini oynatirmaya gelen ciftleri seyrediyorum bi an kendim anne olmadigimi hatirliyorum cok agrima gidiyor
Soran+1 yılOyledir ama insan uzulmeden de edemiyor bi de evliligin bu yuzden bitmesi falan
Soran+1 yılEger cocugum olsaydi zaten bosanmazdi ki
Soran+1 yılCocuk olmuyor diye bosanmak istedi
Soran+1 yılTek basima olsam bile mi bekar yani
Aile & Toplum konusunda 484 cevap paylaştı. Sakın ha. Sonra çok pişman olursun. Ne veriyorsa daha fazlasını al öyle boşan. Senin durumunda olan tanıdığım var ve çok pişman. Çünkü zamanında sözlerimi duymazdan geldi.
00 Yorumla8 yıllık yıpranma payı verir mahkeme ayrıca 8 yıl içinde alınan eşya mal mülk yarisi size ait oluyor çocuk yoksa nafaka almayabilirsin alirsanda belli süre kısa süreliğine alırsın ayrıca vermese vermiyorlar deriz veriyorlarsa neden istemiyorsunuz hakkınızı? Merak ediyorum
00 Yorumlacanım olmak lazım çocuğun var tabi ki uygunsa durumu vermesi normal almamak yarım akıllı tribidir.
06 Yorumla- +1 yıl
çocuğu yokmuş
Soran+1 yılO bosanmak istedi bende mecbur kabul ettim ama nafakayi kabul edemem
Soran+1 yılAgrima gider cunku
+1 yılbir mesleğin yok. bu sebeple ortada kalmaman lazım. ancak evlendiğinde doğru olan nafakanın kesilmesidir. çünkü yükümlülük kalkar.
02 Yorumla
Soran+1 yılOrtada kalmam babamin evine giderim
- +1 yıl
Yeniden evlenene kadar bu nafakayı al. Depremzedelere hayır yap. Sevabı 2 ye katla.
- Aile & Toplum konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yılKizlar boşnmayin bence o sizin hayatinizi çaldi, hevesini aldi birakti olcak boşanmayin hayati zindan edin
014 Yorumla
Soran+1 yılBosanacagim diyor
- +1 yıl
Mahkemeye cikinca kocami cok seviyorum felan yap agla yalandan , kizim sacmalama aklini basina devşir , baba evine gidince ne olcak kapiya bile cikamazsin herseye laf ederler basina laf ederler herseye benden sana soylemeso bosancam diyorsa bi haltlar yiyordur o takildigi kizi bul kocandan uzak tut bak it gibi geliyo pesine , telefonunu kurcala , sonra bosanmamaya calis , bak s hevesini aldi birakti olcak onun icinmi evlendin aklini kullan evinde otur bosanma, otur gezm toz parasini harca ye evindede otur o surtuk kim onu bul onun pesine düş
- +1 yıl
@Kösehilmi Kocasinin oyle birisi oldugunu sanmiyorum , ki bu kizda oyle birisi degil
Soran+1 yılAdam bosanmak istiyor ben ilk dedim yapma etme diye dinlemek istemiyor artik daha fazlasini diyemem bosanmayi istemiyor bunu o da biliyor ama o kararini vermis artik
Soran+1 yılEger ayak surersem benden nefret eder nefret etmesin benden
Soran+1 yılNe peki
Soran+1 yılBen bosanmak istemiyorum duzeletyiz bunu o biliyor ama o bosanmak istiyor
Soran+1 yılYok zaten o da teklif etti evde altinlarin da sende kalsin mihrini de veririm diye
Boşan ve nafakayı istemiyorsan al ve muhtaç insanlara ver. Evi de al, ihtiyaç yoksa sat ve bağışla.
Depremzede öğrencilere burs veren bir dernekler var. Oralara gönder00 Yorumla8 yıllık evliliğini ilk önce bitirmemeye çalış kurtarabiliyorsan kurtar
Nafaka ve mehir hakkın alman lazım00 Yorumla
+1 yılNeye zorluyor böyle Bir eşin varken neden boşanıyorsun 8 yıl az bir Zaman değil
06 Yorumla
Soran+1 yılO istiyor bosanmayi
- +1 yıl
Neden
Soran+1 yılCocugum olmuyor benim
- +1 yıl
Hadi ya çok geçmiş olsun bir şey diyemem 😔😔
Soran+1 yılSagolun
- +1 yıl
Ne oldu sonuç
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kocam olaydida beni de böyle boşasaydi, bir acun değil ama herif evi arabayı altınları bırakmış, mis gibi erken emeklilik daha ne
00 Yorumla
+1 yılVeriyorlarsa neden almamakta ısrar ediyorsunuz anlamıyorum. İlerdd maddi sıkıntılara düşmemek için alın gitsin...
00 Yorumla
+1 yılBak çocuk yok ortada kocan istesede hakim tam anlamıyla birşeyler alamaz ve saçmalama hakkını bırakma sakın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Çocuğunun olmaması başka bir durum. Madem ayrılmayı istiyor ve maddi imkan sağlayacak bence vazgeçme
00 Yorumla
+1 yılnafaka almak istememekte haklısın istemiyorsan alma ama bence baba evine dönme evi ve altınları bırakma onlar senin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılAaa ne güzel koca ve ailesi 😄
Al kız niye almayacakmışsın hakkın. Onun neyi varsa yarısı senindir.
00 Yorumla Evini al sonra pişman olursun kendi isteğiyle veriyor
014 Yorumla
Soran+1 yılAma ben o evde yasayamam bi daha o eve gelin gittim ben yani hersey gozumun onunde
Soran+1 yılEski esiniz ev hanimimiydi
Soran+1 yılCocuk icin mi nafaka veriyordunuz
Soran+1 yılAllah bagislasin
Soran+1 yılAma bence nafaka vermeniz iyi oluyor sonucta ortada kiziniz var bizde cocuk bile yok
Soran+1 yılAynen oyle evlat aski hicbiseyin onune gecmemesi gerek bence yani benim cocugum yok siz daha iyi bilirsiniz ama bence oyle
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir gelirin yoksa ve vermek istiyorsa al neden almak istemiyorsun. Harcamasan bile birikim yaparsın
00 Yorumla Bu kadar anlayışlı bir boşanmada ilk denk geliyorum pislik çıkarmadan boşanan eş görmedim ben boşan herşeyi al neden bitiyor bilmiyorim ama
05 Yorumla- +1 yıl
Adam gemç bir kadına takılmış olmalı. Normal değil. Adam zengin.
- +1 yıl
Bu kadınlardan korkulur.
+1 yılnafaka değil en azından evi al baba evi baba evi nereye kadar bı sure sonra ailende olsa gözlerine batarsin bari evin olsun
00 Yorumla
+1 yılAdam daha ne desin yani bilmiyorum ki almalısın ihtiyacın olacak öyle deme baba evine dönünce eskisi gibi olacak diye bekleme
00 YorumlaBence al ve gurur yapma sonra yeni bir işe gir öyle hayatın daha güzel olur. Gurur yapmanın bir faydası yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılBunun kararını biz değil sen ver. İçinden nasıl ve ne yapmak geliyorsa onu yap. O teklifi sunmuş kabul edip etmemek senin elinde.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yıl8 yıl adama hizmetcilik ütü, temizlik, yemek , ve seks yaptınız. bunalrı hesapla. evin ve nafakan senin hakın.
00 Yorumla
+1 yıl8yillik. evlilikte evini al boşandıktan sonra aile ile yaşamak zornoluyor en azından kimseye muhtaç olma
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle bende ayrılsam asla bu devirde gurur yapayım diye kendimi başkalarına muhtaç ettirmem fıtil. fitil alırım dile. kolay 8yillik evlilik bikere yipranma payı diye bişey var al gitsin hatta donuna kadar al 😉😬
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. En azından evi al. Yarın geçim derdin olur. O senin hakkın.
05 Yorumla
Soran+1 yılO evde yasamaya devam edersem hep onu hatirlarim
- +1 yıl
Çok gururlu bir kadınsın. Yazdıklarını sonradan okudum. Al ne hakkın varsa, bırakma boş gururun yeri yok. Sonuçta sen bir kötülük yapmamışsın. Her şey Allahtan çocuk olur veya olmaz. Bir şeyler varken iyi de olmayınca mı kötü. Bu nasıl hayat arkadaşlığı? Al hakkını ve arkana bile bakma.
Soran+1 yılOnun parasini alamam artik hem nafaka da olmaz cocugum yok ki nafaka alayim
Soran+1 yılYani cocuksuzlara veriliyormus fakat ben istemiyorum
- Aile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılNe diyorsa kabul et. Aptal olma
Baba evine gitsen rahat mı edeceğini sanıyorsun?00 Yorumla - Devamını Gör (121)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar