Sitede varsa bir müslüman, bir hristiyan yahut herhangi bir teist, bana mâkul sebepler sunabilir mi, kendisi niçin inanıyor diye?

Sitede varsa bir müslüman, bir hristiyan yahut herhangi bir teist, bana mâkul sebepler sunabilir mi, kendisi niçin inanıyor diye?

İnanmak isteyen için fazlasıyla kanıt var, inanmak istemeyen içinse her şey masaldan ibaret. Ben buraya elli tane şey yazsam da senin niyetin gerçekten inanmak değilse, "karşıt tez sunmaksa" küçük bir yer bulursun kendine kurcalayıp oradan sunarsın karşı tezini, ondan boşuna uğraşmaya gerek yok. İnanıyorum...
Uzay , uzayın dengesi , insan vücudu , hayvan, doganin dengesi... Bunlar kendi kendine var olmuş olamaz. Biz insanlarin algilayamayacagi üstün bir güç ve zekanın yaratmış olması lazım. İnsan vücudu bile o kadar karmasikki bu bile tek başına bir kanıt.
ne dengesinden bahsediyorsunuz? her şey keşmekeş. uzay dengesi falan yok, sıfır astronomi bilgisi. dünyanın yörüngesinden çıkması çok zor ihtimal değil, bir göktaşının dünyaya çarpması, güneşin yok olması, hepsi olabilitesi olan şeyler.
doğa, insan kusurlu varlıklardır. siz bile milyonlarca kardeşinizi ölüme terk edip yumurtayı dölleyerek doğdunuz. milyonda bir ihtimal... denge nerede? saçmalık
Ya ordaki gezegenler , güneş vs vs yer çekimi , boşlukta durmasından falan bahsediyorum. Evet dünya yok olabilir ona bir şey demiyorum.
Evrim teorisi saçma geliyor bana. Çünkü hicbir şey hiçten var olamaz
Ya Allah , sonsuzluk , cennet , cehennem insan olduğumuz için algılayamadığımız şeyler. Sonsuz yaşamı beynimiz algilayamiyor. Çünkü bizim de kapasitemiz bir yere kadar . Allah öyle yarattı. Ama evrim teorisi vs vs böyle degil
sen istiyorsun Bi görüntüsü olsun görelim. mantıken herkes görse zaten herkes tek bi dine inanır başını secdeden kaldırmaz. ama Allah öyle bi varlık değilki. maddesel olarak göresin. herşeyin bi yaratıcısı vardır. yaratıcının yaratıcısıda olmaz
ikisi çelişki değil. dediğim gibi siz tanrıyı basit bir şey gibi mesela zeus gibi bir şey sanıyorsunuz galiba. mantıki delil diyorsun o zaman evrene bak. şimdi ben sana aklın oldugunu kanıtla göster desem görünmez
senin dünyada gördüğün kavramlar zaman vs tanrı için yoktur. çünkü onu yaratanda tanrıdır. tanrı zaten herşeyi yaratmış yaratıcı olmaz çünkü ezeli yoktur onun
yaratıcısı olmaz
kendini kusurlu yazmışsın neye göre bu kusur?
spermin yumurtayı döllemesi yani doğuşun bile milyonda bir ihtimal. bu rastgelilik demektir.
hücrelerin kontrolsüz bölünmesi, bu tıpta kanser, şu anki konumuzda kusurdur.
hastalıklar kusurdur. evrimsel süreçte değişip gelişmemiz, önceki halimizin daha kusurlu olduğunu gösterir. bu kusurdur.
pardonda sen sigara içersen lanser olursun. binlerce yıl öncesi insanlar nasıldı hastalıklar ne kadardı. teknoloji sanayi bacalar yükseldikçe her şey artıyor.
cahillerin konuşması aynı senin gibi işte safsatalar yok komisiniz yok bilgisiz. binlerce yıl önce hastalıkların fazla olduğuna emin oluyorsun ama 1500 yıl önce inen kurana inanmıyorsun kendinle çelişme. şimdi ben senin nicki solitude değil desem ispatla desem sen bana ne sunarsan sun inanmam seninki o. zaten inanmak istemiceğin bir şey için burada boşa provakasyon yapma
Kur'anla geçmişteki hastalıkların ne alakası var? ben inanmıyorum, geçmişte hastalıkların daha çok olduğunu BİLİYORUM.
oysa kuran çelişkilerle dolu, insan haklarına aykırı bir arabın sözlerinden ibaret.
solitude kismina gelirsek, eğer solitude olduğunu söylüyor ve nickimde gerçekten öyleyse kanıtlanmış demektir. eğer göz ardı ediyorsan senin aptallığındır.
1500 2000 yıl önce kuran incil tevrat yazılmış al sana delil. hani sen binlerce milyonlarca yıl önce olan şeye inanıyorsun ya. onuda gectim peygamberlerin ne çıkarı vardıda Allah var ona inanın dedi? para mı zenginlikmi? üstelik işkencelere rağmen. yoksa en ufak işkencede tamam sizin dediğiniz olsun derlerdi
nickinin yazması birşery ifade etmez bana. kuranda çelişki sizlerin cımbızlaması sadece insan haklarına aykırı birşeyde yok yoksa incilde tevratta genel olarak aynı. arabın işi gücü yok kendini öldürtecek kadar kitapmı yazacaktı? diyelim yazdı amacı ne kitabı yazınca Muıhammedin eline gececekti? niye uydursun?
niye uydursun söyleyeyim: ayrı ayrı yaşayan ve merkezi otoriden yoksun arap kabileleri birleştirmek pekâlâ iyi bir sebep. çünkü islamda millet değil ümmet kavramı vardır.
ve muhammed ne işkence gördü ne öldürüldü, kendi krallığını kurdu, savaştı etti vs.
ne çıkarı vardı peki, çok basit kendini kral yaptı. üstüne aradan yıllar geçti hala ona tapılıyor. buna hitler bile ulaşamadı
işkence edilmek istendi öldürülmek istendi olaya sadece MUhammed açıısında bakılmaz. tek peygambner o değil. kendini nasıl kral yapmış? arabistan kralımı olmuş? baskılardan dolayı göç etmek zorunda kaldı. eğer uydurmuş olsaydı baskılara boyun eğer göç etmezdi. sende bana aklını kanıtlayamazsın.
Beyin herkeste var. Senin mantigina görede evrene bak o zaman. Söylediğin aklın olduğunun delili değil. Tımarhanedekilerdede beyin var
Cevap
5Cevap
Hayır çünkü tanrı yoktur. yani herkesin kendi inancı tabi ki ama ben tanrıya ya da dinlere inanmıyorum dinlerin saçma ve uydurulma olduğunu düşünüyorum. bilimsel kanıtlar yok ayrıca genel olarak insan sorguladığı zaman her şeyin ne kadar saçma olduğunu fark ediyor. bu yüzde de ben bu kadar adaletsizlik varken tanrıya inanmam.
Dinler inanmayı, imanı esas alır. Sorgulamak yasaktır. Teist birisi tanrıyı kanıtlamaya çalışıyorsa imanı zayıftır.
Deistler ise birkaç argümanla gelir ama hiçbiri bilimsel değildir felsefidir. Felsefe ile kanıt olmaz. Üzgünüm tükenmez kalem ile din yayılamaz.
1. öncül: Tanrı bir varlıktır.
2. öncül: Varlık var olandır.
3. öncül: Var olan vardır.
Sonuç: Tanrı vardır.
Bitti.
Bu evren bir şekilde var olmuş. Onu var eden benim için yaradan. Sonuç olarak yaradan biri değil. Bir güç.
En büyük kanıt Sensin..
Seni en ince hücrene kadar yaratan bir yaratan var..
İnsanlar bile ancak robot haline getirebildiler.. İçine can katamadılar.
ben ve diğer canlılar evrimsel süreçlerden geçip bugünlere gelen yaratıklardan ibaretiz.
beni en ince hücreme kadar sözde yaratan tanrı vücudumu niçin mükemmel tasarlamamış? kendi ruhunu verdiği bir yaratık bu kadar kusurlu olabilir mi? kendiside mi kusurlu?
robotlarla canlılar farklıdır. bir kere adı üstüne, canlılar canlıdır, robotllar cansız. cansız varlıkları bile şu anki teknolojiyle oldukça geliştirdik, düşünüyorlar hatta, gelecekte insandan farkı kalmayacak.
Sen evrimlerden geçtin.
Ama ilk insan Hz. Adem topraktan yaratıldı..
Anladığım kadarıyla vücudunda eksik kalmışsın.
Neyin eksik bilmiyorum.
Ama bak aklın eksik değil, sorgulama yapıyorsun.
Gözlerin eksik değil okuyup dünyayı görebiliyorsun.
ellerin eksik değil yazı yazabiliyorsun.
Komple eksik olsaydın ya da sadece şurada saydığım özelliklerinin tamamı eksik olsaydın yaşayabilir miydin?
Kendi ruhunu hiçbir canlıya vermez. O tektir, o hiçbir yarattığı canlıya benzemez..
İnsanı insan yapan duyguları dolayısıyla ruhudur.
Sen ruhsuz olsan ölü bir yaratık olacaksın.
Yokluğunu kanıtlayabilirmisin
evet, karanlığı kanıtlarım, açın gözlerinizi bakın, işte kanıt.
mutluluğu da kanıtlarım, mutluluk dediğimiz beynin salgıladığı kimyasallar.
bu kadar, emprik olarak kanıtlandı.
kaldı ki şu an konuyu dağıtmaya çalışıyorsunuz. sorduklarıma cevap verin, somut olan karanlık ve mutlulukla, hayalî bir yaratık olan tanrı aynı şey değildir.
ya zekânızı kullanın ve mantıklı cevaplar verin-tanrının ihsan ettiği, ya da susun ve safsatalara girip komik manipülasyonlara başvurmayın
Bana bir parça karanlık getirebilirmisin o zaman?
Somutlaştırmak ayrıdır , somut haldeki maddeler ayrıdır.
Kimyasallar , hipotalamus beyindeki bir organel kandaki ph değerini ölçerek susuzluk hissi yaratır.
Bu organelin çalışmasını sağlayan şey sadece elektrik sinyallerimidir?
Beden sadece bir iletken mi diyorsun?
Bir karbonu elektron mikroskobu ya da taramalı mikroskop göremez.
Siz bunların bilgisini elmas veya grafit üzerindeki 6 köşeli Karbon ve 4 dilimli elmas şeklinde görebilirsin.
Daha basite indirelim konuyu hidrojen bir yapım ve bağlama atomudur.
Ama mikroskop altında bunu atomik göremezsin.
Sadece su (h2o) veya hidrojen bağlarına sahip moleküler yapıdaki cisimlerden görebilirsin.
Sana kalırsak bu atomlarda yoktur.
Sonuçta göremiyoruz?
Sen söyle ,
Bir şeyin varlığını kanıtlamaya onun izleri yeter mi?
Yoksa insanlar olarak siz bu güne kadar teori üretmek dışında bir hâkikate varamadınız mı?
Ne kadar ilim sahibisin?
Kuantum fiziğinden konuşacaksak buyur oturalım.
Biyoloji dersen buyur konuşalım.
Kimya dersen buyur konuşalım.
Bunları sözde tesadüfler oluşturmadımı?
Fiziki bir evrende fiziksel bir nedeni olmayan olaylar açıklanamaz ilkesini siz yaratmadınız mı?
Etrafta o kadar iz bulabilirsin ki Tanrıya dair.
Mesela kuantum fiziğinde serbest ortamlarda ; mesela uzay.
Enerji serbest olarak akış gösterir.
Ve bu duruma göre dünyamızın milyonlarca kez karadeliğe girmesi gerekirdi , veyahut bu bölgelerin içlerinde binlerce paralel gerçeklik ve boyut oluşurdu.
Dünya ve etrafındaki gezegenler 400 yılda 1 defa tam bir şekilde düzenlenir.
Buna göre evrensel çekim yasasında bir karadelik veya merkezkaç kuvveti oluşması beklenir.
Dünyayı dengede tutan şey nedir?
İnsan bedenini bu şekilde oluşturan?
Dünyayı yaşama elverişli kılan şey nedir?
Bigbang teorisi bana ilginç gelir.
Güneş patlar bir meteorit dünyaya çarpar ve bilinmeyen bir mikroyaşam formu dünyada evrimleşir.
Ağaç yaratan bir mikroyaşam formu görmedim , ya da çiçek.
Ayrıca dünyanın atmosfer altı katmanı 5000° sıcaklığa sahip.
Bu sıcaklık askeri bir teknolojidir.
Plazma kalkanı.
Aynı zamanda güneş ışınlarının dünyanın merkez kuvvetinden dolayı etrafından kırılıpta plazma etkisi yaratması da bir hayli tesadüfi.
İzler arıyorsan bunların herhangi bir ucundan tut yürü.
Ben anlamam dersen de burdaki tek hâyali varlık sensin.
İşin doğrusu hayattaki amacım seninle laf dalaşına girmek midir yoksa iyiliğini istemek midir?
Bunlardan hangisi doğrudur?
Evrende bir kusur bulursan söyle de senin inancına geçeyim.
madem kuantum dediniz: kuantum dalgalanmasına bir bakın derim,
madem evrendeki sözde düzen, denge dediniz: evrendeki rastgeliliğe, dünyanın yörüngesinden her an çıkması ya da pekâlâ yörüngedeki başka gezegenin dünyaya çarpması ihtimaller dahilinde, hiçbir şey mükemmel değil ya da düzene sahip değil.
madem diyorsunuz ki insanı ne oluşturdu: oluşmadı, evrimsel süreçlerden geçti,
eğer derseniz ki neye bağlanır bu evrimsel süreçler, derim ki en temelde büyük patlama ânına.
derseniz ki büyük patlamaya, yani her şeyin bir anda genişlemesine ne sebep oldu, derim ki evrendeki diğer her şey gibi, tıpkı iklimlerin bozulması, yörüngeden çıkabilecek gezegenlerin olması, bir insanın yumurtayı dölleyecek spermken milyonlarca potansiyel kardeşini elemine etmesi ve milyonda bir olarak sizin, benim doğmamız, tüm bu rastgelilik ve düzensizlik gibi, evren başta dediğim gibi bir kuantum dalgalanması sonucu tamamen sebepsiz, başka bir şeye ihtiyaç duymadan oluştu.
madem diyorsunuz ki karanlığı getirebilir misin, derim ki somut şeyler sadece elle tutulan değildir, karanlığı görebiliriz -gerçi mantıken karanlık ışığın olmaması, dolayısıyla onu görememiz demek,
her neyse,
şimdi söyleyin,
amacım sizinle laf dalaşına girmek midir yoksa size doğruları göstermek mi?
tüm bunları boşverin, sizinde pekâlâ kabul edeceğiniz gibi tanrı bilinen değil inanılandır.
tüm bu evrenmiş, yaşammış boş sözler. bir yere varamayız.
Olmayan şeyi kanıtlayamam
şşş sakin ol, gel yanıma çocuğum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?