1-Senin telefonun kaç mega piksel 500den azdır göz 500 mega pisel sen telefonun rasgele oluşabileceğine inanıyormusun veya evrimleşeceğine?
2-Bir oda düşün içinde bir kalem ve tablo var ateistlere göre burada ilim kudret irade sahip birşey olmadan kainat oluştu o halde bir insanmı kalemi kullanarak resimi yapmıştır yoksa kalem kendiliğinden resimmi çizmiştir hangisi mantıklı?
Mantık kuralları içinde kalmak şartıyla kâinatın var oluşunda göz önünde bulundurulabilecek üç ihtimal vardır:
Kâinat kendiliğinden var olmuş, kendi kendisini yokluktan varlığa çıkarmıştır.
Kainat tesadüfen meydana gelmiştir.
Bu kainatı yaratan ve ondaki düzeni sağlayan bir yaratıcı vardır. O da Allah’tır.
Bizim ispatlamak istediğimiz ihtimal üçüncüsüdür. Ancak ilk iki ihtimalin yanlışlığını ortaya koymamız gerekir.
1- Birinci İhtimal: Kâinatın oluşumunda böyle bir ihtimalden söz etmek, mantık dışıdır.
Çünkü, sebep-sonuç kanununa göre, her sonucun bir sebebi, her eserin bir müessiri her yaratılanın bir yaratıcısı vardır. Kâinat da var olduğuna göre, onu da var eden bir sebep vardır. Kainatın kendi kendine var olması, ressam olmadan çok güzel bir tablonun kendiliğinden ortaya çıkması, işci ve ustalar olmaksızın binanın kendi kendine ortaya çıkmış olması gibi, aklın ve mantığın kabul edemeyeceği bir düşünce biçimidir.
Şair Necip Fazıl bu gerçeği şöyle ifade eder:
Yön yön sarılmışım ne yana baksam,
Sarılan olur da saran olmaz mı?
Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam;
Geçip de aynaya soran olmaz mı?
Yine bir başka şair de durumu şöyle özetler:
Olduysa yok iken bu mekân kendi kendine,
Ey usta yükselirdi şu han kendi kendine!..
Damlarda diktiğin bacalar söylüyor sana,
Nâr[12] olmadan tüter mi duman kendi kendine?
Bir kez bıraksa hâline ya bağı bahçıvan,
Buğdaydan ayrılır mı saman kendi kendine?
Devrânı döndüren yüce bir kudret olmasa,
Hiç şaşmadan döner mi cihan kendi kendine?
Kainatın var olmak için bir başka sebebe ihtiyaç duymadığı ihtimalinin ne kadar çürük ve mantık dışı olduğunu, Kur’an-ı Kerim şu ayette bildirir:
“Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar? Yoksa gökleri ve yeri onlar mı yarattı? Hayır! Onlar bir türlü anlayıp inanmazlar”[13]
2- İkinci İhtimal: Kainatın tesadüfen meydana gelmesi ihtimali de en az birincisi kadar akıl ve mantık dışıdır. Çünkü yeryüzünü, insanları, hayvanları, bitkileri ve diğer varlıkları meydana getiren şeyin tesadüf olması mümkün değildir. Milyonlarca seneden beri, bir milimetre bile sapmadığı yörüngesinde dünyayı döndüren bir irade vardır. Çok büyük olmalarına rağmen güneşi ve gezegenleri bir yörünge üzerinde birbirleriyle çarpışmadan, dehşet verici bir süratle hareket ettiren şeyin tesadüf olmasını hangi akıl kabul edebilir? Onlarca trilyon hücreden oluşan insanın bedenin organların harika bir şekilde çalışması ve bunlar arasındaki irtibat, düzen ve ahengin tesadüfe bağlanması elbette mümkün değildir.
Kur’an-ı Kerim tesadüfü reddederken, yaratılış hakikatini insanlığın idrakine şöyle sunar:
“Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar, üzüm bağları, ekinler bir kökten ve çeşitli köklerden dallanmış hurma ağaçları vardır. Bunların hepsi bir su ile sulanır. (Böyle iken) yemişlerinde onların bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan bir toplum için ibretler vardır.”[14]
3- Üçüncü İhtimal: İlk iki ihtimalin yanlışlığı ortaya konulunca artık akıl için üçüncü ihtimali kabullenmekten başka çıkar yol yoktur. O da, bu kainatı yaratan ve ondaki düzeni sağlayan sonsuz ilim ve kudret sahibi bir Yaratıcının var olmasıdır yani O’nun varlığına inanmaktır. Bu yaratıcı da yüce Allah’tır. Bir ayette şöyle buyrulur:
“ ... Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var? ..”[15]
Akaid ve kelam âlimleri, alemin yaratıcısı olan Yüce Allah’ın birliğini ispatlamak için de çeşitli deliller kullanmışlardır. Bu delillerden biri şudur:
Bir an, sonsuz irade ve kudrete sahip iki ilâhın (tanrının) var olduğu düşünelim. Bu iki ilah kainatı yaratma konusunda aralarında; ya anlaşacaklar, ya da anlaşmazlığa düşeceklerdir. Eğer anlaşmazlarsa, iki sonsuz irade ve kudret arasında çatışma meydana gelir. Kainatı ikisi de kendisi yaratmak isteyeceğinden ikisi de yaratamaz dolayısıyla, o zaman da alem oluşmaz veya iki tane kainat oluşması gerekirdi. Halbuki şu an bir kainat vardır. Eğer bu iki ilah, aralarında anlaşmışlarsa, bu anlaşma, bir mecburiyet sonucu olur. Zira her ikisi de bazı isteklerinden vazgeçmek zorunda kalacak. Bu durumda her iki ilahın da bir yönüyle eksik iradeli veya aciz kalması söz konusudur. Her iki ilah da tam olarak kendi istediği gibi bir kainat yaratamayacaktır. Dolayısıyla iradesi eksik veya aciz bir varlığın ilah olması sözkonusu değildir. Çünkü ilah demek, sonzuz iradeye sahip dilediğini dilediği zaman yapacak sınırsız bir kuvvet ve kudrete sahip varlık demektir. İlah âciz olamaz. Bütün bu ihtimaller imkansız olunca, alemin yaratıcısı olan tek bir yüce ilahın yani Allah’ın birliği de zorunlu olur
3-Eğer sonsuz ilim kudret irade sahibi bir varlık olmazsa sınırsız bir yaratılış çemberine gireriz insan neyden oluşur hücreden hücre neyden oluşur dnadan dna atomdan atom şundan şu bundan bunun bir başı olmalı sonsuz bir güç yoksa eğer hiçbirşey olamamalıydı asla varolmamalıydık.713 Yorumla- +1 yıl
O halde neden inkar edersin insanoğlu ateistler ben labaratuarda bilimle olamyan şeye inanmam der niye mahkemeye çıkar adalet bilimsel midir kanıtlanırmı veya ahlak bilimselmidir neden insan öldürmezler zaten günahta değil onlara göre hakime sadece atom parçacıklarını dağıttım desinler adam öldürüp çünkü dinsizliğe göre böyle insan atomlardan ibaret o zaman neden değerli herkes katil olsada kimsenin ceza almaması gerekir
- +1 yıl
Mükemmel bir açıklama kardeşim Allah razı olsun Allah sayınızı arttırsın. İşte kalpleri öyle bir kapanmış ki doğru olanın bu olduklarını bildikleri halde iman etmiyorlar. Ayette geçtiği gibi:
“ Onlar sağırdırlar (ilahi mesajları duymazlar), dilsizdirler (gerçekleri konuşmazlar) ve kördürler (hakkı görmezler). Bu sebeple onlar (dalaletten hidayete) dönemezler”. - +1 yıl
Kardeşim çok teşekkür ederim kimse senin gibi bana Allahı açıklamamıştı resmen kendimden utandım sana 2 tane iphoneyi yollucam dm ye gel
- +1 yıl
Bunu telefon için yapmamış olabilirsin ama ben ne zamandır allaha inanmak için delil arıyordum senin gibi anlatanı bir türlü bulamadım dm den sana bir kaç soru daha sormak istiyorum izin verirsen
- +1 yıl
- +1 yıl
❤️Saol kankam
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı. bu konuyla ilgili çok bilinen bir hikaye vardır..
adamın biri berbere gider.. konu konuyu açar,
berber: “ben allah’ın varlığına inanmıyorum” der.
adam: “peki neden böyle düşünüyorsun”?
berber: “bunu açıklamak çok kolay. lütfen söyler misin, eğer allah var olsaydı bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? allah olsaydı kimse acı çekmezdi. allah olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum”
adam bir an durur, gereksiz tartışmaya girmek istemediği için cevap vermez. berberde işi bitince dışarı çıkar… caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam görür.. adamın dağınık görüntüsünden, traş olmayalı uzun süre geçtiği bellidir.
adam berber dükkanına geri döner.
adam: “biliyor musun, bence berber diye bir şey yok.”
berber: “nasıl olur ki? ben buradayım ve bir berberim”
adam: “hayır yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen, bakımsızlıktan saçı sakalı birbirine karışmış adamlar olmazdı..
berber: “berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki?”
adam: “kesinlikle doğru! püf noktası bu işte! allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa o ne yapabilir ki? işte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!”21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİphone sende kalsın umrumda değil ayrıca buradaki bilmem kaç kelimelik sınırla anlatmam zor.
https://www.youtube.com/embed/68zSx5HF284https://www.youtube.com/embed/qU87-1e5Ekwhttps://www.youtube.com/embed/MaPdk4IYFOMhttps://www.youtube.com/embed/0EVOvraUi7Mhttps://www.youtube.com/embed/fMmLwjSNOxMhttps://www.youtube.com/embed/c92bmeAHYjohttps://www.youtube.com/embed/elqFdofqevIhttps://www.canertaslaman.com/wp-content/uploads/2020/06/allahinvarliginin12delili.pdf
Yetmezse son limanın iman ve ateist tartışma videolarına da bakabilirsin.
https://www.youtube.com/channel/UCZ0J6M3P6IONB4ntGdetb0w10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHadi sen kuru kuru inanmıyorum diosun.. bir sürü bilim adamı var adamlar uzayın derinliklerini araştıyor ve bir insanın öğrenebileceği en üst seviye bilgileri öğreniyorlar ve o bilgilerin bir çoğundan insanlığın haberi bile yok. Tvlerde açıkladıkları küçük bir kısmı sadece. Ve bu insanlar bir yaratıcı olduğuna kanaat getirmişler. Dinlere peygamberlere inanmayabilirsin ama bir yaratıcı var. Elon musk bunu söyledi bir şeyden kesin eminim o gerçekten var dedi. Bu insanlar araştıran insanlar ve ateist değiller demekki bir bildikleri var. Peygamberlere inanmayabilirsin çünkü bende inanmıyorum açıkçası. Kutsal kitaplarada çok itibar etmiyorum. Ama o var. Ondan eminim
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada iphone umrumda değil onun için yazmadım benim telefon daha güzel 😂
- +1 yıl
Peki
- +1 yıl
Kuranı kerimin kanıtı peygamberinde kanıtıdır kuranı eğer 1400 yıl önce bazı bilgilerin yazılamayacağına inanırsan bu iş tamamdır sana kurandan bir kaç ayet;
Biz demiri gökten indirdik (yağmur gibi) Bilim adamları demirin oluşması için sentrilyonlarca derece sıcaklık gerek der ve bu dünyada yok bu ancak meteorlarla dünyaya düşüp çoğalmıştır.
Kuranda dünyanın şehri deve kuşu yumurtasına benzer der herkes biliyor dünya elips
ve emin ol bundan çok daha fazlası var ve bunlar 1400 yıl önce yazılamaz Hz Muhammed okuma yazmada bilmez buna inanmasanda bu bilgilerin 1400 yıl önce bilinemeyeceğine inanmak zorundasın demekki kuran ve peygamber doğru. - +1 yıl
ve kuranda rumların persleri dünyanın en alçak noktasında olan savaşta yenceği yazar ve bu tam olarak öyle olmuştur rumlar persleri kurandaki bu ayetten yıllar sonra yenmiştir ve hiçbir insan bunu kafadan atamaz dünyanın en alçak noktasında rumların persleri yeneceği buda kuranın Allahtan geldiğinin bir diğer ispatı
Cevap sahibi+1 yılBazı ayetler değiştirilmiş bunu ister kabul edin ister etmeyin sizin tercihiniz. Hiçbir mantık bir erkeğe 4 kadın hakkı verilmesini açıklayamaz. Hadi nikahladın diyelim ilişkiye girme hakkı vermez. Siz istediğinize inanabilirsiniz ama ben inanmıyorm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞu an sana bunu anlatmaya kalkarsam emin ol o inanmadığın Allah bana o kadar günah yazar ki, boş işlerle uğraşıp burada yüce adımı dalga geçen insanların karşısında andın diye. Kısacası patron işçisine patronluğunu kanıtlamak zorunda değil. Sen inanma reisim sıkıntı yok. Sen bana ver iphone 11 gerisini düşünme.
24 Yorumla- +1 yıl
Knk allahtan uğraşmadın destan yazmışın neyse thank
- +1 yıl
Hadi öyle olsun iphonem var mı peki :D
- +1 yıl
Knk sana bir Samsung s3 mini vercem hakettin
- +1 yıl
İstiyorum olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet örnekteki yobaz aklınca din ile dalga geçiyor. Biraz beynin varsa şu örneği anlarsın. Dağ varmış, bir tane de tavşan varmış, bu tavşan dağa küsmüş gitmiş, dağ gene dağ kalmış olan tavşana olmuş. Diğer canlılardan ayrılan özelliğin aklının olması, aklını biraz çalıştırırsan bu dünyaya hayvan gibi yaşamak için gelmediğini anlarsın.
17 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim bu kadar güzel bir üslupla anlattığın için daha çok dinden soğudum thank you
Cevap sahibi+1 yılDinden soğutacak bir şey demedim.
Açıklamak gerekirse, yeryüzünde bir tane bile müslüman kalmasın, bunun Allaha hiçbir zararı olmaz, herkes müslüman olsun bunun da Allah hiçbir faydası olmaz. Kişiler sadece kendileri için yapmış olurlar.
Diğer mesele de, insan tüm diğer canlılardan farklı olarak, akıllı bir şekilde iyiyi ve kötüyü seçebilme kabiliyetine sahiptir. Bir hayvan da yemek yer, cinsellik yaşar, barınır, ama insan gibi düşünemez. Bu insana özeldir. İnsan da doğru yolu aklını çalıştırarak bulur. Biraz araştır kardeşim, bu dünyada hayvanlar gibi yaşamak için var değiliz.
Cevap sahibi+1 yılGüzel kardeşim kalbini kırdıysan özür dilerim ama sana insan olmamızın önemini anlatmak istedim. Lütfen yanlış anlama.
- +1 yıl
Özür dilliyecek bişey yok ya knk en azından bana zaman ayırdın Allah razı olsun senden
Cevap sahibi+1 yılAh be kardeşim kalbin aslında çok temiz sadece yanlış ve dini yalanlayanlar kafanı karıştırmış. Allah seni doğru yola iletir inşaAllah. Amin sağol.
- +1 yıl
Saol tekrardan kalbini kırdıysam bende özür diliyorum
Cevap sahibi+1 yılÖnemli değil ne demek
+1 yılEvrenin ta kendisi Allahın varlığının apaçık delilidir bu güneş gezegenler yıldızlar karadelikler bu ancak gücü herşeye yeten bir Allahın ürünüdür o zaman ve mekan değildir kendimi şanslı hissediyorum çünkü yaratıcının kim olduğunu ve bize neler verebilceğini bizimde ona karşı ne gibi sorumluluklarımımız olduğunu kainatın muhteşem ahengi içinde görebiliyorum gerçekler nedir? Bilimdir fendir sonsuz evrendir!
00 YorumlaOnlar istedikleri her mucizeyi görseler, yine de ona inanmazlar. Hatta o Allah'tan gelen gerçekleri örtbas etmeye çalışanlar sana geldikleri zaman, seninle çekişmeye kalkışarak: “Bu Kur'ân, eskilerin masallarından başka bir şey değildir” derler.
En’âm 25. Ayet.
Arayana kanıt çok, aramayana mucize de olsa kanıt yok.01 Yorumla- +1 yıl
Yaaa çok teşeklür ederim işte aradığım delil
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=KJMt_rUpalM
kargo adresini dm'den yazarım.00 Yorumlaİpek boceklerini izle nasıl bir intizamla olusuyorlar ee realizm diyorsan al sana realizm nasıl çoğu soyut meraya inanıyorsan bu dünyayı yaratan bir yaratıcıya da inanırsın
00 YorumlaBen mal tipsizim biri bana da kanıtlasın 10 bin tl vericem somut delil istiyom
20 Yorumla
+1 yılbir seyi cok merak ediyorum yorumlarin hepsini okudun mu
01 Yorumla- +1 yıl
Okudum
+1 yılAklın var mı? Göster ve kanıtla sana ölünceye kadar bin tl maaş vereceğim. Kanıtlarsan Allah yoktur, kanıtlayamasan Allah vardır.
00 Yorumla
+1 yılBen Allah'ın varlığına inanıyorum.. kimseyi de buna inandırmaya çalışmadım bu zamana kadar..
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam abim ne kızıyon yaa
sen olmadığını ispatla ben sana iphone 11 pro vereyim
40 Yorumlaallah yok din yalan ve allahın a sını küçük yazdım bilerek
03 Yorumla- +1 yıl
Knk büyük yaz yoksa yanarsın
+1 yılBir sebepten ötürü Allah'tan kelimesini kullanmissin bu bile yeter
10 YorumlaBen sizi, inanmamak üzere şartlanmış zihninizle baş başa bırakmayı yeğlerim.
Saygılar.10 Yorumla
+1 yılSen olmadığını kanıtla ben sana BMW X5 vereyim aşkım
10 Yorumla
+1 yılIçimdeki huzuru sana nasıl tarif edeyim bilmiyorum ki
01 Yorumla- +1 yıl
Ha birde senin elinden sadece paranı malını alsınlar sen inanırsın bu kadar net söylüyorum hepsini siktiretttelefonunu alsınlar ALLAH deyip zikir çekersin 🤣🤣
Einstein'ın izafiyet teorisi ile açıklardımda uğraşmak istemiyorum şimdi :)
00 YorumlaBu dünyaya kendi iraden ile gelmedin. O halde bir irade ile gelmiş olmalısın. Tanrının matematiksel anlamda bir formülünü çıkaramazsın. Ama hiçbir şey nedensiz olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yoktur olsaydı bu kadar kötü insanı yok ederdi Allah olsaydı adaletsiz davranmazdı kötülerin şansını artıran ve ona dua edip istediğin şeyi sana vermek yerine sapsız insana versin de bana Allah demeyin
03 Yorumla- +1 yıl
Sen başörtüyü bez parçası parçası diyemezsin ayık ol
- +1 yıl
İfademi alsana yaa
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir şeyi kanıtlamak zorunda değiliz inanırsın inanmazsın bukadar net
01 Yorumla- +1 yıl
Sana bana zorla kanıtla diye Baskı yapmadım neyin kafasını yaşıyon acaba
Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı. Olur kanıtlarım en basitinden elektrik olduğuna inanıyorsun akımı görmüyorsun ama dokunduğunda çarpıyor
00 Yorumla
+1 yılGit araştır burda boş yapma cahilliğini kendine sakla geberdigin zaman Allah var mı yok mu anlarsın. !!
00 Yorumla
+1 yılBende buna ayar oluyorum inanmadığınız şey ile neden uğraşıyorsunuz iman edenler sizin kadar açık bulucam diye kuran okumuyor
00 Yorumla
+1 yılALLAH a çok şükür müslüman bir ailenin evladı olmak herkese nasip olmuyor işte, ALLAH sana Hidayet versin.
02 Yorumla- +1 yıl
sen şanslı değilsin müslüman bir aileyle kafir bir ailenin çocuğu aynı Allahın adaletidir bu Allah diyorki islam dinini benim tekliğimi kuranı peygamberi duymıyanları sorumlu tutmayacağız onlar davranışlarından yargılacanak yani onlar görmemiş duymamış kurandaki bu cümle Allahın adaletidir işte bilmiyeni ibadetle sorgulamayacak yüce rabbinizin adaletine bakın günde 5 kez el yıkamak zorunda kalıyorsunuz namaz kılanlardan 2 kat kılmıyanlar korona oluyor Allahın emrettiği herşeyin faydası vardır Allah bize zararı olan şeyi affetmez
+1 yılBeynini kullanman yeterli
11 Yorumla- +1 yıl
tamam canım denicem
+1 yılson liman var youtube de onu izle
12 Yorumla- +1 yıl
Saol önerin için
- +1 yıl
ne demek
+1 yılVar olmadığını bana kanıtla bende sana gönderecem
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaradan var o kesin hiç bisey yoktan varolmaz canlı bir düzen kurulmuş bizim yasamamız için gerisinin kanıtı yok
00 Yorumla
+1 yıliki iPhone 11 vereyim müslüman ol
01 Yorumla- +1 yıl
tamam knk
O kadar güzel karılar var ki bir yaratıcı olmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Ben ikna oldum msnznznznz
Burası karışacak vaziyet alın :D
01 Yorumla- +1 yıl
Sen bari bişey öner be amcam
İsmi Hatice olan biri de yapmasın bunu ya
01 Yorumla- +1 yıl
İsmimden dolayında Müslüman sanma bee
+1 yılallah yoksa bu dağları kim yarattııııı
03 Yorumla- +1 yıl
Baya ikna oldum knk gel iphoneni all
- +1 yıl
@Boooosver bende var kankağ ihtiyacı olana ver
Aile & Toplum konusunda 440 cevap paylaştı. Aklının varlığını ispat et ben sana iPhone alayim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kanıt yok. Bu bir sevgi olayı sadece.
04 Yorumla- +1 yıl
ben sana 100de yüz kanıtlayabilirim yukarı bak yazığıma bak dünya 3 şekilde oluşabilir başka bir yolu yok 2si zaten olamaz o zaman geriye biri olan Allahın varlığı kalıyor buda 100de100 kanıttır bütün dünya inanmak istemediği için inanmaz yoksa bunu görüpte inanmıyanın aklına şaşarım zaten bilmeden konuşma belki sen 100de100 kanıtlayamazsın ama kanıtlayacak insanlarda vardır kuranda dünyanın yuvarlak olduğu dünyanın döndüğü yazar bunu kimse bilemezdi bu bile bir ilaha delildir
+1 yılSen kendin varligini kanitliyamamissin neden insanlardan Allah'ın varliginu kanıtlamasınu istiyosun
11 Yorumla- +1 yıl
Knk saol iyi laf soktun msmznznznznz
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka işim mi yok? inanmazsan inanma bana ne
01 Yorumla- +1 yıl
😂
+1 yılBazen sadece inanmak gerekir.
00 YorumlaSeni yaratani inkar edecek kadar basitsin
05 Yorumla- +1 yıl
bir insanın basitliğini ya da kalitesini dine bağlıyacak kadar da sen basitsin
- +1 yıl
Benim ailem ateist bu şekilde yetiştirildim ama doğru yolu bulmaya çalışıyorum en azından sende Müslüman değilsin sanırım bildiğim kadarıyla Müslümanlık hoşgörü dini bu sana pek uğramadıysa üzüldüm yazık
+1 yılSANA kanıtlayamam 😂😂😂😂
02 Yorumla- +1 yıl
Yaaaaa
Kanıt yok
00 Yorumla
+1 yılamaaan sende
00 Yorumlaorda hava sicakmi
01 Yorumla- +1 yıl
Ilık
+1 yılTovbeestagfurullahhh
00 Yorumla
+1 yılatesit misin