- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
8 ayhayır canısı bu kanıtlanamaz lafla falan. sadece düşünürsün fizikalemindeherşeyin bir sebebi var o şundan bu bundan falan fişmekan ama en sona gittiğinde o ilk kıvılcım nerden? bunun iki cevabı var 1 bu fizik alemiyle ölçülüp biçilemeyen aşgın bir güç tüm bunları yarattı ya da ikincisi bunlar hep kendini tekrar eden bir döngüydü lakin fizikte yoktan varoluş mümkün değildir. o yüzden ilk seçenek çok daha güçlü duruyor. zaten kutsal kitaplarda bunu söylüyor aşgın olan yaratıcı bu alemden beri ve yoktan bunları ol diyerek yaptı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 606 cevap paylaştı.
8 ayKur'an-ı Kerim oku madem öğrenmek istiyorsun tarafsızca yaklaş ve oku okumaz isen YouTube da cüz olarak dinleyebilirsiniz, eleştirmek serbest sen kendin tartış bul
14 Yorumla
Soran8 ayimam hatip mezunuyum 4 kez hatim ettim
- 8 ay
Yok dersem rahatlayacak mısın? Yoksa daha da araştırmaya devam mı edeceksin? Bak hala daha araştırmaya devam ediyorsun bir türlü bırakamıyorsun...
Soran8 ay10 sene önce bırtaktım dini
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Diğer konusunda 510 cevap paylaştı. Şu an Adını bile anman Kanıtıdır... Başına bir olay geldinde Allahım koru bişey olması diye neder dersın? demiyorum diceksin muhakkak herkes der. Hiçmi inanmıyosun Dr olanlara sor insan vücüdündaki muazzam organızmayı kim tasarlaya bılır baska halen daha çözemedıler...
04 Yorumla
Soran8 aybunun açıklaması var bu arada evrimin ta kendisi. neden Allah yarattığımızı neden sığınma ihtiyacı olduğumuzu iyi anlatır insan psikolojisinin evrimini araştırmanı tavsiye ederim. ayrıyeten muazzam organizma diye bir şey yok şu an vucudunda tamamen körelmiş olan birsürü organ var yemek borun ile soluk borun aynı yerde her an boğulabilirsin
Soran8 ayniye yorumumu silip hakaret ediyorsun
8 ayBilimsel olarak söyleyeyim yaratıcı yokluğunda insanın oluşması. bir şempazenin rastgele klavye tuşlarına basark sefiller romanını yazması ile benzer ihtimaldir
01 Yorumla
Soran8 ayya biz fazla anlam yüklüyorsak içinde bulunduğumuz düzene ve hayata hiç bu açıdan bakmıyor musun
8 ayİnternet var ama göremiyoruz, var olduğunu biliyoruz. Allah da aynı şekilde var ama göremiyoruz.
13 Yorumla
Soran8 aybunu biryerden seyretmiştim baya gülmüştüm bu arada gdfg
Soran8 ayhangi videoydu hatırlamıorum ama
- 8 ay
Evet
- Diğer konusunda 630 cevap paylaştı.
8 ayBaban seni yaparken bile küçük spermle doğdun hala kanıt diyor la
11 Yorumla
Soran8 ayne alaka la
Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sana göstersek de sen görmedikçe işe yaramaz
019 Yorumla
Soran8 ayevet benim allah kalbimi çoktan mühürlemiş düşünemiyorum
Soran8 aykuranın öyle söylüyor
Soran8 aydeğil tabiki
Soran8 ayistiyorum tabikide ateist olmayı kim ister ama işte kanıt yok maalesef
Soran8 ayben hissetmek değil bilmek istiyorum
- 8 ay
Şöyle söyleyeyim o zaman. Bu dünyada Allah'ın varlığı kanıtlansaydı zaten herkes bilirdi, yani inanmak diye bir şey olmazdı... Allah bu yüzden kendini gizliyor. Etrafındaki her şey dolaylı olarak Allah'ın ürünü. Ama bunu bilemeyiz, ancak inanabiliriz. O yüzden insanlar aynı şeye bakıp, bu Allahın mucizesi ya da bu doğanın mucizesi diyor ya
Soran8 aybu senin iddian işte birisi sana mucize gösterdiğini idida etse ama karşında göstermese cevap olarakta gösteremem gösterirsem herkes bana inanır senin sınavın kalmaz dediğinde o kişinin samimiyetini sorgularmısın?
Soran8 ayHayır Tanrı konusu bambaşka bir konu ama ben tanrıyla konuştum ya da bana mesaj yolladı diyenlerin samimiyetini sorgularsın diyorum
Soran8 ayTanrı kavramı bile kişisel aslında. Bizi var eden herşeye tanrı diyebiliriz uzaylı bile tanrı olabilir bizim gözümüzde bizi var etmesi yeterli. her ne kadar bilmesekte insanlarla özel olarak ilgilenen Tanrı figurunun kesinlikle olmadığını düşünüyorum. bu konular hakkında kanıt olmadığı için ben yok saymayı tercih ediyorum.
Soran8 aybenimkisi inançlı bir şekilde reddetme değil öyle ateistlerde var. ben kanıt olmadan birşeyi kabul etmem diyorum. agnostikler öyle değil ama bilinemez diyor mesela
Soran8 ayBen aktif olarak kanıt aramıyorum ama ortaya çıkarsa değerlendirebilirim tabikide
Gizli Üye(30-35)8 ayolmadigini kanitlayamiyorsun. sende ama. simdi iddiayi sunan sen degilsin deme bana sana sordum olmadigini kanitla once kanitlayamiyorsan demekki var
122 Yorumla
Cevap sahibi8 aykafana gore yok dersen olmaz ama kanitla hadi benim. kanitim kuran kuranda kendisi diyo Allah yaratti diye gozle goremezsin cunku et parcasisisin basit bi canli oyle bir ilahi goremez gorse zaten herkes inanir hee ALLAH varmis der o zmn imtihan olmaz
Soran8 ayyahu yukarda allah var iddiasını sunan ben degilimki sensin. bu dünyanın yaratıldığını ima eden sensin ve benden bu iddianın olmadığını ispatlamamı istiyorsun
Cevap sahibi8 aypeki bak madem bu kadar tesaduf nasil oluyo o zmn kendi kendine arkasinda hic bisey olmadan durduk yere durduk yere elindeki telefon kendi kendine yaziyormu bak bakalim😂
Soran8 ayyahu onlar icatta ondan insanlar var olan maddeyi kullanarak icat gerçekleştirir sen ise maddeyi var eden yaratımdan bahsediyorsun ikisi aynı şey değil
Cevap sahibi8 aypeki insan durduk yere nasil oldu ilk insa kendi kendine insan olayimmi dedi veya havadanmı düştü😅😂
Cevap sahibi8 aydurduk yere nasil olustu insan vucudunda o kadar damar var sistem var nasil kendi kendine oldu😂
Cevap sahibi8 ayadeta tasarım. gibi sanki nasil oldu organlar her insanda ayni yerde yerleri hepsi mi tesaduf 😂
Soran8 aybilmiyoruz henüz. canlıların nesiller içersiindeki değişimini tanımlayabiliyoruz ama bu konuda cahiliz ve sen bana bildiğini iddia ediyorsun ama bana kanıt sunmuyorsun. bilmediğin konulara istediğim kanıtsız metafizik hikayeyi sığdırabilirim şu an.
Soran8 ayne tasarımı yahu şu an seni öldürmeye bile hazır kanser hücrelerinin olduğunu biliyormusun
Cevap sahibi8 ayyanimda olsaydin kanitlardim kurtulmus olurdun en azindan ebedi azapdan kurtulurdun
Soran8 aybunun adı evrim çünkü. organlarımız bağlı bulunduğu ortama ayak uydurabilmek için evrimleştiler
Cevap sahibi8 aysenin yaş 18 24 araligimiydi? yoksa baskami
Soran8 aybide hreşey yerli yerinde bile değil soluk borunla yemek borun aynı yerde küçük bi tıkanmayla bile boğulup ölebiliyorsun meslea bu yüzden
Cevap sahibi8 aybu dogru evet
Soran8 ayyok ben baskasıyım
Cevap sahibi8 ayanlamadimki baskasi derken yani 30 ustumusun
Soran8 ayyoo 26 yim
- 8 ay
sen var mı dıyosun pekı yokmu... ıspatla yoklunu... sizi kan pıhtısından yarattım diyo kan oldugunu sen nerden bilosun peki bu adı sen vermedın kuranda var haberlesme araclarının olmadan bulunacagı bılgısı var telefon tv den ornekler verıyo.. bence sen hayalde okumussun yoksa bunları sorucak kadar cahıl olmazdın yazık.
Soran8 ay@niksiz34 ben niye ispatlayım senin ispatlaman lazım iddiayı sunan sensin niye gene aynı soruyu soruyorsun ikinci defa bu yorumun altına kuranda haberlesme araclarının olmadan bulunacağı bilgisi mi var nerede bakabilirmiyim merak ettim
Soran8 ay@niksiz34 ne demeye calısıyorsun anlamıyorum hastalık dediğin şeyler zaten zararlı bakterilerin ve virüslerin sebep olduğu şeyler özellikle virüsler kullandığın ilaçlara karşı antikör geliştirip onların etkilerinden saklanabiliyor mesela ardı ardına grip olma sebeplerinden biriside bu olabilir
Soran8 ayal sana evrim
Gizli Üye(25-29)8 ayZamanın varsa bu videoyu izle
https://www.youtube.com/embed/a8ktj-Bq_Qs10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)8 ayaynaya da gözlerinin içine bakarak tekrar bu soruyu sor kendine
01 Yorumla
Soran8 ayanlamadım?
Gizli Üye(25-29)8 ayİmam hatip mezunu ve hala şüphelerin mi var
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayNe zaman sorgulasam başıma bişey geldi o yüzden bence var 🙄
04 Yorumla
Soran8 aye benim niye gelmedi
Cevap sahibi8 ayNamaz, oruç veya buna benzer hiçbir ibadetim yok ama inanıyorum, Aman Tanrım filmini izledin mi orada neredesin eyyy çarpıcı diyordu espri olsun diye bende o boku yedim 5 10dk sonra yakınımızda ki binaya yıldırım düştü, ezan okunurken az saygılı ol dediler sizi çağırıyor beni çağırmıyor dedim durakta dolmuş beklerken durağın yanında ki direğe araba çarptı daha böyle 3 5 canım daha var
Soran8 ayilginç senin için kişisel bi deneyim olmuş ama işte ben deneyimlemediğim için bir şey diyemem
Cevap sahibi8 ayUmarım hiç bir zaman deneyimlemezsin çünkü o korku başka bir şey
8 ayderin bir soru kanıtlanması zor belki ama bence his meselesi bir duygu meselesi gözle görünür elle tutulur bir şey değil umarım aradığını bulursun ✌️
00 Yorumla- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
m 8 ayKalbin atıyorsa gerisi boş
111 Yorumla
Soran8 aynasıl yani
- 8 ay
Çok net yazdım nasıl yani diyemezsin bana
Soran8 aybir şey açıklamamışsınki anlamadığımı söylüyorum biraz daha açarsam diyorum kalp atınca ne oluyor
- 8 ay
Bu herkesin kendi kalbi kadardır. Ben şimdi içerken ya da normal kafada ya da bir kahve içerken anlatamam sana. Biride bunu anlatsın diye kalbimi meşgul edemem. Sen ne desen boş ben ne desem kalp ya da akil
Soran8 aybu kalp benzetmesi bile ortaçağlardan kalma bu arada çünkü o zaman insanlar düşünceyi kalple yaptığını sanıyordu kurandada yazdığı gibi şimdi ise sadece mecazi kullanılıyor
- 8 ay
Aga boş ver ben çok tartışmaya girmem kalp dediysem herkesin kendi inancı işte
Soran8 ayinanç dersem saygı duyarım susarım
Soran8 ay*dersen
- 8 ay
Ben mor derim sen kırmızı gibi
Soran8 aybu benim inancım diyenlerle sorunum yok zaten sorunum ben bilimsel olarak kanıtlayabilirim diyenlerle olay o
- 8 ay
Herkes kendi insndigina gidiyor..
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Onu sana ancak kalbin kanıtlayabilir.
15 Yorumla
Soran8 aynasıl yani
Soran8 aybunu kabul eden insanla sorunum yok bilimsel olarak kanıtlayabilirim diğer insanlarla sorunum var zaten
Soran8 ayaynen öyle sana bir şey diyemem
Yok olan birşeyi kanıtlıyamam
11 Yorumla
Soran8 aydoğru
Olmadığını kanıtlarsan ancak..
012 Yorumla
Soran8 ayiddiayı sunan sensin ben değil
Soran8 ayperilerin var olmadığını kanıtlayabilir misin
Soran8 ayyok olduğunu hala kanıtlayamadın kanıt nedir sana göre
Soran8 ayinternet örneği mi? o söylenileni ben ciddiye bile almadım ve büyük ihtimal dalga geçmiş için yazmıştır. Allahın fişi çekilebilir mi internet gibi? Allahı internet gibi deneyimleyebilirmisin
Soran8 aycevabını duymak isterim
Soran8 aysöyleyecek birşeyin yoksa uzatmanında bi manası yoktur o zaman
8 ayBöyleleri nasıl carpilmiyor anlamıyorum ben
04 Yorumla- 8 ay
Biz onlarin cezalarını, gozlerin dehsetle yuvalarindan fiskiracagi o güne erteledik. Buna benzer bir ayet vardi
Soran8 aydemekki allah yok çarpılmıyoruz bu kadar basit
- 8 ay
İmanınsiz bırakarak çarpmış zaten cehennemde yanınca anlarsın
Soran8 ayallah masalıyla tek ömrünü çürütmeye devam :)
Gizli Üye(18-24)8 ayBu mesajı buraya yapay zekanin yazmadigini kanitlayabilir misin?
07 Yorumla
Soran8 aybu site sordurtmaya izin vermiyor normal kullanıcılar olarak merak etme :)
Cevap sahibi8 ayTDK şu cümleyi okusa kan ağlar
Soran8 ayya yapay zeka olmadığımı buradan bile anlayabilirsin ya da belki insan taklidi yapmaya calısan yapay zekayım nerden biliyorsun
Cevap sahibi8 ayKonu bu muydu sence? Bazi seylerin ispatlanmasina gerek dahi yok demek istedim. Belki simdi anlarsin
Soran8 ayha yani kesinsin varlığından
Soran8 aybende perilerin ispatlanmasına gerek dahi yok diyorum
Cevap sahibi8 ayPeri dedigin metafizik varliklar mi
8 ayAllah yoksa bu daglari kim yaratti
04 Yorumla
Soran8 ayoff bunu daha önce niye düşünemedim
- 8 ay
@Nobody07 teblig her muslumana farz
8 ayYokluğuna dair bir ispatın var mı?
03 Yorumla
Soran8 ayiddiayı sunan sizsiniz kanıt yükümlülüğü sizde
- 8 ay
İmanın kaynağı inançtır, delil olarak kitap indirmiş isteyen inanır isteyen inanmaz 🤓
Soran8 aykitabın kendisi kanıt değildir
kur an
evren
milyonlarca hücre
irade05 Yorumla
Soran8 aykur an mı bir kitap kendisinin kanıtı nasıl olabilir ki
Soran8 ayimam hatip çıkışlıyım 4 kere hatim ettim.
- Diğer konusunda 491 cevap paylaştı.
8 ayZor soru:)) felsefe seviyo musun?
06 Yorumla
Soran8 ayevetttt
- 8 ay
:)) dinliyorum
Soran8 aybana kanıtla iştee
- 8 ay
Gerek var mı?
Soran8 ayniye inanmıyor musun
- 8 ay
E yani :))
- Diğer konusunda 343 cevap paylaştı.
8 aykimse kanıtlayamaz
04 Yorumla
Soran8 ayniye
- 8 ay
çünkü yok kanıt. bir tanrıyı kanıtlamanın mümkün olduğunu düşünmüyorum
Soran8 ayateist misin
- 8 ay
değilim. deistim.
Sen kendi varligini kanitlayabilir misin?
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
8 ayKanitlayamam 🙃🫠
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayOlmadığını kanıtlanabilir misin?
09 Yorumla
Soran8 ayiddiayı sunan sizsiniz birşeyin olmadığını nasıl kanıtlansın
Soran8 ay@Efe_2007 güzel kanıtmış
Cevap sahibi8 ay@Efe_2007 ciğerlerine dolan havayı görebiliyor musun?
Cevap sahibi8 ay@Efe_2007 varlığını biliyorsun ama görmüyorsun sonuçta
Cevap sahibi8 ay@Efe_2007 hadi onu geçtim. Zihin duygu ruh?
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
8 ayKanıtlarım
06 Yorumla
Soran8 aybuyur
- 8 ay
Hiç bir şekilde olmayan aklımıza gelmez
Kavram olarak dahi olsa ismi zikredebiliyorsak mutlak anlamda vardır.
Kelime olarak bir yer kaplıyor zihinde
Soran8 ayinsanlar binlerce yıl boyunca o ismi zeus ısıs posedion ra thor olarak adlandırdılar
- 8 ay
Evet adına her ne dersen de elma aynı elma tadı elma tadı
Elmaya makarna de istersen ama tadı değişmez
Soran8 aydoğru diyorsun bu arada bu bizim doğamızda var etrafımızdaki olanları yorumlama ve anlamlandırma ihtiyacından kaynaklı her şey
- 8 ay
Allah var mı
Var
40 yıllık ömrümde o kadar inandım
Kötüden uzak durdum
Bi hayrını gördüm mü
Hayır
Bi hayat var mı
Var
Yaşadım mı
Hayır
Allah var ama benim için farkmaz
Sanırım din ve inanç kavramlarını gözden geçirip yeni bakış açıları edinmeliyiz
Bize dayatılanları olduğu gibi almak yerine araştırmalıyız
8 ayEvren
03 Yorumla
Soran8 ay?
- 8 ay
Evrene bakarsan anlarsin
Soran8 ayne varmış evrende heryer kaos
8 ayKanıtlarim
05 Yorumla
Soran8 aysöyle
- 8 ay
Basit aslinda her şeyin bir nedeni olduğu gibi varlığın da bir ilk nedeni olmalı evren kendi kendine var olamaz başlangıcı ve düzeni bir iradeyi gösterir bilimle bir nebze alakan varsa ne demek istediğimi anlarsin
Soran8 ayniye herşeyin bir nedeni olmak zorunda ki
- 8 ay
Soru yanliş her şeyin değil var olmaya başlayan her şeyin nedeninin olması zorunda mi olacak ve cevabı da basit bir şey yokluktan varlığa geçiyorsa bu geçişi açıklayan bir etken olmalı evrenin bir başlangıcı varsa ki bilimsel olarak büyük patlama bunu gösteriyor o zaman onu başlatan bir neden de olmalı bu nedenin kendisi başlangıca sahip değilse zorunlu varlık olarak tanımlanır işte o da Allahtır
Soran8 ayniye bir neden olmak zorunda kaldıki bi neden olsa bile neden bunun cevabı YARATIM olsun. belki biz var olan düzeni anlamlandırmaya ve neden aramaya calısıyoruzdur ya tanrıları bunun için yarattıysak? ben sana SEL adında yeşil bi uzaylı yanlışlıkla deney yaparken evreni patlattı big bang öyle meydana geldi sonra o uzaylı korktu kaçtı desem kanıtı olur mu bu söylediğimin.
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
8 ayTabiki
00 Yorumla Burası o sorunun yeri mi sence?
00 Yorumla- Diğer konusunda 449 cevap paylaştı.
8 ayHayoirrr
00 Yorumla Diğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. Yeminle var
01 Yorumla
Soran8 ayispatlaaa
Gizli Üye(25-29)8 ayYok, kendin bilirsin
00 YorumlaHayır.
13 Yorumla
Soran8 ayniye
Soran8 ayhaklısın
8 aySebep
03 Yorumla
Soran8 aybeni inançlı yap
- 8 ay
Çokta umurumda ben mi yanacam awk 🤣🤣
Soran8 aysevap işlicen ama :(
8 ayKanıtlayamam
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayBuldunmu kanıt
14 Yorumla
Soran8 ayhenüz bulamadım belki sen beni aydınlatırsın
Cevap sahibi8 ayŞimdi tabikii aklı karışmışş bir müslümana yardım edip kafa karışıklığını gidermek isterim benim uzun yıllar araştırmalarım sonucu allahın varlığına dair bi kanıt bulmadım bunun sonucu olarak allah yok inş yardımcı olmuştur
Soran8 ayhahahahdghdf
Cevap sahibi8 ayİnş yardımcı olmuşumdur dkdkkd
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne