Biraz yüzümüz düşse noldu neyin var ağladın mı bitmiyor neden bitmiyor bu sorular. Belki sevgilimle kavga ettim belki arkadaşım bir şey dedi belki dizi izledim ona ağladım üzüldüm her şeyi açıklamak zorunda mıyız 🤦
Çocuğunun yüzü asıkken, gözlerinde yaş varken yahut moralinin bozuk olduğunu hissetmişken halen güne gideceğini, Müge Anlı'yı izlemeye devam edeceğini, ya da ne bileyim günlük yaptığı temizliği vs yapmaya devam edeceğini mi zannediyorsunuz? Evladının belli ki bir derdi var. Anne nasıl huzurla kısır yemeye devam edebilir ki? Anne o, abi değil, abla değil, arkadaş değil, baba değil... Engin şefkati, sonsuz merhametiyle çocuğunun derdiyle dertlenen tek yürek onundur. Çözüme kavuşturmadan, yanlışa sapmasına mani olmadan asla huzur bulmaz. Sorunuzu okuyunca "keşke.." dedim içimden. ALLAH başınızdan eksik etmesin annenizi. Amin.
Çünkü anneler her zaman için çocuklarını merak ederler tabi ki bu sözüm sadece ve sadece iyi anneler için geçerli yani çocuğuna kötülük yapan anneleri söylemedim. ama bir anne genelde çocuğu mutlu olduğu zaman soru sorar bugün neşelisin seni mutlu eden nedir diye. bazen bir anne çocuğu mutsuz olduğu zaman ağladığı zaman da soru sorar yani neyin var neden mutsuzsun gibi. yani kısaca düşündükleri ve merak ettikleri için her zaman çocuklarına bu tarz sorular sorarlar. aslında daha çok değer verdikleri için yani benimde çocuğum olsa bende sürekli onu düşünürdüm soru sorardım çünkü üzülmesini istemezdim bir sorunu varsa birlikte bunu çözerdik ya da ona yardımcı olurdum her zaman için onu desteklerdim her konuda. ama anneler de bazen biraz fazla abartabiliyorlar bu durumu yani bazen aşırı soru sorabiliyorlar bazen de çocuklarını bunaltabiliyorlar bu yüzden de çocukları genelde bundan rahatsız olabiliyorlar. ama bence yine de bunu sevdikleri ve düşündükleri için yapıyorlar yani çok çok karışmadıkları sürece bence sorun yok
çünkü annelik bu... Ben de anne olduğum için evet kızımın yüzü asıksa konuşmak isterim, açılsın içine atmasın isterim. bu ona zarar verir. ayrıca o üzüntü ve sinirle yanlış bir karar verebilir. konuşmak iyidir.
Siz buna özel alan kavramı olmaması diyin ben yaşım ve deneyimim gereği ANNE KALBİ diyorum
Ahahaha bunu ben de yaşıyorum maalesef. Bu yüzden ne zaman dertlensem veya hüzünlensem sıkı sıkı tutuyorum gözyaşlarımı. Hiç konuşmak istemiyorum, nasihat de dinlemek istemiyorum o ânlarımda. Geceyi bekliyorum, odama çekilmeyi... Öyle akıtıyorum içimi...🥲🥲
Aslında en yakın ve bize zararı dokunmayacak bizi koruyacak tek kisi anne, senin yaşındayken bunu fark edemiyoruz.
Anne olarak şunu söyleyebilirim, çocuklarımın en ufak üzüntüsünde mutluluğunda yaninda olmak ve onlarla her şeyi paylaşmak isterim. Onlara benden daha iyi destek olabilecek iyi niyetli yaklaşacak başkası asla olamaz. Evlatlarının iyi olmaları için her şeyi yaparım. İç gudusel olarak evlatlarımızı korumak istiyoruz.