Böyle devam mı eder?
Her ideolojinin yeni bir devleti olabilir mi gelecekte?
Veya Dünya'daki devletler tek bir devlet haline mi gelecek?
Bu konudaki düşünceniz nedir?
🎤

Böyle devam mı eder?
Her ideolojinin yeni bir devleti olabilir mi gelecekte?
Veya Dünya'daki devletler tek bir devlet haline mi gelecek?
Bu konudaki düşünceniz nedir?
🎤
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bence çok sürmez
Yakın gelecekte dindarların azalacağını düşünüyorum büyük ölçüde. Bu da toplumların yaşayış biçimini, kültürünü değiştirecek.
Evet dindarlar azalacak da soruya da bağlasaydınız keşke cevabınızı 🙄
Dünyadaki devletler bir araya gelmez insan iç güdüsünde ayrımcılık vardır hep biz ve siz olacak. Tüm toplumlar aynı ideolojiyi paylaşsa dahi farklı sebeplerden dolayı aynı çatı altında yaşayamazlar. Uluslar devlet yapısını değiştirecek ama şu an demokrasiden daha mantıklı bir yol gözükmüyor yakında da daha iyi bir alternatif geleceğini düşünmüyorum. Sosyal çatışmalar yaşanırsa bir dönem sekteye uğrayabilir onun dışında yönetim biçimi aynı, ayrımcı sadece daha gelmişmiş olacağız bence.
Her ideolojinin de yeni devleti olmaz en azından birinci dünya ülkeleri için konuşursak. Çünkü zaten diğer ülkeler benimsedikleri ideolojiyi kafalarına göre vatandaş üzerinde kullanabiliyorlar
Bence mesela Amerika gibi bir ülke devlet olarak tekelleşebilir ileride, devrim gibi bir şey olur da insanlar milliyetçilik konusundaki muhafazakarlığını toptan bırakırsa en azından sahte olarak. Beraber yaşamak istenebilir.
Yine çok büyük ticaret faaliyetleri olur da ideolojisini öne çıkarmak isteyen insanlar bu ticaretin başında olursa ideolojik olarak devletler kurulabilir gibi geliyir bana tabii ki bunun için dünyanın küresel olarak çok zenginleşmesi ve insanların bazı muhafazakırlarını bırakması gerekiyor
muhafazakarlıklarını
Amerika zaten batı devletleri açısından en muhafazakar olmasına rağmen yabancıya en açık devlet çünkü zaten göçmenler tarafından kurulmuş bir ülke. Almanya’da yaşıyorum burada ben türküm dediğimde aldığım tepki ile Amerika’da aldığım tepki bir değil. Her ne kadar Avrupa kendisini medeni olarak pazarlasada şu an ölmüş nüfusunu canlandırmak için bile göçmen alımına ön yargı ile yaklaşıyor. ABD’de ise polis kaçak göçmeni görmemiş gibi yapabiliyor işçi açığından dolayı. ABD muhafazakar sorunlarla uğraşırken, Avrupa ırksal sorunlarla uğraşıyor. ırkçı partiler çok fazla oy aldı. Önceden bıyıklı ressamı anmaya korkarlardı şimdi çekinmeden ihtiyacımız var diyebiliyorlar yani Avrupa daha da geriye gidiyor ve nüfusları gerçekten çok yaşlı ABD kadar da bunu fark edip akıllı olmadıkları için gelecek göçmene de zorluk çıkartıyorlar. ABD’de Cumhuriyetçiler pek akıllı değil ama muhafazakar olmaları da demokrat adı altında pembe kıçlı olmaktan iyidir. Mesela siyahiler nüfusun yüzde 13 kadarını oluşturmalarına rağmen birleşik devletlerde işlenen suçların yarısından fazlasını üstleniyorlar. Demokrat grubu bunu görmezden geliyor hatta CA eyaletinde belirli bir miktara kadar cepçiliği sırf siyahiler ceza almasın diye kabul ettiler. Muhafazakarlar olmasa ülkenin anasını hispanikler ve siyahiler beller. Bu yüzden şu noktada muhafazakarlığı iyidir.
İmkansız düşünceler bunlar olsa bile biz göremeyiz
Ben görmek isterdim de çok fazla insan harcanırdı böyle değişimlerde tabii o da var
Yani bir baş kaldırma sonuç gösterir herkes kısıtlanmayı kabul etmez