Öğrenciyim, özel ders veriyorum ve maaşım değişkenlik gösteriyor. Bu ay maaşımın diğer aya göre çok olacağını düşünmüştüm o yüzden anneme bunu söyledim (maaşım çok olabilir diye). Bu ay annem hamile olduğunu öğrendiği için benden bir şeyler (hastane çıkışı seti, beşik vs) bekliyor ve ayrıca 2 ay önce yeni telefon aldı, taksidini de benim ödememi bekliyor. Babamın maaşı bu ay izin kullandığı için az oldu. O yüzden kardeşimin 2000 liralık yurt parasını da benim ödememi bekliyorlar ve benim maaşım bu ay tahminettiğimden düşük çıktı (12000 liradan 2000 lira eksik). Bir kenara 7lira biriktirmeyi düşündüğüm için kendime ayıracağım para ve bebek için alacağım şeylerden dolayı kardeşimin ve annemin taksitlerine param çıkışmadı. Annem eve gelir gelmez "maaşını aldın mı" diye sordu bende vaziyeti anlattım hemen surat astı "tamam ben alyansımı bozdurup kardeşinin yurt parasını kendi telefonumu öderim" diye trip attı, suratıma bile bakmıyo hala. "Madem böyle az olacaktı ne diye taksitlerimizi beklettin" diye bağırıp sinirden ağladı. Eve gitmeden önce nasıl annemlere para yetiştireceğim diye içim içimi yiyip duruyordu ve bebek mağazasından bebek kıyafetlerine bakmıştım ama annemin o hareketini görünce bir daha asla para vermem dedim içten içe ve ayrıca şu an çalıştığım işe girmeden önce çalışmam için asla izin vermiyorlardı. Sizce ben bundan sonra paramı ailemle paylşmalı mıyım
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa çok özür dilerim ama dayanamayacağım. Yazılan neredeyse tüm yorumları okudum , çoğunluğunda nankör vs. denmiş. Arkadaşlar , okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Yoksa anlamak işinize mi gelmiyor?(lütfen bu bahsettiğim yorumları yapanlar üzerine alınsın)
Bir ailede elbette yardımlaşma olur, belli bir miktar destek çıkılır sıkıntı değil ama , her yük de tutup bir kişinin üzerine yüklenmez. İsterse ayda 50000 kazansın , belli ki idealleri olan , bir hayat kurmaya ve gelecek oluşturmaya çalışan bir arkadaşımız. Ailenin bu konudaki tutumu sadece yanlış denilip geçilecek bir şey değil. Yok besle kargayı oysun gözünü, yok paranın köpeğiler bunlar ağır itamlar. Bir tarafına güvenmeyen kişi çocuk da yapmayacak, gerekirse telefon da değiştirmeyecek, bir çocuğuna da diğer çocuğunun eğitim masrafını yüklemeyecek. Sırf hayatı için birikim yapmak istiyor diye (normalde ailenin çocuk için bu birikime çoktan başlaması lazımken) söylenen laflar yenilir yutulur şeyler değil. Ne demek kefen paran olsun demek , bu normal bir annenin kullanabileceği bir laf mı yani?
Lütfen bu tavırlar normalmiş gibi karşı tarafı da suçlamayın. Eğer gelecek olan çocuğa uygun bir yaşam sunamayacaklarsa bu tip şeylerin yaşanmaması için illa birilerinin onları karşısına oturtup;bak bunlar korunma yöntemleri bunları yaparsanız beklenmedik sonuçlarla karşılaşmazsınız demesi mi gerekiyor? Bunun bilincinde olmalılar. Yükümlülükleri altında olan evlatları, bu kişi onlara hiçbir şey borçlu değil, bu arkadaşa çok şey borçlular. Dünyaya gelmeyi o seçmedi , yani hiçbir yükümlülüğü yok , hele de eğitim hayatını devam ettirirken zaten yeterince desteği oluyor. Çocuk yapmayı nasıl kendimiz seçiyorsak, onun sorumluluğunu da almalıyız. Bu yazılanlarda tek gördüğüm birinin üzerinden geçinme. Üstelik en kötüsü de bu kişi canından , kanından olan evladı. Hamilelik hormonları olabilir , daha duygusal ve zor günler geçiriyor olabilir ama bu çocuğuna sırf yetemedi diye rencide edici laflar edebilecek kadar hak vermiyor hiçbir anneye. Beslemiş , büyütmüş emek harcamış bile olsa bunların hiçbirini de başına kakma hakkına sahip değil. TEKRAR SÖYLÜYORUM; DÜNYAYA GELMEYİ O SEÇMEDİ, EBEVEYNLERİNE BİR BORCU YOK, ELBETTE İYİ BİR EVLAT OLMAK , GEREKTİĞİNDE DESTEK OLMAK DOĞRU ŞEYLER FAKAT ;BU ARKADAŞA BORÇLU OLDUKLARI ÇOK ŞEY VAR. TAKSİT ÖDEMEK , BEBEK EŞYALARI ALMAK VS. GİBİ EBEVEYNİN YAPMASI GEREKEN YÜKÜMLÜLÜKLERİ KARŞILAMAK ZORUNDA DE-ĞİL.
2310 Yorumla- +1 yıl
Tabikide ben yerimi çok iyi bilirim yerim yerin 7 kat assagisida olabilir buna itirazım yok ve zaten de gerçekler değişmez ve bana demişsin sana ağır gelen şey nedir bana ağır gelen hiçbir şey yok güzel arkadaşım ama sanma ki benim assagida olmam senin yukarıda olduğun anlamına gelmez. Ben ordaki yukardaki sözü hakaret amaçlı değil şaka amaçlı yazdım fakat sen bunu yanlış anladığın için gereksiz bir toxiclik başlattın ve bu benim buraya yazacağım son paragrafım çünkü biliyorum haklı olmak için 40 takla atacaksın. Seni seviyorum hadi hoşçakal. 🙂🙂🙂💛💛💛
- +1 yıl
Senin bu duruma cok canın sıkılmış galiba uzun uzun yazmışsın. :)
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. Direkt para vermiyormuş gibi görünme bence, işlerin kötü olduğunu eskisi kadar kazanamadığını söyle, ama para kazanmaya devam et.
Ailen olmasa direkt para vermek istemediğini söyle derdim de, ailen olduğu için aranı bozma, politik davran, onlar da senden para gelmeyecekmiş gibi kendilerini ayarlasınlar.
Ailen de hesap kitap yok anladığım kadarıyla, parasızlıkta hamile kalmak tam bir hesapsızlık kusura bakma. Bu kadar hesapsızlarsa sana yüklenmesinler, kendi düştükleri kuyudan kendileri çıksınlar, sen de hiç onlarla aranı bozmadan para kazanamıyormuş gibi darvan olsun bitsin...
Seçim geliyor, piyasa da para yok falan de, eski öğrencilerim gelemiyor artık de.
01 Yorumla- +1 yıl
Bir de eğer iyi kazanıyorsan kendi evine çık. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kira ödeyebilecek gibiysen ve bu seni çok zorlamadan olacaksa kaç o evden. Kedin falan yoksa 1 + 1 küçük bir ev sana yeter, hem yüz yüzde hem online ders verip gelirini de artırırsın hem de kendi hayatın olur.
Genel bir cevap vereyim. Ailen kazandığın paranın hepsini istiyorsa veya büyük bir kısmını bu doğru olmaz. Sonuçta senin kazancın tasarrüf hakkı senin elinde fakat 5 Kuruş vermem mantığıda Yanlıştır. Onlar senin ailen bu yaşa gelene kadar. Sana bakmış büyütmüşler onlarında sende hakkı var. Senin durumunda biraz başka Maaşının düzensiz olduğu belli çok olacağını söylemen üzerine kendi kafalarına göre beklentiye girmişler. Madem ki çok kazanacak deyip ona göre İhtiyaçlarını sana kitlemişler. Bu doğru değil. Sen yine bi miktar ver düzenli olarak o yeterli olmalıdır. Ona göre hesap yapsınlar Öbür türlü bu sömürmek olur
016 Yorumla- +1 yıl
Anne baba çocuk dünyaya getirdiyse bakmak ZORUNDA. Evlat için maddi anlamda bu geçerli değildir. Ayrıca her şeyi geçtim, anne babaya bakmak okey de kardeşi niye bir insanın üstüne yük oluyor? Çok saçma.
- +1 yıl
Ben kardeşime (tamamen sözde "kardeş" dediysem) bir kuruş vermem, günahımı bile vermem. Açlıktan ölse susuz kalsa bir yudum su vermem bu yüzden ağır konuşuyorum.
- +1 yıl
Kardeş var kardeş var tabii
- Aile & Toplum konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılHamile olduğu için sende biliyosun ki ru hali değişkenlik gösterebilir, ki bu çok normal. burada önemli olan sana tavrı hep mi böyle? Beddua etmesini, bağırıp çağırmasını soruyorum burada. Hep böyle değilse bu seferlik alttan alabilirsin. Diğer taraftan para verme zorunluluğumuz yok. Sadece destek olalım, sıkıntı yaşamasınlar diye yapıyoruz bunu. Bu konuda mecburmuşum gibi davranılmasına şahsen katlanamam.
01 Yorumla
Soran+1 yılNormal zamanda eve geç gelsem, evde durmayıp okula gitsem hemen beddua ediyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır yanlış değil
00 Yorumla Uzuuuuuuuuun uzun yazardım ama hiç gerek yok. Hiç bir şey yapmak zorunda değilsin. Şu halde kendine yetecek kadar para çalışıp kazanman çok çok büyük bir hareket zaten.
Ülkedeki anne baba kafası çok komik ya. Çocuğun okulu arkadaşlıkları kötü gitse "bu notlar ne", "verdiğimiz paraları neredee kimle harcadın", "kavga etmişsin laf söz geldi bla bla" diye kırk türlü kafa s*kmeler... Amonakoye anne baba mali olarak başarısız olup, kendi yüklerini sırtlayamayınca çocuğun kazandığı iki kuruşa göz diker hemen.
Bakamayacaksan, doğurma.
Doğurduysan, sorumluluk al, bak, şikayet etme, beklentiye de girme.
Evlat denen insanın da evladı olur, borcunu ona öder. Düşünsünler biraz.1710 Yorumla- +1 yıl
Adamm haklıı
- +1 yıl
Çocuk yapma kısmına katılıyorum herkes çocuk yapmamalı zaten gelinen bu durum dünyadaki ekonomik zorluk çekenlerin daha çok çocuk yapmasından dolayı. Ama aynı evde yaşıyor maaş alıyorsan destek olmalısın şöyle düşün kira fatura vs ödemiyorsun çıksan başka eve en az 15 bin giderin olacak ama ailene 3 5 yardım koymaz
- +1 yıl
@Omerfarukcakir ben de kısmen katılıyorum. Katkıda bulunmak yükünü hafifletmek en güzeli olurdu, ama batık bi aile ekonomisinin sorumluluğunu gençliğini yaşamaya çalışan bir insanın kazancına bağlayamazsn. Bir de unutmamak lazım ayrı eve çıktığında özgürlüğün, yaşam alanın, eve dair tercihlerin hepsi senin elinde, getirileri de önemli yani.
- +1 yıl
Tamam aynı şeyi savunuyoruz ufakta olsa destek olmak iyidir hata yapsalarda aile işte mecbur yani hiç bir şey yapmasalar bile o yaşa getirmişler cami avlusuna bırakmamışlar :)
- +1 yıl
@Omerfarukcakir gerçekten yorumlara inanamıyorum ne demek yani cami avlusuna bırakmamışlar? Dünyaya getiren ve bunu isteyen kişiler zaten anne ve baba bakacaklar tabii ki cami avlusuna bırakmak ne? Bu bir lütuf değil kız için olması gereken bu. Bakamayacaksan büyütemeyeceksen okutamayacaksan evlendiremeyeceksen yapmayacaksın çocuğu. Sizin bu bakış açınızdan dolayı ülke psikolojisi bu halde. Sinirlerim bozuldu
- +1 yıl
Al işte beyni nerede olduğu belli olmayan bir arkadaş görüyorsunuz anlatmaya gerek yok :) ben bir örnek verdim okuduğunu anlamadan muhalefet oluyorsunuz üç beş kere daha okuyun ben bir örnek verdim senin ıq yetmiyorsa yorum yapma
- +1 yıl
Sinirlerin değil beynin bozuk senin. Doğurtup doğurup salıyorlar sokağa mendil sattıran var dilendireni var trafikte cam sildireni var işkence edeni öldüreni var bunlar var diyorum yaptıkları iyi demiyorum tabiki de bakacak büyütecek ama neticede bakmış büyütmüşse duyarsız kalamazsın. Sen babanın evinde yaşa çalış para kazan ama destek olma şu ekonomik şartlar altında madem hürüm doğruyum tekim diyorsun sgit ayrı eve çık o zaman. Asıl benim sinirlerimi bozdun Şu an rosemisin nesin
- +1 yıl
Cami avlusu nedir dostum. Kötüden örnek olmaz. Bu ülkenin genel sorunu bu. İnsanların üzerine düşeni yapması gerekir, yapmayanı örnek göstererek yapanı övemezsin.
Bu şeye benzer, evini temiz tut diyene "hadi oradan, zaten tuvalete sçıorm, salonun ortasına da sıçabilirdim, ona dua et" demek gibi bir şey. - +1 yıl
Kızı pişman ettiniz sorduğu soruya;))))
Soran+1 yıl@SAWAGE_ANGEL inanın bana çoğu okuduğum yorum destek oluyor🙏🏻
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHer ikiniz de hatalısınız bana göre, bir söz vardır; "baba oğluna bağ vermiş, oğlu bir salkım vermemiş"diye. Ailen seni bu yasa getirene dek türlü emekler verdiler,9 ay seni karnında taşıdı, vücudunda sana ev sahipliği yaptı annen, hiçbirimiz kendi kendimize büyümedik, bizi bu yaşa getirenlere minnet duymalıyız, kazancını ailenle paylaşabilirsin ama anne, babanın daha affedici ve olgun olması gerekir, madem gelir durumları yeterli değil niye çocuk yapıyorlar ki? Kardeşini yurda verirlerken senin özel ders verme durumun yoktu sanırım, sen ek gelir elde etmeyedebilirdin, eee o zaman ne yapacaklardı, sana güvenip mi çocuk yapmışlar, sana güvenip mi kardeşini yurda vermişler? Bence yine de paranı ailenle paylaş ama tabi ki kendini de düşün, o ettiği bedduaya rağmen yine de belli miktar yardımcı ol, kendi birikimini de yap, aldığın mevlanın az olacağını söyle gerekirse, gereksiz beklentileri olmasın, yardım et Allah rızası için ama mesafeni korumayı da bil, olumsuz söz söyleme sen yine de.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah hayırlı eat versin derler de hayirli ana baba versin demezler. Bazi insanlar cocugu sirf ilerde bana baksin mantigiyla dogurup buyutuyorlar. Sende oylesin bence. Sonra hemen ben seni buyuttum, emzirdim, yemedim sana yedirdim oluyor. Tabi yapacaklar bunlari. Biz onlar istedigi icin dunyaya geliyoruz, tabi bakacaklar, her ihtiyacimizi karsilayacaklar. Bir bebegimiz olsun diye cocuk dunyaya getirirken bize soran olmuyor. Sonra sen buyuyup hayal ettikleri gibi bir evlat olmayinca siraliyorlar senin uzerinde yaptigi fedakarliklari. Yani gercekten bu ulkenin insaninin cocuk yetistirmesine ayri ayarım, anne baba olmasina ayri ayarım.
51 Yorumla
Soran+1 yılAma şöyle bi durum var, benim evladım çok şanslı olacak benim yaşadıklarımı yaşamayacaklar
+1 yılSen mi annenin o mu? Madem parayı bu kadar seviyor cocuk yapacak gücü varsa çalışacak gücü de vardır kendisi harcayacağı parayı kazansın cocuklarını sömürmeyi bıraksın. Bu senin hayatın genç olan ve insallah önünde uzun bir hayatı olan ve bu hayatı hayallerine göre inşa edecek sensin. Başkalarının hayatı İçin kendinden kesme vazgecme. Annen büyük cocuk olduğun için belki de bir evladın ustlenmemesi gereken sorumluluklar yüklüyor sana onun ebeveyni sen değilsin ! Rolleri değişmeyin ! Paranı kendin için biriktir ayrıca her ay kazandığın paranın 3 k eksiğini kazandığını söyle herkesten habersiz kendin İçin fazladan fazladan para biriktir. Mazallah ihtiyacın olduğunda annenin çıkartıp vereceğini hic sanmıyorum. Kendine sahip çık.
41 Yorumla
Soran+1 yılİşe gir çalış diyorum baban izin vermiyo, benim yaşımdakiler yerine gençler daha çok tercih ediliyo falan diye bahane uyduruyo hep
+1 yılAnnenin histerik sinir krizleri normâl değil. Annen hep mi böyleydi yoksa hamilelikte mi tuhaflaştı?
Ailene maddi ve manevi olarak destek veriyorsan, ki özellikle kardeşine yardım etmelisin. Ayaklarının üzerinde dursun o da. Kardeşine sahip çık, arada sor soruştur çünkü annenle baban bana pek normâl gelmedi.
Ettiği beddualar için de takılma ona, salla gitsin. Anne de olsa kadınlar bazen çekilmez varlıklar oluyor.
Son olarak ailene yardım etmen gerekir elbette. Ama bu ay 3 bin veriyorsan, gelecek ay 4 bin verme. Alışmasınlar buna, sonuçta atanıp gittiğinde de bekleyecekler büyük ihtimâlle.32 Yorumla
Soran+1 yılNormalde onun istediklerini (yani ev süpürmek, evde oturmak, yemek yapmak kısacası "ev kızı" olmak vs) yapınca melek gibi oluyo ama en basitinden okul çıkışı eve geç gelsem hemen beddua ediyo yine
- +1 yıl
Annen kesinlikle normâl değil. Psikolojik olarak resmen tedaviye ihtiyacı var.
+1 yılAile içi ilişkilerinizi bilmediğimiz için yorum yapmak çok zor anlık patlamalar olabilir fakat şu var ki kefen paran olur demesi anlık patlama olma ihtimalini düşürüyor. Yine de hem aranızda ki ilişkileri bilmediğim hem de kavganıza kendi gözlerimle şahit olmadığım için bu soruya yorum yapmak çok büyük bir ego olur çünkü kimse Allah değil ki hakkı hukuku sonuna kadar doğru bilsin. Sana akıl verene de inanmamanı tavsiye ederim. Kendin düşünerek bir karara varması tavsiye ederim arkadaşım.
Hem ekonomik durumları düşün (çünkü insan bu durumda saçmalayabiliyor zira çok ağır bir yük) hem de aranızda bağı geçmişinize bakarak değerlendir. Artıları eksileri sen hesaplamalısın10 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bence 2 tarafında suçu var. Anne ne neden alacağın parayı söyledin ki? Beklenti içine girdiği belli. Annenin de beddua etmesi ve her şeyi sana (senin ihtiyaçların veya harcamalarını göz ardı edip) yüklemesi çok bencilce bir davranış. Yardım edin ancak belli bir miktar kadar hatta anlaşma yapın. Ben bu kadar ödeyebilirim gibi. Allah görüyor sen elinden geleni yap seni kıranlar da ettiklerini çekerler. Içini ferah tut Allah rızası için yardım edeceksen et.
Allah gönlüne göre versin kuzum.
12 Yorumla
Soran+1 yılAilemden para gizlemek gibi bir durumum olmasın istedim ama olmuyormuş onu gördüm. Güzel dileklerin için teşekkür ederim😌
ben olsam tek kuruş vermezdim böyle nankörlere kusura bakmasınlar sen daha öğrenciyken onlara üç kuruş bile versen şükredip mutlu olmaları gerekir sen öğrencisin çalışmak zorunda değilsin sana ve kardeşine bakmak ihtiyaçlarınızı gidermek anne baba olayak onların görevi utanmadan böyle büyük bi nankörlükte edilmez be... ben olsam anne babada olsa böyle sorumsuz nankörlere tek kuruş vermem çadırda yaşayacak olsam bile giderdim evden sana öyle bağırmaya kızmaya hakkı yoktu sen ne verirsen razı olup teşekkür etmeliydi...
30 YorumlaBence ailenin sana böyle davranması yanlış. Sonuçta sen zaten iyi niyetli bir şekilde yardım etmeye çalışıyorsun ve sen böyle iyi niyetliyken sana surat yapmaları hoş olmamış. Ayrıca senin de kendi ihtiyaçların için para biriktirmeye ihtiyacın olabilir. Tabii ki fazla paran varsa ailene yardım edeceksin ki bunu yapıyorsun da zaten. Bence ailene bu ay neden yardım edemeyeceğini söyle, bence anlayışla karşılamalılar. Sonuçta bu parayı sen kazanıyorsun. Tamam aile arasında para hesabı olmaz ama sonuçta sen de bir bireysin, sanki o parayı vermek zorundaymışsın gibi davranılmamalı
20 Yorumla
+1 yılAynı duruma benzer bir durum bende yaşadım ve yaşıyorum halen..
kesinlikle yapmanani onlara maddi anlamda yardımda bulunmamani öneririm çünkü annrnde babanda seni düşünerek yapmadı o bebeği (çok afedersin ama ) yani kendisine yeni telefon alacağına annen beşik veya bez alabilirdi veya kardeşim var ona da para lazım diyorsunuz herkes bu hayatta tek başına tırnağın varsa başını kaşıyacaksin yalnız geldin yalnız öleceksin arkadaş önce sen kendini düşün. Ben mesela uğruna okulumu bıraktım çalışıp bakmak için anneme kardesime değmiyor yapmayın yetmedi üstelik adı yapmasaydin oluyo kesinlikle yapma yani yapmadigin zaman daha kıymetli oluyosun onu anladim60 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa bir tek benim annem böyle sanıyordum. Arada klonlanmışları varmış demekki😂 sözleri sözlerine aynı annem. Ama bunlara hiç yüz vermeyeceksin. Zaten her türlü hayırsız evlatsın. Bir de bütün bunları yaptığın halde sana kendi yaptıklarını öne atar ben sizin için bunları bunları yapıyorum diye. Bu ay verebildiğin kadar ver. Kardeşin doğana kadar da biraz çekersin sonra da artık ne o evde durulur ne de para yetişir. Maması var bezi var şimdiden sana kitlerler. Zaten o süreçte evden ayrılman en iyisi. Hem bebekten dolayı biraz kafaları dağınık olur hem de sen rahat olursun. Sana sabırlar diliyorum🥰
10 YorumlaBiraz suç sende aileni beklentiye sokmamaliydin yeri gelince hayır demeyi bil bence sana çok yuklenmelerine izin verme paranı elbet bir kismini paylaş ama hepsini verme en sevdiğim arkadaşımdan biliyorum ne kadar para alırsa hepsini verirdi evlenecek şu an zor durumda kimsenin umrunda değil ...
31 Yorumla- +1 yıl
Benim gibi ayağını bastırsın demi. Yüzlerine karşı söylesin herşeyi😀😂
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 sene önce aileme 22 bin lira para verdim bugün vereceğiz yarın vereceğiz diye diye paramı vermediler. Keşke senet falan yapsaydım diyorum şimdi. Ailen bile olsa konu para olunca insanlar değişiyor. Bu zamana kadar yapmışsın bundan sonra da hiç gerek yok niye uğraşacaksın ki.
14 Yorumla- +1 yıl
Benim babam da 14.550 TL paramı çaldı (hiçbir şekilde haberim yoktu) muhtemelen kendi ve kardeşim olacak zavallının ihtiyaçları için harcadı. Üstelik o para bana devletin verdiği borçtu. Borcu kapatmazsa dolandırıcılıktan dava açıp memuriyetinden etmeyi ve tazminat davası açmayı planlıyorum. Yıllarca psikolojik ve tekme tokat şiddet uygulayıp, ağza alınmayacak küfürler etmesi de ayrı bir kriz sebebi... Milletin annesi babası çocuklarının borcunu ödüyor, bizimkiler paramızı çalıyor. Keşke ailelerimizi de seçebilseydik..
Soran+1 yıl@Üyesizinsan geçmiş olsun diyim, Allah sana da kolaylık versin
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılAileye para vermek tabii ki yanlış değil ama annenizin yaptığı terbiyesizlik, sen canını sıkma biz hallederiz demesi gerekirdi. İhtiyaç olursa insan çocuğundan para alabilir ama o evi geçindirmek sizin sorumluluğunuz değil kaldı ki buna rağmen elinizden geleni zaten yapmışsınız, annenizin tavrı artık çocuğunu kullanmaya giriyor ve bence çok çirkin bir hareket.
20 Yorumla
+1 yılOha ya gercekten oha. Ayrica annen gelmis kac yasina neden hamile kaliyorki kim bakacak o cocuga. O da sana kalcak. Senin evlenme cagin gelmis torun sevecegine hamile kaliyor. Durum yok madem dikkat etselermis. Sende aylik kazancini neden soyluyorsunki eksik soyle hep
20 Yorumla
+1 yılOnlar şu an evli olmadığın için sana bakmakla yükümlüler. Ki sen çalışıp kendi paranı kazanıyorsun bile. Bir kere annenin senden böyle bir şey beklemesi ve sana bu şekilde davranması tamamen yanlış. Kaç kardeşsiniz pardon? İnsanlar bakamayacakları kadar çocuk yapmaktan kaçınmalı. Annenin de mantıklı veya olgun bir pskolojiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Lütfen aranızda mantıklı bir iletişim sağlayıp konuşun. Para konusuna gelince buna yorum yapbilmek için nasıl bir yaşantı yaşadığınızı bilmek gerek bence. Ama ben olsam kendi aileme her konuda yardım ederdim ancak onlar bunu zaten beklemezler. Evlenirken sana yardım edecekler mi yoksa sen kendi çabalarınla mı hayatını kuracaksın? Eğer etmezlerse bence vermeyebilirsin
32 Yorumla
Soran+1 yıl2 kardeştik 3. sü yolda. Sağlıklı bi sekilde iletişim kurmak istesem beddua ediyo. Zaten 1 seneyi aşkın bir süredir çalışıyorum, maaşımdan her ay yine bir miktar veriyordum, mutfak alışverişi yapıyordum ama bu ay para çıkışmayınca böyle oldu. Evlilik konusunda da tek başımayım, babam daha ev alacak kendine...
- +1 yıl
Ayy canım allah kolaylık versin sana. Annen keşke psikolojik yardım almayı falan kabul etse. Ya da bununla alakalı kitaplar okusa. En kısa zamanda kendi aileni kurup başka bir eve çıkarsın inşallah. Ancak bence ne olursa olsun erkek veya kız ol ailenin senden bir şey beklemesi çok yanlış😕
Yani sürekli sürekli beklemek yanlış ama anladığım kadarıyla sıkışıklar. Sen kendi ihtiyaçlarını karşılayıp harçlığını da ayırıp geri kalanla ailenin ihtiyaçlarına yardım edebilirsin. Zaten bunu yapıyorsun anladığım kadarıyla. Ama vermen yanlış değil bence sonuçta ailen. Bu ay için tepkisi biraz sert olmuş annenin, sinirlenmen de normal ama bana hamile hormonları gibi geldi. O yüzden yükselip ağlamış olabilir. Böyle düşündüm ama tabiki senin kararın burada iki paragrafa bakarak yorum yapmak doğru olmaz
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl😂😂😂 koptumm. Evin doğalgazını , elektrik , suyunu kim ödüyor peki? Sabah kahvaltıda soruyor musunuz annenize peynir var mı evde diye çünkü en ucuz bir kalıp peynir 140 TL. İşten evinize gelirken ekmek alıyormusunuz 2 tane? Bunların hepsini babanız mı alıyor - ödüyor yoksa?
124 Yorumla- +1 yıl
Ahahah birde kızcağız mı ödesin faturaları yaaa. Allah aşkına bu nasıl bir bakış açısı. Kız evlenene kadar ailesinin himayesi altındadır dinen. İhtiyaçlarını ailesi karşılamak zorundadır islamiyette. Bi zahmet bunun hesabını yapmayın. Kız o evde oturduğu için allah zaten onun rızkını babası veya annesi vasıtasıyla verir. Cahiliye devri kafası?
- +1 yıl
@roseerosee sadece tebessüm ettim bu yazdıklarınıza. Lütfen bizler asla baba olmayalım erkekler o zaman. ya da gidip çalalım çırpalım evimize bakmak için. Doğru ya bi de bunların üzerine İphone almak zorunda babalar. Kızları , oğulları marl*boro içip starbucks'ta mokka içsinler hafta sonu. Bu arada, bir baba reşit olana kadar bakmakla yükümlüdür. Kanun budur yani..
- +1 yıl
@Bnakdg tamaman anne ve baba da suç. Evlat yetiştirememişler işte. Bu kızcağız değil sadece Türkiyenin % de 80 i aynı böyle. Hatta üstüne harçlık isteyenler var para yetmiyormuş 😂😂
- +1 yıl
Ahahhahs, bak tamamen yetirilmemekle alakalı, beni de hep yanlis yetistirmislerdi ayni bu kız gibiydim, sonra buyudum ben kendimi yetistirdim, soruyu yazandan 1 yas kucugum ona ragmen akil veriyorum, ama yazik valla ailelerine uzuldum, ilerde yanlislikla soyle cocugum olur diye cocuk yapmicam, yoksa alir sabah aksam doverim
- +1 yıl
@Bnakdg 😂😂😂😂.. çocuk bembeyaz A4 sayfa gibidir. Büyütürken üzerine ne yazarsanız çocuk öyle olur. İyi ya da kötü büyütmek tamamen sizin elinizdedir. Hiç aile de para konusu olur mu yaa. Tüm maaşını vermiyorsun ki sonuçta. Mesaiye kalırım günlerce o , 2 - 3 - 4 bin lirayı veririm yani. 👍
- +1 yıl
Bak ben 0 dayim, ilk defa ise girip calisicam ve butçemi batan ayarlarim, panin su kadari insanlara yardima, su kadari evin emekligine su kadari bana su kadari aileme, kalan da yatirima diye esit bir sekilde boldum, asla bencil olmam, ama herkes oyle degil maalesef, benim ailem de degil, ama ben boyleyim, cunku kendi kendimi böyle yetistirdim
- +1 yıl
Bak ben 0 dayim, ilk defa ise girip calisicam ve bütçemi boluserek ayarladim, paranın su kadari insanlara yardima, su kadari evin yemekligine su kadari bana su kadari aileme, kalan da yatirima diye esit bir sekilde boldum, asla bencil olmam, ama herkes oyle degil maalesef, benim ailem de degil, ama ben boyleyim, cunku kendi kendimi böyle yetistirdim
- +1 yıl
@Bnakdg süper 👍 sizler yarın öbür gün evlenip ev döndüreceksiniz. Zaman gelecek baklava börek , zaman gelecek yumurta omlet , çay. Taksite girip biriktirdiğinizin üzerine kredi çekeceksiniz ev alabilmek için. Bir erkeğin ailesini geçindirmek için kazandığı 20 bin lira dahi yetmiyor çünkü. Alışveriş kıyafetler ucuz değil ki artık, sosyal yaşam var, ev kirası var. Varda var yani..
- +1 yıl
@Bnakdg çok iyi , takdir ettim seni vallahi. 👍 inşallah en güzeli ve hayırlısı olur hakkında.
Soran+1 yılNe Iphone'um var, ne sigara içiyorum ne de bir defa bile starbucksa gittim, hayırsız evlat olmamak için elimden ne geliyorsa yaptım ama aileme yaranamadım
- +1 yıl
Ben onu sizin için yazmadım ki, genel olarak yazdım. Yanlış anlamayın lütfen. Tabii ki bilemeyiz bizler ailede ki iletişim eksikliğini. Fakat siz yine de onların çocukları olarak anneye- babaya karşı iyi davranın çünkü anneler , babalar ne kadar kızsalar da sizler için canlarını verirler inanın ki.👍
- +1 yıl
@Bnakdg 😂😂😂😂😂 hatlar çok fena karışşmışş. Sana değil yaa Soran' a yazdım o genel olayını 😂.. zaten seni çok çok takdir ettiğimi yazmıştım. Sana yazmış olszydım önce nick adın ( @Bnakdg diye ) olurdu zaten yazılarımdan önce 👍👍😂
- +1 yıl
@Bnakdg hahahaha iyice karıştırdım valla 😂😂
- +1 yıl
o zaman anne baba evde ne işe yarıyor siz çocuğu parasını yemek için yapıyorsunuz herhalde ne kadar bencilsiniz
- +1 yıl
kendimi yetiştirdim diyende çocuğu sabah akşam döverim diyen biri nasıl yetişmişse artık
- +1 yıl
6 tane de sıralarsın o zaman belki daha çok para geçer eline
- +1 yıl
harcama yapmak istemiyorsan al balık besle
- +1 yıl
@İstilacıTür yok tabii ki öyle bir şey. Bu olayı dramatize etmeye de hiç gerek yok. Her anne ve baba evlstlarına en iyisini vermeye çalışırlar ; bu tabii ki ellerinden yettiğince - geldiğince olur. Bir babanın geliri yüksek ise zaten ailesi rahat ediyorsa onlar mutlu olsun rahat yaşasınlar diye elinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışır. Aile demek bu çünkü. Hiç bir aile çocuklarını kazanç kapısı olarak görmez merak etmeyin. Ana o çocuğunda arkadaşı Ayşe'ye - Fatma'ya - Ali' ye kahve ısmarlayacağına arada bir de evine faturalar hakkında ufacık bir yardım etmesi / işinden eve gelirken fırından iki ekmek alması takdir edilecek bir şey olur. 👍
- +1 yıl
@İstilacıTür buradaki olay maddiyat değil aslında , kişinin mentalitesi , düşünce yapısı..
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence taşın o evden. Tek başına geçinirsin. Kaç kurtar kendini.
417 Yorumla
Soran+1 yılSonra beddua ediyolar inşallah g*berirsin diye
- +1 yıl
Kendilerine geri döner o. Bir taraflarından çıkar.
- +1 yıl
Oha bu şekilde beddua ediyorlarsa bir kuruş bile verme nasıl insanlar onlar öyle? Arkadaşa katılıyorum kısa sürede kendi düzenini kur imkanın varsa.
- +1 yıl
boş ver onları imkanın varsa cık valla... sanırım öğretmensin ben gibi
- +1 yıl
@cileksarısı cidden bu tiplerr para değil yağmurlu havada su vermemek gerek maddi yönden olmasa da benim de ailem aynı tip varlıklar
- +1 yıl
@AgustusOctavianus En güzeli uzaklaşıp kendi düzenini kurmak tabii önce kendi imkanını oluşturman gerekiyor.
- +1 yıl
Aynen öyle uğraştığım şeyde bu bizimkilerin sorunu manevi ama benimle işte
- +1 yıl
@AgustusOctavianus En kısa zamanda düzenini kurmaya çalış.
- +1 yıl
@cileksarisi keşke yapabilsem
- +1 yıl
@AgustusOctavianus Seni tanıdım bu arada
- +1 yıl
Biliyorum zaten
- +1 yıl
Gizlenme gibi çabam yoktur
- +1 yıl
@AgustusOctavianus Neden başka hesap açtın?
- +1 yıl
Bu konuyu konuşmamışız demek ki, huyumdur Nick nameden sıkılıp başka bir kral imparator vb isimli yenisini açmak
- +1 yıl
Arkadaşlar sohbet edecekseniz başka yerden devam etseniz Çok fazla bildirim düşüyor artık
- +1 yıl
Kusura bakmayın lütfen
Soran+1 yıl@iremnurirem evet öğretmenlik yapıyorum
+1 yılmaalesef ki geçim sıkıntısı her ailede var. ailene destek çıkman desteklemen çok güzel gerçekten.. muhtemelen çok sıkışmışlar annende hamilelik sebebiyle davranışları sana agresifte gelebilir ihtiyaçlarını karşıla bir süre buna devam et aile herşeydir…
20 Yorumla
+1 yılÖnce doğurduğu çocuklara yetebilsinler sonra hamile kalsınlar şimdi benim ağzımı actirmasin kimse. Anne baba dünyaya kimi getirdiyse onun geleceğini garantiye almakla sorumludur. Sen belli ki onlara yuk olmamak için birikim yapıyorsun pardon da onların daha senden bir şey isteme hakları olabilir mi. Bana kefen paran olsun deseydi böyle bir anne ona hamileligiyle ilgili çok ağır laflarım olurdu..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu insanlar ne yazık ki seni gelir kapısı olarak görüyor. Bir kız çocuğunun çalıştığı parayı yemek asla hak değil, anne baban bile olsa vermek zorunda değilsin. Maaşının azaldığını söyleyip yetmediğini söyle ve para verme. Sen evlat değil banka gibisin gözlerinde. Sana güvenerek mi telefon aldılar? Ben çalıştığım halde bebeğim olacak diye güvenip almadım kendime telefon bu ne rahatlık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılAile arasında herkes birbirine maddi manevi destek çıkar bunu anlayabilirim. Ancak kendileri de az çok maaş alıyorlar bunu 0 olarak görüp tüm harcamalarını senin parandan yapmaları tamamen seni kullanmak. Bebek için hiçbir şey alma. Kardeşinin yurt ücretini ver geç kendileri ne yapıyorsa yapsın
10 Yorumla
+1 yılAilenle yasiyorsun ve tabikide ailene katkin olmali. Bu yasa kadar getirdiler sonucta öyle ya da boyle ama tum maasinida verme tabikide. Cok sey istemisler senden. Snn yerinde olsa anne bu ay ancak telefon taksidini odeyebilirim de bir sonraki ay bebege birseyler alirim de sonucta bu ay dogurmicak ya annen. Siz bir ailesiniz ve birbirinize her halukarda destek olmayi birlik olmayi ogrenmelisiniz bugun sen verirsin yarin onlar sana verir canım . Aile icinde kusluk düşmanlık olmamali. Baskasi seni siler atar ama anneler oyle degildir canım . Annenin gönlünü hos tutmaya bak. Elinden gelenini yap.
10 Yorumla
+1 yılOnların açısından da bakmak lazım. Malum ekonomi. Durumları sıkışık belli ki kadıncağız alyansini satma noktasına gelmiş. Herhalde bebek te pek beklemedikleri, maddi olarak sıkışık oldukları bir dönemde oluvermiş. Maaşın varsa yardım et tabiki ama konusarak. Anne bu ay şu şu yetişmiyor parama önemli ihtiyaçlarını söyle ilk onları alalım. Diğer ay diğerini diye konuş. Ailene yardımcı ol hamile bir kadın sinirleri bozuldu sana patladı diye. Hemen öyle çekip gitme. Tabiki sen de annenin sana ettiği beddualardan dolayı rahatsız olduğunu söyle. Ailen maddi olarak çok kritik bir dönemde onları yalnız bırakma.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOgrenciysen madem senin kazandığın para Sana yeter anca çünkü seninde ihtiyaçların var. Ailene para vermek zorunda değilsin her ay her hafta bu sana kalmış.. para kazanıyorsan çalışıyorsan önce kendi ihtiyaçlarını ve kendi istediklerini düşün sonra onlarınkini düşünün. Para kazanıyorsan illa herkesi memnun etmek zorunda değilsin. Önce can sonra canan gelir hesabı.
Ama bence tek başına yapabilirsen öyle yaşa daha rahat olursun. Kendi istediğin gibi yaşan.
10 Yorumla
+1 yılAnnen çok cahil kusura bakma ama sen mecbur değilsin onlara bakmaya herşeyi sana yüklemeye çalışıyor bakamayacaksa doğurmasın ayrıca kardeşinin dersane parasını da ödemek zorunda değilsin bence kendi hayatını kur böyle aile de ne bileyim yani ne denir
00 Yorumla
+1 yılZor bir durumdasınız. Bu ayki maaşınızın fazla olacağı tahmin bile olsa annene söylemeseydiniz iyi olurdu. Ona güvenmiş. Anne ile küslük olmaz hanım kız. Bence arayı düzeltmeye bak. Hepsine bütçen yetmiyorsa bile yapabildiğince destek olmaya çalış. Annenin kefen parası şeklindeki bedduası için öfkeyle o an ağızdan çıkmıştır. Onun da içten içe üzüldüğünü tahmin ediyorum.
00 YorumlaBende o yollardan geçtim. Ama benim annemin ihtiyacı yoktu. birikim yapıyodu. Evde kendi ihtiyacım market ve pazar harici karışmıyordum. Sizde ihtiyaç varmış maalesef. O yüzden bir kalem belirle. Onu öde. Her ay sıkıntı çıkmasın. Mesela sadece faturaları ya da yurt parasını sen öde düzenli olarak. Hem bedava oturuyorsun demesinler, hemde her ay yüzgöz olmayın
00 YorumlaÖncelikle annen veryansın etse de öyle demek istememiştir. Bak Aynı evde kalıyorsanız ve ihtiyaçlar oluyorsa ailene destek çık. Evet kendin içinde biriktirmelisin. Ancak kardeşin olacaksa ve ihtiyaç çoksa bazı aylar eve harca. Benim durumum iyi ancak bazı aylar annem istemese dahi hayatını kolaylaştıracak şeyler alırım. Bekar olmam tabi daha kolay yapıyor bu işi. Aynı evde kalıpta hiçbir şeye karışmaman yanlış olur sanki. Her zaman istemezler ancak arada destek olursan memnun olurlar.
00 Yorumla
+1 yılAnnenle konuş
Biz bunu bi karara bağlayalım mesela 3 bin veya 4 bin neyse artık sürekli onu ver eksiği fazlası olmasın
Maaşın eksikte gelse fazlada gelse o meblağ dan şaşma
Kendini sartlandir
Seninde giderlerin ileriye dönük plan projelerin vardır sende kendine ayirtip biriktirmen lazım
Gevşek durursan sürekli isteyecekler her zaman fazla fazla almaya çalışacaklar00 YorumlaBurada verilecek tavsiyem anneni karşına alıp bu yazdığın şeyleri ona söylemen. Hani zor dönem geçirir her aile, birey bu da onlardan biri seni çok iyi anlıyorum net şekilde içinde kopan fırtınayı biliyorum ama inan senin şu an dert ettiğin gibi uzun sürecek bir dert değil. Hani önümüzdeki ay verirsin ya da annene konuşup buraya yazdın gibi birinden tanıdıktan borç alabileceği biri var mı yok mu? Gibi söyleyip önümüzdeki ay veririm ben diyerek durumun ciddiyetini ve iyi niyetini göstermiş olursun.
02 YorumlaNeden senden bu kadar destek bekliyorlar ki? Bu zamana kadar onlara çok yüz vermişsin canım kusura bakma. Eve gelir gelmez paranı aldın mı demek ne demek gerçekten? Çok ayıp bir şey. Ailenin sana bakması gerekirken sen onlara bakıyorsun. Bence sıkışık durumları falan da yok telefonu yenilemeyi biliyorsa masrafları karşılamayı da bilmeli. Sen nasıl kendi ihtiyaçlarını gideriyosan kardeşin de çalışıp ödesin yurt parasını. Kimseye eyvallahın olmasın.
33 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSenin ailede büyükmsorunlar var sen b3nce bırakanneyi babayı kardeşı de arwyıda bozmadan okulunu bitir bian önce ayrı düzene çık. Hem fakir hem ders verc3k yaşta çocuğu var başkada var bitane daha yapıyor. Hem fskir üzerine bide telefon tsksiti yapıyor. Durumlwr sıkışıksa raahat olana kadar alacsksın tüşlu telefon ya da eşinin telefonunu. Senin aile yiyici biraz. Düzelmwz onlar sen bak aradan sıyrıl bian önce. Fakanadenk biri kqrşına çıkqrsa daha anne baba kardeş aramaz gözlerin zaten
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun ne diyim. Çok kötü bir durum. Verme paranı. Sen gençsin ihtiyaçların olur. Yaşlılarda zaten para boldur. Gençliğin gidince ne edeceksin. Çalış çabala ama ayakta dur. Ne okursa olsun ayakta ve hayatta kalmayı öğren. Hayat zor ve insanın ailesi de böyle yapınca her şey daha da zor oluyor. Allah yardım etsin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence otur konuş. Para yetistiremiyorum yoksa sizden esirger miyim gibisinden gir. Sonra işte para için kızına nasıl beddua edersin diye de duygu sömürüsü yap az. O beddua hiç hoş olmamış zaten. Ama insanın annesi işte ne olursa olsun kıyamaz para söz konusu bile olmamalı. İki ucu b0klu değnek açıkçası.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAileme para vermemem yanlış mı? soru başlığını okuyunca "evet yanlış! ben asgari ücret alıyorum ama eve seve seve katkı sağlıyorum, bundan da çok mutlu oluyorum" demek için gelmiştim ta ki açıklamayı okuyana kadar... Annen, basbayağı seni düşünmüyor ve seni düşünmeyen bir insanı annen de olsa düşünmemelisin. Annenin davranışları çok yanlış! Seni kullanıyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeddua etmeselerdi destek ol derdim ama beddua işin içine girince aslında bu konu beni de aşar herhangi birisini de eğer ki beni yanlış anlamazsanız alo fetva hattını gün içerisinde arayıp durumunuzu anlatın en doğru bilgiyi size onlar verecektir sağlıcakla kalın fetva hattı 190
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha öğrenciyken senden para beklemeleri yanlış. Onların senin tüm ihtiyaçlarını karşılaşmaları gerekirken senin eline bakmaları onların hayatta başarısız olduklarını ve çocuklarının geleceklerini planlamasının urediklerini gösteriyor. Ben yapayım satayım ortalığa kendi kendine yolunu bulsun kafası...
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPlanlamadan * salarak*
Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Ailenle paranı paylaşmalısın ama herkes payına düştüğü kadar para vermeli. Herkes kendi harcadığından sorumlu olmalı. Evin ortak giderlerini vermelisin. Ama ailenin özel harcamalarını ödemek zorunda değilsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Kardeşine vermek zorunda değil şahsen ben kardeşim olacak insan artığına bir kuruş vermem.
Soran+1 yılZaten her ay düzenli harçlığını veriyorum ama o yine benden mezuniyette saçı için ombre parası, ayakkabı parası istiyor
+1 yılÖncelikle evlat olarak bakmamiz gerekir. Ama bu mecburi konular için geçerli elinden geldiğini yaptığın halde sana tavır yapması doğru değil. Eve bakmak zorunda olan baban tavrı ona yapsın çok zor durumdaysa da telefonu geri versin.
10 YorumlaBence ver ya bu ay en azından ver diğer aylar için hesap yapın. Annenle birebir konuş, anlat durumu böyle böyle ben kendime de almak istiyorum eve de vereyim de. Mesela 10.000 aldın yarısını eve ver yarısını kendin al. Bana kalırsa tabii.
10 Yorumla
+1 yılHiçbir anne-baba kötü anlamda beddua etmez, eğer kötü bir şey söylediyse de pişman olur, içi kan ağlar...
Hiçbir evlat, ne yaparsa yapsın; anne-babanın hakkını ödeyemez...
Söyleyeceklerim bu kadar...
00 Yorumla
+1 yılBende anneme sinirlenip vermiycem asla diyordum ama öyle olmuyor ben ne kadar iyilik yaparsam karrşılığını görürüm dedim. Mesela bu ay 10.7K alıcam 2800 TL sadece eve vereceğim para geri kalanı benim zorla almazlar ihtiyaç ne kadarsa isterler.
00 Yorumla
+1 yılSenin tavrın yanlış sadece diyeceğim bu para ile deger verdiğin kişiler ailen... başka birine bunu yapsan haklısın derim ama 1 . inci derece ailede para konusunda kırıp birde beddua alıyorsan sana diyecek söz yok maaşını güle güle harca..
00 Yorumla
+1 yılBiraz alakasız olacak sorunla ama ders vererek bu kadar kazanman çok güzel, tebrik ederim, ne dersi veriyorsun kaç öğrencin var, ben de vermem istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum
10 YorumlaAilenin tavrı kesinlikle hoş değil. Ama sen yine de merhametli ol en azından 2 bin tl her ay eve verdigin bi miktar olsun tabi maaşının değişkenlik göstermesiyle bu değişebilir. Sen yine de insanlıgını yap yazık hamile kadın su an daha da fazla duygusal ve istekleri yoğun olabilir. Kırıcı da olabilir. Bunlara fazla takılma sen içini rahatlat sadece en azından ben yaptım vazifemi de kenara çekil ☺️
10 Yorumla
+1 yılBen konuşmam gerekirse, ikinizinde bu durumda suçu var. Annen seni bu yaşa kadar getirmiş, 9 ay karnında taşımış, belki de sen 1 yaşına gelene dek duzenli uyku uyumamis. Annen biraz para konusunda sıkıntı çekmiş ve sen onlara gore biraz fazla miktar da para aliyorsun diye senden yardım istemiş. sadece kardesinin yurt parasini odesen belki anneni uzmemis olurdun. 1 kisiye 8 bin TL yeterdi. Biraz cimrilik var sende sanırım. :)
15 Yorumla- +1 yıl
Aile sonucta atsan atılmıyor satsan satılmıyor. O yuzden biraz daha anlayis gostermelisin.
- +1 yıl
Pardon da kardeşinin yurt parasını niye ödesin? Kardeşini o mu doğurdu? Kim çıkarttıysa bakmayı da bilsin. Yorumundan saçmalık akıyor.
- +1 yıl
@Üyesizinsan Hayır ama kardesi, annesi para sıkıntısı cekip odeyememis demek ki, niye kuduruyorsunuz?
- +1 yıl
Hiçbir abla/abi annesinin babasının yaptığı başka bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Şahsen ben anneme baksam bile babama ve kardeşime asla.
- +1 yıl
Ayrıca annesi ödeyemiyorsa çocuk da yapmayacak başta. Kıza niye yükleniyor nasıl bir annelik bu..
+1 yılsenin calistigin para. verme. islama görede vermek zorunda degilsin sen calisip sen kazaniyosun. icinden gelir bi miktar destek olursun o baska ama sürekli vermene gerek yok helede o tarz laflar yiyosan hic gerek yok. bende malesefe veriyorum amaa onlar birikim yapiyo cünkü ben yapmayi beceremiyorum ama desterkde oluyorum ama seninkiler bi degisikmis.
10 Yorumla
+1 yılÜÜcü bi durum ama bence asla vermemelisin böyle ailelerde sonra kızlar evlenmek stediğinde brş kuruş yardım etmeyen aileler. Az söyle güzli birikim yap. Çocuğu yapan masrafını düşünsün
10 Yorumlaayy annen kac yasinda ki doguruyor hala boş ver verme sadece kardesinin yurt parasini ode bence ciekefmis ya insan covuguna bunu yapar mi kendi emegin o istedigin gbi yap bide biriktir parani
10 Yorumla
+1 yılHayır vermek zorunda değilsin. Çocuğu sana güvenerek mi yaptılar? Baban bakamayacaksa yeni bir çocuk yapmasaydı. Kardeşinin okul planlamasınıda sana göre yapmayacaklardı.. çok ihtiyaçları olmadığı sürece vermemelisin.. eve destek çık tabiki ama üstüne düşen kadarıyla..
10 YorumlaKusura bakma ama anneni çıkarcı biri buldum. Hem calismani istememiş hemde para yüzü görünce bütün hayallerini senin maasin üzerine kurmuş. Açıkçası benimde annem böyle ve ben işe girince anneminde aynı şeyi yapmasından çok korkuyorum... bence para vericeksen belli miktarda ver msl aylık 10 alıyorsan 2 filan ver. Kendini ezdirtme.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesin matamatik okuyorsundur. Çünkü diğer branşların özel kursu yok bir ehemmiyeti yok. Matamatiğin de 4 işlem dışında br önemi yok ama abartılı bir ders olduğundan tek sağlam para getirisi olan branş.
19 Yorumla
Soran+1 yılHayır müzik öğretmenliği
Cevap sahibi+1 yılCiddi olamazsın 😅 Bizim ülkede müzik para getiriyor muydu ya? cafede vs. mi çalışıyorsun müzisyen olarak? hem gitar dersi gibi şeyler hem de cafede çalışsan ancak 12k getirisi olur. Müzik para eden bir şey değil çünkü türkiyede.
Soran+1 yılBurjuva sınıfının çocuğuna piyano dersi verirsen tabi ki müzik para getirir
Cevap sahibi+1 yıl12 k az ama burjuva sınıfı için? 2-3 tane mi öğrencin var?
Soran+1 yıl20 küsür öğrencim var
Cevap sahibi+1 yılO zaman seansın 300 tl tarzı. Burjuva değil bence 20 öğrencin varken aylık 60-70 bin kazanıcaksın ki burjuva sınıfı olsun... zaten yoksulluk sınırı 30 bin tl oldu. Türkiyenin %60 yoksul
%38 açlık sınırı altında.%2 siyasetçi yakını ve diş dokturu mütahhit vs.
Soran+1 yılŞöyle ki ders saati başına 300 lira ama 100 lira bana, 200 lira çalıştığım kurumun masraflarına gidiyor
- +1 yıl
%2 siyasetçi yakını ahahaha bunu hiç duymamıştım. Çok doğru gerçekten
Cevap sahibi+1 yılHeee 🤲 kötü ama hiç yoktan iyidir. Aileni kırma derim ben sana. Şu dünya da seni gerçekten umursuyan tek varlık anne-baban.
+1 yılAilenle yaşıyorsan vermelisin zaten maaşın olmasa neyse ki beklentiye sokmuşsun bu durumda bu ay biriktirme sende. Gelirin olan ailesine destek olmalı aynı evde yaşamıyorsanız illaki et diyemem onda da etmelisin ama aynı evdeysen illaki şart yani bugün bir kişinin aylık 4 bin maliyeti var
10 Yorumla
+1 yılYani kardeşim bu güne kadar nasıl geldiğini de düşünmen gerekiyor.
Ailen onlar senin para bu gelip geçer sen kendi ihtiyacını karşıladığın parayı ayırıp geri kalanını vermen senin ve ailen için iyi olur. Yani zor durumda olmasalar emin ol senden para istemezler. İyi akşamlar.11 YorumlaAçıkcası memleketini merak ettim
Batıda hiç bir anne böyle beddua etmez
20 sene sonra doğurmak nedir ya bakamayacaksa çocuk yapmasın
İki çocuk okutan kadın yeni telefon alıyorsa bencildir
00 Yorumla
+1 yılAsko Badem çok para kazanıyorsun ailene şu kadar para kazanıyorum deme sadece sende olmuyor her ay 1 binlerce falanda verebilirsin sıkıntı yok ama mesela ben babama veriyorum ama babam çalışmadığı için mecburiyetten ben tam maaş ne su kadar aldığımı söylemiyorum çünkü fazla bana kalbini kendime veriyorum ama uşaklar alıyorum diyede demiyorum yani sende öyle yapabilirsin yalandan öyle soyle
00 Yorumla- Devamını Gör (117)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat