Düğünde aileler sorumluluk almak zorunda mıdır?

İşin en başına gidicek olursak ailemle hiç anlaşamıyoruz birbirimizi sevmiyoruz da zaten bütün çeyizimi kendim tamamladım ailemin en ufak katkısı yok eş seçmeye gelirken de evlenirken ya bizim istediğimiz olacak yoksa boşanırsın kapımız sana kapalı dedikleri için bu şekilde yaklaştıkları için ben onun tercihleri ile mutsuz olacağıma kendi tercihlerimle mutsuz olurum daha iyidir düşüncesiyle evlilik yoluna girdim. Aile olarak üzerlerine düşen hiçbir şeyi üstlenmek istemiyor sorumluluk kabul etmiyorlar üstelik biz elaleme rezil olamayız düğünde para lazım olacak para biriktiriceksin şeklinde baskılar görüyorum düğün henüz olmadı ama düğünde evde yapılacak işleri annem o kadar problem ediyor ki nişanda bile kuaföre geç kalacağımı bile bile yardım ettim ben size anlatamam yani yok ben misafir ağırlayamam yok bir etin kilosu kaç lira olmuş yok öylesine bir kına yapsak da olur yok düğüne ne gerek var felan şeklinde sitemde bulunuyor yahu madem öyleyse ne diye anneyim babayim diyosunuz ben anlamıyorum.

Düğünde aileler sorumluluk almak zorunda mıdır?