Çeyiz yapmak ve düğün yapmak özellikle bunlar anne babanın yapması gereken şeyler midir? Yoksa kişi çalışarak bunları kendi mi yapmalı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Ailelerin böyle bir görevi olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'de evlenecek çiftlerin aileye bağımlılığı üst düzeyde. Doğrusu, kendi imkanlarıyla ev kurmaları, kendi bütçelerinin sınırının farkında olmaları, zorluk çekeceklerse ya evlenmemeleri ya da birlikte göğüs germeleri. O zaman aile olurlar. Bir de, başkasının parasını harcamak kolaydır, anne ve babaların çocuklarını evlendirmek için borca girmelerini doğru bulmuyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence tamamen evlenecek çiftlerin sorunudur bu. Aile gönüllü destek atar o başka ama bunları ailenin vazifesi olarak görmemek gerek.
haa illa onlar yaparlarsa ssonra zaten evliliğin içinde akraba aile sorunları da bitmez.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
39Cevap
- +1 yıl
Kazancı çoksa kendisi yapar ama aile de destek olabilir. Benim ağabeyim tüm düğün masraflarını A'dan Z'ye kendisi karşılamıştı. Ailem sadece altınlar takmıştı.
Ama bence düğün saçma. En iyi düğünü yapacak kadar param olsa bile sade bir nikah kıyacağım. Bu kararıma ailem, eşim ve eşimin ailesi itaat etmek zorundadır.12 Yorumla- +1 yıl
Bence sen evlenme
- +1 yıl
@Felis-tigris sen niye öyle dedin
- +1 yıl
Yabancı ülkelere bakınca çocukların sadece eğitimleri için para harcıyorlar. İyi okul okudukları için, ülkelerinin hayat şartları ve gelir düzeyleri yüksek oldukları için istedikleri herşeyi alıp temin edebiliyorlar.
Yani Kendi eşlerini kendi bulup kendi evleniyorlar. Aileler pek karışmıyor.
Bizde ise tam tersi. Âdet, kültür haline geldi bu olaylar. Evi olmayana, işi olmayana, evi dayalı döşeli olmayana kız yok maalesef.
Artık günümüz de geçim derdi olduğundan artık insanlar evliliğe pek sıcak bakmıyorlar. Evlilik yaşı ortalama 28 olmuş bu ülke de. Gerisini siz düşünün30 Yorumla - +1 yıl
Bence ailenin durumu çok kötü değilse, ufak bir miktar borca bile girilip aile destek olmalıdır. Her aile için öyle olmuyor biliyorum ama umarım ailenizin aşırı borcu yoktur ve size destek olabilirler, çünkü sen yeni evleneceksin, ihtiyaçların olacak. Hiçbir ihtiyacın olmasa bile yeni evlenmiş kişiler için borçsuz olmak emin olun en büyük mutluluk sebebi. Aksi takdirde maddiyata bağlı olarak bir zaman sonra fikir ayrılıkları oluyor ve durum şiddetli geçimsizlik olmasa bile mutluluk olmuyor. Bir evlilikte mutluluk olmayacaksa ne olacak ki başka?
Onun harici tabi evlenen kişinin de kendi işi olmalı, geliri ve bir miktarda birikimi olmalı fakat günümüz koşullarında düğün masrafını tamamen bir gencin üstlenmesi yıllarını alabilir. Düşünsene sevdiğin var, mutlusun ve evlenmek istiyorsun fakat paran olmadığı için atıyorum 25 yaşında değil de 30 yaşında evleniyorsun. Kötü bence10 Yorumla Destek olmak görevi. Evlilik bir tercihtir. O tercihe destek olunmalı. İstemeyen birisinin kafasına konmamalı aileler. Özellikle kız çocuğu olan aileler 16-18 yaşında mal kaçırır gibi kızlarını evlendirmemeli.
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Eski insanlar gibi düşünmüyorum. Modern düşünüyorum evlilik hazırlıkları konularını da ben kendim şahsen. (yetişkin olmuşsan kendi imkanlarınla aile kurarsın yani, hanım evladıysan ya da ailen çok zenginse o ayrı tabi) Dantel mantellede işim olmaz, minimalist ev kurarım yani.
20 Yorumla - +1 yıl
Benim annemin durumu yoktu, öyle biriktirmek çeyizdi bilmem neydi yapabilecek bir birikimi olmadı hiç yani. Nişanlandığımda ben de biriktirdim o da kıstı emekli maaşından falan derken beraber aldık.
20 Yorumla - +1 yıl
Bence ailenin maddi desteği ile değil kendi birikim ve imkanıyla evlenmeli gençler. Böylece ailelerin lafları istekleri kaprislerini kendi ilişkilerinden uzak tutabilirler
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Çocuklarının evlenmesine yardımcı olmali anne baba...
Bu yüzden kirildim onlara
Çünkü hiç yardımcı olmadılar bana
Para pul değildi derdim
Sadece elimden tutup birisini buluversinler istedim ama hiç orali olmadilar.10 Yorumla - +1 yıl
kendi ayaklari ustunde duramayacaksa evlilige karar vermemeli bence. ailenin yaptigi ikramdir, zorunluluk değil.
10 Yorumla - +1 yıl
Ailelerin görevidir normalde ailenin şartları da önemli sonuçta gelir durumların buna müsait değilse onlardan fazlada beklenti içinde olmamak gerek
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ailen zengin se destek olabilirler ama ben kendimden örnek veriyim çok borcumuz var evlilik durumum olsa Çeyiz vs kendim yaparım düğün kına nişan sevmiyorum yapmam
20 Yorumla Çalışarakta kazanabilir tabi de Anne Babada destek olmalı böyle durumlarda
20 Yorumla- +1 yıl
Yardımcı olmak görevleri tabiki ama maalesef çalışıp kendi yapmaya çalışanlar da var bir dünya borcun altına giriyorlar evlenirken sonra sıkıntı çekiyorlar
20 Yorumla Çalışarak kendi de yapabilir aile yapacak diye bi zorunluluk yok
20 YorumlaElbette kişi çalışarak yapabilir. Elbette sadece aile bütün herşeyi yapabilir. Elbette iki tarafta omuz omuza verip beraber de yapabilir. İnsanların insanlığına. İnsanların birbirine olan bağına, vefasina bağlı
00 Yorumlaeee biraz öyledir yani... çocuğunu düzene koymayı hangi ebebeyn istemez...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı. Günümüzde tüm sülale bir araya gelse bir gence düğün yapamaz multi milyoner olmak lazım…
10 YorumlaDüğün olayını aileler bu kadar istediğine göre masrafları da ebeveyn olarak onlar karşılamalı.
10 YorumlaDünyaya getirdiyse iyi yetiştirip bir aile kurana kadsr sorumluluğu vardır elbet
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı. Yol gösterir, küçük de destek olur benim gördüğüm. Tabi etrafımdan gördüğüm öyle, bana kimsenin destek olacağını sanmıyorum. Bizimkiler yiyip içmiş ancak, sıfır başlıyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
aile yanında bulunması bu ıslerde cok karıstırılmaması tarafındayım .
amam ulkede maddı anlamda ve türk aile sacmalıgından dolayı herseyın ıcınde sonrada boku cıkıyor.00 Yorumla - +1 yıl
Evlenme yaşının 20 olduğu bir ülkede tüm bunları çocuğun yapması mümkün değil. Kendi yapsın isteniyorsa evlenme yaşı 30 olur...
02 Yorumla- Soran+1 yıl
30 da bile tam olarak mümkün değil
- +1 yıl
Ülke şartlarında mümkün değil doğru
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Aile destek olmalı tabiki. zaten coğu anne baba cocuğuna kıyamaz bu konularda. Maddi durumu el verdiği kadar destek olurlar.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kimi ae çocuğuna bile bakmazken görevi demek... diyemedim
Ama keşke evet evlendirmeye gorev Bilse herkes.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence her koyun kendi bacağından asılmalı. Bence bu görevi onlara bırakmak çok büyük bir bencillik
00 Yorumla- +1 yıl
Eskiden bir destek vardı çünkü ekonomik olarak iyidiler. Şimdi millet aç aç
00 Yorumla - +1 yıl
aile destek olmalı elbette ha yok ben calısıp yaparım diyen varsa buda olabilir
10 Yorumla Destek olmak zorunda bu zamanda çünkü evlenmek cok pahali kafadan 300bin gittu
10 Yorumla- +1 yıl
Bizde ailede olsa ama yinede kendim alıyorum bir kaç malzemeyi
10 Yorumla Bence aile yapmalıdır çünkü kız artık evinden ırak oluyor özledikçe bakar ailesini hatırlar özlemini giderir sonuçta bugün varlar yarın yoklar Allah başımızdan eksik etmesin
00 Yorumla- +1 yıl
Değildir direk nikahtan gitisin evlenmek lüks artik
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı. Kimin durumu varsa o yapar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı. evlenmek hiç kimse için bir görev değildir.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Evlenmek değil evlendirmek
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. görevidir evet başka kimi evlendirecekler
10 Yorumla- +1 yıl
bence zamanı gelince kendi görevleri
10 Yorumla Bence bir birine destek vererek
10 Yorumla- +1 yıl
Babam bana hergun kız buluyor ben kaciyorum
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Lafa gelince gorevi lafa gelincede onlarda kim olup karisiyor
00 Yorumla para varsa her şey olur.
10 YorumlaDestek olmak ailenin bir nevi görevi tabi ki.
10 Yorumla- +1 yıl
bana göre kişi kendisi yapmalı..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 813 cevap paylaştı. Bence görevidir
10 YorumlaEvet görevidir
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
ailenin gòrevi beni yaparken bana mi sordular
11 Yorumla- +1 yıl
sormadılar mı bak
Ailenin görevi
10 Yorumla- +1 yıl
Binevi hediye gibi oluyor ya bu olaylar
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı. Bence hayır..
00 Yorumla- +1 yıl
Evet
00 Yorumla Görev değil de destek olması iyidir ya
00 Yorumla- +1 yıl
Biraz öyledir
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç bilmiyorum hayırlısı.
00 Yorumla - +1 yıl
kendileri yapsin
00 Yorumla bence ailenin gorevi
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evet ailenin görevi