+1 yılBenim için laiklik ancak bir müslümanın laiklik isteme gibi bir lüksü yoktur. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de ''Her kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse o kâfirin ta kendisidir'' ifadesi geçer.
Şeriat, bana göre Arap kanunudur ancak bir müslümanın bunu söylemesi o kişiyi şirke sokar. Zira şeriat eşittir İslam demektir. Yani şeriat, İslam'ın ta kendisidir.
Sen, kökeni 12 Levha Kanunlarına dayanan Avrupa kanunlarını inandığın Allah'ın kanunlarına tercih ediyorsan bu durum da Kur'an-ı Kerim'de itham edilmiştir.
Benim gibi münafık için elbette laiklik.
113 Yorumla- +1 yıl
dsdsds ''münafık'' yazdık münafık olarak çevirdi site :D :D
- +1 yıl
Zıındıkkk şu sitenin zıındıkk sözüne tavrı var galiba hâlâ münafık olarak çeviriyor şu kelimeyi :D
- +1 yıl
Fatih ve Kanuni kendi yasalarını yazdı, şeriat uygulamadı hani. Osmanlı hiçbir zaman şeriat uygulamadı halifelik ile yönetildiği halde. Kur'an şeriat (kanunu) uygulayın diyor, Emevi kanunlarını uygulamak ile ilgili bir hüküm yok.
- +1 yıl
@CanerDiyeBiri Osmanlı şeriat yanında orfi kanunlara da yer verdi. Hatta bahsettiğin Kanuni'den sonra şeriat kanunlara daha çok ağırlık verdi Osmanlı. Kur'an'daki hükümler şeriatın ta kendisidir. Mesela şeriat gelirse bütün kadınlar başörtülü olmak zorundadır. Emevi kanunlarıyla alakası yoktur. Kur'an ortada
- +1 yıl
Benim yaptığım görüşe bak. Hayır Osmanlı Şeriatın kanunlarını uygulamadı, Kanuniden sonra din adamlarının gücü arttı ve devleti yıkılışa götürdü zaten. Kanuni zamanında içki serbestti, şeriatta olacak bir durum mu :D Osmanlının son dönemdeki yasalarına bakarsan da şeriat ile de alakası yok. Kur'an da ki ifadeleri çarpıtmak dinden çıkmaya neden olur. “... Sizden her biriniz için bir şeriat / yol ve yöntem koyduk. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı...”. Günümüzde şeriat diye savunduğunuz kavram Emevi devletinden gelmektedir.
- +1 yıl
@CanerDiyeBiri Osmanlı Devleti'nde sadece gayrimüslimler içki içebilirdi. Müslümanların içki içmesi yasaktı ve tespit edildiğinde ceza tatbik ederdi. Ancak birçok padişah bu kurala riayet etmemiş ve içki içmiştir. Şeriat için Osmanlı'yı baz almaya gerek yok. Şeriat demek Kur'an yasaları demektir. Buna Emevi yasaları dersen Kur'an'ın Emeviler tarafından yazıldığını iddia etmiş olursun ki bu da senin inancına göre seni mürted yapar :)
- +1 yıl
Benim görüşüme bakar mısın, detaylıca açıkladım hepsini.
- +1 yıl
@CanerDiyeBiri Okudum sen şeriat ile Kur'an-ı Kerim'in ayrı tutuyorsun ancak bunlar birbirlerinin aynısıdır. Maide Suresi 44'üncü ayette ''Her kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kâfirin ta kendileridir'' ifadesi geçer. Orada Allah'ın indirdiği şey nedir? Elbette Kur'an. Ancak şeriattan çekinen bazı Müslümanlar buna farklı yorumlar getirdiler, senin verdiğin örnekler gibi. Şeriat demek, Kur'an'daki yasalar demektir. Kur'an'da olmayanlar için hadis ve icma ile kıyas yapılarak neticeye varılır. Şeriatın tanımı budur. Bu hususta aynı fikirde değiliz ancak Müslümanların senin gibi düşünmesi daha iyi her ne kadar İslam'a ters bir düşünce olsa da
- +1 yıl
bütün kadınlar başörtüsü takmaya zorlanamaz çünkü "din de zorlama yoktur" ifadesi de İslam da mevcut ama İran başörtüsü takmaya zorluyor gördüğün gibi buna da şeriat deniyor..."Allah sence zorlama yoktur diyipte geride başörtüsü takmaya zorlar mı?
- +1 yıl
dinde zorlama yoktur ibaresi gayrimüslimlere yöneliktir. Yani orada Müslüman olmayan birini İslam'a zorlamayın deniyor. Müslümanlarla alakası yok onun. Ve şeriata göre her kadın kapanmak zorunda. İran olması gerekeni yapıyor. Gerçek şeriat, gerçek İslam bu
- +1 yıl
Ben bunu kendim uydurmadım hocadan duyduğumu söyledim ben
- +1 yıl
O hoca dediğin kişi yanlış biliyor demek ki ya da işine gelmediği için farklı yorumluyor
- +1 yıl
Olabilir artık hocalara da güvenmiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılOsmanlı veya büyük İslam devletleri (Selçuklu vb) hiçbiri Emevi Kanunları ile hükmetmedi. Halifelik ile yönetilen Osmanlı dahi hiçbir zaman Şeriat geçerli olmadı. Şeriat Arapça da kanun anlamına gelmektedir. Kur'an geçen şeriat (kanunu) uygulayın ifadesi yasaları uygulayın anlamındadır, Kur'an da Emevi yasalarını uygulamanıza dahil ifade var mıdır? Şuanda Arap devleri de kendi Anayasalarına şeriat demektedir. Bizim halkımız Arapça bilmediği ve Emevi yasaları cemaat gibi kurumların işine geldiği için istenmektedir.
“... Her zamanın bir hükmü vardır.” (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
“... Sizden her biriniz için bir şeriat / yol ve yöntem koyduk. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı...”
Sofra Bölümü / Maide Suresi 48. Ayette şir’a sözünün yasa, yol ve yöntem anlamında kullanıldığını görüyoruz. Ama durun bir dakika! Ayette tek bir yasa, yol ve yöntemden bahsedilmiyor. Tam tersine her topluluk / toplum / ümmet için yasa, yol ve yöntemlerin olduğu ifade ediliyor. Yani bu ayetin bize öğrettiği; Allah tarafından bütün toplumları kapsayan tek bir şeriatın mevcut olmadığı, farklı farklı şeriatların söz konusu olduğudur.
“Ezmanın tegayyürü ile ahkamın tegayyürü inkar olunamaz!” / “Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar edilemez!”
Allah'ın dedikleri değişilmez denirken, Allah yasalar döneme değişir diye buyurması ve her kavmin kendi şeriatı (kanunu vardır) demesi bile yeterli bir kanıttır. Zira eğer yasaları o belirleseydi değişmez olması gerekirdi.
“Ve len tecide lisünnetillahi tebdilâ!” / “Sen, Allah’ın kanununda bir değişme bulmazsın!”
Allah’ın bütün evrene ve toplumlara egemen olan değişmez yasaları vardır. Kur’an, Allah’ın işte bu gerçek yasalarına “Sünnetullah” diyor.
Bu noktada büyük Sufî ozan Yunus Emre’nin; “Şeriat oğlanları nice yol keser bana. Hakikat denizinde bahri oldum yüzerim.” sözünü anımsatmak fayda görüyorum.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılBizim ülkede kula kulluk isteyenler laiklik olsun derler çünkü yasayı çıkarcı bencil paraya tapan birileri yapar ve eğer zevke düşkün hayatlarına karışmıyorsa da idareciler sonuna kadar desteklerler. Fakat bu konuda zihniyet ve uygulama Avrupa'da farklıdır.
Tüm peygamberler kula kulluk eden milletleri Allah'a kulluk etmeye ve sadece onun koyduğu yasalara uymayı böylelikle insanları özgürleştirmek için gelmişlerdir. Sonuçta Allah ne erkektir ne dişi ne kadını kayırır ne de erkeği.
Günümüzde kadınları koruduğunu iddia eden tüm sistemlerde maalesef kadınlar taciz tecavüz ve şiddetten yaşayamaz hale gelmiştir. Zaten bu hassas dengeleri sağlayacak kanunları yapmak insanların harcı değildir yüzyıllardır batıda ve tüm dünyada bu böyledir.
00 Yorumla
Laiklik eşitlik demektir. Şeriat sa kadınları hor gören bsi Allah in kuralı falan da değil Allah kadına da erkeğe de hor görmeyi haksızlığa göz yummayi ogutlemiyor ama şeriatın oldg ülkelerde kadın erkeksiz dışarı çıkamaz erkeksiz şunu yapamaz böyle olamaz gbi saçma şeyleri var. Ondan laiklik yani
021 Yorumla- +1 yıl
@grkmmm9 evet doğru söylüyor şeriat Allahın hükümleri değil
- +1 yıl
Dinde bn kuranı kerim i kaç defa hatim edip ezbere biliyorum Allah in kurallarını sizin gbi seriatcilardan öğrenecek dglm. Allah eşlerin birbirine güzel davranmalarini insanların birbirine güzel huyla davranmalarını söylüyor seriatcilar napio kadın erkeksiz şunu yapamaz bunu yapamaz gbi saçma şeyler yalandan millet uygulasn die de Allah i kullaniolar
- +1 yıl
Laiklik sacmalik
- +1 yıl
Kadın zaten erkeğin değerlisi ne esitligi
- +1 yıl
Şeriat gelecek siz gidebilirsiniz
- +1 yıl
Cumhuriyet yıkılacak ahirzamandayiz göreceksiniz istemesende goreceksin İslam galip gelecek
- +1 yıl
Yanlız ben laiklik tutmuyorum
- +1 yıl
Günümüzde seriat adı altında insanlar kendi kurallarını yaşatıyor millete. Allah in kuralları değil bu. Allah insanlara zulm etmeyi mı söylüyor saçma sapan düşünme ama şeriat olan ülkeler insanlara zulm edip işkence edio din le bunun alakası yk din i kullanıp insanlara işkence edio yabozlar
- +1 yıl
@grkmmm9 kapirde anlatirsin
- +1 yıl
@grkmmm9 rüya görmeye devam et m*l kafa dış ülke ciddi anlam da müslümanlığa akın ediyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,9b cevap paylaştı.
u +1 yılLaiklik tabi ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen Müslümanım ve bunun gereği olarak Şeriat diyorum. Laiklik dersem müşrik olurum çünkü Allah’a ortak koşmuş olurum. Şeriatı istiyorum diye ben değil aksine Laikliği isteyenler gitmeli. Çünkü biz 1000 küsür senedir bu topraklardayız, onlar ise 100 senedir.
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden beğeni atıp geri çektin? Şeriata düşman mısın?
- +1 yıl
Yanlışlıkla oldu
Cevap sahibi+1 yılTamamdır teşekkürler
- +1 yıl
Ve ayrıca şeriata karşıyım
Cevap sahibi+1 yılTamamdır bunu söylediğin de iyi oldu gene teşekkürler.
- +1 yıl
Ama sebebi var
Şeriat nasıl Allah'ın hükümleri değil şeriat Kur'an ile hükmetmek demek Kur'an'ı Kerim'de zina yapan cezalandırılır içki , kumar yasaklanır şeriatte budur şeriat gelince kadınlara baş örtüsü olacak diye biside yok Kur'an'ı Kerim baş örtüsü farz der ama zorunlu demez iradeye bağlı yani
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİsteyen istediği yere çekebiliyor. Kimine sorsan şeriati doğru gösteriyo yaa evet diyosun doğru diyosun kimine göre laiklik. Önceden olsa düşünmeden laiklik derdim ama artık zıt görüşlerin üstüne gitmeye çalışıyorum.
Şeriat diycek olursam dini esas alıyodurum. Aşağıda yorumlarda kadın erkeksiz bi yere çıkamaz vs demişler bu şeriatten ziyade islamın kuralı yani 90km öteye erkeksiz gidemez aynı şekilde yanılmıyosam geceleri tek çıkamaz kadın. Bunu reddeden islamın bi kuralını reddediyodur doğrusunu yanlışını konulmak istrmiyırum.
Laiklik diycek olursam diğer insanlara saygı gösteriyorumdur. Hep beraber huzur içinde yaşamanın yolu birbirine saygı duymaktır diyordurum. Ama işte islam kurallarına da bu pek uymuyor çünkü birey olarak değil toplum olarak yaşanılabilrcek bir din bence. İran a felan bakınca zorlama olunca bir yerde patlıyor ya o da doğru değil şu an yazarken karar veremedim ama şeriat kesinlikle istemem doğru veya yanlış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Tabiki şeriat.

127 Yorumla- +1 yıl
Harbi akilsizsiniz
- +1 yıl
Sen kimsin Allah'a sayacak?
- +1 yıl
Agent senin sulalen yok ederiz
- +1 yıl
Hayır ben onun aciz bir kuluyum! Secde ettiğim Rabbimin adını ağzına alma
- +1 yıl
Kocaeli Gölcük donanma karşısı Türkiye petrol üst taraf bana klavye delikanliği yapma gel icraat göster
- +1 yıl
Bak arkadaş benle tartışma laf sokma gece gece sus
- +1 yıl
Yerini ve haddini bil dilini tutacaksın
- +1 yıl
Saçma sapan foto atmişsin
- +1 yıl
Ne alakası var
- +1 yıl
Bir şey bilmeden yorum yapma
- +1 yıl
Kimseyi yargılama yapmam ama en yüksek olanda takva vardır kalp kırmak istemem okuduğunu iyi anla ozaman
- +1 yıl
@grkmmm9 2 tane odun saçmalamış
+1 yılElbette ki şeriat
Ancak şeriat İslam kanunlarıdır110 Yorumla- +1 yıl
Bazı canım şeriatı el kesen kelle uçuran bir bir yönetim olarak anlattığı sürece bu millet iflah olmaz laiklik diye zırvalar durur
- +1 yıl
Evet doğrudur
- +1 yıl
👍👍
- +1 yıl
“... Her zamanın bir hükmü vardır.” (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet) Şeriat Arapça kanun demektir, Kur'an da şeriatı (kanunu uygulayın) geçer ama bu sizin bahsettiğiniz Emevi kanunlarınızdan bahsetmiyor. İslam kanunu olsa Osmanlı vb büyük İslam devletleri kendi kanunlarını yapmakla uğraşmazdı sanırım. Ki her biri kendi kanunları ile hükmetti.
- +1 yıl
@canerdiyebiri bu yorum bana yapıldı zannımca
- +1 yıl
Doğru mu
- +1 yıl
Benim görüşüme bakarsanız şeriatın anlamını açıklıyorum, evet size atıldı.
- +1 yıl
@canerdiyebiri Google a şeriat nedir diye yazınca
"Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku." diye çıkarıyor her devlet kendi kanunu çıkardı İslam çerçevesinde ve içinde o milletin töresel kanunları da vardı. Şeriat ilam kanunlarıdır Müslüman devletler de genel olarak şeriatı kullanmıştır - +1 yıl
Ben sana ayetler ile açıkladım sen Google ile cevap veriyorsun. Din adamlarının yönetime katıldığı için istediği kanunlardır. Görüşümü okursan hepsine cevap var.
- +1 yıl
Hüküm zamandan zamana değişebilir ancak mahreci aynıdır kurandır sünnettir ayete bir şey diyecek değilim bende diyorum ki bu devletler şeriat çerçevesinde kendi kanunlarını çıkarmıştır
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabikide seriat , butun insanlik seriatla yonetilmeli, herkes ozaman esit olur. Seriat bazilarinin hak yiyenlerin isine gelmedigi icin istemiyorlar. Sen veya ben veya bizimgibiler sefalet icinde yasarken digerleri ultra luks yasiyorlar bunada laiklik diyorlar. Hakkimizi goz gore gore yiyorlar, sonuna kadar seriat, yoksa size hakkiniz diye olene kadar b. okunuzu yedirirler, sizde ac karniniza bisey girince onlari iyi sanarsiniz
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKisisel algilama direk sana demedim , ustune alinacaklar kendilerini biliyor
Cevap sahibi+1 yıl@grkmmm9 bak herkes dogru bir sekilde seriati yasamali , katledilmek veya din icin savasmaktan guzel ne var. Kaldiki sonunda islamiyet kazanacak bu isin ucari kacari yok. Bu dunyada laiklikle veya neyle yasarsak yasayalim , esas mahkeme obur tarafta orada herkes seriatla yargilanacak. Dunyada laiklik vardi diyemeyiz. Seriatta vardi diyecekler
Cevap sahibi+1 yıl@luckyz kardesim Şu an hakkimiz isyerlerinde bankalarda heryerde yeniliyor buna maekette pazarda fais fiyatlarda dahil. Seriatta bunlarin hicbiri olmaz olamaz. Cunku cezasi var ve caydirici , basbakan da olsan sokaktaki insandan farkin yok. Biz Şu an belediye baskaniyla gorusemeyiz, sence esit miyiz
- +1 yıl
“... Her zamanın bir hükmü vardır.” (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet)
“Ezmanın tegayyürü ile ahkamın tegayyürü inkar olunamaz!” / “Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar edilemez!”
“... Sizden her biriniz için bir şeriat / yol ve yöntem koyduk. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı...”
Kur'an dan cevap sana, umarım anlarsın.
Cevap sahibi+1 yıl@CanerDiyeBiri cok guzel bir delil biteliginde ornek , fakat bu devrin hukmu adil degil, adil olan hukumu kullansak guzel olmaz miydi
- +1 yıl
Şeriat dediğin Emevi kanunları, onlarla adalet sağlayamazsın. Kanunî, Fatih gibi kendi kanunlarını yapmalısın mevcut yeterli gelmiyorsa.
- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılSeriati isteyen ortadogu da istedigi boktan ulkeye gidebilir... akin akin ulkemize gelen ortadogu ve turevleri neden olamamaliyi acikliyor... hala gercek islam bu degil diyen varsa da pes diyorum
00 Yorumla
+1 yılŞeriatın kadınları kirbaclayip insanları idam eden bir sistem olarak bilen bilmis okumuş sözde cahil insanlar var laiklik dedikleri şey aslında kendini eşit gösterip herşeyi mubah kılan sistem
01 Yorumla- +1 yıl
Emevi kanunlarını diyorsan öyle, Kur'an da şeriat (kanunu) uygulayın diyor. Şeriat Arapça da kanun demektir, diğer ayetlere bakarsan “... Her zamanın bir hükmü vardır.” (Gök Gürültüsü Bölümü / Rad Suresi 38. Ayet). Yani Emevi kanunlarını dinin parçası sanman hatalı. Osmanlı ve diğer büyük İslam devletleri şeriat ile değil, kendi kanunları ile yönetildi.
Laiklik tabii ki. Düşünsene laiklik olmasaydı batıdaki Müslümanların hali ne olurdu? Her gün katliam olurdu. Aynısı orta doğuda yaşayan Yahudiler ve Hristiyanlar için de geçerli.
03 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılben depremden sonra şeriata yöneldim biraz islam dini malum laiklik diyodum onceden
012 Yorumla- +1 yıl
Allah'a yönelmen güzel ❤️
- +1 yıl
hepimiz hakikati buluruz inşallah👭
- +1 yıl
Merak etme er ya da geç tüm dünya İslam'a tabi olacak bu Kuran da var hatta başladı bile dış ülkede insanlar Kur'an okumaya başladı...
- +1 yıl
içimde tarifsiz bir his var ilahi güç beni çok ürküttü etkisindeyim
- +1 yıl
@Ayazz44 şeriat allahın şeriat deyince akla sadece ölüm katliam gelmesin beyfendi dini acılardan bakıyorum olaya tam benimsedim demedim
- +1 yıl
@Ayazz44 bu benim sorunum benim fikrin takmayın bukadar
- +1 yıl
@Ayazz44 aynen
Ölümüne kraliyet ailesi
00 Yorumla
+1 yılŞeriat Allahın kanunlarıdır Laiklik insanların uydurduklarıdır bunlar kıyas bile yapılamaz
02 Yorumla- +1 yıl
Yavrum sen hiç bişey bilmiyorsun şeriat öyle anlatılmaz ama şeriat bu dünyada kullanan bir ülke yok
- +1 yıl
Yunus Emre’nin; “Şeriat oğlanları nice yol keser bana. Hakikat denizinde bahri oldum yüzerim.”
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar dinini öğrenene kadar laiklik daha mantıklı
05 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı falan değil canı cehenneme laikliğin milletin ahlak anlayışı yok laiklikten dolayı dış ülkede insanların hareketleri iğrenç
- +1 yıl
Potansiyeli büyük bir şey cahil topluma verirsen bu potansiyeli kötüye kullanırlar. Örneğin hiç elektrikle tanışmamış bir şehre elektrik versek onlar bunu kullanmayı bilmezse o elektrikle kendilerini ve birbirlerini öldürürler. O toplum ilerleyene kadar gaz lambası kullansınlar. Ne zaman ki olgunlaşırlar ve elektirik hakkında yeterli bilgiye sahip olurlar o zaman verirsin elektriği.
- +1 yıl
Laiklik ahlak anlayışını bozan bir şey bak bizim ülkede ahlak denen bir şey kaldı mı? Hayır kalmadı
- +1 yıl
Sanmıyorum. İskandinav ülkelerinde de laiklik var ama gayet ahlaklılar
- +1 yıl
Laiklikle ülke olmaz
bu müslümanım diyenlerin laiklik demesi komedi din iman uçmuş😂
014 Yorumla- +1 yıl
Şeriat Allahın hükümleri değil
- +1 yıl
Evet değil gerçekten de
- +1 yıl
Şeriat Allahın hükümleri değil az sonra güncelleme yapacağım görürsünüz o zaman
+1 yılŞeriat Allah'ın kanunu şeriat tabi laikligige lanet olsun
07 Yorumla- +1 yıl
Şeriat Allah'ın kanunu değil
- +1 yıl
Seriatda Allah'ın kanunları geçerli
- +1 yıl
Hayır yanlış
- +1 yıl
Bir konuyu bilmeden yorum yapma
- +1 yıl
Kadir mısıroğlu dinle biraz
- +1 yıl
Ben zaten bildiğim için yorum yapıyorum🙂
- +1 yıl
Tam neden şeriat Allah'ın emri değil diye anlatacaktım ki popcorn izleyen biri çıktı. Akıl fikir ve aydınlanma nasip olsun.
+1 yılŞeriat diyenleri kırbaçlamak nasib olur mu beee
10 YorumlaHiç biri! Yeter. İkiye böldünüz insanlığı. Sonuna kadar hümanistlik.
00 Yorumla
+1 yılLaiklik zırvalıktur, Lailkik Türkleri esir etme ve sömürme aparatıdır. Dünyada sadece 2 ülke laiktir. Şeriat için ise toplumun müslüman olması lazım. Türkiyede islam bitmiştir. Şeriat Romada kurlacak.
00 Yorumlaseriat isteyenler once kendisi seriate gore yasasın burada kızlı erkekli soru sorup cevaplıyorsunuz hesap silin samimiyetinizi görelim
01 Yorumla- +1 yıl
İkile
Arab kurt şeriat istiyor
13 Yorumla- +1 yıl
Hayır istemiyorum
- +1 yıl
Bilmediğin şeyler hakkında konuşmaya bayağı meraklısın
Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Anarşi 😂 tam olarak bu
00 Yorumla
+1 yılLaikliğin bekçisiyiz.
00 Yorumla
+1 yılLaiklik sonuna kadar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBuda soru mu ya tabiki laiklik
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. Şeriat.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangisinden ekmek yersem o
00 Yorumla
+1 yılTabiki hiç şüphesiz LAİKLİK ❤️
00 YorumlaLaiklik
00 Yorumla
+1 yılLâiklik...
00 Yorumlane yaniii halimemi yazayimm
00 Yorumla
+1 yılLaiklik
00 Yorumlaİslâm şeriatı
05 Yorumlalaiklik