Bir Müslüman Laik mi, Şeriatçı mı olmalı?
Herkes görüşünü ve sebeplerini yazsın sonucuna siz karar verin!
Bir Müslüman Laik mi, Şeriatçı mı olmalı?
Herkes görüşünü ve sebeplerini yazsın sonucuna siz karar verin!
Şeriat diyince tek bir şey anlaşılıyor ama yanlış. Şeriat ama kimin şeriatı? Bir sürü yorum ve mezhep var. Hangisinin şeriat yorumu uygulanacak?
Osmanlı da herkes kendi inanışına göre mahkeme edilirmiş mesela o bence laikliğin kralı gibi, laikliği gidip başka ülkeden alıp dininin üstünü örtmek ağır geliyor insana Müslüman olacaksın tüm diğer dinler gelip ülkene girip bozacak insanları sende oturup izleyeceksin ne de olsa tarafsız laiklik , eskiden devletlerin bi şerefi vardı şimdi kim güçlüyse onun yanında herkes, amerika ateşe mi tapıyor mesela bişey olmaz zaten bizimde dinimiz yok nolcak kardeş ülke bile olabilir hiç bişey belli olmaz sadece menfaat oluyor dinin hiçbir önemi ve yeri yok nerde kendi ülkende din yok neyin fethini yapacak da toprağını büyütecek Türkiye dimi, valla hacı araştırdıkça soğuyorum bu laiklikten...
Laikliği savunmuyorum ama ya yobazların şeriat anlayışı başa gelirse? Adam namaz kılmadın diye seni öldürebilecek mesela
Daha düne kadar da başörtülü olanları gördük o nasıl laiklik oluyor peki, demekki mesele laik olmakta değil, laik sistemde neler neler oldu, en laik Amerikada bırak laikliği ırkçılığın merkezi olmuş onu da geçtim siyah beyaz diye bile ayrılıyor insanlar hatta polisler öldürüyor, ona ne demeli 🤐🤐🤐
Bunun laiklikten çok adalet konuyla ilgisi var. Amerikaya şeriat gelse ırkçılık olmayacak mı sanki?
O zaman laikliğin ne anlamı kaldı madem bi işe yaramıyor, Şeriat gibi doğru uygulanması önemliyse şeriat olsun ne gidip elin Hristiyanının fransızının kanunuyla yaşayacaz daha bi apoyu 40 yıldır idam edemediler neymiş Avrupa Birliğine girme şartı buymuş, adam ordan ne bombalar patlattı neler yaptı, halen paşa gibi yiyip içip yatıyor bu milletin vergisiyle bu milleti öldürüyor
Şeriat demek KURAN-I KERİM de geçen ve kanun niteliğinde olan ayetlerin tümü demektir. Şeriatı beğenmemek demek KURAN-I KERİM i beğenmemek demektir. Öncelikle bu bilgiyi vereyim. Kişi laik olamaz olmamalıdır da. Laikliği icat eden kişi napolyon dur. Kilisenin devlet işlerine burnunu sokmasını engellemek istemiştir. Ancak İSLAM da böyle bir durum mevcut değildir. Zira bir çok medeni kanundan çok daha iyidir. Bunu bir çok hukukçu ile konuşmuşumdur. Ayrıca Türkiye de uygulanan laiklik dinsizlik olarak algılanıp öyle işleme konulmuştur. Bu tamamen saçmalıktır. Zamanında başörtülü insanlara irtica geliyor diyen insanlar laiklik uğruna bunu demişlerdir. Ancak Osmanlı ve Selçukluya baktığımızda kimsenin dini görüş ve davranışına bu derece kindar bu derece saldırgan bir hareket görülmez.
Velhasılı kelam şeriat sadece insanın değil hayvanın bile rahat yaşamasını sağlayan ahkamlar bütünüdür.
Mantıklı doğrusu 🙂
Şeriat tabiki şapka seçim kıyafet kanunu zart zurt diyen kızlar boş yapmasın
Cevap
5Cevap
Laiklik ile şeriatın kavramını yıl olmuş 2022 de kavrayamayan kişiler var. Avrupaya bakıp laik diyenler müslümanım diyor. Hayır bak osmanlıda Fatih sultan Mehmet istanbulu fethettiginde ülkedeki insanlar için ermeni grogeryen patrikhanesi açtırmıştır baskı degil iltizam hos görü saglamıştır. Yani bu laikliktir osmanlıda da herkes istedigi gibi yaşar istedigi gibi giyinir herkes kapanmak zorunda kalmazdı ama müslümanım diyen biri osmanlıda kapanırdı biz avrupaya bakıp laiklik diyerek açıldık ama müslüman olduk sen o yanlış müslümanlık anlayışın bizi o duruma getirdi. Laiklik din ve devlet işlerini ayırır kişi laik olamaz. Ama müslümanım diyen kişi kapanır ona göre giyinir ona göre hareket eder sen kapanmamayı laiklik olarak görürsen sıkıntı olur. Olay tam olarak bu umarım izah edebilmisimdir
Bana göre şeriat ama maalesef şeriatı bizde yanlış anlayan çok
Şeriat Allah'ın kanunu demek ve İran Irak'ta ki gibi şeriat değil bu 😀
Tabii ki laiklik. Bir ülke dinle yönetilmemeli. Yönetildiğinde sonuçları görüyoruz..
Katılmıyorum
Sen ve senin gibileri yüzünden ülke gelişmiyor maalesef ki.
Fikrimizi sordun, söyledik. Katılıp katılmaman pek umrumuzda değil.
Benim yüzümden ülke gelişmiyormuş, sen ve senin gibiler daha doğru dürüst fikir alışverişi bile yapamıyor gerici sizi,
Değilse umrunda zıplama rahat ol laiklik elden mi gidiyor.
Laiklik dinsizlik demektir o yüzden şeriat
Doğru yanları var evet
Laiklik. 1400 yıl önceki kurallar ve Arap mitolojisi ile yönetilmek istemiyorum.
şimdiki nesilden bişey beklemiyoruz
Olması gerekeni söylemeniz yeterli
Tabi ki laiklik
Sebebi
Hiç kimse 1400 sene öncesinin arap masalalrina gire yaşamak zorunda değil. Lâiklik demek herkesin istediği gibi yaşaması demektir.
Nefret içeren dil kullanmayalım lütfen.
Nefret yok gerçek var. Kimse kimseye dön ya da yasam dayanamaz. Lâiklik bu ülkedeki camileri kuran kurslarini kapatmadı ama seriatcilara kalsak tüm meyhaneleri kadınları eğlence yerlerini kapatırlar.
Şeriat mı kapatıyor meyhaneleri. Cehaletiniz gözlerimi sulandırdı gerçekten. Hiç mi tarih okumuyorsunuz?
@ahmetyasinakturk anlatır mısınız
laiklik
Sebebi
Şeriat herkesin Müslüman olmasını gerektirmiyor hatta başka dindekilerin kendi mahkemelerinde yargılandığı bir Osmanlı vardı ve her dinde bundan memnundu adaletine tüm dünya güveniyordu örneğin, Şeriatın anlamı herkes Müslüman olacak değil, din işi dünya işinden ayrı oluyorsa dini dünyada yaşamıyor muyuz öylece kendi kendine duran dünyayla işi olmayan dini kim ne yapsın, uygulamada olmayan şeyi hayata karışamayan şeyin teoride bilmenin uygulayamadıktan sonra ne anlamı kalıyor bilmiyorum bana saçma gelmeye başladı bu laiklik sanki 🤔
Üslubumuza dikkat edelim, bir yönetim biçiminin saçma gibi geliyor olması kafama yatmayan şeyler olması, size batan nedir demenizi gerektirmiyor düzgünce tartışacaklar yazsın lütfen.
2 side değil adalet
Yönetim biçimi?
Adil bi yönetim
👎
Laiklik tabi
Sebebi
Bir kıyafet gitti başkası geldi farkı göremedim o açıdan aynı şey oldu biri zorla kapadı biri zorla açtı bu konuda katılmıyorum.
Bana göre değil şapka takmıyor kıyafet kanununa uymuyor diye asılanları bilmeyen yok Türkiyede, bu bana göre olan bişey değil maalesef 🤷♂️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?