10. sınıftan beri bi çalışma mevzusu var evde. Ben lisedeyken bir şeye ihtiyacım olurdu ailem alırdı almasına ama mutlaka keyif kaçırırlar. Çalış kendin al vs laflar. üniversiteye geçtim iki senelik bölüm okuyorum ve hala aynılar. Durumumuz gayet iyi şükür. Üni okumayıp çalışan arkadaşlarımla kıyaslanıyorum habire ya da üni okuyup yarım gün çalışanlarla. Çalışmaktan yana sıkıntım yok durumumuz olmasa çalışırım eyvallah. Üni bitince zaten işe gideceğim evde ne yapacağım ya da onlar mı bana bakacak hep. Ama bu söylediklerinizin ilerde bir bedeli olacak , ilerde çocuğum olursa asla sizin gibi yetiştirmeyeceğim, mesleğini eline alana kadar okulu bitene kadar elimden geldiğince destek olacağım dediğimde kötü ben oluyorum. Sınıfımdaki herkes kafelerde gününü gün edip gezip tozuyor bunların ailesi demiyor mu bunlara? Yıldım artık.
Güncellemeler
+1 yıl
Acil işe girmek istiyorum zaten online oldu bi sekilde hallederim nereler hemen alır beni? Yakinimda avm var oradaki kafelere sorsam mi
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Boyle seyler ailelerde genelde oluyor pek takmamaya calis. Ya da imkanın varsa ayri eve cik veya sende part time calisabilirsin kendin icin. Onların sırf ağzına meze olmamak icin. Zamanında duymadığım sey kalmamisti yazları cidden keyfimi hep kacirirlardi 17 yasinda calismaya basladim. Simdi okuyorum ayni zamanda arada ise gidiyorum part time
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cidden o kadar zamandır takmamaya çalışıyorum ki artık bardak taştı. Söyleniyorlar ama en azından yapıyorlar gözüyle bakıyodum. Şu anda elinde mesleği olanlar bile ayrı eve çıkamıyor bu şartlarda çok zor. Ama dediğin gibi ağızlarına meze olmamak için iş istiyorum artık okul online oldu zaten nereler alir beni? Utangaç birisi değilimdir ama bir yerr gidip eleman lazim mı diye soramıyorum. Sana da üzüldüm demek ki benim ailem gibileri var. Arkadaşlarım tatile gidiyor ailesinin verdiği parayla benim okul için söylene söylene veriyor şaka gibi.
Benim için önemli olan soru. Ben de soruyu cevapladim. Aslanım sana destek olana dış göstereceksen boynuna geçiririm dişimi. Adam gibi dinleyeceksen yardımcı olayım
Abi inan bana para kazanmanın zorluğunu çalışan kişiden daha çok bildiğim zamanlar oluyor. Ama benim bahsettiğim şey ailemin davranışı. Ben çay/kahve istedigim gibi gelmeyince garson yorulmasın diye söylemeyen insanım zorluğu biliyorum. Elbette iş bulacağım bunca lafı yutup oturmam mümkün değil zaten üniler online oldu. Eğer yine yazının yarısını okumadıysan ne demek istediğimi anlamışsındır.
Abi saygısızlık yapmıyorum da sesimi çıkarmayınca yaptıkları davranışın normal olduğunu sanıyolar. Ben de bunun ilerde size tekrar döneceğini düşünerek hareket edin diyorum yanlış mı yapıyorum?
O zaman normal ses tonun da onlara bir konuşma yap. Dedikleriniz beni kötü etkiliyor vs. Ben böyle şeyler yaşamadığım için tam. ne yapılır bilemiyorum ama her şeyin çözümü iletişim
Boynuna dişimi geçiririm dedikten sonra her şeyin çözümü iletişim demen peki sfafdqfsg 😂 şaka şaka anladım sakince konuş diyosun ama bunu denedim daha önce ve normal ses tonunda kalmama güvenmiyorum ondan konuşmayayım gerek yok. Haber vermeden iş bulayım daha etkili olur.
Baktım kafa tutuyorsun ben de ayağa kalktım. Öyle herkese dış. gosterme diye sinyal jdjsj atara atar gidere gidere KS çoğuyuz birader jdjjd senin yaptığın gider benim hoşuma gider. İş bul de iş buldum. Yaklaşımları düzelir
Düzelmesine gerek yok ben iş bulayım yeter. Abi dişlerini geçirmeyeceksen sormak isterim yazıyı okumadan cevap vermen biraz tuhaf değil mi? Yani önemli olan detaydır ki oraya yazmışım soru ondan ibaret değil. Eski misin burada gerçek yaşın mı o?
Asıl ders hayatta alınıyor kanki, üniversitedeki dersler ne ki :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anadolu aileleri böyle sanki çocuk onları doğurmuş da bakma zorunda gibi
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ünideyken ailelerin çocuklarına böyle baskı yaptığını duymuştum da bizimkiler daha lisedeyken başladı. Şu anki muamele sanki okulum bitmiş biteli 2-3 sene olmuş evde oturuyorum akşama muamelesi. Sanki yapmaları gerekmeyen bir şeyleri yapıyorlarmış gibi. Uçlarda bi isteğim de yoktur sigaram bile yok. Bir şey alacaksam yemek yemem paramı biriktirir öyle alırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Boyle seyler ailelerde genelde oluyor pek takmamaya calis. Ya da imkanın varsa ayri eve cik veya sende part time calisabilirsin kendin icin. Onların sırf ağzına meze olmamak icin. Zamanında duymadığım sey kalmamisti yazları cidden keyfimi hep kacirirlardi 17 yasinda calismaya basladim. Simdi okuyorum ayni zamanda arada ise gidiyorum part time
Cidden o kadar zamandır takmamaya çalışıyorum ki artık bardak taştı. Söyleniyorlar ama en azından yapıyorlar gözüyle bakıyodum. Şu anda elinde mesleği olanlar bile ayrı eve çıkamıyor bu şartlarda çok zor. Ama dediğin gibi ağızlarına meze olmamak için iş istiyorum artık okul online oldu zaten nereler alir beni? Utangaç birisi değilimdir ama bir yerr gidip eleman lazim mı diye soramıyorum. Sana da üzüldüm demek ki benim ailem gibileri var. Arkadaşlarım tatile gidiyor ailesinin verdiği parayla benim okul için söylene söylene veriyor şaka gibi.
Arkadaslarina vs soyle veya etrafa bakin. Fabrikalar falan genelde gunluk eleman cok alirlar. Ben hep gunlukte giderim
Bir erkek okulu gittikten sonra çalışmaya başlamalı
Okulu bittikten*
Yazdığım yazıdan okulumun bitmediğini anladın ama dimi
Uzun yazıları okumuyorum. O zaman okul harçlığını çıkar ve çalışma hayatına başla. Disiplin kazan diye diyorlardı
Uzun yazıları okumuyorsanız okumadan uzun yazıları cevaplamayın o halde.
Benim için önemli olan soru. Ben de soruyu cevapladim. Aslanım sana destek olana dış göstereceksen boynuna geçiririm dişimi. Adam gibi dinleyeceksen yardımcı olayım
Yardımcı olmanı bekliyorum abi dinliyorum
Disiplin kazanmak için çalış. İş bul part time. Hem paranın kontrolünü öğren. Hem de para kazanma zorluğunu
Abi inan bana para kazanmanın zorluğunu çalışan kişiden daha çok bildiğim zamanlar oluyor. Ama benim bahsettiğim şey ailemin davranışı. Ben çay/kahve istedigim gibi gelmeyince garson yorulmasın diye söylemeyen insanım zorluğu biliyorum. Elbette iş bulacağım bunca lafı yutup oturmam mümkün değil zaten üniler online oldu. Eğer yine yazının yarısını okumadıysan ne demek istediğimi anlamışsındır.
İşte sen de ailene saygısızlık yapma hiç. Tamam de geç. Okul bitene kadar çalış. Sonra gerçek bir işe gir ve ayrı eve çıkıp kendine hayat kur. 😉
Abi saygısızlık yapmıyorum da sesimi çıkarmayınca yaptıkları davranışın normal olduğunu sanıyolar. Ben de bunun ilerde size tekrar döneceğini düşünerek hareket edin diyorum yanlış mı yapıyorum?
O zaman normal ses tonun da onlara bir konuşma yap. Dedikleriniz beni kötü etkiliyor vs. Ben böyle şeyler yaşamadığım için tam. ne yapılır bilemiyorum ama her şeyin çözümü iletişim
Boynuna dişimi geçiririm dedikten sonra her şeyin çözümü iletişim demen peki sfafdqfsg 😂 şaka şaka anladım sakince konuş diyosun ama bunu denedim daha önce ve normal ses tonunda kalmama güvenmiyorum ondan konuşmayayım gerek yok. Haber vermeden iş bulayım daha etkili olur.
Baktım kafa tutuyorsun ben de ayağa kalktım. Öyle herkese dış. gosterme diye sinyal jdjsj atara atar gidere gidere KS çoğuyuz birader jdjjd senin yaptığın gider benim hoşuma gider. İş bul de iş buldum. Yaklaşımları düzelir
😂😂😂
Düzelmesine gerek yok ben iş bulayım yeter. Abi dişlerini geçirmeyeceksen sormak isterim yazıyı okumadan cevap vermen biraz tuhaf değil mi? Yani önemli olan detaydır ki oraya yazmışım soru ondan ibaret değil. Eski misin burada gerçek yaşın mı o?
Amaç soruyu cevaplamak. Ben nedenlere bakmam, sonuca bakarım.)
Katiliyorum
Asıl ders hayatta alınıyor kanki, üniversitedeki dersler ne ki :D
Anadolu aileleri böyle sanki çocuk onları doğurmuş da bakma zorunda gibi
Ünideyken ailelerin çocuklarına böyle baskı yaptığını duymuştum da bizimkiler daha lisedeyken başladı. Şu anki muamele sanki okulum bitmiş biteli 2-3 sene olmuş evde oturuyorum akşama muamelesi. Sanki yapmaları gerekmeyen bir şeyleri yapıyorlarmış gibi. Uçlarda bi isteğim de yoktur sigaram bile yok. Bir şey alacaksam yemek yemem paramı biriktirir öyle alırım.
seni anlıyorum gerçekten bizimkilerde öyle çocukları sanki paradan ibaret gibi görürler