Ailem zorla çalışmamı istiyor? Psikolojime yazık?

Merhabalar;
- Hayatım boyunca hiç ciddi olmadım, yani hep sınıfta espiri yapan gevşek olmayan ama herşeyi dalgaya vuran bir insandım, ciddi olamazdım hiç.. Bu sene mezun oldum yaşım 18 artık reşitim yani yetişkin sayılırım ama çocuk gibiyimdir yani ben böyle olmayı seviyorum onda sıkıntı yok, Aileme maddi olarak bir ağırlığım yok, para istemem hiçbir zaman ayda belki 1 2 kere az birşeydir.

Gelelim konuya;
- Hemşireyim meslek lisesinden mezun oldum diplomam hazır çalışmaya, ama ben çalışmak istemiyorum çünkü şöyle;
- Ailem evi tadilat yaptırıcak, para da sıkıntı var diye çalışmamı istiyorlar daha doğrusu çalışırmısın demiyorlar, çalışıcaksın diye sürekli söylüyorlar.. bu durum can sıkıcı olmaya başladı.
- Ben çalışmaya hazır değilim ve ailem sürekli şunları diyor;
* Çalış artık, git para kazan,
* Evi yaptırcaz git çalışta yaptıralım,
* Karı gibi evde oturuyorsun, git çalış
* Sen çalışmıyosun ne işe yarıyosun sen
* Çalışcaksın öyle otura otura napcan evde git çalış artık

Dikkatinizi çekiyorum daha 3 ay yaz tatili yeni bitti ve yaz olmasına rağmen staj o bu şu derken denize bile gidemedim.

Aileme nasıl diyicem şu an çalışmak istemiyorum kendimi hazır hissetmiyorum diye, kendimi olgun bile bulmuyorum.

Birde ailem benden habersiz sağlık kuruluşları özel hastaneler ile konuşup çalışabilirmi diye görüşüyorlar, zorla çalıştırıyorlar..

Lütfen bir yol gösterin; Çalışmak istemiyorum, durumumuz da normal kazansam kazanmasam birşey fark etmicek, yakında ygs ye hazırlanmaya başlıyacağım ders mi çalışmak mı aynı anda gitmesi çok zor olur benim için..

Nasıl ders verebilirim aileme, ciddi olarak mı konuşayım ne konuşayım lütfen yardımcı olun, Teşekkür ediyorum.

Lütfen benide anlama ya çalışın. Psikolojim de bozuldu..
Ailem zorla çalışmamı istiyor? Psikolojime yazık?