Birçoğu ile tartıştım. Arkadaş hepsi inkâr ettiği İslâm hakkında hiç bir şey bilmiyor. Sosyal Medya üzerinden İslam düşmanlarını izleyip onların cümlelerinin aynısını kullanıyorlar. Yani adamlar İslam'ı İslam'dan öğrenmek yerine İslam'ı İslam düşmanlarından öğreniyorlar. Yaptıkları şey şu resmen: Filistin geleneklerini öğrenmek için sadece İsrail kanalını açıp, Yahudilerin anlattığı bilgilerin hepsini doğru kabul ederek, onlardan öğrendikten sonra Filistin hakkında atıp tutuyorlar. Bu sadece bizim ülkedeki İslam cahillerine mi özgü acaba? Soruyorum hiç İslam'i eser okudun mu? Hiç İslam tarihini araştırdın mı? Aldığım cevap Kur'an'ın mealini okudum 🤦 İslam'ı meal'den öğrenmek Google Translat'e girip şunu sormaktır: Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem hangi savaşlara katılmıştır. Bunun cevabını çeviri/meal vermez. İslam tarihi İslam tefsiri okumadan İslam'ı inkâr etmek cahillik alameti değil de nedir?
+1 yılTürkiye'de Müslümanlık diye adetlerle amel eden insanlar var. Yusuf İslam'ın dediği gibi "biz Müslümanlığı kitaplardan öğrenmeye çalışıyoruz, çünkü yaşantımızı değil, yaşadığımızı dine dikte ediyoruz maalesef"... İnancı zayıf olanlar da bunlara bakıp "din buysa ben istemiyorum" deyip çıkıyorlar. Günümüz Z kuşağının en büyük sorunu bir önceki kuşağın "biz zorluk çektik onlar çekmesin" diye her türlü kolaylığı önlerine sermesi sonucu, Z kuşağında tembellik ve bundan önceki gibi sorunlarımı çözen biri illa ki çıkacaktır yaklaşımı. Bunun sonucu depremde gördüğümüz "devlet nerede" algısı "devlet okutuyorsa işte bulmalı" yanılgısı oluşmasına neden oldu. Utanmasalar ekmeği çiğne ağzıma ver diyen bir nesil oldular. Ezcümle, inançsız değil, inancın ne olduğunu bile öğretilmeyen bir Z kuşağı var önümüzde. Allah yardımcıları olsun, ama bizde bir şey yapmadığımuz sürece bundan dolaylı olarak sorumluyuz.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim
En İyi Cevaplar
+1 yılBir Müslüman olarak bu dediğine hiç katılmıyorum. Gayette iyi biliyor çoğu. Müslümanların genelinden de daha çok İslami konulara vakıf oldukları da bir gerçek.
15 Yorumla- +1 yıl
Bana örnek verir misin? Mesela kim hangi İslami eserleri okuyarak inançsız olmaya karar vermiş?
- +1 yıl
Bunu sana bence Türkiye'de oranları %30 a varan deist/ateistler anlatsın. Adamına denk gelmemişsin. Bizim ülkemizde tam tersi Müslümanlar dinlerinden bihaberdir. Ne şeriat bilirler ne fıkıh bilirler ne tefsir okumuşlardır ne mezhepler tarihini anlamışlardır. Şirk nedir Allah kimdir bilgileri yok. "Diri olanları uyarsın" ayetinin geçtiği sureyi bile ölülere okuyorlar bu ülkede. Her haliyle bir hayat rehberi olan Kur'an bu ülkede sadece duvarlara asılan bir kitaptır. Sende çıkmışsın Müslüman olmayanlara laf atıyorsun. Kendine Müslümanım diyen ama haberi olmadan şirklerin içinde yüzen insanları göremiyorsun, dinsizlere kafayı takmışsın. Evet dinsizlerin hepsi birer Einstein değiller elbette, ama sizin aşaladığınız kadar da din cahili değiller. Onlar en azından dürüst ve ben o dürüstlüklerini takdir ediyorum. Kafirliğini alenen inkar edenler benim nazarımda münafıklardan ve müşriklerden daha evladır👍
- +1 yıl
Kafirliğini alenen kabul edenler olacaktı.
- +1 yıl
@gokhannnnn_ Mesela ben sana örnek vereyim. Türkiye'deki en meşhur bilgili Ateist Celal Şengör olarak bilinir. Fakat adam ayetleri anlamadan/tefsir okumadan kafasına göre iftira atarak okuyor. Verdiği bir örnek sana: Kuran'da "Biz dağları, karaları Zelzeleden korusun diye yarattık" yazıyor. Bakıyorum. yanlış. Ulan tam tersi dağların olduğu yerde müthiş zelzele olur diye açıklama yaparak insanların hepsini kendi gibi Cahil zannedip, tek doğrunun kendi anlattığı şeyler olduğunu düşünüyor. Mesela başka bir yerde daha gördüm çocuk diyor ki bu konu hakkında şu an bilgim yok araştırmam lazım. Verdiği cevap şu: araştırmana gerek yok. Ben sana doğrusunu söylüyorum zaten. Şimdi sence bu cümle kendini bilim adamı olarak tanımlayan bir insanın kurabileceği cümle mi? Yoksa cahillik alameti mi? Neden araştırmayayım. Ya senin söylediğin doğru değilse? Neden benim önüme set çekiyorsun? burada ayetin açıklamasını detaylıca anlattım mesela
Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim ↗ ikinci olarak dediklerinin bir kısmı doğru bir kısmı yanlış. Ölüye yasin okumuyoruz. Ölünün başında yasin suresini okuduktan sonra bu sürenin sevabını ölünün ruhuna hediye ediyoruz sen vasıl eyle diyoruz çünkü yasin demek Kur'an'ın kalbi demektir. Kabri ziyaret eden kimsenin Yâsin suresini okuması müstehaptır. Çünkü Hz. Enes'ten rivayet edildiğine göre, Resulullah (s. a. v) şöyle buyurmuştur: "Her kim kabristana girer de Yâsin'i okur ve sevabını ölülere bağışlarsa, o gün Allah Teâlâ onların azabını hafifletir - +1 yıl
Ya bana yazsana ben yazamıyorum sana 🙁
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Cahil oldukları için ve öğrenmeye hevesleri olmayıp kendi doğru sandıkları yanlışlardan vazgeçmedikleri için bu kadar bilinçsizler.
10 Yorumla
+1 yılÇoğunun işine gelmiyor çünkü. Bir durup düşünce çoğu insan neden islam sorusuna kendi kendine bile cevap bulabilir ¿
10 Yorumla
+1 yılDünyalar kadar kitap okumana gerek yok zaten üslümanlara bakarak İslam'dan soğumak gayet mümkün. Ben bunlarla aynı Allah'a inanmam Bu kadar basit
03 Yorumla- +1 yıl
İşte akıl ve mantık ilkesi ile çelişiyorsun. Bu mantığa göre organ çalan doktorları görüp ben doktorların okuduğu inandığı inanmam demiş oluyorsun. Mantık dışı bu verdiğin örnek
- +1 yıl
Yooo gayet mantıklı.
- +1 yıl
@tanrininzitti açıkla o zaman mantığını? Mesela Müslümanların hepsi senin dediğin gibi ise Hz. Mevlana neden tüm dünyaca seviliyor? Hz. Ömer neden Adaleti ile biliniyor dünyada? Yunus Emre hakkında neden kimse tek bir kötü söz söylememiş tarihte? Madem mantıklı neden bunları değil de neden sadece yanlış yapan insanları baz alarak örnek veriyorsun? Suç şahsidir. Sen bildiğin mantık ilkesi ile çelişiyorsun. Tıp kitapları diyor ki Hastayı para olarak görme, hastaya iyi davran , hastanın hayatını kurtarmaya çalış vb. Bunun üzerine yemin eden doktorlar hastaların organını çalınca neden şunu demiyorsun kardeşim ben doktorların okuduğu kitapların hiç birine inanmam? Aynı şeyi Kur'an da diyor. Hırsızlık yapma, yalan söyleme, güzel ahlaklı ol. Haklı bir sebep olmadıkça/nefsi müdafaa gibi kimseyi öldürme. Kur'an bunu söylediği halde buna bazı insanlar uymuyor diye ben onlarla aynı kitaba inanmam demek ile arasında ne fark var. Madem mantıklı bana bunu mantıklı bir şekilde açıkla o zaman
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞaşırtıcı benim bildiğim dinsizler bilinçli ve araştırıyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Senin bildiğin dinsizler araştırma yaparken dinsizlerin kitapları, dinsiz forum siteleri ve dinsiz kanallarından araştırıyorlar İslam'ı. Bu yüzden sorularımıza cevap veremiyorlar bizim.
çogu show pesinde bakim ben coolum o yeah
10 Yorumlaİnsanlara çok bakıyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tam tersini düşünüyorum
023 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlar arasında okumadan iman edenler de var zaten orası amenna fakat sorum inançlı insanlar değil inançsızları kapsıyor. Benim karşıma İslam tarihi ve İslam tefsiri okuyan nedense hiç bir inançsız denk gelmedi. Zaten bunları okuyanlar sonradan Müslüman oluyor. Eski Ateist Altay Cem Meriç gibi. İslâm karşıtı kitap yazmak isteyen Hollandalı Millet vekili gibi vb. Saymakla bitmez.
- +1 yıl
Kuran yeterli bir kaynak değil mi? İnanmayan insan az çok gözlemliyor okuyor tartıyor da inanmıyor. Müslümanlardan araştıran okuyan sayısı çok çok az ve şunu iddia ediyorum müslümanlar işine gelmeyen şeyi kabul etmiyor, mazeret buluyor ya da suçu Araplara atıyorlar. Keza aynı şekilde müslümanlar inançsızlara nazaran daha baskıcı ve bunu sünnet altında yapıyorlar. Çok laf gerek yok hallerine balında anlaşılıyor.
- +1 yıl
@Kurtkitap İslam'ı bilmeyenlerin uydurduğu bir deyimdir. Kur'an yeterli bir kaynak. Kur'an yeterli bir kaynak ise hadi bana açıkla neden Kuran'da Ettehiyatu duası olmadığı halde Ettehiyatu okunuyor? Namaz kıl dediği halde neden namazların kaç rekat kılındığı yazmıyor? Zekat ver dediği halde neden zekâtın ölçüsü yazmıyor? Hacca git dediği halde hacda ne yapılması gerekiyor yazmıyor? İslam'ı bilmezsen işte böyle sorulara Kur'an'a bakarak cevap vermez afallar kalırsın
- +1 yıl
Demek ki bu eksikliğindendir kendi ağzınla söylüyorsun insan eliyle yazılmış kaynaklardan din öğrenecekseniz bunun kesinliği güvenilirliği nerede diye sorarım aynı mantıkla ahite de incile de iman edilebilir. Aynı şekilde söylüyorum tüm dinlere ve inanan kitlesine bakın ne durumdalar
- +1 yıl
@Kurtkitap🤦🤦🤦 Alfabenin 28 harfini bilmeyen birine Türkçe dilbilgisi anlatmak gibi bir şey sana İslam'ı anlatmak. Neden biliyor musun? Kuran'da der ki : “Peygamber size her ne getirirse onu alın, sizi neden menederse ondan da sakının.” (Haşr, 59/7)
“Kim Resûlullah’a itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur.” (Nisâ, 4/80)
“De ki, Allah’a ve resulüne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse, elbette Allah küfre girenleri sevmez.” (Âl-i İmran, 3/ 32). Yani Kur'an açık açık peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'e uyun diyor. Ee ona uymak için ne yapmak lazım? Onun bize miras olarak bıraktığı Sünnet ve Sahih hadislere uymamız gerekiyor bu yüzden zekâtın ölçüsünü, namazın kaç rekat kılındığı vb. Onun hayatından öğrendik ve öğreniyoruz. Senin mantığa göre anayasa kitapçığın da kırmızı ışıkta durmazsan ceza alırsın diye bir madde yok. Ee neden o zaman duruyorsun? Anayasa eksik mi olmuş oluyor şimdi? Ya da Kanunda uygulanabilir bir hüküm yoksa, hâkim, örf ve âdet hukukuna göre neden karar vermek zorunda kalıyorlar? Anayasa varken örf âdet niye? Dünya genelinde anayasa eksik mi olmuş oluyor şimdi? Kur'an da anayasadır. Konu başlıklarına değinir. Detayı anlatması için de peygamberler gönderir. Bütün dinlerde bu böyledir - +1 yıl
@Kurtkitap Dünya Müslümanların Cehennemi, kâfirin Cennetidir diyor zaten peygamber efendimiz (sav) yani İslam'a giren çileye talip olur diyor ki bu verdiğin örnek de onun söylediğini doğruladığına göre demek ki yine haklı çıkmış. Onun dışında sana İslamın gerçek tek din olduğunu tek bir soru sorarak ispat ederim. Hayatın boyunca da sana süre veririm. Eğer bu soruma cevap bulamazsan, bulamadım haklısın özür dilerim. İslam gerçekten hak dinmiş diyececek misin?
- +1 yıl
Evet bahsettiğim yere geldik kıvırma kısmı Allah’ın kitabı gönderirken dini indirirken hesap edebilmiş olabileceğini düşünürdüm işine gelen ben şunu kabul ediyorum diyebiliyor ne güzelmiş. Kalsın dinini bir Kadın olarak istemiyorum kendi dünyanızı cehenneme çevirip, çileyle imanınızı güçlendirirken lütfen bizden uzak durun.
- +1 yıl
@Kurtkitap Allah hidayet versin. Benim dinim kötü bir din olsaydı Mevlana Celaleddin Rumi tüm dünyaca sevilmez, Hz. Ömer tüm dünyada adaleti ile bilinemezdi. Siz okuma özürlü olduğunuz sürece hiç bir zaman İslam'ı doğru bir şekilde öğrenmeyecek ve ölünce de ebedi Cehennem azabını tadacaksınız bu kafayla ölürseniz. Daha bir deprem olsa korkudan altınıza yakrsanzi öldüğün gün emin ol kat be kat daha fazla can çekişeceksin bu kafayla ölürsen. Umarım bir gün Ölmeden Allah hidayet verir de İslam'ı doğru öğrenmek nasip olur sana.
- +1 yıl
@Kurtkitap Duhan süresi 29 . Ayette gökler ve yer onların ardından ağlamadı diyor Kur'an Firavun'un Helakın anlattıktan sonra. Bu ifadeyi ne helak edilmiş birey ne de helak edilmiş bir başka bir toplum için kullanıyor. Peki neden? Bunun anlamını nasıl anlayabiliriz? Neden sadece bunun için kullanıyor? Biz Mısır Hiyerogriflerini 19. Yüzyılda "Rosetta Taşı" bulunana kadar bunun bir resim olduğunu zannediyorduk. Onun bir yazı ifade ettiğini bilmiyorduk. Fakat 19. Yüzyılda Rosetta Taşı bulunduktan sonra bunun bir resim olmadığı ve yazı metni olduğu ortaya çıktı. Ve bu Mısır Hiyerogriflerinde yer alan "Firavuna Ağıt" metni kısmında şöyle yazdığı ortaya çıktı: " Diyarlar senin için yas tutar. Sen sıhhatle uyanan olduğun için Tanrılardan daha büyük olduğun için (gökler ve yer senin için ağlar)" diyor. Firavun için, tanrılardan daha büyük olduğun için gökler ve yer senin için ağlar diyor. Kur'an 19. Yüzyıla kadar yazı olduğu bilinmeyen, resim zannedilen o metne atıf yaparak, gökler ve yer onların ardından ağlamadı diye cevap veriyor. Soru: Nasıl oluyor da 19. Yüzyıla kadar yani 1800'lü yıllara kadar gelişen onca teknik imkanlara rağmen resim zannedilen bir yazı metnine Kur'an 600'lü yıllarda bu yazıya cevap veriyor? Peygamberin okuma yazması yok. Hadi okuma yazması var diyelim Mısır Hiyerogrifisindeki resim zannedilen bu metinlere nasıl ulaşmış? Enkaz çalışması yapması lazım Hayatı Mekke ve Medine arasında geçmiş. Hadi diyelim ticaret yaptığında Mısır'a gitmiş olsun ki hiç bir dünya tarihinde bile Mısır'a gittiğine dair veri yok. İslam düşmanları bile böyle asılsız ve komik bir iddiada bulunmaz çünkü İslam'da resimin haram olduğunu ve Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in hayatının Mekke ve Medine arasında geçtiğini Batılı Tarihçiler de biliyor. Yine de sizi kırmayalım hadi gitti enkaz çalışması yaptı diyelim. Mısır Hiyerogrifisi Antik Mısır dilinde yazılmış. Oysa Arap tarihinde bile bu dili bilen yok. Bunu bana mantıklı bir cevap bulman için sana ömür boyu mühlet
- +1 yıl
@Kurtkitap işinize gelmeyince okumazsınız çünkü okuma özürlüsünüz. Nefret değil bunlar gerçekler. Yarın kimsenin garantisi yok. Sizin gibi İslam düşmanları da bir deprem de bir virüste ölebilir bizde. Fakat tek gerçek var ki bir iş yerinde patron varsa kuralları olmak zorunda. Bir evde anne baba varsa çocukları üzerinde belirlediği kuralları olmak zorunda. Bir okulda öğretmen varsa öğrencilerine sınıfta belirlediği kuralları olmak zorunda. Aynı şekilde bu evrende Allah varsa, onunda belirlemiş olduğu kuralları olmak zorunda. Eğer Allah var kuralları yok dersen akıl ve mantık ilkesiyle çelişir. Cahil yaşar cahil ölürsün
- +1 yıl
Ya inanmayanlar düşman mı senin kalbin nefretle dolmuş berbat bir insansın. Sen depremde falan ölürsen diye kendini garantiyle al ben daha şerefli olarak ölmeyi tercih ediyorum inanmıyorken, inanıyorum demeyerek ölmeyi tercih ediyorum. Neye inanıyorsan inan kimseye bulaşmayın artık yahu yeter bu nedir
- +1 yıl
@Kurtkitap evet İslam'a düşman olan herkes benim düşmanımdır. Ben senin sevdiklerine saldırırsam bana düşman olmaz mısın? Şimdi ben senin anne babanı görmediğim halde senin ana baban yalancının teki diye iftira atsam bana düşman olmaz mısın? Aynı şekilde sen de benim sevdiğim peygamberime yalancı diye iftara atarsan ben de sana ve senin gibelere doğal olarak düşman olurum. Empati yapmayı öğrenmen dileğiyle. Allah ıslah etsin inşAllah.
- +1 yıl
@Kurtkitap kimseyi asıp kestiğimiz yok inanmayanı da zorla inandıracak değiliz ama benim inancıma benim peygamberime saldırır iftira atarsan da karşılığını alırsın. Benim inancıma hakaret eden sensin. Önce saygı duymayı öğren ki karşında ki insan da sana saygı göstersin.
- +1 yıl
@Kurtkitap inanmamak ayrı iftira ayrı şeylerdir. Önce bunu ayırt etmeyi öğren
- +1 yıl
@Kurtkitap insan eliyle yazılmış kaynaklardan din öğrenecekseniz bunun kesinliği güvenilirliği nerede diye sorarım . Kendi yazmış diyerek iftira attın ve sana kendi yazmış olduğunun imkansız olduğunu sadece bir örnekle ispat ettim. İşine gelmeyince yani cevap bulamayınca okumuyorum dedin. 2) "Allah’ın kitabı gönderirken dini indirirken hesap edebilmiş olabileceğini düşünürdüm işine gelen ben şunu kabul ediyorum diyebiliyor ne güzelmiş. "Diyerek benim inandığım Allah'ı alaya aldın. O zaten her şeyi düşündüğü için peygamberler gönderdi her kavme. Çünkü insanın dilinden insan anlar. Allah bunu bildiği için insanlara Peygamber gönderdi. Örneğin Bir müzeye gittiğin zaman neden Turist kafilesine eserleri anlatması için zorunlu olarak rehber koyarlar? Çünkü Turist tek başına gezse hiç bir eserin tarihini bilemez. Bu eserler ne zaman ne için hangi olay üzerine müzeye getirildi ve ne için sergileniyor bilemez. O yüzden rehber zorunludur. Aynı şekilde bu kâinat müzesini anlamak için, ben kimim, niye geldim? Neden yaratıldım? Neden ölüyorum? Öldükten sonra bana ne olacak? Bu dünya beni kendi yarattıysa neden beni yaratan dünyanın da sonu var? Her şey bitecekse niye var edildik o zaman? Hiç var edilmeyebilirdikte. Bu soruların cevabını anlatacak bir rehber de bu yüzden olmak zorunda. Allah her ayrıntıyı düşünmüş zaten. Sen ise anlayıp dinlemeden araştırmadan yok hesap etmiş olabileceğini düşünürdüm diyerek alay ediyorsun benim inancımla. İnanmamak ayrı alay etmek ayrı şeylerdir. Dersin ki benim aklımda İslam ile ilgili soru işaretleri oluştu. Bana mantıksız geldi bu yüzden inkâr etmeyi tercih ettim o zaman sert tepki almazsın ama alay konusu eder saygı duymaz isen de saygı bekleme kimseden
- +1 yıl
Evet okumayı bilmediğini de anlamış oldum sayende at adreste paragraf kitabı yollayalım. Benim bana saygı duyan her insana asgari düzeyde saygım vardır tanımıyorsam verdiğim bütün cevaplar senin yorumuna bir karşılık. Ben kuranı kabul ediyorum müslümanım bilmem ne diyen bir insan beni ne alakadar eder keza bu bir iftira da değildir. Kuran dışında yazılmış her kaynak insan eliyle yazılmıştır aksini iddia ediyorsan ispatla bu bir iftira değil. İmanınız bu kadar kırılgansa dışarı çıkmayın. Maazallah insanlar oruç tutmayabiliyor, alkol kullanabiliyor, sevip sevişebiliyor ve kendine güzel davranıyor. Görüpte tetiklemeyin aman aman
- +1 yıl
@Kurtkitap okuma yazman varsa yukarı çık biraz ispat ettim zaten. Bir zahmet okumayı akıl et de öğren gerçekleri. Diğer konuya gelecek olursak. Allah günah işleme özgürlüğü vermiş insanlara İslam'da. İstediğin kişinin kucağında gez, istediğinle ye iç seviş ama bunu toplum önünde yapamazsın. Milletin çoluğu var çocuğu var. Yarın evlenince kız çocuğunun önünde sokakta seks yapanları görünce rahatsız olmayacak kadar genişsen bu senin ahlaktan yoksun olduğunu gösterir. Ya da yarım bir gün içki içip sarhoş olduğu için sana sarkan ve seni elle cinsel sapıklık yapan olunca, normal şeyler canım adamın içki içme özgürlüğü var demen lazım. İslâm bu ahlaksızlıkları engellemek için var. Bilemem anlatabildim mi? Laik duzen dediniz ortalığı Lgbt doldurarak yeni nesil tutettiniz bu sistemde. Sizin sayesinizde 18 yaş altı çocukların bilincine LGBT yi yerleştiriyorlar şimdi sizin inandığınız özgürlükçü gelenek.
- +1 yıl
@Kurtkitap sen hasta mısın? Ne halin varsa gör arkadaşım. Banane senden. Soruma salça olup beni rahat bırakmayan sensin. Asıl siz İslam'ı rahat bırakın.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat