Sizce köpekler eğitim almadan da uyuşturucu kokusunu ayrıt edip bunun kötü bir şey olduğunu tespit edebilirler mi?

Geçen gece köpeğimi dolaştırıyordum köpeğim bi kenarda motorunda sızmış bir adamı gözüne kestirdi ve birden duraksayıp kulaklarını dikti. Adam tir tir titriyordu bir şeyin etkisinde olduğu belliydi köpeğim sessizce yanına yaklaştı yavaş adımlarla, birden bire yüksek ve sinirli bir ses tonuyla bir havladı ani bir şekilde, adam birden şoka girdi "TAMAM AYILDIM AYILDIMM" diye bağırdı korku içinde. Gözleri de kıp kırmızıydı o an ben aldığı şeyin muhtemelen alkol olmadığını anlamıştım, zaten köpeğim sarhoş insanlara bir şey yapmaz genelde. Köpeğim onun zararlı madde etkisi altında olduğunu biliyor gibiydi ve muhtemelen onu korkutarak kendine getirmek istedi çünkü zamanlaması tesadüf olamayacak kadar iyiydi. Köpeğim bu konuda hiç bir eğitim almadı, polis ve narkotiklerin kullandığı türden bir köpekte değil, buna rağmen nasıl anladı aldığı kokunun zararlı bir madde olduğunu?
Sizce köpekler eğitim almadan da uyuşturucu kokusunu ayrıt edip bunun kötü bir şey olduğunu tespit edebilirler mi?