Topraktan ev alma?

Bu "topraktan ev alma" mevzusu nasil oluyor. Işin içinde olan veya iyi bileniniz var mı.

(Ev almaya calisiyoruz bir miktar nakitimiz var ama yeterli olmadigi icin kredi falan çıkmıyor. Aslinda ciksa odeyebilecek durumdayiz ama iste sartlari saglamiyor. Annem ozel bir hastanede 10 yildir calisiyor. Surekli gelen bir hastasi var. Tanışlar yani. Gayrimenkulu mü inşaatlari mi ne varmıs tam anlamadim. Gecen gun bir yerde bir araya gelmişler ve annemle konusuyorlarken bu ev mevzusu açilmiş , adamin da basinda oldugu bir site inşa ediliyor şu an, 4 katlı binalar. Adam da demiş ki verelim sana bir yer gibilerinden. Annem de "nasil alayim peşin param yok ki" sonrasinda da "200-300k para çıkar, aylik da en fazla 15k taksit verebilirim topraktan vereceksen alayim" demiş. Tabi çok ciddi soylememis bunu o sirada gırgirına demis. Adam da demiş ki "sen ayarlayabilecegin kadar nakiti ayarla salı günü gel bir konuşalim" falan demiş. Projenin resimlerini falan atmis anneme.

Şimdi sorum şu , benim anladığım kadariyla bu topraktan alma işi şöyle , atiyorum evin degeri 2 milyon 500 bin. Biz 300binini peşin olarak veriyoruz. Geri kalanini da taksite bölerek veriyoruz adama. Dedigim gibi benim anladigim boyle. Sizin bildiğiniz ekstra durumlar var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Yengemin abisi de trabzonda bir site inşaatindan sorumlu. Onlar da topraktan vermiş bir iki tanidiga sanirim
Güncellemeler
+1 yıl
Ha bir de soruya ek olarak, bu o adamin kararina mı bagli. Yani bize evi o şekilde verip vermemek?
Topraktan ev alma?