Ablamın sevgilisiyle sürekli arkamdan konuşmasından bıktım sizce sorun bende mi?

Öncelikle hepinize merhabalar fazla uzatmadan anlatmaya çalışacağım.

Ben 19 yaşında bir kızım ve evde ablam ve babamla yaşıyorum, annemiz bu sene vefat etti ve o günden beri psikolojik olarak iyi hissetmediğim için belki olaylara aşırı hassasiyetle yaklaşıyorumdur diye düşünüyorum.

Ablamla genelde iyi anlaşıyoruz ve birbirimizi severiz ama ben onu gerçekten tanıdığıma inanmıyorum çünkü ne zaman bir sevgilisi olsa onlara karşı beni hep aşağılattırdı.

Neyse bu sene benim 3. mezun senem olacak ve haliyle tekrar sınava çalışıyorum, burada belirtmek istiyorum ki başka şehir dışına çıkmama imkan verilmediği için burada okumak zorunda kalıyorum ve şehrimdeki puanlar yüksek olduğu için giremiyorum, hacettepe kazanmışken ailem izin vermediği için gidemedim, gerisini siz tahmin edin. Ablam da hacettepe o kadar güzel değil diyerek yine aşağıladı beni.

Bence zincirleri kopartan olay ise ablamın sevgilisiyle olan mesajlarını görmem, ablamın sevgilisi iyi birisi ama nasıl desem sanırım kendini biraz diğer insanlardan üstte görüyor, ailesi istediği her şeyi alıyor ve bundan dolayı hayattaki herkesin yaşam şartlarını aynı sanıyor, herkesin onun gibi davranmasını istiyor.

Neyse mesajlarda söylediklerine göre ben annemin vefatını bahane edip ders çalışmayan tembelin tekiymişim ve böyle devam ederse beni fabrikaya atacaklarmış, ablam asla bunun hakkında bir şeyi gelip yüzüme söylemedi aksine her zaman gelip istemediğin bir bölümü okumaktansa mezuna kalman daha iyi demiştir, arkadamdan konuşuyormuş onca zaman meğer. Şimdi diyeceksiniz ki bunlar her ailede olan şeyler ama ben zaten belli konulardaki eksikliklerimi biliyorum ve üzülüyorum, ben de üniversiteye ilk senemden gitmek isterdim ama bana fırsat bile sunulmadı.

Ablamın sevgilisi kendi kardeşlerini de böyle davranıyormuş, özel okula giden kardeşine biz olmasak sen hiçbir şey yapamazdın deyip duruyor ama zamanında kendisi 28 yaşında olmasina rağmen ailesine oyun bilgisayarı almalari için yalvarmıştı.

Ben böyle bir adamın gelip benim hayatım hakkında yorum yapmasını istemiyorum çünkü o asla benim ne zorluklar yaşadığımı anlayamaz, ablamın da onunla birlik olup arkamdan sallamasına üzülüyorum.

Ablamın sevgilisiyle sürekli arkamdan konuşmasından bıktım sizce sorun bende mi?